image1

Losail/Qatar FIM WorldSBK Race 2...

 Losail/Qatar race 2: Rea, Rea en nog eens Rea...

De Noord Ierse Superbike star Jonathan Rea wist ook de tweede race op het Losail International Circuit van Doha/Qatar op zijn naam re schrijven! Aanvankelijk leek het er op dat Chaz Davies van plan was revanche te nemen en de Ducati coureur vloog letterlijk vanaf P8 middels een "raketstart" gelijk door na P1. 

In de tweede ronde begon de Ducati rijder zelfs al iets weg te lopen bij Rea, die net als Davies een raketstart had neergelegd en van P9 op P2 was beland. Tom Sykes reed op dat moment nog derde plaats doch in de derde ronde crashte de wereldkampioen van 2013 waarmee P2 in het WK 2017 definitief naar Chaz Davies ging!

In de 4e ronde echter ontsnapte Davies ternauwernood aan een "heftige Highsider" en wist de man uit Wales met veel geluk zijn Ducati weer onder controle te krijgen!

Jonathan Rea profiteerde optimaal van dit kritieke moment bij Davies en nam de leiding over om die niet meer af te staan!

Ook Michael van der Mark kende een goede start en kon als derde Davies lange tijd goed te volgen. De Yamaha rijder kleefde zelfs nog een tijdje aan het achterwiel van diens Ducati, maar moest 5 ronden voor het einde zowel Davies als ook zijn teamgenoot Alex Lowes voor laten gaan!

 




De tijdens de eerste race, op podiumkoers liggend, nog uitgevallen Xavi Fores (Ducati) ging in deze tweede race hard in het gelag met oa Marco Melandri (Ducati), Eugene Laverty (Aprilia)en Sylvain Guintoli (Kawasaki)!

Fores behield echter de bovenhand en finishte deze race als sterke vijfde voor Marco Melandri en Eugene Laverty. Fores rijdt dan wel wat minder spectaculair maar als alles past is hij altijd en overal in staat in de Top 5 te rijden!

Ook de wereldkampioen van 2014 Sylvain Guintoli reed lang mee in dit groepje maar moest aan het eind dan toch Fores, Melandri en Laverty laten gaan en genoegen nemen met, alweer, een achtste plaats. Leon Camier (MV Agusta) en "puntjepikker" Roman Ramos (Kawasaki) reden vanaf halfweg de race samen op om uiteindelijk ook in deze volgorde te finishen!

Ook in race 2 finishten er slechts 16 rijders en de laatste WK punten van het WorldSBK van 2017 gingen respectievelijk aan Raffaele de Rosa (BMW), Jake Gagne (Honda), Alessandro Andreozzi (Yamaha), Ondrej Jezek (Kawasaki) en Wildcard rijder Roberto Rolfo op de Grillini Kawasaki...

16e en laatste was Wildcard coureur Jeremy Guarnoni op de Pedercini Kawasaki. De Fransman moest met technische problemen een keer de Pedercini box aansturen om vervolgens met een ronde achterstand zijn weg te vervolgen.

Davide Giugliano (Honda) ging in deze tweede race niet van start. De Italiaan leed het hele weekend al onder een maag en darm infectie en kreeg van de racearts zelfs een rijverbod opgelegd zodat voor de Italiaan het seizoen er voor de tweede race al op zat.    

BMW coureur Jordi Torres vloog al in de eerste ronde middels een heftige Highsider van zijn BMW S 1000 RR en mag van geluk spreken dat hij op eigen kracht terug naar de Althea box kon komen!

Lorenzo Savadori, vijfde in race 1, moest al in de tweede ronde met een defecte Aprilia opgeven.

Zoals we in de voorbeschouwing al hadden geschreven kon Rea hier alleen nog maar op records en statistiek jacht gaan wat hem dus ook lukte.

De drievoudig Champ knakte het bestaande record van Colin Edwards wat betreft het meeste aantal punten in 1 seizoen met 4 punten verschil. Edwards had in 2002 in 13 races 552 punten terwijl Rea 2017 ook in 13 races 556 punten scoorde!

Wat het meeste aantal zeges in één seizoen betreft staat nu alleen de Amerikaan Doug Polen nog voor Rea. Polen wist in 1991 maar liefst 17 races te winnen, Rea heeft dit seizoen 16 races te winnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losail/Qatar FIM World Superbike Results race 2:

1. JONATHAN REA         GBR Kawasaki Racing Team           Kawasaki ZX-10RR 1'57.061 
   17 Laps = 91,460 Km in 33'39.718 = 163,021 km/h.
2. CHAZ DAVIES          GBR Aruba.it Racing - Ducati       Ducati Panigale R   1.961 
3. ALEX LOWES           GBR Pata Yamaha Off WorldSBK Team  Yamaha YZF R1       4.185
4. MICHAEL VD MARK      NED Pata Yamaha Off WorldSBK Team  Yamaha YZF R1       5.843
5. XAVI FORÉS           ESP BARNI Racing Team              Ducati Panigale R   8.987 
6. MARCO MELANDRI       ITA Aruba.it Racing - Ducati       Ducati Panigale R  14.675 
7. EUGENE LAVERTY       IRL Milwaukee Aprilia              Aprilia RSV4 RF    16.251
8. SYLVAIN GUINTOLI     FRA Kawasaki Puccetti Racing       Kawasaki ZX-10RR   16.675 
9. LEON CAMIER          GBR MV Agusta Reparto Corse        MV Agusta 1000 F4  19.607 
10.ROMAN RAMOS          ESP Team Kawasaki Go Eleven        Kawasaki ZX-10RR   20.628 
11.RAFFAELE DE ROSA     ITA Althea BMW Racing Team         BMW S 1000 RR      26.043
12.JAKE GAGNE           USA Red Bull Honda Superbike Team  Honda CBR1000RR    32.656 
13.ALESSANDRO ANDREOZZI ITA Guandalini Racing              Yamaha YZF R1      41.197 
14.ONDRJ JEZEK          CZE Grillini Racing Team           Kawasaki ZX-10RR   41.844 
15.ROBERTO ROLFO        ITA Grillini Racing Team           Kawasaki ZX-10RR   47.116 
16.JEREMY GUARNONI      FRA Pedercini Racing SC-Project    Kawasaki ZX-10RR   2 Laps 
-----------------------------------Race niet beëindigt------------------------------
   TOM SYKES            GBR Kawasaki Racing Team           Kawasaki ZX-10RR  15 Laps  
   LORENZO SAVADORI     ITA Milwaukee Aprilia              Aprilia RSV4 RF   15 Laps 
   JORDI TORRES         ESP Althea BMW Racing Team         BMW S 1000 RR     16 Laps 

Fotocredit:WorldSBK, Kawasaki,Yamaha and DONNYFOTO.com...
2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |