image1

Randy Krummenacher: Het doel is duidelijk, we willen de titel!

Donny  25.02.2021 - 14:40

Nadat regerend wereldkampioen 2020 Randy Krummenacher en MV Agusta Reparto Corse al na één FIM WorldSSP 600 race (Australië) gescheiden wegen gingen was dat tevens het einde van de Zwitsers “titelverdediging project”.

Zo ging het seizoen 2020 dan ook grotendeels verloren aan juridisch “getouwtrek” tussen hem en MV Agusta Reparto Corse en kwam “Krummi” niet meer tot rijden!

Doch voor 2021 lijkt de zon te gaan schijnen voor de 30 jarige Krummenacher en keert hij samen met het Nederlandse EAB Racing Team terug in het Supersport 600 Wereldkampioenschap 2021.

Remember: Nog in 2019 won Krummenacher de titel op een Yamaha YZF R6 (Evan Bros. WorldSSP Team) wat aangeeft dat hij de kwaliteiten van de R6 zeer goed kent!

In een interview met WorldSBK jongsleden vertelde Krummenacher, die geen seizoen buiten de top 4 in het WorldSSP 600 kampioenschap afsloot, wat zijn doelen zijn en met welke uitdagingen hij zich 2021 mee geconfronteerd ziet.

Krummenacher komt met een schat aan ervaring uit het MotoGP™ paddock (125 cc en Moto2™), 18 WorldSBK en 37 WorldSSP 600 races naar een (bijna) evenzo ervaren EAB Racing team.

 


Van zijn 37 World Supersport races stond de Zwitser 14 maal op het podium, won 6 races en veroverde tijdens zijn rookie jaar, 2016 Puccetti Kawasaki, de derde WK plaats!

Voor 2017 promoveerde Puccetti de Zwitser in het Superbike WK doch dit bleek niet zo’n toffe beslissing te zijn geweest! 

2018 en 2019 volgde dan het Evan Bros. Yamaha WorldSSP team waarmee hij in 2018 WK vierde werd om vervolgens in 2019 de titel te veroveren.


Het EAB Racing Team is 2021 het vierde team waarmee Krummenacher van start gaat in zijn vijfde seizoen in het WorldSBK paddock.

De Krummenacher EAB deal kwam echter pas tot stand nadat de deal met Moto2™ coureur Bo Bendsneyder niet tot stand kwam! 

Op dat moment voerde Krummenacher vergaande onderhandelingen met diverse teams in eventuele andere kampioenschappen waaronder het Brits Superbike kampioenschap met Triumph.

Doch de angst dat hij middels de aanhoudende Covid 19 pandemie wel eens lang van zijn familie gescheiden zou kunnen worden in "the UK" liet de Zwitser, op het laatste moment, anders beslissen.

Krummi: << Het werd erg laat voor me om een contract te tekenen. Dat heeft denk ik ook te doen met de huidige situatie wat het coronavirus betreft die niemand in de racerij echt helpt. >>

<< Ik was echt erg geïnteresseerd in het Triumph project wat één jaar Brits Superbike kampioenschap had betekend alvorens we 2022 naar het FIM WorldSSP waren overgestapt mits de FIM en Dorna 2022 het reglement veranderen. >>

Deze regelverandering houd in dat de FIM, Dorna en motorfietsfabrikanten erover discuteren om voor 2022 de cilinderinhoud van de twee en drie cilinder motoren te verhogen.  


Dan zouden driecilinder motoren 800 cc mogen hebben ipv van de actuele 675 cc waardoor bv de 765 Street Triple van Triumph en de MV Agusta F3 800 mee zouden kunnen rijden.

Ook de cilinderinhoud van de tweecilinders wordt verhoogd van 750 naar bijna 1000 cc om zo bv de Ducati Panigale 955 V2 of de KTM Duke 890 R aan de start te brengen!

<< Ik was een beetje bang wat de reissituatie betreft. >> verteld Krummenacher. << Ik woon met mijn gezin in Italië en had angst in Engeland te moeten blijven en niet naar huis te kunnen. >>

 

<< Op hetzelfde moment dat ik besloot de onderhandelingen met Triumph te beëindigen begon voor het EAB Team het zoeken naar een nieuwe rijder doordat Bo (Bendsneyder) besloot in de Moto2™ te blijven. >>

<< Dus begonnen we te onderhandelen en kwamen al vrij snel tot een deal. De EAB "teamchefs" hebben echt heel hard hun best gedaan om mij het best mogelijke pakket te bieden. >>

Geen races voor Krummenacher in 2020 dus maar nadat de corona beperkingen in de nazomer wat afnamen teste hij samen met het Barni Racing Team zowel de Ducati Panigale V4 R als ook de V2 versie.

Krummenacher over zijn trainingsprogramma van het afgelopen seizoen alsook de recente mogelijkheden: << Ik ben er inmiddels behoorlijk aan gewend, het is echter een tijdperk waarin we bijna geen normale situatie hebben. >> 

<< Ik rij veel Flat Track wat ik ca een uurtje van mijn huis in Italië kan doen. Fysieke training zoals fietsen, hardlopen, roeien en al het andere gaat gewoon door. >>

<< Daarnaast ga regelmatig hier naar de sportschool of train bij mezelf in de garage waar ik een kleine privésportschool heb ingericht. >> aldus de wereldlampioen van 2019.

<< Mijn sponsoren en ik hadden in oktober al besloten gelijk na de seizoenfinale in Estoril/Portugal, waar mijn contract afliep, te gaan trainen met een Yamaha R6. >>
<< Onder anderen door het vele Flat track rijden ben ik goed voorbereid op het komende seizoen. >> zo de zwitser verder. 

<< Het enige wat ik nu nog moet doen is met het team testen en een goede basis met hun op te bouwen en mezelf "raceklaar" maken. >>

Voor zijn comeback in het WorldSSP schetst Krummenacher zijn doelen voor het seizoen 2021: << Ik voel me erg goed. Het team zal helemaal nieuw voor me zijn. >>

<< We moeten hard werken en elkaar leren kennen, bij EAB hebben ze al veel ervaring en ik neem nog meer ervaring mee. Het doel is duidelijk, we willen de titel veroveren. >><< Het is een grote nieuwe uitdaging voor mij met een nieuw team, maar ik ken deze bike heel goed. >>

<< Het is vooral een grote uitdaging omdat ik sinds februari 2020 geen races meer heb gereden. >> 

<<  Ik ben lang weg geweest en moet weer in vorm komen. Ik heb veel grote uitdagingen voor me maar ik denk dat we met hard werken en veel toewijding op tijd klaar zullen zijn voor de eerste race.>>

Ook dit gaan we zien en beleven....

Motul FIM WorldSSP 600 deelnemerslijst 2021:

Evan Bros              Yamaha     Steven Odendaal       (ZFA)
Puccetti Racing        Kawasaki   Phillipp Öttl         (GER)

                                  Can Öncü              (TUR)
GMT94 Yamaha           Yamaha     Jules Cluzel          (FRA)
                                  Federico Caricasulo   (ITA)
Ten Kate               Yamaha     Dominique Aegerter    (SUI)
                                  Galang Hendra Pratama (IND) 
Kallio Racing          Yamaha     Hannes Soomer         (EST)
                                  Vertti Takala         (FIN)
MotoZoo by Puccetti    Kawasaki   Michel Fabrizio       (ITA)
                                  Shogo Kawasaki        (JAP)

EAB Racing Team        Yamaha     Randy Krummenacher    (SUI)  
MV Agusta              MV Agusta  Niki Tuuli            (FIN) 
Orelac Kawasaki        Kawasaki   Raffaele De Rosa      (ITA) 
                                  Leonardo Taccini      (ITA)  
WRP Wepol              Yamaha     Danny Webb            (GBR)
ParkinGO               Yamaha     Manuel Gonzalez       (ESP)
Team Toth              Yamaha     Peter Sebestyen       (HUN)
MS Racing              Yamaha     Marc Alcoba           (ESP) 
                                  Pawel Szkopek         (POL)
Altogoo                Yamaha     Kevin Manfredi        (ITA)

CM Racing              Yamaha     Luca Bernardi         (ITA)  
VFT Yamaha             Yamaha     Davide Pizzoli        (ITA) 
                                 
Federico Fuligni      (ITA)
Wojcik Yamaha          Yamaha     Christoffer Bergmann  (SWE)
DK Yamaha              Yamaha     Thomas Gradinger      (AUT)
Moto-Team Jura Vitesse Yamaha     Stéphane Frossard     (FRA)
Chiodo Moto Racing     Yanaha     Luigi Montella        (ITA)

 

WK FIM Supersport 600 2021 goed bezet....

Donny 25.01.2021 - 20:45

Drie maanden voor de start van het FIM WorldSSP 600 seizoen begint ook het deelnemersveld van de Supersporters gestalte te krijgen.

Ookal zien we 2021 geen Nederlandse rijders in actie nemen er wel twee (bere) sterke Nederlandse teams deel aan dit prachtige en spectaculaire Wereldkampioenschap.

Hoewel de afzet wat 600cc-motorfietsen betreft nog steeds dalende is gaat het aantal deelnemers in deze klasse jaarlijks omhoog!

En ook zonder Nederlandse coureurs is het de Dorna voor 2021 opnieuw gelukt voor komend seizoen een aantrekkelijk rijdersveld samen te
stellen.


Met Kate Racing Yamaha, Dominique Aegerter (SUI) en Galang Hendra Pratama (IND) en het EAB Yamaha team met Randy Krummenacher(SUI) zijn er twee absolute Nederlandse topteams vertegenwoordigd.

Met rijders als een Krummenacher, 2019 Supersport wereldkampioen en Dominique Aegerter met zijn enorme Moto2 (en MotoE) ervaring hebben deze teams zich sterk ingedekt.   

Naast deze twee teams is het Franse GMT94 Yamaha team met Jules Cluzel en de uit het WorldSBK teruggekomen Federico Caricasulo een team met twee ernst te nemen titelaspiranten.

Raffaele de Rosa stapte voor 2021 van MV Agusta over naar het Orelac Kawasaki team wat de bedeesde maar snelle Italiaan opnieuw tot een gevaarlijke outsider maakt.

MV Agusta verzekerde zich 2021 van de diensten van de Fin Niki Tuuli die na een enigzins mislukt Moto2 avontuur in dit WK terugkeert. 

Met een Krummenacher, Cluzel, Caricasulo, De Rosa, Aegerter, Can Öncü (Kawasaki), Manuel Gonzalez (Yamaha), Philipp Öttl (Kawasaki) Thomas Gradinger (Yamaha) en een Steven Odentaal (Yamaha) hebben we al 10 namen die allemaal om podiumplaatsen kunnen strijden.


Natuurlijk hebben zich ook wat nieuwe teams met nieuwe coureurs voor het seizoen 2021 aangemeld waaronder het MotoZoo by Puccetti team met ex WorldSBK star Michel Fabrizio die zich op 36-jarige leeftijd opnieuw wil bewijzen op WK niveau!

De Japanner Shogo Kawasaki word de teamgenoot van Fabrizio terwijl ex WorldSBK coureur Jakub Smrz (CZE) met zijn Accolade Smrz Racing Team (Kawasaki) twee rijders aan de start wil brengen.

Tot dusver zijn 24 rijders zeker van deelname in 2021 de rest "zweeft" nog ergens in de transfer molen.

Hieronder het actuele "rijdersveld":

Evan Bros              Yamaha      Steven Odendaal      (ZFA) 
Puccetti Racing        Kawasaki    Phillip Öttl         (GER)  Can Öncü              (TUR)
GMT94 Yamaha           Yamaha      Jules Cluzel         (FRA)  Federico Caricasulo   (ITA)
Ten Kate               Yamaha      Dominique Aegerter   (SUI)  Galang Hendra Pratama (IND)               
MotoZoo by Puccetti    Kawasaki    Michel Fabrizio      (ITA)  Shogo Kawasaki        (JAP)   
MV Agusta              MV Agusta   Niki Tuuli           (FIN)  Federico Fuligni      (ITA)
Orelac Kawasaki        Kawasaki    Raffaele De Rosa     (ITA)  Leonardo Taccini      (ITA)       
WRP Wepol              Yamaha      Danny Webb           (GBR)
ParkinGO               Yamaha      Manuel Gonzalez      (ESP)
Team Toth              Yamaha      Peter Sebestyen      (HAN)              
MS Racing              Yamaha      Pedro Nuno           (ESP)  Pawel Szkopek         (POL)
Altogoo                Yamaha      Kevin Manfredi       (ITA)         
CM Yamaha              Yamaha      Luca Bernardi        (ITA)   
VFT Yamaha             Yamaha      Davide Pizzoli       (ITA) Federico Fuligni (ITA)     
Wojcik Yamaha          Yamaha      Christoffer Bergmann (SWE)
DK Yamaha              Yamaha      Thomas Gradinger     (AUT)
Moto-Team Jura Vitesse Yamaha      Stéphane Frossard    (FRA)
Accolade Smrz Racing   Kawasaki    Hannes Soomer?       (EST)     

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |