image1

De "puntenpakkers" van Most 2022...

Donny 16.08.2022 - 6.15

Toprak Razgatlioglu grootste “Puntenverzamelaar” in Most/Tsjechië…

Een beetje later dan normaal, beetje vakantie, kijken we nog even terug op het laatste WorldSBK event in het Tsjechische Most om te zien wie de meeste WK punten mee in de zomervakantie namen.

1: Toprak Razgatlioglu (Yamaha) 57 punten: Al tijdens de eerste race op het Most circuit wekte regerend wereldkampioen Toprak Razgatlioglu de indruk dat hij van vast plan was om na zijn hattrick in Engeland ook in het Tsjechische Most van plan was alle drie races te winnen.

Doch WK leider Alvaro Bautista wist daar na een bikkelhard gevecht met Rea en de Turk een stokje voor te steken door de eerste race op soevereine manier te winnen voor Razgatlioglu en Scott Redding.

Beide andere races gingen dan aan de altijd spectaculair maar toch ook wel soevereine rijdende Razgatlioglu zodat “Stoppie” 57 punten aan zijn puntenconto kon toevoegen waarmee hij net als al in Donington P1 op deze lijst inneemt.

In het WK klassement “verkleinde” de Yamaha factory rijder zijn achterstand op Jonathan Rea van 26 naar nog slechts 7 punten terwijl hij ook WK leider Alvaro Bautista 5 punten afsnoepte en zijn achterstand van 43 naar 38 punten terugschroefde.  

 

Razgatlioglu’s zeges in zowel de TSP (Tissot Superpole race) race alsook in de tweede normale race schrijft/leest zich simpel doch de 25 jarige Turk kreeg in Most geen puntje cadeau en moest in alle races hard in het gelag met zijn medestrijders Alvaro Bautista en Jonathan Rea en dit kampioenschap is nog lange niet beslist!

In het kort: Net als in het Britse Donington is"El Turco" ook de grote winnaar van Most...

2: Alvaro Bautista (Ducati) 52 punten: Middels een zege in de eerste race, een derde plaats in de TSP race en een tweede plaats in de afsluitrace neemt Alvaro Bautista de tweede plaats op de “puntenpakkerslijst” van Most in.

Met deze 52 punten vergrote de kleine Spanjaard zijn voorsprong op Rea van 17 naar 31 punten en ondanks dat hij zijn voorsprong op Toprak zag krimpen van 43 naar 38 punten behoord Bautista zeker bij de Most winnaars.

Bautista weet natuurlijk dat een Razgatlioglu in deze vorm ras terrein goed kan maken doch ook de Spanjaard kan waarschijnlijk nog een tandje toeleggen als het echt moet!

Zeker is wel dat we een heel bijzondere en spannende tweede seizoenhelft tegemoet gaan!


3: Jonathan Rea (Kawasaki) 38 punten:
Hoe raar het ook klinkt maar de zesvoudig wereldkampioen behoord ondanks zijn vierde plaats en twee podiumplaatsen (2e en 3e), iets waar veel andere coureurs levenslang van dromen, tot de verliezers.

Men kan Rea niet verwijten dat ie het wat inzet betreft niet heeft geprobeerd doch actueel schijnen, behalve in de Superpole die door de Champ gewonnen werd,  zowel Razgatlioglu alsook Bautista op een andere planeet te rijden.

Net als al in Donington (GBR) en Misano (ITA) wist de Noord Ier ook in Most geen enkele race te winnen en voelt hij inmiddels de hete adem van een ontketende Toprak Razgatlioglu, nog slechts 5 punten verschil, letterlijk in zijn nek.

4: Scott Redding (BMW) 31 punten: Na in Donington een derde plaats in de TSP race te hebben gepakt wist de excentrieke Brit in Most middels een derde plaats in de eerste race zijn eerste podiumplaats in een “normale” race voor BMW te veroveren.

Zijn derde plaats in de eerste race, een achtste plaats in de TSP (Tissot Superpole) race, en een vierde plaats in de tweede normale race leverden de Brit andermaal, net als in Donington, 31 kostbare WK punten op.

Redding bleef dan wel op de negende plaats in het WK klassement staan maar doch heeft met nu 110 punten de aansluiting gevonden bij WK 8e Alex Lowes (Kawasaki 113 Pt.), WK 7e Axel Bassani (Ducati 115 Pt en Honda piloot Iker Lecuona die als WK zesde 127 punten heeft.  

5: Axel Bassani (Ducati) 27 punten: 
De heftig naar een Ducati fabriekscontract solliciterende Italiaan behoort ook in Most tot één van de absolute winnaars en het lijkt slechts een vraag van tijd dat de soeverein rijdende Italiaan zijn eerste podium gaat pakken!

Na zijn 20 punten in Donington veroverde Bassani in Tsjechië opnieuw 27 kostbare WK punten waardoor hij aan een zieke (maag/darm virus) voorbij trok en zijn achterstand op de voor hem liggende Iker Lecuona (Honda) van 28 naar 12 punten reduceerde.

Ook in het zogenaamde independent klassement , privé rijder/team, deed Bassani goede zaken en vergrote hij zijn voorsprong op Loris Baz (BMW) van 28 naar maar liefst 50 punten!!!


De 23 jarige Bassani is niet alleen van plan om zijn land/merkgenoot Michael Rinaldi zijn vijfde WK plaats afhandig te maken maar ook diens plaats in het Ducati fabrieksteam.

Voor Bassani liep waarschijnlijk in Most andermaal alles volgens plan, zeker gezien het feit dat hij zijn achterstand op Rinaldi van 31 naar 19 punten terugbracht!

6: Andrea Locatelli (Yamaha) 24 punten: Andrea Locatelli, 2021 WK vierde en ook actueel WK vierde, was dit seizoen vast van plan de aansluiting bij het “Koningstrio” Bautista, Razgatlioglu en Rea te vinden doch hiervan is de 25 jarige Italiaan actueel

Sterker nog, ook in Tsjechië kwam de Yamaha factory rijder niet verder dan de plaatsen 8, 6 en 6 en de daarbij behorende 24 punten wat duidelijk te weinig is vooreen man met zijn inspiraties!

Locatelli is met 148 punten nog WK vierde doch achter hem komen een Michael Rinaldi (Ducati 134 Pt), Iker Lecuona (Honda 127 Pt)  en Axel Bassani met grote sprongen nader dus werk aan de winkel voor de Italiaan.

7: Michael Rinaldi (Ducati) 15 punten: Net als al in Donington kende Michael Rinaldi een wispelturig Most weekend zeker gezien zijn optimistische derde plaats in de Tissot Superpole.

 

Doch het kwam allemaal anders voor de 26 jarige Italiaan middels een matige 7e plaats in de eerste race, een 4e in de TSP race om zich daarna, op P3 liggend, in de tweede normale race zelf uit de race te crashen!

Consequenties heeft dit nog niet voor Rinaldi, het zij dan dat zijn grootste opponent in de strijd om eventueel een factory Ducati contract Axel Bassani hem in Most tot op 19 punten naderde.

8: Iker Lecuona (Honda) 11 punten:
  WorldSBK rookie Iker Lecuona, WK zesde 127 punten, was tot aan de tweede race van Most de enige coureur die 2022 in alles races in de Top 10 wist te finishen.

Tijdens de zaterdag race scoorde de Spanjaard nog een 8e plaats om zich in de TSP race zondag nog als 7e voor de tweede zondagrace te kwalificeren die de HRC rijders echter, op P8 rijdend, middels een defecte achterband moest opgeven.

Lecuona kwam en verliet Tsjechië als WK zesde doch moest toezien dat de Italiaan Axel Bassani zijn achterstand op hem verkleinde van 28 naar 12 punten terwijl zijn achterstand op Rinaldi zich vergrote van 3 naar 7 punten!

9: Philipp Oettl (Ducati) 11 punten:  De Top 10 der “puntenpakkers” eindigt met drie rijders die alle drie 11 punten meenemen uit Tsjechië namelijk Iker Lecuona, Philipp Oettl (Ducati) en de Fransman Lucas Mahias (Kawasaki).

Oettl en Mahias kwamen respectievelijk als WK 13e en 14e kwam naar Tsjechië en verlieten het land ook zo met het verschil dat de Duitser zijn achterstand op WK 12e Garrett Gerloff wist te reduceren van 19 naar 15 punten.


10: Lucas Mahias (Kawasaki) 11 punten:
Oettl en Mahias kwamen respectievelijk als WK 13e en 14e kwam naar Tsjechië en verlieten het land ook zo met het verschil dat de Duitser zijn achterstand op WK 12e Garrett Gerloff wist te verkleinen van 19 naar 15 punten.

11: Xavi Vierge (Honda) 10 punten: Middels een P15, en P10 en een zevende plaats in de laatste race boekte WorldSBK rookie Xavi Vierge 1o kostbare WK punten en consolideerde daarmee zijn 10 plaats in het WK 2022.12: Luca Bernardi (Ducati) 8 punten:
Met 8 WK punten in Most behoord Luca Bernardi, 2x P14 en een tiende plaats in de laatste race, zeker tot de winnaars. De San Marinees zijn 10e plaats in de tweede race is zijn beste resultaat tot dusver en brengt hem tevens terug in de WK 15.

13: Alex Lowes (Kawasaki) 7 punten: Andermaal een tragisch weekend kende de Brit Alex Lowes die middels een 9e plaats in de eerste race  7 punten wist te vergaren.

De Brit werd geplaagd door een heftig maag en darm virus en trok zich tijdens de TSP race terug om daarna niet meer te rijden waardoor hij zijn 7e WK plaats verloor aan Axel Bassani.

14: Garrett Gerloff (Yamaha) 7 punten: Garrett Gerloff, in de trainingen altijd Supersnel, behoord met zijn “slechts” 7 punten in Most opnieuw tot de verliezers.

De Amerikaan, 10e, 9e en 18 (lekke band) wist opnieuw niet echt te overtuigen en de WK 7e van 2021 is schijnbaar niet in staat dit te herhalen en neemt actueel de 12e plaats in het WK in.

Ook voor het “tweede Yamaha” team is dit duidelijk te weinig en Gerloff schijnt op een “wakkelige” stoel te zitten doch Gerloff 2023 wordt voor 2023 in verbinding gebracht met het Duitse Bonovo Action BMW team!

15: Loris Baz (BMW) 5 punten: Hoe jammer het ook mag zijn maar ook Loris Baz behoord tot de verliezers van Most.

De Fransman kwam in Most niet verder dan 2 elfde plaatsen en bleef in de afsluitrace, crash in ronde 4, puntloos.

Baz loopt als WK elfde, 65 punten, inmiddels al 45 punten achter op WK negende Scott Redding terwijl Xavi Vierge, als WK tiende, 14 punten voor de BMW rijder staat.

Ook in de titelstrijd om het zogenaamde independent klassement, beste privé rijder/team, moet Baz steeds meer terrein prijsgeven op de jonge Axel Bassani en actueel loopt de Fransman al 50 punten achter op de Italiaan!

In Tsjechië wisten maar liefst 20 van de 25 gestarte rijders punten punten te scoren: De laatste punten gingen aan Roberto Tamburini (Yamaha 5Pt), Hafizh Syahrin (Honda 4 Pt) , Kotha Nozane (Yamaha 3 Pt) Peter Hickman (BMW 2 Pt) en de Argentijn Leandro Mercado (Honda) nam één puntje mee uit Tsjechië!

Helemaal puntloos bleven: Eugene Laverty (BMW), Christophe Ponsson (Yamaha), Oliver Konig (Kawasaki) en beide Wildcard rijders Michal Prasek (BMW) en Ryan Vickers (Kawasaki).

De “puntenpakkerslijst” van Most ziet er als volgt uit:   

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU  Yamaha     57
2. ALVARO BAUTISTA      Ducati     52
3. JONATHAN REA         Kawasaki   38
4. SCOTT REDDING        BMW        31
5. AXEL BASSANI         Ducati     27
6. ANDREA LOCATELLI     Yamaha     24
7. MICHAEL RINALDI      Ducati     15
8. IKER LECUONA         Honda      11
9. PHILIPP ÖTTL         Ducati     11
10.LUCAS MAHIAS         Kawasaki   11
11.XAVI VIERGE          Honda      10
12.LUCA BERNARDI        Ducati      8
13.ALEX LOWES           Kawasaki    7
14.GARRETT GERLOFF      Yamaha      7
15.LORIS BAZ            BMW         5
16.ROBERTO TAMBURINNI   Yamaha      5
17.HAFIZH SYAHRIN       Honda       4
18.KOTHA NOZANE         Yamaha      3
19.PETER HICKMAN        BMW         2
20.LEANDRO MERCADO Honda 1

De actuele WK Top 15 na Most:

1. ALVARO BAUTISTA      Ducati    298
2. JONATHAN REA         Kawasaki  267
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU  Yamaha    260
4. ANDREA LOCATELLI     Yamaha    148
5. MICHAEL RINALDI      Ducati    134
6. IKER LECUONA         Honda     127
7. AXEL BASSANI         Ducati    115
8. ALEX LOWES           Kawasaki  113
9. SCOTT REDDING        BMW       110
10.XAVI VIERGE          Honda      79
11.LORIS BAZ            BMW        65
12.GARRETT GERLOFF      Yamaha     55
13.PHILIPP ÖTTL         Ducati     40
14.LUCAS MAHIAS         Kawasaki   31
15.LUCA BERNARDI        Ducati     23

WK Top 15 voor Most/Tsjechië 2022:

1. ALVARO BAUTISTA      Ducati    246 
2. JONATHAN REA         Kawasaki  229
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU  Yamaha    203
4. ANDREA LOCATELLI     Yamaha    124
5. MICHAEL RINALDI      Ducati    119
6. IKER LECUONA         Honda     116
7. ALEX LOWES           Kawasaki  106
8. AXEL BASSANI         Ducati     88
9. SCOTT REDDING        BMW        79
10.XAVI VIERGE          Honda      69
11.LORIS BAZ            BMW        60
12.GARRETT GERLOFF      Yamaha     48
13.PHILIPP OETTL        Ducati     29
14.LUCAS MAHIAS         Kawasaki   20
15.EUGENE LAVERTY       BMW        18

Foto credit: DONNYFOTO.com


FIM WorldSBK Czech/Most Round 2022 Results Day 3...

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results Race 2:
1  TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1      1'31.705
   22 Laps = 92,664 Km in 33'55.494 min. = 163,887 km/h
2  ALVARO BAUTISTA      ESP  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   0.756
3  JONATHAN REA         GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR      2.833
4  SCOTT REDDING        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR           9.693
5  AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R  11.970
6  ANDREA LOCATELLI     ITA  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1        17.644
7  XAVI VIERGE          ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   23.418
8  PHILIPP OETTL        GER  Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R  26.436
9  LUCAS MAHIAS         FRA  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     27.914
10 LUCA BERNARDI        SMR  BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R  30.857
11 ROBERTO TAMBURINI    ITA  Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        42.047
12 HAFIZH SYAHRIN       MAS  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   45.735
13 KOTHA NOZANE         JPN  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        46.989
14 PETER HICKMAN        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          47.065
15 LEANDRO MERCADO      ARG  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   59.050
16 OLIVER KONIG         CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR   1'01.271
17 RYAN VICKERS         GBR  TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR   1'13.958
18 GARRETT GERLOFF      USA  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1      1'17.001
-------------------------------------Did not Finish---------------------------------------
   IKER LECUONA         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   2 Laps
   CHRISTOPHE PONSSON   FRA  Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1        4 Laps
   LORIS BAZ            FRA  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR         18 Laps
   MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R 19 Laps
   MICHAL PRASEK        CZE  Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results Tissot Superpole Race:1 TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1      1'31.180

   10 Laps = 42,120 Km - in 15'21.996 = 164,461 km/h.
2 JONATHAN REA         GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR      2.327
3 ALVARO BAUTISTA      ESP  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   3.406
4 MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   4.679
5 AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R   7.127
6 ANDREA LOCATELLI     ITA  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1         8.328
7 IKER LECUONA         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R    8.479
8 SCOTT REDDING        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          10.308
9 GARRETT GERLOFF      USA  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        10.506
10 XAVI VIERGE         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   14.540
11 LORIS BAZ           FRA  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR          14.634
12 LUCAS MAHIAS        FRA  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     14.760
13 PHILIPP OETTL       GER  Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R  15.271
14 LUCA BERNARDI       SMR  BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R  18.008
15 HAFIZH SYAHRIN      MAS  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   24.394
16 KOTHA NOZANE        JPN  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        24.574
17 LEANDRO MERCADO     ARG  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   24.891
18 EUGENE LAVERTY      IRL  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR          26.956
19 PETER HICKMAN       GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          28.649
20 ROBERTO TAMBURINI   ITA  Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        35.860
21 MICHAL PRASEK       CZE  Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR          57.426
-------------------------------------Did not Finish--------------------------------------
   OLIVER KONIG        CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR     2 Laps
   CHRISTOPHE PONSSON  FRA  Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1        5 Laps
   ALEX LOWES          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR     7 Laps
   RYAN VICKERS        GBR  TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR     8 Laps


 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results Sunday Warm-Up:

 

 

 

 Foto credit: donnyfoto.com

FIM WorldSBK Czech/Most Round 2022 Results Day 2...

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results Race 1:

 

1  ALVARO BAUTISTA      ESP  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   1'31.998
   22 Laps = 92,664 Km in 34'00.965 =  163,447 km/h.
2  TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1            2.109
3  SCOTT REDDING        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR              2.603
4  JONATHAN REA         GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR         2.718
5  AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R      7.951
6  ANDREA LOCATELLI     ITA  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1            9.105
7  MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     12.181
8  IKER LECUONA         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      12.435
9  ALEX LOWES           GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        13.028
10 GARRETT GERLOFF      USA  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           13.119
11 LORIS BAZ            FRA  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR             17.379
12 LUCAS MAHIAS         FRA  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        26.631
13 PHILIPP OETTL        GER  Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R     27.364
14 LUCA BERNARDI        SMR  BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     31.278
15 XAVI VIERGE          ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      37.260
16 OLIVER KONIG         CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR        50.854
17 LEANDRO MERCADO      ARG  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R      51.431
18 KOTHA NOZANE         JPN  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           53.058
19 EUGENE LAVERTY       IRL  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR             58.942
20 CHRISTOPHE PONSSON   FRA  Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1         1'03.366
21 ROBERTO TAMBURINI    ITA  Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1         1'03.407
22 PETER HICKMAN        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR           1'05.450
23 RYAN VICKERS         GBR  TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR      1'06.797
---------------------------------Did not Finish----------------------------------------------
   HAYFIZH SYAHRIN      MAS  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R      2 Laps
   MICHAL PRASEK        CZE  Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR             6 Laps


 

 

 

 

 

 
Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results Tissot Superpole:

 

1  JONATHAN REA         GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR   1'30.947

2  TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1         0.330
3  MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   0.559
4  ALVARO BAUTISTA      ESP  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   0.620
5  ALEX LOWES           GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR      0.675
6  GARRETT GERLOFF      USA  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1         0.680
7  SCOTT REDDING        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR           0.737
8  ANDREA LOCATELLI     ITA  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1         0.771
9  AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R   1.104
10 LUCAS MAHIAS         FRA  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR      1.325
11 LORIS BAZ            FRA  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR           1.335
12 IKER LECUONA         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R    1.412
13 XAVI VIERGE          ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R    1.420
14 LUCA BERNARDI        SMR  BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R   1.449
15 KOHA NOZANE          JPN  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1         1.508
16 PHILIPP OETTL        GER  Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R   1.554
17 ROBERTO TAMBURINI    ITA  Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1         2.097
18 CHRISTOPHE PONSSON   FRA  Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1         2.319
19 OLIVER KONIG         CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR      2.339
20 EUGENE LAVERTY       IRL  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR           2.350
21 PETER HICKMAN        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR           2.426
22 HAYFIZH SYAHRIN      MAS  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R    2.509
23 LEANDRO MERCADO      ARG  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R    2.534
24 RYAN VICKERS         GBR  TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR      3.102
------------------------------------Not Qualified------------------------------------------
   MICHAL PRASEK        CZE  Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR           4.819
 


Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Results FP 3:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: donnyfoto.com

FIM WorldSBK Czech/Most Round 2022 Results Day 1...

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 Combined Results Day 1:

 

 1  TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1     1'31.928
2  SCOTT REDDING        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          0.227
3  MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  0.314
4  ALVARO BAUTISTA      ESP  Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  0.365
5  JONATHAN REA         GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR     0.387
6  LORIS BAZ            FRA  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR          0.533
7  ANDREA LOCATELLI     ITA  Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1        0.596
8  ALEX LOWES           GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR     0.792
9  GARRETT GERLOFF      USA  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        0.843
10 XAVI VIERGE          ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   1.017
11 IKER LECUONA         ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   1.202
12 AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R  1.275
13 PHILIPP OETTL        GER  Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R  1.397
14 LUCAS MAHIAS         FRA  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     1.667
15 EUGENE LAVERTY       IRL  Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR          1.725
16 KOTHA NOZANE         JPN  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        1.860
17 LUCA BERNARDI        SMR  BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R  2.072
18 HAFIZH SYAHRIN       MAS  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   2.133
19 ROBERTO TAMBURINI    ITA  Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        2.279
20 LANDRO MERCADO       ARG  MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   2.290
21 OLIVER KONIG         CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR     2.428
22 CHRISTOPHE PONSSON   FRA  Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1        2.435
23 PETER HICKMAN        GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          2.619
24 RYAN VICKERS         GBR  TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR     3.018
25 MICHAL PRASEK        CZE  Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR          4.357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco DOC Czech/Most Round 2022 WorldSBK Free Practice 1:1. JONATHAN REA         GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR  1'31.893  
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU  TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1        0.035
3. GARRETT GERLOFF      USA GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        0.456  
4. MICHAEL RINALDI      ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  0.488  
5. ANDREA LOCATELLI     ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK   Yamaha YZF R1        0.573  
6. ALVARO BAUTISTA      ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  0.653
7. ALEX LOWES           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR     0.800  
8. IKER LECUONA         ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   0.815  
9. SCOTT REDDING        GBR BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR 1        0.828  
10.AXEL BASSANI         ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R  0.888  
11.HAFIZH SYAHRIN       MAS MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   1.746  
12.LORIS BAZ            FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR          1.757  
13.XAVI VIERGE          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   1.771  
14.PHILIPP OETTL        GER Team Goeleven                     Ducati Panigale V4R  1.799  
15.LUCA BERNARDI        SMR BARNI Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R  1.860  
16.LUCAS MAHIAS         FRA Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     1.867  
17.LEANDRO MERCADO      ARG MIE Racing Honda Team             Honda CBR1000 RR-R   1.903  
18.KOHTA NOZANE         JPN GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        2.032  
19.ROBERTO TAMBURINI    ITA Yamaha Motoxracing WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        2.393  
20.OLIVER KONIG         CZE Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR     2.519  
21.PETER HICKMAN        GBR BMW Motorrad WorldSBK Team        BMW M1000RR          2.823
22.CHRISTOPHE PONSSON   FRA Gil Motor Sport-Yamaha            Yamaha YZF R1        2.891  
23.EUGENE LAVERTY       IRL Bonovo Action BMW                 BMW M1000RR IND      2.901  
24.RYAN VICKERS         GBR TPR Team Pedercini Racing         Kawasaki ZX-10RR     3.471  
------------------------ ---Buiten de 105% regeling in deze Sessie----------------------
25.MICHAL PRASEK        CZE Rohac & Fejta Motoracing          BMW M1000RR          4.874
Foto credit: donnyfoto.com

WorldSBK Most/Tsjechië 2022: Een laatste wending voor de zomervakantie?

Donny 27.07.2022 - 18:51

Na het prachtige en vooral spannende Donington Park weekend gaat het komend weekend, 29 t/m 31 juli, verder op het best wel omstreden Autodrom Most circuit wat 2021 min of meer noodgedwongen, “Corona bedingt”, op de WorldSBK kalender belande.

Omstreden in zover dat veel coureurs en andere “insiders” zich afvragen hoe het niet ongevaarlijke Autodrom Most überhaupt een homologatie voor races op WK niveau van de FIM verantwoordelijken heeft gekregen.

Van een eerste serieuze “titel verdedigingsaanval” in Donington Park, prachtige gevechten in Estoril en de Rea-Razgatlioglu crash in Assen heeft het WorldSBK seizoen 2022 zijn fans al heel wat spektakel geboden in deze eerste seizoenhelft.

Ondanks de kritieken op het Tsjechische Most circuit hebben we hier, en dat in alles klassen, in 2021 een aantal spannende en interessante races kunnen zien.

Het titanische trio: Komen Bautista, Rea en regerend wereldkampioen Razgatlioglu elkaar nog nader in de eerste seizoenhelft?

Ducati: Ondanks dat Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) als WK leider naar Most reist zag de kleine Spanjaard na zijn crash in de eerste race in Donington zijn voorsprong van 36 punten naar 17 punten krimpen.


Net als in Donington afgelopen seizoen hadden de Ducati`s het ook op het Most circuit 2021 aanvangs wat moeilijk doch tijdens de races wist Scott Redding 2 tweede plaatsen en een zege te veroveren dus zo gezien ziet het er goed uit voor “de rooien”!

Of Bautista aan de Ducati successen van 2021 kan aanknopen is actueel een open vraag, met Honda noteerde de Spanjaard hier in 2021 een 7e en 9e en tiende plaats.

Bautista’s teamgenoot Michael Rinaldi wist in Donington Park een plaatsje goed te maken in het WK klassement en verkleinde als WK vijfde zijn achterstand op WK vierde Andrea Locatelli naar nog slechts 5 punten!

In 2021 finishte de inmiddels 26 jarige Italiaan in beide normale races als vierde en vijfde en werd tiende in de Tissot Superpole Race wat hem eigenlijk moed zou moeten maken voor het komende event.

Kawasaki: Ookal slaagde zesvoudig Kawasaki wereldkampioen Jonathan Rea er niet de laatste twee events een race te winnen behoord Jonathan Rea, actueel WK tweede, opnieuw tot één van de meest solide kanshebbers voor het Superbike WK 2022.

Met een "fris" Kawasaki-contract op zak, tot eind 2024, is de toekomst van de Champ afgezekerd en kan de Kawasaki star zich per direct nog beter op het racen kan concentreren.


Echter in 2021 crashte de Champ zelfs twee keer in de eerste in Most crashte waarna de 35 jarige Noord Ier zich echter in de laatste twee races revancheerde middels twee derde plaatsen: Achter Razgatlioglu en Redding!

Overigens betekenden deze 2 derde plaatsen Rea`s 200e podiumplaats in zijn WorldSBK carrière!  

Met “slechts” 13 podiums in 15 races, voor Rea hoogst ongebruikelijk, is Rea vast van plan in Most minstens drie podiums te pakken!

Na zijn eerste podiumplaats in 2022 thuis in Donington, 3e in race 1, komt Rea`s teammaatje Alex Lowes met een goed gevoel naar Most ondanks dat hij hier in 2021 niet verder kwam dan een 13e, 7e en zesde plaats.  

De Brit komt als WK 7e naar Tsjechië en kijkt tegen een achterstand van 10 punten op WK zesde Iker Lecuona (Honda) aan en ook op WK vijfde Michael Rinaldi ontbreken hem nog slechts 13 punten.  

Yamaha: Na aanvankelijk geen van de eerste tien races te hebben gewonnen is regerend wereldkampioen Toprak Razgatlioglu (Yamaha) na Engeland de enige rijder die in 2022 vier van de laatste vijf races wist te winnen.

 


"El Turco" had aanvankelijk duidelijk problemen met de performance van zijn Yamaha YZF R1 doch de 26-jarige en zijn team hebben hun doel bereikt: Toprak en zijn Yamaha zitten weer op dezelfde golflengte wat betekend dat "Stoppie" weer met zijn R1 kan "gooien en smijten" zoals hij dat wil!!!

In 2021 wist Scott Redding (toen nog Ducati) de eerste race te winnen doch beide andere races gingen, met minder dan een seconde voorsprong op diezelfde Scott Redding trouwens, aan de latere wereldkampioen Toprak Razgatlioglu.

Na zijn beresterke optredens in Misano en Donington mogen we ervan uitgaan dat spectaculair rijdende Turk er alles aan zal doen om zijn achterstand op WK tweede Jonathan Rea (26 Pt.) en Bautista (43 Pt) ook in Most te verkleinen!

"Stoppie's" teamgenoot Andrea Locatelli, ondanks het "dalletje" WK vierde, zit al een tijdje in een "dalletje" en de 26 jarige Italiaan hoopt na een moeilijk Donington weekend in Most eindelijk weer aan te knopen aan zijn derde plaats in de eerste race van 2021.

BMW: Keert het tij voor Redding?

Middels een nieuwe achterbrug/vork voor de BMW M1000RR lijkt het dat men bij BMW een flinke stap voorwaarts hebben kunnen maken wat zich vooral bemerkbaar maakte middels Redding’s 31 Donington punten.

Deze 31 punten en zijn derde plaats in de Tissot Superpole Race waren het eerste Highlight voor de Brit en BMW in 2022 en gezien de Brit zijn overwinning en zijn 2 tweede plaatsen in 2021 in Most is er serieus rekening te houden met de vicewereldkampioen van 2020.

Redding klom in het WK op naar de 9e plaats en is Ducati privatier Axel Bassani tot op 9 punten genaderd terwijl Alex Lowes 27 punten voor hem staat.

De Brit waarschuwt duidelijk voor teveel euforie en benadrukt dat er nog veel te verbeteren valt wat de M1000RR betreft. >

Anderzijds is Redding tegelijkertijd erg blij dat hij het potentieel van BMW en zichzelf heeft kunnen laten zien zodat Redding goed gehumeurd naar Most komt!

Wat Redding's teammaatje Michael van der Mark betreft is het andermaal een moeilijke, en voor de MvdM zelf een vervelende, situatie.

De Nederlander kan volgens eigen zeggen alweer goed lopen, trainen en ook motorrijden doch het is nog te vroeg, en te gevaarlijk, om op zijn M1000RR te klimmen.

In Tsjechië zal British Superbike/Isle of Man TT/Ulster Grand Prix en MacaoGP specialist/winnaar Peter Hickman de Nederlander vervangen.

Honda: Team HRC (Honda Racing Corporation) mikt op return in Most...

Beide Honda WorldSBK Rookies Iker Lecuona en Xavi Vierge komen na een wat middelmatig Donington weekend opnieuw naar een circuit waarop geen van beide ooit heeft gereden.

Ookal verloor Lecuona in Donington zijn vijfde WK plaats aan Michael Rinaldi, de Spanjaard is tot dusver de enige coureur die in elke race punten wist te scoren en permanent in de Top 10 finishte.Lecuona loopt slechts 8 punten achter op WK vijfde Rinaldi en ook op de vierde plaats van Andrea Locatelli ontbreken de snelle Spanjaard nog slechts 18 punten!

Lecuona`s teamgenoot Vierge’s prestaties, nog steeds herstellende van een vervelende handblessure, zagen er niet echt solide uit in Donington en voor de Spanjaard geld in Most vooral het consolideren van zijn tiende WK plaats.

De independent rijders: Knokken voor een zitje in een fabrieksteam.

Naast de titelstrijd tussen de “fabrieksboys” hebben we nog het independent klassement, de “gewone” privé rijders/teams dus, die actueel wordt aangevoerd door pas 22 jarige Axel Bassani (Ducati).

Naast P1 in het independent klassement neemt de bravoureuse Italiaan ook de achtste plaats in het WK in en Bassani maakt er geen geheim van dat hij 2023 de plaats van Michael Rinaldi in het Ducati fabrieksteam wil overnemen wat betekend dat hij het seizoen 2022 voor Rinaldi moet beëindigen.

28 punten achter de vlotte Bassani volgt Loris Baz (BMW) die komend weekend zijn Most debuut maakt, waarschijnlijk zal de Fransman eerst proberen zijn ietwat matige Donington hattrick, drie 9e plaatsen, in de vergetelijkheid te laten geraken.


Achter Baz, WK elfde, volgt een 2022 moeilijk in te schatten Garrett Gerloff (Yamaha). De Amerikaan klampt zich aan zijn twee top 6 prestaties van Most 2021 vast en wil perse een terugkeer in de Top 10!

Behalve WK 13e Philipp Oettl (Ducati) komen Lucas Mahias (Kawasaki), Eugene Laverty (BMW) en Roberto Tamburini (Yamaha) voor het eerst naar Most en allen hebben het doel om nog voor de zomerpauze Top 10 resultaten te behalen.

Roberto Tamburini heeft drie punten voorsprong op Luca Bernardi (Ducati), die in Donington puntloos bleef doch in 2021 pakte de San Marinees in Most in de Supersport klasse een vijfde en zesde plaats.

De Japanner Kohta Nozane (Yamaha) hoopt in Most, 2021 twee 14e plaatsen, op een return in de Top 15 terwijl de Fransman Christophe Ponsson (Yamaha) na zijn “blessuretijd” opnieuw een aanval op WK punten gaat doen.

Voor het in Tsjechië gehuisveste Mie Honda Team zullen Leandro Mercado (ARG) en Hafizh Syahrin (MAS) er alles aan zetten in de puntenrangen te finishen om zo het Tsjechische team in eigen huis trots te maken.

Thuisrijder Oliver König (Kawasaki) hoopt als WorldSBK rookie thuis in Most zijn eerste WK punten te pakken, nog in 2021 stond de jonge Tsjech hier, WorldSSP 300, na de eerste race nog als derde op het podium.

Wildcards: Aanvankelijk zou WorldSBK routinier Leon Haslam in Most de Pedercini Kawasaki gaan bemannen doch Kawasaki Japan verhinderde dit door Haslam naar Japan te “roepen” voor testwerk voor de belangrijke 8 Hours of Suzuka.

Zoals altijd gaan we dit zien en beleven en zijn we live in Most dus....

WK Top 15 voor Most/Tsjechië 2022:

1. ALVARO BAUTISTA      Ducati    246 
2. JONATHAN REA         Kawasaki  229
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU  Yamaha    203
4. ANDREA LOCATELLI     Yamaha    124
5. MICHAEL RINALDI      Ducati    119
6. IKER LECUONA         Honda     116
7. ALEX LOWES           Kawasaki  106
8. AXEL BASSANI         Ducati     88
9. SCOTT REDDING        BMW        79
10.XAVI VIERGE          Honda      69
11.LORIS BAZ            BMW        60
12.GARRETT GERLOFF      Yamaha     48
13.PHILIPP OETTL        Ducati     29
14.LUCAS MAHIAS         Kawasaki   20
15.EUGENE LAVERTY       BMW        18

2021 Tissot Czech/Most Round 2021 WorldSBK Race 2:

1  SCOTT REDDING         GBR  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  1'32.415
   22 Laps = 92,664 Km in 34'06.298 Min. = 163,021 km/h.
2  TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1            3.587
3  JONATHAN REA          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR        12.460
4  ANDREA LOCATELLI      ITA  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1           15.206
5  MICHAEL RINALDI       ITA  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    19.479
6  ALEX LOWES            GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR        19.901
7  MICHAEL VAN DER MARK  NED  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           20.034
8  GARRETT GERLOFF       USA  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           20.250
9  TOM SYKES             GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           24.043
10 ALVARO BAUTISTA       ESP  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      25.257
11 LEON HASLAM           GBR  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      29.203
12 CHAZ DAVIES           GBR  Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R    38.396
13 TITO RABAT            ESP  Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R    41.674
14 KOTHA NOZANE          JPN  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           45.843
15 CHRISTOPHE PONSSON    FRA  Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1           54.144
16 JONAS FOLGER          GER  Bonovo MGM Racing                BMW M 1000 RR           54.354
17 ISAAC VINALES         ESP  Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      1'05.085
18 KAREL HANIKA          CZE  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1         1'08.662
19 MARVIN FRITZ          GER  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1         1'12.286
20 LORIS CRESSON         BEL  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR      1'12.374
21 JAYSON URIBE          USA  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR      1'36.254
----------------------------------------- Did not Finish-------------------------------------
RET AXEL BASSANI         ITA  Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R     0 Lap
RET ALESSANDRO DELBIANCO ITA  MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R       0 Lap

Tissot Czech Round 2021 WorldSBK Results Tissot Superpole Race:

1  TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1        1'32.033
   10 Laps = 42,120 Km in 15'28.86 Min = 163,245 km/h.
2  SCOTT REDDING         GBR  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    0.496
3  JONATHAN REA          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR        0.888
4  ANDREA LOCATELLI      ITA  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1           5.765
5  TOM SYKES             GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           8.694
6  GARRETT GERLOFF       USA  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           9.306
7  ALEX LOWES            GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR       10.152
8  AXEL BASSANI          ITA  Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R   11.211
9  ALVARO BAUTISTA       ESP  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R     11.514
10 MICHAEL RINALDI       ITA  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R   12.344
11 MICHAEL VAN DER MARK  NED  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR          12.518
12 MARVIN FRITZ          GER  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1          14.342
13 LEON HASLAM           GBR  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R     15.591
14 CHAZ DAVIES           GBR  Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R   22.917
15 KOTHA NOZANE          JPN  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1          24.924
16 CHRISTOHE PONSSON     FRA  Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1          30.155
17 ISAAC VINALES         ESP  Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR       30.249
18 JONAS FOLGER          GER  Bonovo MGM Racing                BMW M 1000 RR          30.804
19 LEON CRESSON          BEL  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR       37.768
20 JASON URIBE           USA  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR       52.907
----------------------------------------Did not Finish--------------------------------------
RET ALESSANDRO DELBIANCO ITA  MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R     2 Laps
RET TITO RABAT           ESP  Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R   2 Laps
RET KAREL HANIKA         CZE  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1          3 Laps

Tissot Czech Round WorldSBK 2021 Results Race 1:

1  TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1       1'32.697 
   22 Laps = 92,664 Km in 34'14.370 Min. = 162,381 km/h.
2  SCOTT REDDING          GBR  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R   0.040
3  ANDREA LOCATELLI       ITA  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1         13.838
4  MICHAEL RINALDI        ITA  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  16.650
5  AXEL BASSANI           ITA  Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R  16.935
6  GARRETT GERLOFF        USA  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         17.099
7  ALVARO BAUTISTA        ESP  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    22.590
8  LEON HASLAM            GBR  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    24.728
9  TOM SYKES              GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         26.924
10 MARVIN FRITZ           GER  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1         39.559
11 CHRISTOPHE PONSSON     FRA  Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1         58.991
12 ISAAC VINALES          ESP  Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      59.105
13 ALEX LOWES             GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR    1'21.929
14 KOTHA NOZANE           JPN  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1          1 Lap
--------------------------------------- Did not Finish--------------------------------------
RET JONATHAN REA          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      5 Laps
RET MICHAEL VAN DER MARK  NED  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         9 Laps
RET LORIS CRESSON         BEL  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR     12 Laps
RET TITO RABAT            ESP  Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R 13 Laps
RET JONAS FOLGER          GER  Bonovo MGM Racing                BMW M 1000 RR        16 Laps
RET CHAZ DAVIES           GBR  Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R 17 Laps
RET KAREL HANIKA          CZE  IXS-YART Yamaha                  Yamaha YZF R1        19 Laps
RET JAYSON URIBE          USA  OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR     19 Laps
RET ALESSANDRO DELBIANCO  ITA  MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R   20 Laps
2022  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |