image1

Kort nieuws: Kalender 2022, Bautista snel met oude liefde...

Donny 29.11.2021 - 22.21

WorldSBK promotor Dorna en de FIM presenteerden afgelopen week hun eerste "voorlopige" WK kalender wat het FIM Superbike wereldkampioenschap van 2022 betreft.

Deze provisorische kalender omvat buiten de 13 genoemde raceweekenden, waarvan er actueel 11 officieel zijn bevestigd , ook best wel een paar noemenswaardige veranderingen.

Onder de huidige corona omstandigheden is het voor de FIM/Dorna waarschijnlijk een hele uitdaging überhaupt een precieze kalender samen te stellen dus is het te hopen dat deze best wel wat optimistische kalender voor 2022 zijn doorgang zal vinden.  

Ditzelfde coronavirus is er waarschijnlijk ook de oorzaak van dat de Dorna/FIM met de traditie, sinds 2009, moet breken dat de seizoenstart 2022 niet meer op het prachtige Australische half eiland Philipp Island kan plaatsvinden.

Het Australische circuit heeft op de actuele kalender geen officiële datum gekregen doch zal waarschijnlijk aan het seizoeneinde worden “aangeknoopt” (Finale?).

Terwijl Philipp Island 11 jaar lang de seizoenopener kreeg “toebedeeld” werd de seizoenfinale sinds 2014 onder vloedlicht op het Losail International Circuit van Katar verreden.

 

Met een “seizoenopener” in Australië, tenslotte praten we over een wereldkampioenschap, konden/kunnen de meesten van ons goed leven denk ik.

Doch een seizoenfinale rij je niet tijdens de regentijd op een Lombok/Indonesië of bij 50 graden Celsius op het Losail Arabische International Circuit van Katar maar daar waar dit WK is “geboren” en zijn meeste fans heeft: Europa!

Het had zo`n prachtfinale kunnen zijn als we, “fans getrouw” in Europa waren gebleven in plaats van naar een verregend “wassiebassieland” te reizen omdat diens dollars beter zijn!

Des te blijer is onze fotograaf dat Katar voor 2022 helemaal niet op de kalender staat, ondanks dat het maken van beelden onder vloedlicht uiterst interessant/moeilijk is!  

Net als Spanje heeft de Dorna ook Portugal voor 2022, net als afgelopen seizoen, met Estoril en Portimão twee sterke races toebedeeld.

Jammer genoeg zijn Jerez en Navarra van de actuele kalender “geschrapt” terwijl het Turkse Istanbul Park circuit naar alle waarschijnlijkheid, mits de Turkse president Erdogan toestemt, ergens in mei aan de kalender zal worden toegevoegd..


We gaan niet alle races hier opnoemen maar van 08 t/m 10 april bijt het Spaanse Motorland Aragón Circuit de spits af waarna het twee weken later, van 22 t/m 24 april, op de Drentse hei van Assen verder gaat.

Na Assen volgen dan:

20 t/m 22 Mei: Circuito Estoril, Portugal.
10 t/m 12 Juni: Misano World Circuit „Marco Simoncelli“, Italië.
15 t/m 17 Juli: Donington Park, Groot Brittannië.
29 t/m 31 Juli: Autodrom Most, Tsjechië.
09 t/m 11 September: Circuit de Nevers Magny-Cours, Frankrijk.
23 t/m 25 September: Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje.
07 t/m 09 Oktober: Autodromo Internacional do Algarve, Portugal.
21 t/m 23 Oktober: Circuito San Juan Villicum, Argentinië.
11 t/m 13 November: Mandalika International Street Circuit, Indonesië.
November??? Phillip Island, Australië.
???: Valencia, Jerez of Istanbul Turkije?

Dus hoe we het ook zien en draaien ziet het er naar uit dat we 2022 opnieuw een seizoenfinale Europa gaan zien, en dat waarschijnlijk tijdens de regentijd op het nieuwe Indonesische Pertamina Mandalika circuit!

Maar wie weet hebben we het geluk dat president Erdogan nee zegt en we alsnog een seizoenfinale in Europa (Valencia/Jerez) gaan zien: Beide Spaanse circuits genieten van de beste weersomstandigheden om die tijd van het jaar!
Ander nieuws: Goede start voor Bautista en zijn "oude liefde"...

Afgelopen week testte Alvaro Bautista in het Spaanse Jerez de la Frontera die Ducati Panigale V4 R waarmee hij in 2019 als WorldSBK rookie vicewereldkampioenschap veroverde!

Ook actueel lijkt het er veel op dat het Ducati bloed van 2019 nog steeds door de aders van Bautista stroomt gezien dat de kleine Spanjaard tijdens deze “hernieuwde kennismaking” gelijk al aan zijn eigen "oude" ronderecord "knabbelde". 

Hoewel de Spanjaard officieel nog tot 31 december 2021 bij Honda in dienst is troffen Honda en Ducati een Gentleman Agreement die het mogelijk maakte dat Bautista nog dit seizoen met zijn nieuw “arbeidsapparaat” kon testen.

Toen Bautista in 2019 van Ducati naar Honda overstapte was ook Ducati bereid zo`n deal met Honda te sluiten en net als toen mag de rijder geen uitkomsten geven over zijn bevindingen.

Remember: Bautista, ex MotoGP, Moto2 coureur en 125 cc wereldkampioen 2006, veroverde tijdens zijn WorldSBK debuutjaar maar liefst 24 podiumplaatsen, 16 overwinningen en 4 Superpole’s met de toen nieuwe Ducati Panigale V4 R.  

2019 was het beste even wennen (en schrikken) voor iedereen toen de  Spanjaard vanaf de seizoenstart elf races op rij won en daarbij Jonathan Rea en Kawasaki op abnormale achterstanden van 10 seconden en meer reed!

Bij Ducati verwacht men veel van Bautista wat duidelijk te merken is aan het feit en de haast waarmee Ducati met Bautista willen testen om zo de tijd voor het seizoen 2022 optimaal te benutten en de V4 R aan te passen aan hun nieuwe ster!

Volgens Bautista`s “nieuwe” Ducati crew wist Bautista zich supersnel aan zijn nieuwe/oude arbeidsapparaat te gewennen en reed hij de snelle Spanjaard ter kennismaking maar liefst 96 ronden met de snelle V4 R tijdens deze twee testdagen.

Terwijl het woensdagmiddag nog vooral om de normale aanpassingen ging wist de inmiddels 37-jarige Spanjaard donderdag al zeer degelijke rondetijden met de V4 R te rijden met een snelste tijd van 1:39.119 min.

Ter vergelijk: Met deze1:39.119 was hij slecht 0.115 seconde langzamer als zijn eigen snelste ronde, 1:39,004 min. die hij tijdens de Tissot Superpole race in 2019 reed!

De snelste raceronde van het afgelopen seizoen, 1:39,837 min in de eerste race, staat op naam van zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea wat een duidelike indicatie is van Bautista's speed.  

Er moet echter rekening gehouden worden dat de temperaturen ook in het zuiden van Spanje tijdens deze test onder de 20 graden lagen en juist in Jerez de snelste rondetijden altijd nog zijn gereden met koelere temperaturen.


Tijdens het raceweekend in september liepen de temperaturen de eerste dag op naar zo’n 22 graden, terwijl het tijdens de tweede dag zo’n 28 graden waren wat een slordige 10 graden verschil betekend met nu.

Wat echter niets afdoet wat Bautista’s snelle tijden betreft en wie de kleine dappere Bautista de laatste 2 jaar in de gaten heeft gehouden weet wat dat kan gaan betekenen.

Ik denk dat er weinig rijders zijn die zoveel hebben gegeven en hebben “opgeofferd” als Bautista de laatste twee jaar bij Honda heeft gedaan om met deze bike op het podium te rijden.

Mocht Bautista, en dat is te verwachten, met dezelfde mentaliteit en instelling (vechtlust) als hij dat bij Honda had het seizoen 2022 ingaan, en daar mogen we vanuit gaan, zou hij best eens voor het nodige vuurwerk kunnen gaan zorgen!

Anders gezegd: Zouden er 2020 en 2021 prijzen/bokalen ter beschikking hebben gestaan voor die rijder die over de meeste vechtlust en moed beschikt dan gaan deze alle twee zeker aan Bautista….

Overigens moest Ducati “stamrijder” Michael Rinaldi wegens een in Indonesië opgelopen nekblessure deze test laten schieten…

Tijdens deze twee testdagen in Jerez waren oa MV Agusta en Barni Ducati aanwezig om de nieuwe configuraties van hun Supersport machines te testen waarop we later deze week nog terug willen komen....

Champion Toprak Razgatlioglu: Eerste grote doel bereikt…

Donny 24.11.2021 - 20:00

Het World Superbike WK was lang niet zo competitief als dat dit jaar het geval was en waar de wereldkampioen zich pas tijdens de seizoensfinale in Indonesië kon worden "gekroond": Toprak Razgatlioglu.

De 25 jarige Turkse Yamaha rijder kwam met 30 punten voorsprong naar het nieuwe Mandalika Street Circuit maakte daarbij echter niet echt de indruk dat het hier om de WK titel ging!

Maar ondanks dat hij het niet echt nodig had reed “Stoppie” zoals men dat van hem gewend is en ging vol op “aanvalmodus” tijdens alle trainingen en races.

Doch alleen maar meerijden en genoeg punten scoren om zich dan na de tweede/derde race tot wereldkampioen te laten kronen past niet echt bij de sterke Yamaha rijder.

Ondanks dat Champ Rea de eerste race (en ook de tweede race) op zijn naam schreef bleef "El Turco", zoals de Turk sinds Barcelona wel wordt genoemd, de zesvoudig wereldkampioen "jagen".

Doch Rea liet zien uit het juiste "racehout" tgesneden te zijn en probeerde gaandeweg de race Toprak in de fout te drijven doch deze bleef koel en controleerde eigenlijk deze eerste race.

 


Kawasaki "piloot" Rea deed wat hij moest doen en won deze race voor Toprak die echter genoeg had aan deze tweede plaats om zijn (eerste) grootste droom uit te laten komen: World Superbike wereldkampioen 2021.

Nadat ook de eerste race zaterdag middels heftige regenbuien al was gecanseld, tja lieve Dorna het is in Indonesië regentijd, dreigde ook de tweede race letterlijk in het water te vallen.

Doch na ettelijke bezichtigingen van de verantwoordelijke FIM/Dorna marchals werd besloten, vooral de Indonesische fans ten lieve, een verkorte, van 21 naar 12 ronden, tweede race te gaan rijden.

Aanvankelijk leek het erop dat “Stoppie” zijn “regenangst” had overwonnen en ging hij volop in de slag met ex-Champ Jonathan Rea, Scott Redding (Ducati), WorldSBK Rookie Axel Bassani (Ducati) en Michael van der Mark (BMW).

Doch na meerdere “bijna crashes” met bovengenoemde drie rijders besloot de frisgebakken wereldkampioen deze tweede race genoegen te nemen met de vierde plaats achter Rea, Redding en MvdM.

Lopen we even snel "El Turco's" carrière door: Toprak Razgatlioglu werd op 16 Oktober 1996 in het Turkse Alanya geboren als zoon van stuntrijder Arif Razgatlıoğlu en Belgin Ulgan en heeft één broer: Tümay Razgatlıoğlu.

Het toeval wil dat Toprak, op de dag en jaar precies, samen viert met zijn Italiaanse Yamaha teamgenoot Andrea Locatelli.

Vooral vijfvoudig FIM WorldSSP 600 wereldkampioen Kenan Sofuoglu had en heeft immens veel invloed op Toprak`s sportcarrière en diens successen.

Daarbij ontdekte Sofuoglu het Turkse talent eigenlijk door toeval doch was slim genoeg hem direct als mentor/coach en manager onder zijn ervaren, wat connecties betreft dan, vleugels te nemen.

Tussen 2004 en 2008 hield Razgatlioglu zich bezig met het rijdens van motorcross, meer locaal en in de kleine klasses, alvorens hij in 2009 overstapte naar het Turks wegracekampioenschap.
In 2011 en 2012 veroverde (2012) “Razgat” niet alleen de Turkse titel maar nam ook deel aan de Yamaha Cup die hij in 2011 als 18e en 2012 als 7e afsloot.

2013 en 2014 ging het dan verder in de Red Bull MotoGP Rookies Cup wat hij in 2013 als tiende afsloot (2 podiums) om vervolgens in 2014 zijn eerste zege en een zesde plaats overall te behalen.

Op aandrang van Sofuoglu nam de toen 17 jarige Razgatlioglu deel aan de seizoenfinale van het Europees Superstock 600 kampioenschap in het Franse Magny Cours en wist gelijk deze te winnen.

 

Een reden te meer dus voor “Stoppie” en manager Sofuoglu 2015 over te stappen naar het WorldSBK paddock waarin de “mentor” zelf met een Puccetti Kawasaki wereldkampioen werd.

Net als Sofuoglu wist ook Razgatlioglu 2015 internationale opmerkzaamheid op zich te vestigen door in zijn rookie jaar het Europees Superstock 600 kampioenschap, 8 races 5 zeges!, te winnen. 

Na in 2016 en 2017 het Europees Superstock 1000 kampioenschap respectievelijk als vijfde en tweede te hebben afgesloten “promoveerde” Razgatlioglu voor 2018 naar de Superbikes.

Van het begin af aan wist de Turkse rookie ook hier, sinds 2015 samen met Kawasaki Puccetti Kawasaki Racing, met een 2e plaats in Engeland, een 3e in Argentinië en zijn 9e plaats in het WK de aandacht op zich te vestigen. 

In 2019 stormde het Turkse talent als derde op de podiums van Imola/Italië, Jerez/Spanje, Laguna Seca/USA, pakte een tweede plaats in Misano/Italië en wist in Donington nog eens 2 tweede plaatsen te pakken.

Op zijn inmiddels tot lieveling circuit geworden Circuit de Nevers Magny-Cours wist hij dan eindelijk de eerste race en de Tissot Superpole race te winnen en sloot het seizoen als WK vijfde af.  

Voor juli 2019 plande Kawasaki Razgatlioglu in om samen met Champ Rea en Leon Haslam aan de 8 Hours van Suzuka deel te nemen en te winnen wat middels een protest tegen Yamaha dan ook lukte.

Doch tot grote woede van Razgatlioglu en manager Sofuglu kwam “Razgat” niet tot inzet waarop Sofuoglu zijn “prothese” voor 2020 bij het Yamaha fabrieksteam als teamgenoot van Michael van der Mark onderbracht!

Veel zogenaamde experts betwijfelden aanvankelijk of de agressieve rijstijl van Toprak wel zou harmoniëren met het “gemoedelijke” en smeuïge karakter van de Yamaha R1!


Iets waarop de toen 24 jarige gelijk het passende antwoord wist te geven door gelijk de openingsrace op Phillip Island te winnen en het seizoen met 9 podiums, 3 x 1, 3 x 2 en 3 x 3,  als WK vierde af te sluiten.

Dit seizoen, 2021 dus, liet Razgatlioglu overduidelijk zien dat hij mentaal en als coureur tot één van de beste Superbike coureurs ter wereld behoord!  

Was het misschien toch voordeel dat de meesten van ons voor de seizoenstart gefocusseerd waren op zesvoudig wereldrecordkampioen Jonathan Rea en vicewereldkampioen Scott Redding (Ducati) ?

Het duurde immers het duurde tot aan 9e race in het Italiaanse Misano voordat Toprak zijn eerste race wist te winnen waarna er nog 12 zouden volgen met nog  eens 16 (9 x 2 en 7 x 3) andere podiums!

Vooral na Misano vochten Razgatlioglu en Champ Rea elke race, middels een kleine down kon Redding deze twee even niet volgen,  brak er op en naast het circuit een bijna meedogenloze en spannende strijd uit tussen deze twee.

Maar zoals we voor Indonesië nog schreven moeten (en doen het ook, respect) zelfs Rea’s trouwste supporters/fans toegeven dat Razgatlioglu zelfverzekerder/zelfbewuster onderweg was.

 

Terwijl Rea door eigen fouten 3 nullen moest incasseren en zichzelf ook nog eens belachelijk maakte met het best wel domme protest tegen Razgatlioglu na de Tissot Superpole-race in Frankrijk, bleef de tien jaar jongere jarige Turk koel en foutloos.

Toprak`s  drie “nullen” (Portimão/Portugal en Barcelona/Spanje) werden veroorzaakt door technische problemen terwijl hij in Assen werd “afgeschoten” door zijn Yamaha merkgenoot Garrett Gerloff!

Niettemin wist Rea de beslissing wat het WK 2021 betreft open te houden tot aan de seizoensfinale op het nieuwe Mandalika Street Circuit van Indonesië, ook een prestatie!  

We kunnen er lang en breed over discuteren maar komen er niet om toe dat Toprak “El Turco” met grote zekerheid een terechte wereldkampioen 2021 is wat overigens, nu de strijdbijl is begraven, ook Champ Rea en zijn KRT crew bevestigen.

Wij, donnyfoto.com, hebben Topral (en ook Kenan) zien komen zo te zeggen, en eerlijk is eerlijk, het zijn alle twee uiterst aangename tijdgenoten hoewel ik niet bepaald bekend sta als de grote .....vriend.

Om laten zien hoe spannend het werkelijk was hebben we, zonder al teveel in detail te willen gaan, in het onderstaande staande grafiekje het aantal podiumplaatsen van beide rijders eens met elkaar vergeleken.

                       Races  Podiums  Zeges  Tweedes  Derdes  Poles  Snelste ronde WK punten  
 
Toprak Razgatlioglu   37      29       13     9        7       3       9            564
Jonathan Rea           37      30       13     9        8       8      14            551

Van harte gefeliciteerd Toprak “Stoppie” Razgatlioglu you look good in blue....…

Hieronder nog even snel de Top 15 van het seizoen 2021:

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU    Yamaha    564
2. JONATHAN REA           Kawasaki  551
3. SCOTT REDDING          Ducati    501
4. ANDREA LOCATELLI       Yamaha    291
5. MICHAEL RINALDI        Ducati    282
6. MICHAEL van der MARK BMW       262
7. GARRETT GERLOFF        Yamaha    228
8. ALEX LOWES             Kawasaki  213
9. AXEL BASSANI           Ducati    210
10.ALVARO BAUTISTA        Honda     195
11.TOM SYKES              BMW       184
12.CHAZ DAVIES            Ducati    143
13.LEON HASLAM            Honda     134
14.KOTHA NOZANE           Yamaha     64
15.LORIS BAZ              Ducati     53


Pictures by WorldSBK and donnyfoto.com

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Day 3...

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirelli Mandalika-Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Race 2:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      1'42.460  
   12 Laps = 51,600 Km in 20'53.598 Min. = 148,181 km/h.
2. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R     0.283  
3. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR            7.437  
4. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1           10.641  
5. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           21.707  
6. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           24.555  
7. KOHTA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           27.772  
8. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1           29.481  
9. ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR        38.615  
10.ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      47.233  
11.CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1           50.369  
12.CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R    50.591
13.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR        53.099  
14.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R  1'00.069
---------------------------------------Did not Finish-----------------------------------------
   MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R     1 Lap  
   AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R    9 Laps  
   LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R     10 Laps
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK  Results Race 1:

 

 
1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR    1'34.413  
   20 Laps = 86,000 Km in 32'12.219 = 160,230 km/h.
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1          0.670
3. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R   2.155  
4. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1          7.644  
5. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R   8.133
6. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR          9.809  
7. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    13.949  
8. CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R  14.059  
9. LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R    22.907
10.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         25.525  
11.GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         25.609  
12.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  26.267
13.ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      27.168  
14.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R  43.748  
15.KOHTA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         50.244  
------------------------------------Did not Finish----------------------------------------
   CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1         6 Laps  
   TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR     11 Laps  
   OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR     19 Laps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Warm Up:

 

 

 

 

 

 

 

 

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR   1'34.873  
2. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  0.076  
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1         0.348  
4. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R  0.352  
5. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1         0.411  
6. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         0.436
7. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  0.514  
8. CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R  0.608  
9. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         0.734  
10.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         0.768  
11.ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    1.202  
12.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR      1.293  
13.KOHTA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1 I       1.437  
14.LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R    1.553  
15.ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      1.651  
16.CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1         1.700
17.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R  2.077  
18.OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR      2.904 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK - Kawasaki - Yamaha - donnyfoto.com

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Day 2...

FIM WorldSBK race 1 in Indonesië na hevige regenval afgelast…

Donny 20.11.2021 - 9.00

Nadat het tijdens de eerste race van het FIM SSP 600 wereldkampioenschap nog lichtjes regende zo gingen de “sluisdeuren”  vlak voor de start van de eerste WorldSBK races pas echt open.

De naam regentijd deed zijn naam alle eer aan en in no time stond het hele Pertamina Mandalika International Street Circuit blank wat de organisatoren er toe dwong deze eerste race aftelasten.

Wat op zich betekend dat morgen de slechts 10 ronden durende Tissot Superpole race uitvalt en we, net als vroeger, twee normale races van 21 ronden zullen gaan zien.

Toen Jonathan Rea  zich gisteren liet “ontglippen” dat regen hem wel eens zou kunnen helpen, Razgatlioglu is geen “regenrijder” , bedoelde hij beslist niet deze “stortvloed!

Waren er tot aan vanmorgen nog 62 punten over 3 races te “verdienen” zo zij dat er nu nog slecht 50 over twee races, niet in de Champ zijn voordeel dus.

Ook dit gaan we zien en beleven….

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Tissot Superpole:1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1        1'32.877  
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR        0.324  
3. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    0.379
4. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           0.668
5. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1           0.711
6. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           0.795  
7. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R    0.898  
8. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      1.174  
9. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           1.203  
10.LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R      1.277  
11.CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R    1.550  
12.CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1           1.554  
13.ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR        1.561
14.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    1.622  
15.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R    1.700
16.KOTHA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           1.783
17.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR        2.381  
18.OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR        2.987 

 

 

 

 

 

 

 

Pirelli Mandalika-Indonesian Round 2021 WorldSBK Combined Results After Free Practice 3:

 

 
1. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  1'33.486  

2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1            0.082  
3. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1            0.552  
4. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR         0.611
5. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R     0.760  
6. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R       0.947  
7. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1            0.959  
8. CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1            1.071  
9. LEON HASLAM           GBR Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R       1.115  
10.ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR         1.272  
11.CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R     1.303
12.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR            1.372  
13.MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR            1.452  
14.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R     1.471  
15.ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR         1.486
16.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR         1.859  
17.LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R       1.893
18.KOHTA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1            1.930  
19.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R     2.260  
20.OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR         3.568


Foto credit: WorldSBK, Yamaha, Kawasaki and donnyfoto.com

Pirelli Indonesian Round 2021 WorldSBK Results Day 1...

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirelli Mandalika-Indonesian Round 2021 WorldSBK Combined Results Day 1:

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1      1'34.230  
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      0.174
3. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         0.225  
4. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    0.230  
5. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  0.349  
6. LEON HASLAM           GBR Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    0.371  
7. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      0.528
8. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1         0.647  
9. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         0.708
10.AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R  0.724  
11.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  0.727  
12.ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      0.742  
13.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         1.181  
14.KOTHA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         1.186
15.CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R  1.206  
16.LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R    1.361  
17.CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1         1.407  
18.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR      1.620
19.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R  1.706
20.OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR      4.692  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pirelli Mandalika-Indonesian Round 2021 WorldSBK Free Practice 1:

 

 

 

 

 

 

 


1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1      1'34.985  

2. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      1.544
3. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         1.600  
4. SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  1.835  
5. ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR      2.094  
6. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    2.099  
7. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R  2.118
8. MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         2.155  
9. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  2.195  
10.ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with Brixx WorldSBK  Yamaha YZF R1         2.305  
11.JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      2.401  
12.LEON HASLAM           GBR Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    2.438
13.CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R  2.496
14.TITO RABAT            ESP Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR      2.797
15.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R  2.832
16.CHRISTOPHE PONSSON    FRA Gil Motor Sport-Yamaha           Yamaha YZF R1         2.899  
17.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         3.082  
18.LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R    3.435  
19.KOZHA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         4.096  
-----------------------------Buiten de 107% regeling in deze sessie----------------------
20.OLIVER KONIG          CZE OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR      8.235Photo credit: WorldSBK and donnyfoto.com
2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |