image1

Het Indonesië/Argentinië -Track debacle: Coureurs doen een voorstel…

Donny 26.03.2023 - 14:07

Als het WorldSBK (of MotoGP) circus hun tenten opslaan in Mandalika/Indonesië of het Argentijnse San Juan, circuits waar weinig gereden wordt, heersen er vooral de eerste dag, de vrijdag dus, miserabele omstandigheden wat grip betreft.

Beide circuits hebben veel gemeen met de film Groundhog Day waarin hoofdrolspeler Bill Murray vastzit in een time-warp en de gebeurtenissen zich keer op keer herhalen.

Na in 2021 voor het eerste van dit debacle kennis te hebben genomen hadden de coureurs in een uitvoerig gesprek met de locale organisatie november 2022 besproken hoe men het circuit beter op een raceweekend zou kunnen voorbereiden.  

Doch ondanks vele toezeggingen van Indonesische kant werden geen verbeteringen getroffen waardoor de vrijdagtrainingen van 2023 wederom voor niets waren en een groot aantal rijders dan ook de meeste tijd van de eerste vrije training in de box verbrachten!

De berijdbare ideale lijn was tijdens het hele weekend door nauwelijks een meter breed. << Als je naast de ideale lijn komt glijd of het voor- of het achterwiel gelijk weg. >> aldus regerend wereldkampioen Alvaro Bautista (Ducati).

Talrijke valpartijen en x blessures waren getuigen van het Indonesië debacle waarna de coureurs tijdens een meeting met de veiligheidscommissie (3 maart) andermaal hun klachten en bezorgdheid declareerden maar tegelijkertijd ook een aantal suggesties richting organisatie presenteerden.  
Deze suggesties waren niet alleen voor het Mandalika event bestemt maar nog meer voor het San Juan/Argentinië weekend, 13 t/m 15 oktober, waar men dezelfde problemen kan verwachten!

<< Ik heb vorig seizoen al voorgesteld dat we in Indonesië en Argentinië tijdens de eerste dag vrijdag een derde vrije training nodig zijn. >> zijn de woorden van zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki).

<< Langere trainingssessies of een extra vrije training op donderdag is een oplossing of men zou naast het WK ook races voor het nationale kampioenschap in het bijprogramma kunnen opnemen waardoor we er meer rubber/compound op het asfalt krijgen. >>


<< De vrijdag in Mandalika was andermaal pure tijdverspilling voor iedereen. Het circuit veranderde zich van sessie naar sessie zoveel dat we ook kop of munt hadden kunnen werpen of we wel of niet het Set-up zouden veranderen tussen twee sessies! >>

De 36 jarige Noord Ier kent natuurlijk als bijna geen van wat zich er achter de schermen afspeeld en meent ook te weten dat ook de Dorna verantwoordelijken bij lange niet altijd de waarheid van hun lokale partners te horen krijgen wat de staat van een circuit betreft.

<< Als je weet ik hoeveel km van hun verwijderd bent beloven ze je de meest geweldige dingen aan de telefoon. >> aldus de Champ. << Dan vertellen ze dat er veel motoren op het circuit hebben gereden en dat de baan schoon is. >>

<< Maar als we aankomen is het vaak meestal precies het tegenovergestelde. Niets veroorzaakt zoveel compound-slijtage als bv een 140 pk Supersport of een 200 pk sterke Superbike. Dat bereik je niet met auto's, scooters of 300 cc machines. >>

<< Een circuit moet schoon gereden worden waarbij het rubber zich verdeeld en gaat kleven. Dat weet ook iedereen bij de Dorna maar er zijn natuurlijk ook andere ongelukkige omstandigheden. >>  

<< Ik zou het jammer vinden als Mandalika uit de kalender zou vallen alleen omdat het circuit te smerig is. >>

<< Ik bedoel dat er tal van manieren te bedenken zijn om betere circuit omstandigheden te creëren. Ik hou van dit circuit, het heeft een aantal erg mooie bochten. >>

<<  De Dorna beloofde ons dat ze willen proberen in Argentinië drie vrije trainingen te organiseren. >> onthulde Bautista. << Daarvoor zouden we een ook extra set banden krijgen. >>

<<  Als ze auto’s op het circuit zouden laten rijden helpt dat misschien een beetje maar die rijden totaal andere lijnen. Het enige wat helpt is dat ze meer moeten racen op deze circuits, racen met grote machines. >>

WorldSBK WK stand na Indonesië:

1. Alvaro Bautista       (ESP)  Ducati   112    Díf.
2. Toprak Razgatlioglu   (TUR)  Yamaha    75  -  37
3. Andrea Locatelli      (ITA)  Yamaha    70  -  42
4. Axel Bassani          (ITA)  Ducati    51  -  61
5. Michael Rinaldi       (ITA)  Ducati    47  -  65
6. Jonathan Rea          (GBR)  Kawasaki  44  -  68
7. Xavi Vierge           (ESP)  Honda     43  -  69
8. Danilo Petrucci       (ITA)  Ducati    36  -  76    
9. Iker Lecuona          (ESP)  Honda     33  -  79
10.Dominique Aegerter    (SUI)  Yamaha    24  -  88
11.Philipp Oettl         (GER)  Ducati    23  -  89
12.Alex Lowes            (GBR)  Kawasaki  22  -  90
13.Remy Gardner          (AUS)  Yamaha    19  -  93
14.Scott Redding         (GBR)  BMW       17  -  95
15.Michael van der Mark  (NED)  BMW       16  -  96
16.Garrett Gerloff       (USA)  BMW       15  -  97
17.Loris Baz             (FRA)  BMW        6  - 106
18.Lorenzo Baldassarri   (ITA)  Yamaha     3  - 109
19.Hafizh Syahrin        (MAL)  Honda      2  - 110
 Foto credit: WorldSBK-Yamaha-BMW-Kawasaki-donnyfoto.com

De Puntenpakkers van Indonesië: Twee WK puntjes winst voor Toprak...

Donny 17.03.2023 - 19:21

Na een spannend en spectaculair raceweekend op het Pertamina Mandalika International Street Circuit twee weken geleden, 3 t/m 5 maart, kijken we nog snel even terug naar de stand van zaken wat de puntenverdeling betreft.

Nuchter gezien telde de Mandalika ronde eigenlijk maar twee grote winnaars: Toprak Razgatlioglu (Yamaha) met 52 punten en WK-leider Alvaro Bautista (Ducati) die 50 punten meenam uit Indonesië.    

De 26-jarige Turk klom na zijn 2 tweede plaatsen en zijn winst in de TSP race in het klassement op van de zesde naar de tweede plaats in het WK en liep 2 kostbare WK puntjes in op regerend wereldkampioen Álvaro Bautista.  

Net als al in Australië wist Razgatlioglu ook hier de Tissot-Superpole op zijn naam te schrijven doch tijdens de races was het andermaal Bautista degene die de toon aangaf en als de Spanjaard tijdens de TSP race niet was gecrasht had hij waarschijnlijk net als in Australië alle drie de races gewonnen!

Intussen is “Stoppie” op de tweede WK-plaats aangekomen en de Turk wist zijn achterstand op Bautista van 39 naar 37 te verkleinen terwijl hij in het WK-klassement nu 5 punten voor zijn sterke Yamaha-teamgenoot Andrea Locatelli staat.  

 


Locatelli scoorde op het Mandalika circuit, 3e in race en 2e in de TSP race, voor het eerst in zijn carrière twee podiums in één weekend waardoor de 26-jarige Italiaan niet alleen de 3e plaats op de PP-lijst inneemt maar ook in het WK 2023!  

Een andere grote Indonesië-winnaar is ongetwijfeld Team HRC (Honda) coureur Xavi Vierge die na afloop van de tweede hoofdrace voor het eerst in zijn WorldSBK-carrière als derde mee mocht op het podium.


De 25-jarige Spanjaard veroverde met een 7e en 6e en 3e plaats 29 WK waardoor hij in het WK niet alleen van de 10e naar 7e plaats opklom maar ook in het WK voor het eerst in zijn carrière voor zijn Honda-teammaatje Iker Lecuona belande!  

Als vijfde op onze PP-lijst duikt werelds beste Superbike privérijder Axel Bassani (Ducati) op die met de plaatsen 4, 8 en vijf 26 WK-punten aan zijn conto toevoegde.

De 23-jarige Italiaan was in alle races op podiumkoers, ging tijdens de TSP-race zelfs aan de leiding, en schoof middels deze sterke resultaten, ten koste van zijn landgenoot Michael Rinaldi op naar de 4e plaats in het WK.  

Beste “Indonesian-Rookie”, voor wie hem tenminste als rookie wil zien, werd Ducati-routinier Danilo Petrucci die middels een 5e en 6e plaats in beide “hoofdraces” met 21 WK-punten de 5e plaats op deze PP-lijst inneemt.  

De 32-jarige Italiaanse ex-MotoGP coureur klom in het WK-klassement op van de 9e naar de 8e plaats in de tussenstand maar moet in het Independent klassement Axel Bassani met  een verschil van 15 punten voor zich dulden.

Pas als 7e op deze PP-lijst volgt Ducati’s “eigenkweek” Michael Rinaldi die met zijn Aruba.it Ducati factory-crew een bitterslecht slecht Mandalika weekend achter de rug heeft.  

De 27-jarige Italiaan crashte gelijk in de eerste bocht van de eerste race, werd 7e in de TSP race om vervolgens tijdens de tweede hoofdrace belangrijke WK-punten weg te werpen door op een zekere 2e plaats rijdend in de laatste ronde in de fout te gaan waardoor hij terugviel naar P4!

Rinaldi kwam als WK 4e naar Indonesië maar reist als WK vijfde terug naar Italië en kijkt nu tegen een achterstand van 6 punten aan op de man die aan zijn zitje bij Ducati-fabrieksteam knaagt: Axel Bassani.

Kan Alex Lowes (Kawasaki) zich vaak niet over pech beklagen zo was het deze keer eigenlijk precies andersom, hoewel hij met zijn 16 WK-punten natuurlijk niet echt zal juichen!   

De Brit was beide malen eng bij de “rode vlag” situaties betrokken maar de snelle Brit wist beide malen het “noodlot” te pareren met als hoogtepunt een derde plaats in de TSP.

In beide andere races scoorde de Brit een magere 10e en 13e plaats wat natuurlijk veel te weinig is voor een Kawasaki-Factory rijder.

Ondanks deze twee “flopresultaten” klom de 32-jarige Lowes in het WK van zijn miserabele 15e plaats op naar een even zo miserabele 12e plaats in het WK-klassement, andermaal geen echt goede start in een nieuw seizoen!

Nog slechter als Lowes verging het zijn Kawasaki-teamgenoot Jonathan Rea die in de eerste race een matige 9e plaats veroverde en zich daarna zelf uit de uit de tweede race crashte.

Ook tijdens de TSP race, normaal één van zijn sterken, kwam de zesvoudig wereldkampioen niet verder dan een P4 waardoor hij het Indonesië weekend als 9e met 13 WK-punten op deze PP-lijst afsloot en ook in het WK terugviel van de 3e naar de 6e plaats!

WorldSBK Rookie en tweevoudig Supersport wereldkampioen Dominique Aegerter wist met solide resultaten, P8, 12 en 11, opnieuw 12 kostbare WK-punten te veroveren en neemt zowel op deze PP-lijst als ook in het WK de 10e plaats in.    

 


De plaatsen 11 t/m 15 op de PP-lijst worden ingenomen door 11: Michael van der Mark (BMW 12Pt), 12: Iker Lecuona (Honda 11 Pt), 13: Remy Gardner (Yamaha 9 Pt) 14: Garrett Gerloff (BMW 7 Pt) en 15. Scott Redding die met zijn BMW ook 7 punten “veroverde”.

Michael van der Mark was goed onderweg in Indonesië en pakte in de eerste race een beresterke 6e plaats en ook in de TSP race, 8e, was de Nederlander goed onderweg.

 

Doch tijdens de tweede race vloog de Nederlander per Highsider hard van zijn BMW en brak zich daarbij zijn pink en ringvinger van linkerhand waardoor het voor de Nederlander over en uit was op het Mandalika racecircuit.

Van de 19 rijders die in Indonesië punten scoorden gingen de laatste punten aan: 16: Loris Baz (BMW 5Pt), 17: Philipp Öttl (Ducati 3 Pt, 18: Lorenzo Baldassarri (Yamaha) 3 PT en als 19e de Maleisiër Hafizh Syahrin (Honda) die 1 WK puntje meenam.

De "Puntenpakkers" van Indonesië:

                                           R1    R2  TSP   Pt
1. Toprak Razgatlioglu   (TUR)  Yamaha      2    2    1    52
2. Alvaro Bautista       (ESP)  Ducati      1    1    0    50  
3. Andrea Locatelli      (ITA)  Yamaha      3    5    2    36
4. Xavier Vierge         (ESP)  Honda       7    3    6    29
5. Axel Bassani          (ITA)  Ducati      4    8    5    26
6. Danilo Petrucci       (ITA)  Ducati      5    6   10    21
7. Michael Rinaldi       (ITA)  Ducati      0    4    7    16
8. Alex Lowes            (GBR)  Kawasaki   10   13    3    16  
9. Jonathan Rea          (GBR)  Kawasaki    9    0    4    13
10.Dominique Aegerter    (SUI)  Yamaha      8   12   11    12
11.Michael van der Mark  (NED)  BMW         6    0    8    12
12.Iker Lecuona          (ESP)  Honda      12    9   16    11
13.Remy Gardner          (AUS)  Yamaha      0    7   14     9
14.Garrett Gerloff       (USA)  BMW        14   11   12     7
15.Scott Redding         (GBR)  BMW         0   10    7     7
16.Loris Baz             (FRA)  BMW        11    0    0     5
17.Philipp Öttl          (GER)  Ducati     13    0   13     3
18.Lorenzo Baldassarri   (ITA)  Yamaha     15   14   15     3
19.Hafizh Syahrin        (MAL)  Honda      16   15   17     1  
TSP = Tissot Superpole Race

WorldSBK WK stand na Indonesië:

1. Alvaro Bautista       (ESP)  Ducati   112     Díf
2. Toprak Razgatlioglu   (TUR)  Yamaha    75  -  37
3. Andrea Locatelli      (ITA)  Yamaha    70  -  42
4. Axel Bassani          (ITA)  Ducati    51  -  61
5. Michael Rinaldi       (ITA)  Ducati    47  -  65
6. Jonathan Rea          (GBR)  Kawasaki  44  -  68
7. Xavi Vierge           (ESP)  Honda     43  -  69
8. Danilo Petrucci       (ITA)  Ducati    36  -  76    
9. Iker Lecuona          (ESP)  Honda     33  -  79
10.Dominique Aegarter    (SUI)  Yamaha    24  -  88
11.Philipp Oettl         (GER)  Ducati    23  -  89
12.Alex Lowes            (GBR)  Kawasaki  22  -  90
13.Remy Gardner          (AUS)  Yamaha    19  -  93
14.Scott Redding         (GBR)  BMW       17  -  95
15.Michael van der Mark  (NED)  BMW       16  -  96
16.Garrett Gerloff       (USA)  BMW       15  -  97
17.Loris Baz             (FRA)  BMW        6  - 106
18.Lorenzo Baldassarri   (ITA)  Yamaha     3  - 109
19.Hafizh Syahrin        (MAL)  Honda      2  - 110

 

 


Foto credit: WorldSBK, Honda, Yamaha, BMW, Ducati, Kawasaki, donnyfoto.com

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Day 3...

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Race 2 (Restarted):1. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'32.247   296,7 km/h  
   14 Laps = 60,200 Km in 21'43.781 Min. = 166,224 km/h.
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           1.218   290,3  
3. XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      3.050   293,5
4. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     4.068   293,5  
5. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           4.848   289,5  
6. DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     5.838   293,5  
7. REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           6.339   290,3
8. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     6.796   292,7  
9. IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      9.095   289,5  
10.SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            9.659   291,9  
11.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            9.832   293,5  
12.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1          11.264   288,8  
13.ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR       15.167   291,1  
14.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1          15.663   285,0  
15.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R     37.461   284,2  
---------------------------------------------Not Classifed------------------------------------------
   TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR      10 Laps   282,7
   JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR       6 Laps   290,3  
   MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR           8 Laps   288,8
   PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R    8 Laps   291,9
   OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR IND   0 Laps   278,4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Tissot Superpole Race (Restarted):

 

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1      1'32.621  285,7  
   8 Laps = 34,400 Km in 12'26.052 Min. = 165,994 km/h
2. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1         1.110   287,2  
3. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR      1.372   289,5  
4. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR      3.073   291,1  
5. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R   3.234   292,7  
6. XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R    4.251   291,1  
7. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R   4.617   293,5  
8. MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR          4.792   290,3
9. SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR          5.797   290,3  
10.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1         8.068   288,0  
11.DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R   8.347   295,1  
12.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR          8.442   293,5  
13.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R  10.592   290,3  
14.REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1        13.534   287,2
15.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1        16.839   286,5  
16.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R   17.365   289,5  
17.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R   18.881   284,2  
18.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR     33.614   276,9  
19.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R   42.022   277,6  
--------------------------------------------------Not Classifed-----------------
   TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     3 Laps   281,3
   ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  5 Laps   292,7  
   LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR         6 Laps   287,2 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 


Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Warm Up:
1. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'32.368   293,5 km/h

2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.081   286,5
3. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.279   285,0
4. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.527   287,2
5. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.665   288,0
6  REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.906   285,0
7. SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.073   288,8
8. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     1.128   290,3
9. MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.213   286,5
10.DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     1.364   288,8
11.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           1.372   284,2
12.XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.633   291,9
13.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.642   290,3
14.AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     2.280   288,8
15.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        2.314   279,8
16.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R     2.372   285,7
17.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1           2.537   279,1
18.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      3.629   285,7
19.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.896   278,4
20.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.939   280,5
21.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR        5.474   274,8
22.LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            6.373   285,7


Foto credit: WorldSBK-Yamaha.Kawasaki-BMW-donnyfoto.com
Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Day 2...

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Day 2...
1. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'32.803   296,7 km/h
   21 Laps = 90,300 Km in 32'44.093 Min = 165,512 km/h.
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           4.809   288,8  
3. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           6.586   287,2  
4. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     8.871   292,7  
5. DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R    11.667   293,5  
6. MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR           12.685   291,1  
7. XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R     13.610   291,9  
8. DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1          13.961   289,5  
9. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR       14.454   290,3  
10.ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR       14.590   290,3  
11.LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR IND       16.431   288,8  
12.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R     16.793   290,3  
13.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R    26.167   291,1  
14.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR           30.580   289,5  
15.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1          35.520   282,7  
16.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R   1'02.195   284,2  
17.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR     1'09.875   278,4  
18.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR       4 Laps   284,2  
-----------------------------------------------Not Classifed----------------------------------------
   SCOTT REDDING GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR           9 Laps   289,5  
   MICHAEL RINALDI ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R    0 Laps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Tissot Superpole:

 

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1        1'32.037

2. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.069
3. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     0.165  
4. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     0.505  
5. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.513  
6. LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            0.601  
7. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     0.601  
8. DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     0.672  
9. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.760  
10.MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            0.965
11.SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            0.968  
12.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.998  
13.XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.057  
14.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.057  
15.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R     1.350  
16.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.906  
17.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        2.160  
18.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1           2.271  
19.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      2.641  
20.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      2.903  
21.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR        3.507  
--------------------------------------------Not Qualifed------------------------------------
   REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1 0.000

 

 

 

 

 

 

 

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Combined Results FP1, FP2 and FP 3:

 

1. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'32.468  

2. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     0.029  
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.157
4. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     0.592  
5. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.733  
6. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.735
7. MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            0.745   
8. REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.906  
9. DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.951  
10.ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.992  
11.SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.117  
12.XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.325  
13.LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.375
14.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.651  
15.DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     1.656
16.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R     1.783  
17.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.931  
18.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1           2.316  
19.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        3.038  
20.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.193
21.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR        3.204
22.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.234


Foto credit: WorlsSBK-Ducati-Yamaha-Kawasaki-BMW-donnyfoto.com

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Results Day 1...

Motul Indonesian/Mandalika Round 2023 WorldSBK Combined Results Day 1:

 
 1. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'32.468
2. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     0.029  
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.157  
4. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.735
5. MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            0.745  
6. REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.906  
7. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.992  
8. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           1.077
9. AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     1.243  
10.SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.277  
11.XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.325  
12.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           1.369
13.LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.375  
14.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.651  
15.DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     1.656  
16.PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R     1.892  
17.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      1.984  
18.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1 I         2.733
19.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.563  
20.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        3.672  
21.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR        3.840
22.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      3.905 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motul Indonesian Round 2023 WorldSBK Results Free Practice 1: 


1. MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R  1'34.613   290,3

2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.056   285,0
3. ALVARO BAUTISTA       ESP Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale V4R     0.170   291,1
4. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.188   285,7
5. XAVI VIERGE           ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      0.225   290,3
6. REMY GARDNER          AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           0.579   285,0
7. ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK    Yamaha YZF R1           0.707   285,0
8. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR        0.920   285,7
9. PHILIPP OETTL         GER Team GoEleven                     Ducati Panigale V4R     0.958   286,5
10.MICHAEL VAN DER MARK  NED ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.529   285,7
11.SCOTT REDDING         GBR ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M1000 RR            1.602   284,2
12.GARRETT GERLOFF       USA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            1.661   291,1
13.AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4R     1.891   288,8
14.DOMINIQUE AEGERTER    SUI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1           1.898   282,7
15.LORIS BAZ             FRA Bonovo Action BMW                 BMW M1000 RR            2.271   282,7
16.DANILO PETRUCCI       ITA Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4R     2.317   287,2
17.HAFIZH SYAHRIN        MAS PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      2.474   281,3
18.TOM SYKES             GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR        3.113   279,1
19.LORENZO BALDASSARRI   ITA GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1           3.388   278,4
20.OLIVER KONIG          CZE Orelac Racing MOVISIO             Kawasaki ZX-10RR        3.995   275,5
----------------------------Buiten de 105% regeling tijdens deze sessie-----------------------------
21.ERIC GRANADO          BRA PETRONAS MIE Racing HONDA Team    Honda CBR1000 RR-R      4.905   276,9
22.IKER LECUONA          ESP Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R      0.000   282,7

Foto credit: WorldSBK-donnyfoto.com
2023  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |