image1

WorldSBK 2021: Nieuw circuit begroet het WorldSBK…

Donny 03.08.2021 - 21.30

Komend weekend, 06 t/m 08 augustus, maakt het Tsjechische Autodrome Most zich op voor het eerste WorldSBK event ooit op dit circuit.

Het in 1983 opgerichte circuit, onder de rook van steenkolenstad Most in het noordwesten van Tsjechië, zou wel eens een sleutelrol kunnen gaan spelen in het FIM Motul World Superbike kampioenschap 2021.

En hoewel het pendel opnieuw richting Rea zwenkt zou Most ook wel een schouwspel kunnen worden van zinderende races mede doordat Most voor bijna alle rijders een totaal nieuw circuit is!

Kawasaki: Het Assen weekend 2021 omvatte flink wat verrassingen vooral door het feit dat zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) een 37 punten achterstand om wist te buigen in een voorsprong van ook precies 37 punten.

Daarbij werd de Champ flink geholpen door de Amerikaan Garrett Gerloff die zijn Yamaha merkgenoot en titelkandidaat Toprak Razgatlioglu in de tweede race letterlijk “afschoot” waardoor de Turk geen punten scoorde!

Na Rea’s eerste hattrick in 2021 en vijf Tissot Superpole overwinningen op rij komt de Noord Ier logischerwijze vol zelfvertrouwen en in een blakende vorm naar Tsjechië.

 

We mogen er van uitgaan dat Rea er alles aan zal doen zijn zegereeks in Most voort te zetten om nog meer records te breken.

Tot dusver wist Champ Rea al eens op vier nieuwe circuits te winnen: Chang International Circuit (Thailand) , Sepang International Circuit (Maleisië, Circuito San Juan Villicum (Argentinië) en het Circuit de Barcelona (Spanje).

Ook Rea`s Kawasaki “teambuddy" Alex Lowes komt vol goede moed en positief gestemd naar Most, de Brit verlengde immerd afgelopen week zijn contract met de “Groenen” tot eind 2022.

Wie weet kan de snelle, maar jammer genoeg niet al te "zadelvaste" Brit zich nu beter concentreren op zijn eigenlijke tak: Zorgen dat hij minstens vicewereldkampioen wordt!


Yamaha:
Toprak Razgatlioglu wil zo snel mogelijk het Assen debacle achter zich laten om in Most er alles aan te doen om zijn titelaspiraties nieuw leven in te blazen en in ieder geval in stand te houden.

Net als Rea komt ook de Turk goed terecht op circuits die hij niet kent wat hij al in Argentinië in 2018 liet zien middels een podiumplaats en zijn twee overwinningen het afgelopen seizoen 2020 in het Portugese Estoril.

Met dusver 11 podiums en één DNF (did not finish) en met 37 punten achterstand op Champ Rea staat de sympathieke Turk ongewild behoorlijk onder druk wat betekend: Werk aan de winkel voor de altijd spectaculair rijdende Razgatlioglu.  

Ook Toprak’s Yamaha teammaatje komt na zijn eerste carrièrepodium (Assen race 2) vol gemotiveerd naar Tsjechië om aan te knopen aan deze podiumplaats.

Most zou de Italiaanse rookie, als nieuw en neutraal circuit, eens een goede mogelijkheid kunnen bieden om zijn sterke prestaties van de laatste tijd voort te zetten.Ducati:
Scott Redding en zijn teamgenoot Michael Rinaldi schijnen terug aan het front te zijn: In alle 3 races finishte een Ducati Panigale V4 R als tweede.

Redding finishte zowel in race 1 als ook race 2 als tweede terwijl Rinaldi in de Tissot Superpole Race, nadat Razgatlioglu en Locatelli werden teruggezet wegens het overschrijden van de Tracklimit.

Rinaldi en Redding hebben een kleine voorsprong op hun collega’s daar beide deel namen, met een normale Panigale V4 S, aan een “circuitdag” op het Most circuit.

Dit om volgens Ducati opdat de rijders een indruk, (en een voorsprong op de concurrentie) van de lay-out van Most zouden te krijgen.

Mochten de Ducatisti’s erin slagen de Panigale V4 R in de juiste performance te presenteren mag men verwachten dat de Bologna motoren voorin “meedraaien”.

Bij Ducati telt actueel maar één ding: De aansluiting terug vinden om de titelstrijd!

BMW: Met veel ups en downs en waarschijnlijk de gedachte in het achterhoofd van wat het had kunnen worden in Assen nam het BMW Motorrad WorldSBK Team afscheid van de Drentse circuit. 

Tom Sykes finishte zowel in de eerste als ook in de Tissot Superpole race als zevende om na een onschuldige crash 15e te worden in de tweede race.

Michael van der Mark schitterde middels een vierde plaats in de eerste race doch de Nederlander nam na een harde klapper (Highsider) afscheid van de Tissot Superpole race.

In de tweede race reed MvdM een magistrale race om, hoewel hij eigenlijk meer verdiend had, uiteindelijk zesde te worden.  

Van der Mark en Sykes komen in topvorm naar Most, een circuit waar beide BMW "piloten" tot dusver nog niet hebben gereden.


Doch het snelle en bochtige karakter van Most wat schijnbaar wat op Assen lijkt, zou wel eens goed bij het karakter van de BMW M 1000 RR kunnen passen.

Honda: Alvaro Bautista (Team HRC) boekte in Assen als vierde na de tweede race zijn beste seizoenresultaat van 2021 en hoopt zijn Assen “schwung” mee te kunnen nemen naar Tsjechië.

Ondanks crashes in de eerste twee races was de snelle Spanjaard in de tweede race bijna goed op dreef en bij vlagen bijna een halve seconde per ronde sneller als zijn ex teamgenoot Chaz Davies (Ducati) die vierde werd.

Bautista’s Honda teamgenoot Leon Haslam kende met slechts één achtste plaats opnieuw een heel bescheiden weekend.

Het wordt dan ook de hoogste tijd voor de geroutineerde Brit zich te verbeteren wil hij zijn job bij Team HRC behouden!
 
Privérijders/teams en WorldSBK rookie‘s:

De Amerikaan Garrett Gerloff (GRT Yamaha blijft qua privérijders aan de top in deze competitie en voert als WK zesde dit kampioenschap aan.

De “jonge wilde” zou ook in Most weleens tot één van de sleutelfiguren kunnen behoren.
Gerloff bewees in het verledenal vaker dat hij sterk is op circuits die hij, en nu dus ook zijn tegenstanders, niet kent. (Podiums in Barcelona en Estoril in 2020).

Hopelijk denkt dezelfde Gerloff in Tsjechië wat beter na als het na de start richting eerst bocht gaat als dat hij dat in Assen deed.

Remember: Middels een uiterst domme actie stuurde Gerloff direct na de start van de tweede race Yamaha's absolute nummer 1 en dus zijn eigen merkgenoot Razgatlioglu middels een domme actie al crashend de grindbak in!  

Axel Bassani (Ducati) valt misschien niet echt op doch de jonge Italiaan scoorde in Assen wederom 3 mooie top tien resultaten en komt met 60 WK punten als WK twaalfde naar Most.

Net als Redding en Rinaldi kon ook Bassani wel eens profiteren van het feit dat Most nieuw is in de WorldSBK kalender: Ook hij nam deel aan de track dag op Motodrome Most!

Ex MotoGP coureur en Moto 2 wereldkampioen Tito Rabat (Ducati) gaat in Most opnieuw proberen verdere vooruitgang te boeken om eindelik top 10 te resultaten te behalen!

WorldSBK rookie Kohta Nozane (GRT Yamaha) is actueel WK 16e plaats en Isaac Viñales (ORELAC Kawasaki) met een 11e en 14e plaats opschoof naar de 17e plaats in het WK.

De Belg Loris Cresson (Pedercini Kawasaki) veroverde in Assen als 13e, geholpen door de vele uitvallers, tijdens de eerste race in Assen zijn eerste 3 WK punten überhaupt in dit seizoen.

Housekeeping: Een frisse teint van deelnemers...

Net als in Assen is zijn de Ier Eugene Laverty en het RC Squadra Corse team (BMW) er ook in Most niet bij.

Het team is zogenaamd nog druk bezig met een interne herstructurering!

Eerlijk gezegd geloof ik dat zolang de letters RC (Roberto Colombo) met dit team verbonden blijft er weinig hoop is dat dit team ooit een succes zal worden!


De Fransman Lucas Mahias (Puccetti Kawasaki) is er tijdens de Motodrome Most premiere niet bij.

Mahias crashte al in de eerste race in Assen waarbij hij een vervelende handblessure (gebroken schippersbotje) opliep waaraan hij inmiddels in Frankrijk is geopereerd. 

Opmerkelijk: Mahias Kawasaki Puccetti Racing team heeft geen vervanger aangewezen voor het Most evenement!

 De Duitser Jonas Folger (Bonovo BMW) zal tot donderdag moeten wachten om al dan niet fit te worden verklaard na zijn harde crash tijdens de eerste Assen race van zaterdag.

De in Assen wegens een herstructurering niet aanwezige Fransman Christophe Ponsson, is er in Tsjechië weer bij doch zonder de ondersteuning van SBK legenden Patricia en Francis Batta (Alstare) die zich om gezondheidsredenen van Francis terug moesten trekken.

Het team “opereert” nu weer als het Gil Motor Sport – Yamaha).

Ondanks dat Eugene Laverty en Lucas Mahias niet van de partei zijn zullen we in Tsjechië maar liefst drie nieuwe (en bekende) gezichten in actie gaan zien.

De bekendste daarvan is waarschijnlijk Red Bull Rookies Champion 2013 en ex-Moto3™ rijder Karel Hanika en IDM Meister (Supersport 2014 en Superbike 2016) Marvin Fritz.

De Tsjech en de Duitser komen in Most voor het Oostenrijkse Yamaha Austria Racing Team (YART) van teammanager Mandy Kainz in actie, een succesvol Endurance team.

Naast Garrett Gerloff debuteert een tweede Amerikaan op het Autodrome vam Most: De tot dusver nog onbekende en pas 22 jarige Jason Uribe krijgt bij Pedercini Kawasaki de kans om te laten zien wat hij kan met een "Big Bike"...

WK Stand Top 10 na Assen:

1. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki  243
2. Toprak Razgatlioglu   TUR  Yamaha    206
3. Scott Redding         GBR  Ducati    162
4. Alex Lowes            GBR  Kawasaki  127
5. Michael Rinaldi       ITA  Ducati    111
6. Garrett Gerloff       USA  Yamaha    105
7. Michael van der Mark  NED  BMW       104
8. Tom Sykes             GBR  BMW       102
9. Chaz Davies           GBR  Ducati     85
10.Andrea Locatelli      ITA  Yamaha     84 

Pictures by donnyfoto.com

Kop aan kop na de eerste 15 races...

01.08.2021 - 14:28

Tot dusver hebben we 15 races “afgewerkt” in het seizoen 2021 en dus is dit een goed moment om eens te kijken hoe de strijd zich binnen de fabrieksteams ontwikkeld dit seizoen.

Daarbij werpen we een blik op zowel de Tissot Superpole sessies als ook op de drie te verrijden races per event.

Tot dusver zien we geen coureur die elke race voor zijn eigen teamgenoot over de finish ondanks dat twee coureurs een 5:0 voorsprong hebben wat de Tissot Superpole betreft.

KAWASAKI:

Bij het kampioensteam Kawasaki Racing Team WorldSBK heeft zesvoudig kampioen Jonathan Rea maar liefst een 5:0 voorsprong op zijn teamgenoot Alex Lowes wat de Tissot Superpole betreft. 

De regerend wereldkampioen wist dit voordeel ook in de races goed om te zetten en leid bij Kawasaki het interne duel wat races betreft met 14:1 “tegen” Lowes!

Lowes finishte alleen tijdens de tweede race in het Britse Donington Park voor Rea doordat die, op kop liggend, crashte.

Schrale troost voor de Brit (en Kawasaki?): Als het hem lukt op zijn ZX-10 RR te blijven te zitten is hij in staat het tempo van Rea en co te volgen, met de nadruk op als!

Doch Kawasaki gelooft schijnbaar nog steeds in het kunnen van de 30 jarige Lowes en verlengde, tegen de verwachting van velen, deze week het contract met de Brit voor twee jaar!

Zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea voert sinds Assen het WK met 243 punten weer aan, terwijl Alex Lowes met 127 punten nog steeds de vierde plaats inneemt.

YAMAHA:

bij het Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Team is het Toprak Ratgatlioglu die met 4:1 aan de leiding in handen heeft voor WorldSBK rookie en Supersport 600 wereldkampioen 2020 Andrea Locatelli.


De 24 jarige Italiaan mocht na de tweede race in Assen middels een tweede plaats voor het eerst in zijn nog prille WorldSBK carrière mee op het podium!

Wat races betreft heeft de Turk echter duidelijk zijn neus voor de Italiaan, hier leidt “Razgat” de dans met 14:1!

Deze 1 heeft de Italiaan te danken aan het feit dat Razgatlioglu in de tweede race van Assen gelijk in de eerste bocht door Garrett Gerlof (Yamaha) werd "afgeschoten" en Locatelli als tweede sowieso voor de Turk finishte.

Locatelli hoopt dat hem met deze tweede plaats de grote doorbraak gelukt is is vast van plan komend weekend in het Tsjechische Most aan te knopen aan zijn Dutch weekend.

Razgatlioglu kwam als WK leider naar Assen maar is nu met 206 punten tweede in het kampioenschap terwijl Locatelli met 84 punten net de Top 10 in het WK is “binnengeslopen”. 

Het zou best eens kunnen gebeuren, gezien de snelheid en de "easy way" waarmee de Italiaan zich aan zijn R1 heeft weten aan te passen, dat we vanaf nu rekening met de talentvolle Locatelli moeten houden! 

DUCATI:

 


Net als bij Kawasaki voert ook in het Aruba.it Racing – Ducati team de zo te zeggen nummer één coureur de strijd in de Superpole lijst duidelijk aan.

Vicewereldkampioen 2020 Scott Redding heeft hier een 5:0 een duidelijke voorsprong op zijn jonge teamgenoot Michael Ruben Rinaldi.

In de races is het een stuk spannender tussen de Italiaan en de Brit maar ook hier leidt Redding de dans met 9:6.

 

Deze wat vreemde 9:6 verhouding kwam mede tot stand door oa een verkeerde bandenkeuze van Redding in het Spaanse Aragón en diverse valpartijen van beide coureurs.

Redding crashte meerdere malen in duels met Champ Rea, oa in de tweede race op het Portugese Circuito Estoril, moest ook al eens een penalty “afzitten” en crashte nog een keer tijdens de eerste race op Donington Park.  

Terwijl Redding meestal zelf schuld was aan zijn “ongeluk” werd Rinaldi één van de slachtoffers van de “jonge wilde” Garrett Gerloff (GRT Yamaha) maar crashte ook zelf tijdens de eerste race in Assen jongsleden.

Beide rijders wisten twee races te winnen en dus is het interne Aruba.it Racing – Ducati duel nog in volle gang.

Redding is actueel met 162 punten WK derde, Rinaldi met 111 WK vijfde.

BMW:

Bij het BMW Motorrad WorldSBK Team gaat het er in de Tissot Superpole strijd het engst aan toe.Hier leidt de man die met 50 Superpole overwinningen recordhouder is in de hele WorldSBK geschiedenis met 3:2 voor zijn nieuwe “teammakker” Michael van der Mark: Mister Superpole Tom Sykes.

Gestopt door een technisch probleem aan zijn M 1000 RR wist Sykes op de Drentse hei van Assen geen kwalificatietijd te rijden.

De wedstrijd voor Assen, Donington, kwalificeerde de Nederlander zich als tweede voor Tom Sykes die als derde van zijn "thuisgrid" mocht vertrekken.


Wat races betreft heeft Sykes met 9:6 ook de overhand tegenover van der Mark maar gezien van der Mark steeds beter met de BMW M1000 RR terecht komt is het de vraag hoelang nog.

MvdM crashte in Assen tijdens de Tissot Superpole Race waarna Sykes in de tweede race een keer crashte maar als 15e toch nog een puntje mee wist te nemen. 

Overigens crashten beide BMW Motorrad WorldSBK Team  coureurs al eens in een Tissot Superpole race: Sykes in Aragón/Spanje en van der Mark in het Italiaanse Misano.

In het WK vinden we van der Mark terug op een zevende plaats met 104 punten terwijl Sykes met 2 punten minder, 102, de achtste plaats inneemt…

HONDA:

Bij Team HRC (Honda Racing Corporation) valt de Tissot Superpole strijd duidelijk in het voordeel van routinier Leon Haslam uit.

De Brit leidt het interne duel met 4:1 tegen zijn Spaanse "stalgenoot" Alvaro Bautista.

Doch als het om het racen gaat is de Spanjaard stabieler dan de Brit en gaat hier met 9:6 aan de leiding voor de Britse allrounder.


Niettemin blijft de Spanjaard (veel) kritiek uiten klagen als het gaat over de volgens hem slechte performance van de Honda CBR1000 RR-R!

In het WK nemen Bautista, 68 punten, en Haslam, 55 punten, respectievelijk de elfde en dertiende plaats in, voor een Honda fabrieksteam niet echt…

Komend weekend, van 06.08 t/m 08.08, start de tweede helft van het seizoen en gaat de WK strijd als ook de onderlinge strijd in de teams, verder in het Tsjechische Most gaat beginnen.


Waarom de tweede seizoen helft al in Most begint: Simpel en helaas, maar het gerucht dat de laatste 2 races in Argentinië en Indonesië wegens de Covid 19 pandemie van de WorldSBK kalender 2021 zullen verdwijnen rukt steeds nader...

Superpole Head-to-Head Tissot Superpoles:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:    Jonathan Rea 5:0 Alex Lowes
Aruba.it Racing – Ducati:         Scott Redding 5:0 Michael Ruben Rinaldi
Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK:  Toprak Razgatlioglu 4:1 Andrea Locatelli
Team HRC (Honda):                 Leon Haslam 4:1 Alvaro Bautista
BMW Motorrad WorldSBK Team:       Tom Sykes 3:2 Michael van der Mark

Head-to-Head Races:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:    Jonathan Rea 14:1 Alex Lowes
Aruba.it Racing – Ducati:         Scott Redding 9:6 Michael Ruben Rinaldi
Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK:  Toprak Razgatlioglu 14:1 Andrea Locatelli
Team HRC:                         Leon Haslam 6:9 Alvaro Bautista
BMW Motorrad WorldSBK Team:       Tom Sykes 9:6 Michael van der Mark

WK Stand Top 10 na Assen:

1. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki  243
2. Toprak Razgatlioglu   TUR  Yamaha    206
3. Scott Redding         GBR  Ducati    162
4. Alex Lowes            GBR  Kawasaki  127
5. Michael Rinaldi       ITA  Ducati    111
6. Garrett Gerloff       USA  Yamaha    105
7. Michael van der Mark  NED  BMW       104
8. Tom Sykes             GBR  BMW       102
9. Chaz Davies           GBR  Ducati     85
10.Andrea Locatelli      ITA  Yamaha     84

Pictures by donnyfoto.com

Rea en Redding contra Garrett Gerloff...

Donny 29.07.2021 - 21:10

Ondanks dat ook zesvoudig WorldSBK wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) zelf al eens bijna de dupe werd van Garrett Gerloff’s (Yamaha) wat “overambitieuze” acties hield Champ Rea lang zijn hand boven het hoofd van de snelle Yankee.
 
Doch na het Assen incident waar de “jonge wilde” gelijk al in de eerste ronde en in de eerste bocht zijn Yamaha merkgenoot, WK tweede, Toprak Razgatlioglu “afruimde” is ook bij Rea de maat vol en is Gerloff’s voorschot bij de Champ helemaal opgebruikt.

Kawasaki ster Rea kwam met 2 punten achterstand op Toprak Razgatlioglu naar de Drentse hei doch middels drie overwinningen op rij verliet de Noord Ier het Assense TT Circuit met 37 punten voorsprong!

Razgatlioglu verloor natuurlijk op zijn minst 20 WK punten door deze, ja domme, actie van zijn merkgenoot, punten die hij aan het eind van het seizoen wel eens te kort zou kunnen komen!

Wat natuurlijk niets afdoet aan de Champ’s eigen sterke en smetteloze prestaties maar onder normale omstandigheden, had ook Rea gewonnen, was het verschil niet opgelopen tot 37 punten.  

Razgatlioglu staat bekend als “ultra laatremmer” doch Gerloff remde tegen beter weten in nog later dan de Turk waarbij hun lijnen elkaar wel moesten kruizen en Razgatlioglu al crashend in de grindbak belandde.

Direct na het incident brak er dan ook een shitstorm tegen Gerloff uit die we zo nog nooit hebben meegemaakt op het WorldSBK paddock.

Daarbij zijn de meeste insiders het erover eens zijn dat de Texaan zijn acties op het circuit absoluut niet overeenkomen met zijn normaal zo vriendelijke, beleefde en hoffelijk karakter.

<<  Dat was duidelijk een grove fout van Garrett maar er zijn nog meer van deze boys die wat rustiger moeten worden in de eerste ronde. >> zijn de woorden van Champ Rea.

<< Ook ik was al bijna een keer de dupe van één van deze rowdys? (Aragón Gerloff). >>

<<  Je kunt zo’n fout één of twee keer maken maar niet meerdere keren herhalen. Maar ook dat is racen. Helaas hebben we actueel een paar erg agressieve rijders die niet echt over een inhaalactie nadenken. >>

<< Er zijn ervaren en snelle coureurs die geen centimeter toegeven en als je tegen die wilt racen moet je slimmer als ze zijn of net zo agressief maar beheerst terugslaan. >>

<< We hebben het allemaal in dit WK gered omdat we snelle rijders zijn, daar bestaat geen twijfel over. >>  benadrukte de zesvoudig en regerend wereldkampioen. 

Overigens is Rea na het Assen event met 107 raceoverwinningen de absolute recordhouder als het gaat om het hoogste aantal raceoverwinningen in één kampioenschap ooit!  

<< Maar feit is ook dat de gedachtegang een grote rol speelt als het erom gaat op het juiste moment de juiste beslissing te nemen waarbij een aantal rijders echter vaak de verkeerde beslissing nemen dan weer een aantal anderen. >>

<< Er zijn echter ook gevestigde/permanente coureurs die consequent slechte beslissingen nemen. Racen is racen, maar blijf steeds respectvol tegenover je tegenstanders. >>

<< Ikzelf rij zoals ik dat ook van anderen verwacht. Racen kan tegelijkertijd eng, agressief en respectvol zijn. >>

<< Ook al ben je agressief onderweg dan wil dat nog niet zeggen dat je domme beslissingen moet nemen. >>

Rea zelf werd in het Spaanse Aragón bijna één van Gerloff’s slachtoffers toen de 25-jarige “jonge wilde” in de derde ronde van de tweede race zich voorbij aan de leidende Rea wou persen terwijl er geen plaats voor twee rijders was.

Doch Rea had het geluk dat hij na de “botsing” door de grindbak wist te “denderen” zonder te vallen en zijn weg zonder schade of plaatsverlies kon vervolgen terwijl Gerloff crashte om daarna toch zevende te worden!


Tijdens de tweede race in het Portugese Estoril had de Michael Rinaldi (Ducati) minder geluk dan Champ Rea toen hij door de USA boy hardhandig van achteren werd afgeruimd en puntloos bleef.

Remember: Nog in oktober 2020 in het Franse Magny Cours meende Gerloff in de eerste bocht een gaatje te zien waar geen gaatje was en duwde hij beide BMW coureurs Tom Sykes en Eugene Laverty de grindbak in.

Daarbij stonden beide BMW-coureurs in Frankrijk voor het eerst als één en twee op de startgrid doch de Gerloff’s onbezonnen actie vermazzelde een zo mooi begonnen BMW weekend grondig.

Scott Redding: Ziet Gerloff zijn tegenstanders als objecten?

Ook Scott Redding (Aruba.it Ducati) gaat na Gerloff’s “afruimactie” wat Razgatlioglu betreft hard in het gelag wat de acties van de Amerikaan betreft.  

Daarbij heeft de Brit net als veel andere coureurs best wel respect voor de manier waarop Garrett Gerloff zich tijdens zijn eerste WorldSBK jaar in 2020 als rookie manifesteerde.

Doch daarbij balanceert de Texaan maar al te vaak aan zijn limiet en schuwt het duidelijk niet daar ook overheen te gaan.


Zo komt het dat de Amerikaan ook in de trainingen naast zijn Yamaha ligt en inmiddels 4 kruisjes achter zijn naam heeft staan als het erom gaat goede resultaten van "collega's" om zeep te hebben geholpen.

<< Toen Garrett me op weg naar de eerste bocht voorbij schoot dacht ik nog hopelijk remt hij niet te laat,  >>  zei Redding over het ongeval in Assen. << Ik remde zelf al heel laat en twijfelde of ik het wel zou halen! >>

<< Garrett remde nog veel later dan ik dus dat kon gewoon niet goed gaan. Daarna vroeg ik me af wat hij in godsnaam aan het doen was, alles te riskeren in de eerste bocht. >>

<< Bij mij stelt zich dan automatisch de vraag of hij dat doet om races te winnen of wil hij alleen maar de start en de eerste bocht winnen? Zoiets is gewoon totaal onnodig en brengt alle anderen in gevaar. >>

<< Ik hou daar niet van. In de laatste ronde laatste bocht, oké, daar mogen de kuipen elkaar best wel een raken maar met al in de eerste bocht zo te keer te gaan verpest je niet alleen je eigen race maar ook nog die van iemand anders!  >>

<< Als ik als eerste de eerste bocht in ga hoop ik al dat er niemand van achteren (Gerloff?) komt aangeschoten. >> voegde de Engelsman eraan toe. 

<< Zo hoort racen eigenlijk niet te zijn, maar zo is het wel. >>

<< We zijn allemaal coureurs van wereldklasse maar we moeten ons nu afvragen of we wel door de eerste bocht komen, net als in Moto3 of SSP 300. Het verschil is echter dat we zo te zeggen op grote zware bikes rijden! >>

<< Ik denk dat sommigen die een slecht weekend hebben maar toch een grote stap voorwaarts willen maken op zo’n manier pokeren! Doch dit soort van poker werkt meestal averechts. >>

 << Sommige rijders zouden vaker eens wat meer moeten nadenken. Ik ben ook niet echt overdreven agressief bij het ingaan van de eerste bocht. >>


<< Als ik een dominante positie ben dan rij ik ook zo. Maar ik al zei, ik hou er niet van als er rijders van achteren komen aangeschoten die niet weten wat ze doen. >>

Het helpt Gerloff nu ook niet meer dat hij na Aragón, Estoril en Assen oprecht berouw toonde en publiekelijk zijn excuses aanbood, zijn tegenstanders zijn gewoon bang voor de Amerikaan’ zijn volgende harakiriactie!

<< Voor mij is het een kwestie van respect. >> zo Redding. << Ik respecteer iedereen met wie ik race en ik respecteer de risico’s van deze sport, ik weet natuurlijk niet of anderen hetzelfde doen. >>

<< Gerloff’s actie getuigt niet van respect en voor mij zit er geen menselijke emotie achter. Ik ben me ervan bewust dat het mensen zijn die op deze bikes zitten maar vraag me tegelijkertijd af of zulke coureurs hun tegenstanders als mensen of objecten zien. >>

<<  Ik rij graag met en tegen Jonathan Rea, hij heeft wat racen betreft dezelfde opvattingen als ik. Johnny rijdt keihard maar altijd met respect. Ook Toprak mist het respect af en toe wel eens terwijl Gerloff totaal geen respect heeft. >>

<< Ik veroordeel deze rijders niet omdat ze slechte rijders zijn, integendeel zelfs. Het zijn geweldige rijders, ze moeten alleen wat rustiger worden. >>


<< Maar hoe dat te bereiken, ze worden bestraft maar leren er niets van. >>

De vicewereldkampioen van 2020 vervolgt: << Ik mag Garrett graag en we kunnen het goed met elkaar vinden. >>

<< Maar op het moment dat hij zijn helm opzet krijgt hij volgens mij een soort van waas voor zijn ogen en ik vraag me dan ook vaak of hij wel weet wat hij aan het doen is, hij riskeert gewoon teveel. >>

<< In een rookie jaar is dat acceptabel, maar dit seizoen heeft hij in de eerste helft van het seizoen al meer schade veroorzaakt dan vorig jaar in het hele seizoen! >>

<< We moeten ervoor zorgen dat we eerst allemaal door de eerste bocht, pas dan kunnen we racen. >>

<< Punten krijg je pas na 21 ronden en niet in de eerste bocht. >>

<< Je kunt in de eerste bocht wel veel goedmaken maar het risico staat niet in verhouding van wat je kunt verliezen. >>

<< Ik schuw me ook niet voor een goed gevecht, dat vind ik mooi. >>

<< Maar ik probeer altijd netjes en met respect voor men tegenstanders te rijdenen dat er ongelukken kunnen gebeuren weten we allemaal. >>

<< Maar als het steeds dezelfden zijn die deze ongelukken veroorzaken wordt het tijd dat die er eens over gaan nadenken. >>

Het valt af te wachten of de Dorna voor de volgende ronde in Most/Tsjechie nog sancties tegen Gerloff gaat nemen maar, sorry, verdiend heeft hij het....

WK Stand Top 10 na Assen:

1. Jonathan Rea          GBR Kawasaki 243
2. Toprak Razgatlioglu   TUR Yamaha    206
3. Scott Redding         GBR Ducati    162
4. Alex Lowes            GBR Kawasaki  127
5. Michael Rinaldi       ITA Ducati 111
6. Garrett Gerloff       USA Yamaha   105
7. Michael van der Mark  NED BMW     104
8. Tom Sykes             GBR BMW     102
9. Chaz Davies           GBR Ducati   85
10.Andrea Locatelli      ITA Yamaha   84


Pictures by donnyfoto.com

FIM WorldSBK 2021 Prosecco Dutch Round Day 3...

Prosecco Dutch Round FIM WorldSBK Race 2...

 

 

 

 

 

 

 

 

FIM WorldSBK Assen Race 2:

1 JONATHAN REA     GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR   1'34.66
21 Laps = 95,382 Km in 33'27.685 Min. = 171,030 km/h.
2 SCOTT REDDING GBR Aruba.it Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 1.605
3 ANDREA LOCATELLI ITA Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Yamaha YZF R1 3.431
4 CHAZ DAVIES GBR Team GoEleven Ducati Panigale V4 R 8.695
5 ALVARO BAUTISTA ESP Team HRC Honda CBR1000 RR-R 9.584
6 MICHAEL VAN DER MARK NED BMW Motorrad WorldSBK Team BMW M 1000 RR 12.691
7 ALEX LOWES GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR 12.992
8 MICHAEL RINALDI ITA Aruba.it Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 13.752
9 AXEL BASSANI ITA Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 19.087
10 LEON HASLAM GBR Team HRC Honda CBR1000 RR-R 19.629
11 TITO RABAT ESP Barni Racing Team Ducati Panigale V4 R 20.974
12 KOHTA NOZANE JPN GRT Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 34.615
13 LEANDRO MERCADO ARG MIE Racing Honda Racing Honda CBR1000 RR-R 35.640
14 ISAAC VINALES ESP Orelac Racing VerdNatura Kawasaki ZX-10RR 38.917
15 TOM SYKES GBR BMW Motorrad WorldSBK Team BMW M 1000 RR 47.840
16 ANDREA MANTOVANI ITA Vince64 Kawasaki ZX-10RR 56.387
17 LORIS CRESSON BEL OUTDO TPR Team Pedercini Racing Kawasaki ZX-10RR 1'09.598
-------------------------------------------Did Not Finish-----------------------------------
RET GARETT GERLOFF USA GRT Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 9 Laps
RET TOPRAK RAZGATLIOGLU TUR Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Yamaha YZF R1 0 Laps

 

 

 

 

 

 

'

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco Dutch Round WorldSBK Tissot Superpole Race...

 

 

 

 

 

 

 


FIM WorldSBK Assen Tissot Superpole Race:

1  JONATHAN REA          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR    1'34.634
   10 Laps = 45,420 Km in 15'54.593 Min. = 171,290 km/h .
2  MICHAEL RINALDI  ITA  Aruba.it Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   3.542
3  TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Yamaha YZF R1          3.600
4  ANDREA LOCATELLI      ITA  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Yamaha YZF R1          4.343
5  SCOTT REDDING         GBR  Aruba.it Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   4.501
6  ALEX LOWES            GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       5.215
7  TOM SYKES             GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW M 1000 RR          8.010
8  GARETT GERLOFF        USA  GRT Yamaha WorldSBK Team        Yamaha YZF R1          9.126
9  CHAZ DAVIES           GBR  Team GoEleven                   Ducati Panigale V4 R  11.891
10 AXEL BASSANI          ITA  Motocorsa Racing                Ducati Panigale V4 R  12.103
11 TOPRAK RABAT          ESP  Barni Racing Team               Ducati Panigale V4 R  13.553
12 LEON HASLAM           GBR  Team HRC                        Honda CBR1000 RR-R    15.585
13 ISAAC VINALES         ESP  Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR      20.175
14 LEANDRO MERCADO       ARG  MIE Racing Honda Racing         Honda CBR1000 RR-R    23.075
15 KOTHA NOZANE          JPN  GRT Yamaha WorldSBK Team        Yamaha YZF R1         23.130
16 ANDREA MANTOVANI      ITA  Vince64                         Kawasaki ZX-10RR      28.596
17 LORIS CRESSON         BEL  OUTDO TPR Team Pedercini Racing Kawasaki ZX-10RR      43.204
18 ALVARO BAUTISTA       ESP  Team HRC                        Honda CBR1000 RR-R  1'08.267
---------------------------------------- Did Not Finish------------------------------------
MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         0 Laps
Foto's by: DONNYFOTO.com

Prosecco Dutch Round 2021 WorldSBK Results Race 1...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prosecco Dutch Round WorldSBK 2021 Results Race 1:
1  JONATHAN REA          GBR  Kawasaki Racing Team WSBK      Kawasaki ZX-10RR  1'34.877      
19 Laps = 110,789 Km in 30'48.682 min. = 215,743 km/h.
2  SCOTT REDDING         GBR  Aruba.it Racing - Ducati      Ducati Panigale V4 R   3,093
3  TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR  Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK Yamaha YZF R1          3,214
4  MICHAEL VAN DER MARK  NED  BMW Motorrad WorldSBK Team    BMW M 1000 RR          4,478
5  ANDREA LOCATELLI      ITA  Pata Yamaha with BRIXX WSBK   Yamaha YZF R1          6,139
6  GARRET GERLOFF        USA  GRT Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1          7,901
7  TOM SYKES             GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team    BMW M 1000 RR         11,182
8  LEON HASLAM           GBR  Team HRC                      Honda CBR1000 RR-R    14,945
9  CHAZ DAVIES           GBR  Team GoEleven                 Ducati Panigale V4 R  19,044
10 AXEL BASSANI          ITA  Motocorsa Racing              Ducati Panigale V4 R  19,231
11 ISAAC VINALES         ESP  Orelac Racing VerdNatura      Kawasaki ZX-10RR      33,244
12 LEANDRO MERCADO       ARG  MIE Racing Honda Racing       Honda CBR1000 RR-R    33,462
13 LORIS CRESSON         BEL  OUTDO TPR Team Pedercini      Kawasaki ZX-10RR       1 min
14 ANDREA MANTOVANI      ITA  Vince64                       Kawasaki ZX-10RR       1 min
---------------------------------------Not Classified--------------------------------------
RET JONAS FOLGER         GER  Bonovo MGM Racing             BMW M 1000 RR         18 Laps
RET TITO RABAT           ESP  Barni Racing Team             Ducati Panigale V4 R  16 Laps
RET KOHTA NOZANE         JPN  GRT Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         12 Laps
RET LUCA MAHIAS          FRA  Kawasaki Puccetti Racing      Kawasaki ZX-10RR      12 Laps
RET MICHAEL RINALDI      ITA  Aruba.it Racing - Ducati      Ducati Panigale V4 R   2 Laps
RET ALEX LOWES           GBR  Kawasaki Racing Team WSBK     Kawasaki ZX-10RR       2 Laps
RET ALVARO BAUTISTA      ESP  Team HRC                      Honda CBR1000 RR-R     1 Lap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco Dutch Round Results Tissot Superpole...

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosecco Dutch Round 2021 Results Tissot Superpole:

1  JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR     1'33.842 
2  TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1           0.186
3  SCOTT REDDING         GBR Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    0.211
4  MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R    0.225
5  ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR        0.410
6  JONAS FOLGER          GER Bonovo MGM Racing                BMW M 1000 RR           0.494
7  ANDREA LOCATELLI      ITA Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK  Yamaha YZF R1           0.533
8  LEON HASLAM           GBR Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      0.625
9  MICHAEL VAN DER MARK  NED BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR           0.944
10 ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R      0.949
11 TITO RABAT            ESP Barni Racing Team                Ducati Panigale V4 R    1.102
12 AXEL BASSANI          ITA Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R    1.102
13 CHAZ DAVIES           GBR Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R    1.160
14 ISAAC VINALES         ESP Orelac Racing VerdNatura         Kawasaki ZX-10RR        1.409
15 LUCAS MAHIAS          FRA Kawasaki Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR        1.493
16 LEANDRO MERCADO       ARG MIE Racing Honda Racing          Honda CBR1000 RR-R      1.716
17 ANDREA MANTOVANI      ITA Vince64                          Kawasaki ZX-10RR        2.217
18 KOHTA NOZANE          JPN GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1           2.234
19 LORIS CRESSON         BEL OUTDO TPR Team Pedercini Racing  Kawasaki ZX-10RR        3.314
---------------------------------------- Not Qualified ------------------------------------
TOM SYKES            GBR BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR        0.000
Garret
GERLOFF      USA GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         0.000

Foto credit: DONNYFOTO.com
2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |