image1

WorldSBK Rookie Kohta Nozane: Heb 39 kansen....

Donny  15.05.2021 - 19:50

Naast Tito Rabat (Ducati), Axel Bassani (Ducati), Andrea Locatelli (Yamaha), Lucas Mahias (Kawasaki),  Isaac Vinales (Kawasaki), Loris Cresson (Kawasaki) en BMW  “piloot“ Jonas Folger is de Kohta Nozane de enige niet Europese WorldSBK rookie voor het seizoen 2021.  

De 25 jarige Japanner is vastbesloten om in zijn eerste seizoen de Europeanen van zijn kunnen te overtuigen zoals zijn teamgenoot Garrett Gerloff dat in 2020 deed.

Japan is net als Italië één van de hoofdrolspelers als het gaat om het produceren van zowel standaard als het bouwen van “racebikes" die op zijn minst concurrentwaardig zijn en races kunnen winnen in het Motul FIM WorldSBK wereldkampioenschap.

Sinds het ontstaan van het Superbike WK in 1988 wisten de Japanners liefst 16 wereldtitels, waarvan 8 door Kawasaki, in dit op “gewone” productiemotoren uitgerichte wereldkampioenschap te veroveren.

Jarenlang beheersten de Italianen met hun Ducati twin met 14 WK titels "Koploper" in dit klassement doch middels de schijnbaar onverslaanbare Jonathan Rea (Kawasaki) zijn dat nu de Japanners.

Individueel is Ducati natuurlijk met deze 14 titels nog de nummer 1, gevolgd door Kawasaki met 8, Honda met 6 en Yamaha en Suzuki behaalden ieders één  titel.

Wat niet wegneemt dat als we de titels van Aprilia (3) en Ducati samen tellen de Italianen op 17 titels komen, één WK titel meer als de japanners dus! Dat wordt eng 2021!

Overigens: De laatste wereldtitel die het traditierijke motormerk uit Bologna veroverde stamt uit 2011 en staat op naam van de Spanjaard Carlos Checa!

Een ander iets wat de Japanners veel meer pijn doet is waarschijnlijk het feit dat geen van de vele snelle Japanse coureurs, bv een Noriyuki Haga, Yukio Kagayama of een Ryuichi Kiyonari ooit tot wereldkampioen werd gekroond!


Met Kotha Nozane nemen de japanners een nieuwe aanloop om 2021 opnieuw een Japanse Samoerai krijger in de WK ring te sturen.

Nozane is zo te zeggen de nieuwe Japanse “motorsportparel” die dit seizoen de sprong in het WorldSBK waagt om te proberen geschiedenis te kunnen schrijven voor Japan.

De in Chiba, in de baai van Tokio, geboren Nozane geniet al een zekere bekendheid door in 2013 de Japans-GP2-titel te winnen.

Afgelopen seizoen, 2020, was de kleine Japanner de grote dominator in het Japans Superbike kampioenschap (Road Race JSB1000) en won maar liefst 7 van de acht gehouden races.

Nozane reed oa in het FIM World Endurance Championship in het officiële YART Yamaha EWC team, was Yamaha testrijder voor het Yamaha MotoGP™ team en nam in Japan aan zowel de Moto2™ als ook aan de MotoGP™ race deel.

Nozane kan zich 2021 in de schaduw van zijn prominente Yamaha merkgenoten Razgatlioglu en Locatelli en zijn GRT Yamaha teamgenoot Garrett Gerloff in alle rust verder ontwikkelen doch de Japanner wil snel in het schijnwerperlicht komen te staan.

De Yamaha coureur heeft zich voorgenomen komend seizoen minimaal dezelfde resultaten te behalen als zijn nieuwe teamgenoot Gerloff dat in 2020 deed middels drie (2x3 en 1x2) podiumplaatsen.

De voorwaarden van de Amerikaan en de Japanner zijn vergelijkbaar: Ook Gerloff kende alleen de circuits in de USA doch beschikte net als Nozane over veel ervaring met de Yamaha R1.

<< Gerloff kwam vorig seizoen als rookie in het WK maar wist desondanks drie podiumplaatsen te veroveren. >>

<< Ik kom 2021 als rookie in het Superbike WK doch mijn doel is om drie podiumplaatsen te veroveren net als Garrett dat in 2020 deed. >>

<< Er rijden echter veel zeer snelle coureurs in dit WK en het dan ook zal niet gemakkelijk worden dit te realiseren. >>

<< Maar ik hoop dat ik goed en snel genoeg zal zijn met hun te kunnen vechten en mijn focus is gericht op het podium! >>

<< We hebben 39 races voor ons dus heb ik 39 mogelijkheden mijn doel te bereiken. Ik wil mijn resultaten stap voor stap zien te verbeteren. >>

Als “nieuwkomer” in dit WK kent Nozane de Europese circuits niet en tijdens de wintertests leerde de Japanner tot dusver alleen Aragón, Barcelona en Misano kennen.

<< Circuits waarop ik nog nooit heb gereden probeer ik via videogames te leren kennen. >>

<< Natuurlijk is dat niet zoals in het echt maar ik kan me in ieder geval "inprenten" waar een bocht naar rechts of naar links gaat. >>

Samen met sterke rijders zoals vooral een Jonas Folger, Titi Rabat en de Fransman Lucas Mahias is de Japanner in goed gezelschap. 

Wat niet wil zeggen dat bv Andrea Locatelli, Isaac Vinales Axel Bassani of een Loris Cresson minder hoog moeten worden ingeschat natuurlijk.

Ook dit gaan we 2021 zien en beleven.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK - MotoGP - Yamaha - donnyfoto.com

 

Scott Redding: Geen mens op de tribune, dat is niks...

Donny 12.05.2021 - 10:57

Met vijf overwinningen en 14 podiumplaatsen en het behalen van het vicewereldkampioenschap vierde Scott Redding afgelopen seizoen 2020 een uitstekend WorldSBK debuut.

Doch nu kort voor zijn tweede seizoen en zijn tweede jaar met Ducati in het WorldSBK denkt de goedlachse Brit beter gewapend te zijn voor een aanval op de titel.

Echter met 6 WK titels op rij en 99 overwinningen achter zijn naam weet een ieder hoe moeilijk het voor de Brit gaat worden om Champ Rea en Kawasaki van hun troon te stoten in dit prachtige WK.

Tel daar nog bij dat de Noord-Ier voor het seizoen 2021 een nieuwe en waarschijnlijk sterk verbeterde Kawasaki ZX-10RR onder zich zal hebben.

Doch vicewereldkampioen Scott Redding is ervan overtuigd dat hij 2021 sterker zal als in zijn debuutjaar 2020.

Scott kent nu zijn tegenstanders, de circuits, de Ducati Panigale V4R in WK configuratie en zijn Aruba.it Ducati team en "last but not least" de Pirelli banden.

<< Het grootste verschil voor mij is de druk. >> zo de Brit in een gesprek met Speedweek. << Nu weet ik dat het team waarmee ik één seizoen achter de rug heb erg goed is. >>


<< Ik weet nu dat ik races kan winnen en om de titel kan vechten. De vraag is nu niet meer misschien, wanneer of hoe ik het moet doen, ik moet het nu gewoon doen! >>

<< Dat maakt het gemakkelijker voor mij, ik voel me meer ontspannen en minder gestrest als nog in 2020. Niet dat ik toen erg zenuwachtig was, maar ik twijfelde wel eens aan mezelf. >>

<< Het is niet zo dat ik dacht dat ik zomaar de beste zou zijn. Ik wist wel dat ik één van de besten kon zijn maar dat eerst moest laten zien in de races. >>


<< Dat ik in Jerez/Spanje twee races wist te winnen heeft me erg geholpen. Daarna was ik veel relaxter. Nu kan ik nog maar één stap voorwaarts maken: De titel winnen, dat is ons doel. >>

Dus de Scott Redding van dit jaar is beter? << Wat betekent beter? << glimlachte de vijfvoudig racewinnaar. << Sneller? Ik wil mezelf zijn. Vorig jaar had ik veel te leren. >>

<< Ik heb genoten van het WorldSBK en mijn nieuwe omgeving/paddock wat erg belangrijk voor me was. >>

<< Het zou geweldig zijn als we dit jaar weer voor toeschouwers kunnen rijden! >>

<< 2020 zat er geen mens op de tribunes, dat was niks. Je wint races en zit na afloop naar jezelf te zwaaien, nou super! >>

Terwijl Kawasaki, Yamaha BMW en Honda, met Chaz Davies als enige Ducati rijder (Team GoEleven) afgelopen week in het Spaanse Aragon reden testen alle Ducati teams op het nieuw in de kalender gekomen Circuito de Navarra, ook in Spanje.

Al na afloop van de eerste dag veranderde Aruba.it Ducati fabrieksrijder Redding zijn mening wat het nieuwe Circuito de Navarra betreft. 

<< De eerste ronden waren best wel vreemd. >> zo Redding na de eerste dag.
<< In het Superbike WK zijn we mooi glad/vlak asfalt gewend, hier echter zijn veel "hobbels en bobbels" waar je eerst maar eens aan moet wennen. >>

<< Doch na een tijdje begon het leuk te worden. Het Navarra circuit heeft een eigen karakter, net als veel van de circuits in het British Superbike kampioenschap en daar heb ik echt van genoten. >>  

Ducati maakte geen rondetijden bekend en aangezien er geen vergelijkbare tijden zijn is er ook geen vergelijk mogelijk.

Ook Redding's voor nieuwe Aruba.it Ducati teamgenoot Michael Ruben Rinaldi is het Navarra circuit nieuw.


<< Navarra is totaal anders dan alle andere circuits. >> legt de Italiaan uit. << Je moet erg enge lijnen rijden wat betekent dat je het chassis daarop moet afstellen. >>

<< Ik heb het hier moeilijk met mijn rijstijl omdat ik geen specialist ben op dergelijke circuits. Desalniettemin was ik steeds in staat om mijn rondetijden behoorlijk te verbeteren. >>

Naast het Ducati fabrieksteam waren ook het Barni Racing Ducati team met Tito Rabat en Motocorsa Ducati met rookie Axel Bassani aanwezig terwijl Chaz Davies, Team GoEleven, vanaf donderdag van de partij waren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK - Ducati - donnyfoto.com

WorldSBK test Aragon/Spanje: Rea verpulverd eigen Polerecord...

Donny 09.05.2021 16:00

Tijdens een laatste uitvoerige test op het Spaanse Motorland Aragón moesten de 7 fabrieksrijders van Kawasaki, Yamaha, BMW en Honda van maandag 3 mei t/m vrijdag 7 mei weer eens toezien hoe Champ Rea de show stal.

Na de tweede dag, dinsdag, in 1:49,547 min al de snelste tijd te hebben gereden liet de zesvoudig Kawasaki wereldkampioen het tijdens de woensdagmorgen sessie andermaal knallen.

Al vroeg tijdens de ochtendsessie liet de Noord Ier een kwalificatieband monteren om vervolgens in zijn 20e ronde een fabeltjestijd van 1: 48.528 min in het Spaanse asfalt te branden.

Daarmee "knabbelde" de Champ maar liefst 0.332 sec. van zijn eigen pole record van het voorgaande jaar af en was ook een dikke halve (0,654) seconde sneller als zijn Kawa maatje Alex Lowes die de tweede tijd noteerde.

Tijdens deze derde dag werd de trainingsduur met 10 minuten, 18.10 uur, verlengd en een groot aantal coureurs het laatste half uur nog probeerden hun tijden te verbeteren terwijl Champ Rea het om 17.45 al voor gezien hield.

Ondanks alle inspanningen wist echter niemand zijn tijdens de ochtendsessie gereden tijden te verbeteren of ook maar in de buurt te komen van Rea's "fabeltjestijd"!


Achter de beide Kawasaki's van Rea en Lowes sloot Yamaha's boegbeeld Toprak Razgatlioglu deze test in een tijd van 1:49,763 als derde af.

Hierbij moet vermerkt worden dat de Turk zijn snelste ronde met de zachte SCX band reed die Pirelli speciaal voor de korte, 10 ronden, durende Tissot Superpole race heeft ontwikkeld.

Tom Sykes sloot deze test in 1:49,857 min dan wel als vierde af doch de baardige Brit moest echter net als Razgatlioglu toezien dat de Champ meer dan 1,2 seconde sneller was!


Michael van der Mark (BMW) belande deze derde dag met zijn BMW M 1000 RR in 1:50,781 op de zevende plaats.

Doch net als bijvoorbeeld Chaz Davies geld van der Mark als één van die coureurs die tijdens tests bijna nooit echt uitblinken wat rondetijden betreft, deze twee verdienen meer het predicaat "echte racedieren"! 

De donderdag en de vrijdag teste het Team HRC, het officiële Honda fabrieksteam met de Spanjaard Alvaro Bautista en de Brit Leon Haslam.

Honda maakte geen tijden bekend, het enige wat men bij Team HRC kwijt wou is dat de tijden van Bautista en Haslam identisch aan die van Rea en co waren! 

Overigens was Chaz Davies (Team GoEleven) de enige Ducati coureur tijdens de eerste beide Aragon testdagen.

Het officiële Aruba.it Ducati fabrieksteam teste met Scott Redding en Michael Rinaldi, Tito Rabat (Barni Racing) en Axel Bassani (Motocorsa Ducati) op het nieuw in de kalender opgenomen Circuito de Navarra in noord Spanje.

Chaz Davies en het Team GoEleven sloten zich donderdag bij de andere Ducati teams aan om zo het Navarra circuit te leren kennen en meer test kilometers te maken.

Bij Ducati sprak men van een goede en positieve test zonder echter rondetijden bekend te maken....

Naast de diverse Superbike teams teste ook het KTM MotoGP testteam met ex MotoGP coureur Dani Pedrosa op Motorland Aragon en de Spanjaards snelste tijd bedroeg 1’50.016 min.

Daarbij ziet de Spanjaard maar liefst vijf WorldSBK rijders voor zich op de tijdenlijst en dat ondanks dat Pedrosa's topspeed, 338,6 km/u beduidend hoger lag als die van de Superbike boys!

Werd er 2020 nogal "gemekkerd" wat de topsnelheid van de BMW S 1000RR betrof zo was Michael van der Mark met 314,0 km/u de snelste Superbike met de nieuwe BMW S1000RR.

Zo gezien opnieuw een "domper" voor de peperdure prototypes in de MotoGP bikes tegenover de Superbikes denk ik maar even hardop!  

Hieronder hebben we, met uitzondering van Honda, alle Motorland Aragon tijden nog even op een rijtje gezet.

Totaal na drie dagen alle rijders:

1. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki 1:48,528 min.  147 ronden.
2. Alex Lowes            GBR) Kawasaki 1:49,182       186
3. Toprak Razgatlioglu   TUR) Yamaha   1:49,763       174
4. Tom Sykes             GBR  BMW      1:49,857       187
5. Chaz Davies           GBR  Ducati   1:49,913       149
6. Dani Pedrosa (MotoGP) ESP  KTM      1’50.016       ???
6. Eugene Laverty        IRL  BMW      1:50,604       197
7. Andrea Locatelli      ITA  Yamaha   1:50,702       172
8. Michael van der Mark  NED  BMW      1:50,781       173
9. Jonas Folger          GER  BMW      1:50,815       116
10.Isaac Vinales         ESP  Kawasaki 1:51,724       139

WorldSBK test Aragón woensdag 5 mei 2021:

1. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki 1:48,528 min.  
2. Alex Lowes            GBR  Kawasaki 1:49,182
3. Toprak Razgatlioglu   TUR  Yamaha   1:49,763
4. Tom Sykes             GBR  BMW      1:49,857
5. Eugene Laverty        IRL  BMW      1:50,604
6. Andrea Locatelli      ITA  Yamaha   1:50,702
7. Michael van der Mark  NED  BMW      1:50,781
8. Jonas Folger          GER  BMW      1:50,815
9. Isaac Vinales         ESP  Kawasaki 1:51,724

WorldSBK test Aragón dinsdag 4 mei 2021:

1. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki 1:49,547 min.
2. Alex Lowes            GBR  Kawasaki 1:49,929
3. Toprak Razgatlioglu   TUR  Yamaha   1:50,045
4. Chaz Davies           GBR  Ducati   1:50,234
5. Tom Sykes             GBR  BMW      1:50,654
6. Michael van der Mark  NED  BMW      1:50,897
7. Eugene Laverty        IRL  BMW      1:51,098
8. Andrea Locatelli      ITA  Yamaha   1:51,128
9. Jonas Folger          GER  BMW      1:52,130
10. Isaac Vinales        ESP  Kawasaki 1:52,561

WorldSBK test Aragón maandag 3 mei 2021:

1. Chaz Davies           GBR  Ducati   1:49,913 min
2. Tom Sykes             GBR  BMW      1:51,007
3. Jonas Folger          GER  BMW      1:51,071
4. Eugene Laverty        IRL  BMW      1:51,092
5. Michael van der Mark  NED  BMW      1:51,339

Foto credit: Yamaha, Kawasaki, BMW, WorldSBK - donnyfoto.com

Aragon/Spanje Test Dinsdag: Johnny Rea sneller als MotoGP-KTM...

Donny 04.05.2021 - 20:19

Tijdens de tweede van vijf testdagen met wisselende deelnemers in Motorland Aragon/Spanje demonstreerden beide Kawasaki fabrieksrijders Jonathan Rea en Alex Lowes hun sterkte. 

Waarbij gezegd moet worden dat het BMW kwartet, Tom Sykes, Michael van der Mark, Jonas Folger en Eugene Laverty niet op tijdenjacht onderweg waren.

Alex Lowes was tijdens de morgensessie in 1:49,929 min de snelste "piloot" voor zijn Kawasaki teammaatje Jonathan Rea en Ducati star Chaz Davies. (Team GoEleven)

Tot 17.15 hadden de "collega's" tijd hun tijden aan te scherpen doch van de 10 rijders wisten alleen Andrea Locatelli (Pata Yamaha) en Isaac Vinales (Orelac Kawasaki) zich te verbeteren.

MotoGP coureur Dani Pedrosa stelde dan de verhoudingen tussen MotoGP en WorldSBK voor korte tijd weer terecht door met de KTM RC16 0,008 sec sneller rond te gaan als Alex Lowes.

Terwijl Pedrosa met zijn MotoGP bike met een topsnelheid van 336,4 km/u over het 1 km lange rechte stuk bruiste kwam zesvoudig Champ Rea met de snelste Superbike niet verder als 313,0 km/u!

De meeste coureurs piloten werkten hun "testprogramma" af tot 18.00 uur en alleen Rea en Toprak Razgatlioglu (Yamaha) gingen de laatste minuten op "tijdenjacht".Waarom de meesterijders niet meer op tijdenjacht gingen: Simpel, dezelfde rijders/teams testen ook morgen, woensdag, op het prachtige Motorland Aragon circuit bij Alcaniz.

Aan het eind van deze dag brandde Champ Rea nog een tijd van 1:49.547 min in het Spaanse asfalt waarmee hij zich bovenaan de tijdenlijst plaatste.

Met deze 1:49.547 was de Noord Ier met een kwalificatieband significant sneller als Chaz Davies, ook op een qualifyer, als afgelopen maandag (1:49.913 min).


Daarbij "snoepte" de zesvoudig wereldkampioen ex MotoGP coureur Dani Pedrosa een verbazingwekkende 0,372 sec af waarbij gezegd moet worden dat de Spanjaard niet op "tijdenjacht" was.

Tijdens de voorafgaande test 22 april realiseerde Rea, ook met een kwalificatieband, nog een snelste tijd van 1:49,336 min!

Ter vergelijk: De snelste raceronde van 1:49,755 min stamt uit 2019 en staat op naam Alvaro Bautista (toen Ducati V4R).

Het polerecord staat op naam van Jonathan Rea, 1:48,860 min, en stamt uit het afgelopen seizoen 2020.

Zoals verwacht was Toprak Razgatlioglu de beste Yamaha rijder die als derde echter al 0,498 sec verloor op Champ Rea!

Het BMW kwartet Tom Sykes, Michael van der Mark, Eugene Laverty en Jonas Folger reden alleen 's ochtends en concentreerden volledig op de ontwikkeling van hun nieuwe BMW M1000RR's.

Alle vier BMW rijders zagen af van de superzachte kwalificatiebanden en reden respectievelijk de 5e, 6e, 7e en 9e tijd, zonder druk dus.

Tijden WorldSBK test Motorland Aragon/Spanje dinsdag 4 mei 2021:

1. Jonathan Rea          (GBR)  Kawasaki  1:49,547 min.
2. Alex Lowes            (GBR)  Kawasaki  1:49,929
3. Toprak Razgatlioglu   (TUR)  Yamaha    1:50,045
4. Chaz Davies           (GBR)  Ducati    1:50,234
5. Tom Sykes             (GBR)  BMW       1:50,654
6. Michael van der Mark  (NED)  BMW       1:50,897
7. Eugene Laverty        (IRL)  BMW       1:51,098
8. Andrea Locatelli      (ITA)  Yamaha    1:51,128
9. Jonas Folger          (GER)  BMW       1:52,130
10. Isaac Vinales        (ESP)  Kawasaki  1:52,561

Tijden WorldSBK test Motorland Aragon/Spanje maandag 3 mei 2021:

1. Chaz Davies           (GBR)  Ducati  1:49,913 min.
2. Tom Sykes             (GBR)  BMW     1:51,007
3. Jonas Folger          (GER)  BMW     1:51,071
4. Eugene Laverty        (IRL)  BMW     1:51,092
5. Michael van der Mark  (NED)  BMW     1:51,339

Foto credit: WorldSBK - donnyfoto.com

Aragón test met Kawasaki, Yamaha, Honda en BMW (en Ducati)....

Donny 03.05.2021 - 14.00

Voordat het testen op Motorland Aragón word verboden ivb de "seizoenstart" op ditzelfde circuit testen vanaf maandag 3 mei t/m vrjdag 7 meinog tal van Superbike teams op het prachtige Spaanse circuit.

Voor deze laatste "grote test" hebben zich met Kawasaki, Ducati, Yamaha en Honda maar liefst zeven teams aangemeld voordat van 21 t/m 23mei het WorldSBK seizoen 2021 hier losbarst.

Terwijl alle teams al meerdere tests achter de rug hebben debuteren de Ier Eugene Laverty en het wat omstreden Squadra Corse BMW team onder leiding van de Zwitser Andrea Quadranti. (MV Agusta Supersport).

Veel tijd blijft dit nieuwe BMW satellieten team niet want de regels zijn nu eenmaal zo dat het de teams verboden is elf dagen voor een raceweekend op hetzelfde circuit plaats vind nog te testen.

De eerste officiële (vrije) training voor de seizoenopener van het Superbike WK 2021 begint op 21 mei in Aragón dus is de laatst mogelijke datum voor een test 10 mei.

De weersvoorspelling belooft voor volgende week veel zon en temperaturen boven de 20 graden Celsius, ideale test omstandigheden dus.

Niettemin zullen de teams die dit jaar al een paar maal onder de slechte weersomstandigheden hebben geleden de weersomstandigheden voor de komende dagen goed in de gaten houden.
Dit om uit te "loten" op welke dagen men wel of niet gaat rijden ivb met de nieuwe regels wat het maximale aantal testdagen betreft, 10 dus, geen dag te verspillen!

Zoals gezegd, het circuit is van 3 t/m 7 mei, dus van maandag tot en met vrijdag beschikbaar waarbij natuurlijk niet alle teams ook alle dagen gaan testen.

Naast de fabrieksteams van BMW (Tom Sykes, Michael van der Mark), Honda (Alvaro Bautista, Leon Haslam), Kawasaki (Jonathan Rea, Alex Lowes) en Yamaha (Toprak Razgatlioglu, Andrea Locatelli) zijn ook verschillende klanten/privéteams aanwezig.

De stand actueel is dat het Ducati team Go Eleven met Chaz Davies het enige aanwezige Ducati team zal zijn komende week.

De Welshman heeft zo te zeggen wat "trainingsachterstand" en is vast van plan om minimaal twee dagen op zijn meest succesvolle circuit te testen.

De 34 jarige Davies wist hier in het verleden maar liefst 7 races te winnen!

Naast het BMW fabrieksteam met Tom Sykes en Michael van der Mark zijn ook beide BMW satellieten teams RC Squadra Corse en het Duitse Bonovo MGM BMW met de Duitser Jonas Folger aanwezig.

Voor het Italiaanse RC Squadra Corse team en Eugene Laverty is dit de eerste keer dat men samen met de nieuwe BMW M1000RR het circuit opgaat.

Zoals de planning nu is bijten Team GoEleven Ducati met Chaz Davies  (2 dagen) en het RC Squadra Corse met Eugene Laverty (3 dagen) maandag de spits af terwijl Team HRC (Honda) pas vanaf donderdag hun testwerk willen opnemen.

De rest rijden op dinsdag en woensdag waarbij veel echter van de weersomstandigheden zal afhangen!

Het Orelac Racing team (Kawasaki) benut deze test hoogst waarschijnlijk om op Motorland Aragón hun nieuwe Kawasaki ZX-10RR aan de tand te voelen.

Tijdens alle voorgaande tests was WorldSBK rookie Isaac Vinales op een "oude" versie van de ZX-10RR.

Actueel bekende teams/rijders die deze week aan de Aragón test deelnemen.

Kawasaki Racing Team WorldSBK:     Jonathan Rea 
Alex Lowes.
Pata Yamaha with Brixx WorldSBK: Toprak Razgatlioglu
Andrea Locatelli.
Team HRC (Honda): Alvaro Bautista
Leon Haslam.
Team GoEleven Ducati: Chaz Davies
Orelac Racing VerdNatura Kawasaki: Isaac Vinales.
RC Squadra Corse (BMW): Eugene Laverty
Bonovo MGM Racing (BMW): Jonas Folger


Foto credit: WorldSBK - donnyfoto.com
2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |