image1

WorldSBK 2021: De Long-Lap-Penalty komt...

Donny 21.04.2021 - 19.33

Komend seizoen krijgt het FIM WorldSBK wereldkampioenschap, dus alle klassen, net als in de MotoGP te doen met de zogenaamde Long-Lap-Penalty, een straf voor overtredingen tijdens een race.

Zoals altijd zijn er zowel voor en tegenstanders van deze nieuwe regel als ook waarschuwende stemmen onder de coureurs.

Half december 2020 besloot de Superbike commissie om de "Long-Lap-Penalty" 2021 ook toe te passen in het op productie motoren gebaseerde Superbike wereldkampioenschap.

Met deze Long-Lap-Penalty wordt een coureur effectief bestraft voor minder zwaarwegende overtredingen zonder diens hele raceweekend te "verstoren".

Het effect van een Long-Lap-Penalty is veel minder race beïnvloedend dan de tot dusver toegepaste drive-through-penalty, het rijden door de pit-lane.

De toepassing van deze Long-lap is simpel: De "omleiding" vind plaats op een veilige gedefinieerde plaats op het circuit, het beste is natuurlijk een geasfalteerde uitloopzone voor een bocht.

Nadat de wedstrijdleiding een straf heeft aangekondigd moet de "bestrafte coureur" binnen 3 ronden deze gedefinieerde route rijden waarbij hij van de ideale lijn moet afwijken en de uitloopzone volgen wat hem in de regel nog eens 2 of 3 seconden kost.

 

Aangezien niet elk WorldSBK circuit de mogelijkheid heeft wat zo'n Long Lap Penalty betreft kan deze regel het komende seizoen nog niet op alle circuits worden toegepast.

Voor de meeste Superbike coureurs is deze regel nieuw doch de meerheid van de rijders schijnen hem te begroeten.

Voor Team HRC coureur Leon Haslam is deze nieuwe regel een welkome wijziging.

<< De Long-Lap-Penalty is een goede innovatie voor het Superbike Wereldkampioenschap. >> zo de Britse routinier.

<< In de MotoGP vind ik deze applicatie interessant om te zien en als ze correct wordt toegepast kan het de races zelfs nog spannender maken. >>

<< Bovendien "vernietigt" deze regel niet meteen de hele race. In het geval van een drive-through penalty of diskwalificatie is de race voorbij. >>

WorldSBK rookie Tito Rabat (Barni Ducati) kent "de nieuwe straf" al uit de MotoGP: << Het is in ieder geval beter dan een drive-through-penalty of een tijdcorrectie na de race. >>

<< Als je wegens een kleine fout door de pitstraat moet rijden ben is de race eigenlijk voorbij en ben je kansloos. >> aldus de Spanjaard.

Recordwereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) is wat voorzichtiger met zijn mening. << Het is afwachten hoe het in de praktijk werkt. Dit te communiceren via het pitboard zou wel eens beetje lastig kunnen zijn. >>

<< In het verleden ging de wedstrijdleiding in het Superbike WK goed met eventuele straffen om. Ik hoop maar dat we deze "nieuwe straf" niet al te vaak nodig zullen hebben. >>

Eerlijk gezegd krijg ik het gevoel dat we qua regels/reglementen dezelfde kant opgaan als de huidige Formule 1.

De MotoGP heeft al een aantal regels die uit de F1 komen die langzaam maar zeker beginnen "over te waaien" naar het Superbike WK.

Echter of dit allemaal wel zo goed is voor onze sport valt te betwijfelen en persoonlijk zie ik het als een soort van verder "temmen der rijders".

Qua persoonlijkheden zijn deze mannen al behoorlijk getemd door hun "werkgevers" de volgende stap is nu hun het laatste beetje vrijheid weg te nemen: Het rijden van spannende en spectaculaire races!!!!

Zoals altijd: Ook dit gaan we zien en beleven!!!

 

 

 

Foto credit: WorldSBK - donnyfoto.com

 

Tom Sykes (BMW) onthuld het geheim van Mr. Superpole…

Donny 18.04.2021 - 17:00

Mr Superpole Tom Sykes verdankt zijn naam Mr. Superpole middels het winnen van 50 Superpole's sinds zijn komst in het WorldSBK 2009.

Zijn laatste Superpole veroverde de snelle Brit (BMW) afgelopen seizoen 2020 tijdens de seizoenopener op Phillip Island/Australië.

Lang gold de Australiër Troy Corser met 43 Superpole's als de beste Superbike-qualifyer aller tijden en leek eigenlijk niet in te halen.

Doch veel sneller als gedacht werd de tweevoudig wereldkampioen, 1996 (Ducati) en 2005 (Suzuki) door Sykes in de schaduw gesteld waardoor de huidige BMW “piloot” als actuele Superpole Champ geld.

Mooie anekdote: Toen Corser in 2011 zijn carrière-einde bekend maakte en zijn laatste Superpole in 2010 in Misano/Italië had veroverd had Sykes nog nooit een Superpole gewonnen!

De toenmalige Kawasaki fabrieksrijder wist echter in hetzelfde jaar, 2010, toen Corser zijn laatste Superpole veroverde zijn eerste Superpole winst in Imola/Italië te winnen!  

In Donington 2018 verdreef Sykes dan met zijn 44 pole Corser definitief van deze eerste plaats te verdringen en is sindsdien alleen recordhouder wat het winnen van Superpole's betreft.

Overigens scoorde Michael van der Mark (toen Yamaha) zijn eerste dubbele zege op het Britse circuit!Terwijl tweevoudig wereldkampioen Troy Corser zijn 43 Superpole's nog in de klassieke één ronde shoot-out wist te veroveren behaalde Sykes zijn 50 Pole's in meerdere verschillende Superpole varianten.

<< Dat ik tijdens men thuisrace (Donington) op pole stond betekende iets heel speciaals voor mij, om dat voor mijn fans, mijn vrienden en mijn familie te doen maakte het allemaal buitengewoon. >> benadrukte de 35-jarige Brit.

<< Het behalen van de pole-position is voor mij altijd het bewijs geweest dat je de snelste man op het circuit bent, zo zag ik Troy Corser ook altijd. >>

Overigens won Mr. Superpole Sykes van zijn 50 gewonnen Superpole's er 48 met Kawasaki en twee met BMW.  

Veel zogenaamde vakmensen beweerden lang dat Sykes alleen maar in staat was één snelle ronde te rijden doch met het winnen van het Superbike WK  2013 te winnen middels 34 overwinningen legde de sympathieke Brit zijn critici het zwijgen op.

Doch eerlijk gezegd, en met alle respect voor het rijden van deze één snelle ronde, schijnt deze ene ronde niet genoeg te zijn voor een race over bijvoorbeeld 18 rondes! 

<< Voor mij loopt het als in slow motion, en dus heb ik veel tijd om na te denken en te reageren. >> legt de huidige BMW fabrieksrijder.

<< Tijdens de Out-Lap voel ik de juiste grip en zodra ik over de finishlijn rij "springt" bij mij alles op "scherp" en focusseer me 200 procent op die ene ronde. >>

<< De acceleratie, mijn rempunten en de manier waarop ik de voorrem loslaat in de bocht en de bochten inrijd. Het draait allemaal om de op dat moment beschikbare grip. >>

<< Natuurlijk verandert de grip met een qualifyer snel heeft daarvoor echter duidelijk meer grip.  >> zo de uit Huddersfield stammende Brit. 

<< Ik ben erg blij dat ik daar heel snel op kan reageren en dat ik in zo'n korte tijd het volledige potentieel van deze band weet te benutten. >>


Curieus: Sykes vind deze snelle Superpole ronde niet riskanter als normaal!

<< Ik voel me tijdens de Superpole zekerder als in de race. >> zo Sykes. << Mijn gevoel met de bike is dan natuurlijker. Vroeger wilde ik altijd de meest gekke records verbreken vooral met een kwalificatieband. >>

Om dit te bereiken wilde ik zo vroeg mogelijk accelereren en de bike zo afstemmen dat ik de maximale grip op het achterwiel gebruiken kan. Voor mij is dit een eenvoudige en handige manier om de bike af te stemmen op mijn rijstijl. >>

Misschien ligt hier het punt waarom Sykes in de eerste ronden "goed mee kan" maar dan halfweg de race begint terug te vallen?

Sykes zou het liefst terugkeren naar het originele Superpole formaat, dat na het seizoen 2009 werd afgeschaft.

<< Slechts één bike/rijder op het circuit en slechts één ronde supersnel zijn en dan af te wachter wat er uitkomt is voor mij het mooiste en ik zou het geweldig vinden als dit formaat terugkeert. >> aldus Sykes. 

<< Een korte kwalificatie sessie is sowieso logischer en aantrekkelijker voor het publiek. >>

<<  Met het 25-minuten-formaat is er de eerste 15 minuten niet veel actie op het circuit en gaan we de laatste 10 minuten pas echt aan de slag, zo gezien vind ik de nieuwe 15 minuten regel zinvoller. >>

In zijn aanloop naar zijn derde seizoen voor het BMW Motorrad WorldSBK Team is de baardige Sykes vast van plan om 2021 nog meer pole-posities achter zijn naam te schrijven om zijn status als "Mr Superpole" opnieuw te bevestigen. 

Zoals gezegd wordt de sessieduur 2021 van 25 minuten teruggebracht naar 15 minuten waarbij Sykes monumentale poolrecord ook in het seizoen 2021 zeker niet bedreigd of verbeterd zal worden.

Sykes grootse "belager" in deze discipline is zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) met 27 Pole's zodat alleen Troy Corser in deze statistiek met 43 pole`s behaald van 1994 t/m 2011 in Sykes buurt komt/is.

Sykes heeft voor het seizoen 2021 een nieuwe, krachtigere BMW M 1000 RR dus wie zou er tegen hem wedden dat hij nog meer pole-positions aan zijn toch al ongelovelijk record gaat toevoegen...

Tom Sykes is op 19 augustus 1985 in het Britse Huddersfield geboren.


WK titels:  1 in 2013 met Kawasaki
WorldSBK races:   320
Pole's:            50
Podiums:          112
Overwinningen:     34
Tweede plaatsten:  41
Snelste ronden:    39

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto credit: donnyfoto.com

Results WorldSBK Test Aragon/Spain 12-13 April 2021...

 

 

 

 

 

 

 

 


Combined Results WorldSBK Test Aragon/Spain 12/13 April 2021:

1. Scott Redding         GBR  Aruba.it Racing Ducati     Ducati Panigale V4R   1:48,780 min
2. Michael Ruben Rinaldi ITA  Aruba.it Racing Ducati     Ducati Panigale V4R   1:49,205
3. Garrett Gerloff       USA  GRT Yamaha WorldSBK Team   Yamaha YZF R1         1:49,439
4. Chaz Davies           GBR  Team Go Eleven Ducati      Ducati Panigale V4R   1:49,610
5. Andrea Locatelli      ITA  Pata Yamaha Brixx WorldSBK Yamaha YZF R1         1:50,209
6. Tito Rabat            ESP  Barni Racing Team          Ducati Panigale V4R   1:50,518
7. Axel Bassani          ITA  Motocorsa Racing Team      Ducati Panigale V4R   1:51,146
8. Kohta Nozane          JAP  GRT Yamaha WorldSBK        Yamaha YZF R1         1:51,277
9. Christophe Ponsson    FRA  Alstare Yamaha             Yamaha YZF R1         1:52,269
10.Niccolo Canepa        ITA  Pata Yamaha Brixx WorldSBK Yamaha YZF R1         1:53,685

 

 

 

 

 
 

Results WorldSBK Test Aragon/Spain 12 April 2021 Day 2:

1. Scott Redding         GBR  Aruba.it Racing Ducati     Ducati Panigale V4R  (1:48.780   80 laps
2. Michael Ruben Rinaldi ITA  Aruba.It Racing Ducati     Ducati Panigale V4R   1:49.205   85 laps
3. Garrett Gerloff       USA  GRT Yamaha WorldSBK Team   Yamaha YZF R1         1:49.439   73 laps
4. Chaz Davies           GBR  Team GoEleven Ducati       Ducati Panigale V4R   1:49.775   75 laps
5. Andrea Locatelli      ITA  Pata Yamaha Brixx WorldSBK Yamaha YZF R1         1:50.257   66 laps
6. Tito Rabat            ESP  Barni Racing Team          Ducati Panigale V4R   1:50.518   97 laps
7. Axel Bassani          ITA  Motocorsa Racing Team      Ducati Panigale V4R   1:51.146   80 laps
8. Kohta Nozane          JAP  GRT Yamaha WorldSBK Team   Yamaha YZF R1         1:51.277   58 laps
9. Christophe Ponsson    FRA  Alstare Yamaha             Yamaha YZF R1         1:52.269   57 laps

Results WorldSBK Test Aragon/Spain 12 April 2021 Day 1:

1. Chaz Davies            GBR  Team Go Eleven Ducati      Ducati Panigale V4R  1:49,878 min
2. Michael Ruben Rinaldi  ITA  Aruba.it Racing Ducati     Ducati Panigale V4R  1:49,947
3. Scott Redding          GBR  Aruba.it Racing Ducati     Ducati Panigale V4R  1:49,989
4. Garrett Gerloff        USA  GRT Yamaha World SBK Team  Yamaha YZF R1        1:50,527
5. Tito Rabat             ESP  Barni Racing Team          Ducati Panigale V4R  1:50,740
6. Andrea Locatelli       ITA  Pata Yamaha WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        1:51,088
7. Axel Bassani           ITA  Motocorsa Racing Team      Ducati Panigale V4R  1:51,482
8. Kohta Nozane           JAP  GRT Yamaha WorldSBK Team   Yamaha YZF R1        1:51,711
9. Christophe Ponsson     FRA  Alstare Yamaha             Yamaha YZF R1        1:53,348
10 Niccolo Canepa         ITA  Pata Yamaha WorldSBK Team  Yamaha YZF R1        1:53,685


Foto credit: WorldSBK - donnyfoto.com

Topspeed Barcelona: Ducati blijf het snelst, BMW komt nader...

Donny 07.04.2021 - 19:30

Een blik op de topsnelheidwaarden van de Superbike coureurs tijdens de Barcelona/Spanje test afgelopen week onthult welke fabrikant de snelste motorfiets bouwt en welke de langzaamste.

Hierbij valt op dat vooral BMW zich sterk heeft weten te verbeteren!Natuurlijk blijft test een test waarbij de rondetijden en topsnelheidwaarden van de deelnemers nooit onder identieke omstandigheden als bv tijdens een race kunnen worden bepaald.

Het is echter verbazingwekkend dat de huidige Superbikes bijna de 330 km/u grens doorbraken op het slechts 1 kilometer lange rechte eind over start en finish van het Circuit de Barcelona-Catalunya. 

Álvaro Bautista (Honda) en Michael van der Mark (BMW) werden beide met een indrukwekkende snelheid van 329,5 km/u op start/finish "geblitzt" waarmee Honda en BMW de "topspeed lijst" aanvoerden!  

Daarbij is er echter vanuit te gaan van dat deze topsnelheden meestal in de slipstream van een voor de betreffende rijdende collega ontstaan.

Zinvoller voor het beoordelen van het topvermogen van de verschillende motormerken is het nemen van de gemiddelde waarden waarom er bij deze statistiek dan ook de vijf hoogste topsnelheden zijn genomen.Ter vergelijk hebben we de topsnelheden van de tweede race van 2020 op ditzelfde circuit er bujgevoegd.

Het is zeker geen toeval dat de twee Ducati's van Scott Redding en Tito Rabat deze lijst aanvoeren en ook de andere drie Ducati "piloten" met hun snelle V4R's in de top 8 "opduiken".

Sinds de introductie van Ducati's V4-technologie in het Superbike Wereldkampioenschap is deze bike, net als in de MotoGP trouwens, actueel  toonaangevend in de Topspeed discipline.Achter de beide "Duc's" volgde Honda's "lichtgewicht" Álvaro Bautista als derde ondanks dat de kleine weinig reed en de test zelfs voortijdig afbrak vanwege pijn in zijn borst als gevolg van een motorcross crash!

Het feit dat de gedrongen maar zwaardere Leon Haslam slechts een kleine 2,5 km/u langzamer was dan de Spanjaard was, toont aan dat ook de Fireblade inmiddels genoeg speed heeft voor topposities.

Het beeld bij BMW is, in vergelijk met vorig seizoen, bemoedigend, maar ook meer gedifferentieerd.

BMW nieuwtoegang Michael van der Mark schitterde dan wel niet middels snelle rondetijden maar was wat topsnelheid betreft beide dagen permanent in de top vijf te vinden met de nieuwe BMW M1000RR.

WorldSBK rookie Jonas Folger was met de tweede (Team Bonovo MGM BMW) BMW M1000RR niet veel langzamer als de fabrieks BMW van der Mark.

Van der Mark's ietwat corpulentere teamgenoot en de wereldkampioen van 2013 Tom Sykes kon vreemd genoeg wat topspeed betreft niet bij zijn beide BMW merkgenoten aanknopen!

Doch is deze topspeed echt wel zo belangrijk als we ons steeds proberen in te palmen?

Regerend wereldkampioen Jonathan Rea bewijst al zes jaar lang dat je niet de snelste topspeed nodig bent om permanent races te winnen en zes wereldtitels op rij binnen te halen.

Afgelopen weekend hebben we tijdens de MotoGP in Doha/Qatar weer eens kunnen zien wat de Topspeed van de Ducati's "aanrichtte" op het 1068 meter lange rechte stuk over start finish.

De snelste Ducati van de Australiër "Jacky boy" Miller flitste met 356.4 km/u over start/finish terwijl de meer dan 10 km/u langzamere Fabio Quartararo op zijn Yamaha met "slecht" 346.1 km/u racewinnaar werd!

 

De krachtigere Kawasaki ZX-10RR ligt qua topspeed iets achter de BMW M1000RR van 2021.

Rea gaf toe dat hij zijn hoogste topsnelheid (323 km/u) in de slipstream van een "collega" wist te behalen.

Voorspelbaar is dat Yamaha het 2021 wel eens moeilijk zou kunnen krijgen op circuit`s met een groot aandeel "volgas" stukken.

De slank en ligt gebouwde Andrea Locatelli was de snelste Yamaha rijder tijdens de Barcelona test en kwam met de Yamaha R1 als twaalfde een slordige 10 km/u te kort op de snelsten.

Niet echt representatief zijn de waarden van privérijders zoals een Christopher Ponsson (Yamaha), Leandro Mercado (Honda) en een Samuele Cavalieri (Kawasaki) die ver onder de topspeed van de zogenaamde "fabrieksboys" blijven...

Hieronder de gemiddeld gemeten Topspeed en de hoogst gemeten topsnelheden: 

      Rijder              Merk    Ø km/h   Topspeed   Tijd     Race 2020

1. Scott Redding         Ducati    325,1     326,5   1:40,443    320,5
2. Tito Rabat            Ducati    324,7     326,5   1:41,942
3. Alvaro Bautista       Honda     323,8     329,5   1:41,950    321,4
4. Michael van der Mark  BMW       323,4     329,5   1:41,945
5. Michael Ruben Rinaldi Ducati    323,2     324,5   1:40,756    315,8
6. Chaz Davies           Ducati    323,1     327,5   1:41,317    324,3
7. Leon Haslam           Honda     322,7     323,6   1:40,900    322,4
8. Axel Bassani          Ducati    320,3     322,6   1:41,756
9. Alex Lowes            Kawasaki  320,2     321,7   1:41,195    316,7
10.Jonathan Rea          Kawasaki  320,2     323,6   1:40,264    320,5
11.Jonas Folger          BMW       320,1     322,6   1:40,699
12.Andrea Locatelli      Yamaha    318,4     320,7   1:41,258
13.Toprak Razgatlioglu   Yamaha    317,3     319,8   1:41,334    315,8
14.Tom Sykes             BMW       316,7     317,9   1:40,914    314,9
15.Garrett Gerloff       Yamaha    316,2     318,8   1:40,497    319,5
16.Christopher Ponsson   Yamaha    312,0     315,1   1:42,423
17.Kotha Nozane          Yamaha    311,5     312,4   1:41,628
18.Isaac Viñales         Kawasaki  311,5     315,1   1:42,370
19.Leandro Mercado       Honda     310,7     312,4   1:43,814
20.Samuele Cavalieri     Kawasaki  302,4     303,7   1:45,150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK - donnyfoto.com

 

Chaz Davies: Hopelijk houd Ducati woord...

Donny 03.04.2021 - 14:19

Chaz Davies voelt zich al goed thuis bij Team GoEleven.

Het realiseren van snelle tijden tijdens WorldSBK tests was nog nooit een sterk punt van Chaz Davies wat betekend dat zijn 10e plaats na de tweedaagse Barcelona test weinig waarde heeft.

De "Welshman" is eerst maar eens bezig zich aan te passen in zijn nieuwe "omgeving" bij het Ducati klantenteam GoEleven.

Terwijl bijna alle andere rijders tussen oktober 2020 en eind maart 2021 al voor het eerst testen met hun nieuwe teams moest Davies geduldig wachten op zijn Team GoEleven debuut.

Afgelopen donderdag, 31 maart, was het dan eindelijk zover en reed Davies zijn eerste ronden met de in frisse kleuren gezette Team GoEleven Ducati Panigale V4 R.

Na zeven jaar in het Ducati-fabrieksteam te hebben gereden moet Davies 2021 een nieuwe uitdaging/taak het hoofd bieden, iets wat hem ongetwijveld zal lukken.

Dankzij Ducati's hoofdsponsor (en teameigenaar) Aruba.it, waartoe ook Team GoEleven's grootste sponsor Fibra behoort, heeft men Davies en Team GoEleven voor 2021 hetzelfde materiaal beloofd als waarover beide fabrieksrijders Scott Redding en Michael Rinaldi beschikken.<< Ik reed de afgelopen zeven jaar niet voor het eerst in het Feel Racing team (het huidige Aruba.it Ducati fabrieksteam) maar ook al in 2013 met BMW.  >> zo Davies in een gesprek met het Duitse Speedweek. >>

<< Het is een natuurlijk een grote verandering en vooral een persoonlijke aangelegenheid daar ik nu veel mensen moet leren kennen. >>


<< Ik ben al een paar keer bijna de verkeerde trailer binnengestapt, haha. >>

<< Ik ken tenminste de Ducati en de fundamentele principes van de V4R. Het gaat er nu om dat ik met andere mensen werk. Veel van hun kende ik alleen van een keer hallo zeggen in het paddock. >>

<< De sfeer in de box is echt erg aangenaam, de mensen zijn toegewijd en open voor alles. Dat is anders en tegelijkertijd erg interessant. >>

Voor zijn Go Eleven première reed Davies op 18 oktober 2020 in Estoril voor de laatste keer op op de Aruba.it Racing Ducati V4R en wist de laatste seizoenrace in het Portugese Estoril te winnen.

Zo gezien begon de 32 jarige dus met een behoorlijke achterstand aan de tweedaagse Barcelona test die hij als tiende beëindigde met ruim een seconde achter snelste man Jonathan Rea (Kawasaki). 

<< Ik heb vijf maanden lang niet op het asfalt gereden en sowieso heel weinig motor gereden. >> zo de WK derde van 2020. << Daarvoor reed ik verrassend snel al goede rondetijden. >>

<< We hebben donderdag aan beide motoren gewerkt en monteerden op beide motoren verschillende onderdelen. Het ging er vooral om de verschillen te zien en of we iets zouden vinden wat ons dit seizoen zou kunnen helpen. >><< We hebben ook veel met de elektronica geprobeerd waardoor ik een beter gevoel voor de motor kreeg. Dat pakte best goed uit, maar we beginnen nog maar net met ons werk en hebben vooral veel nuttige data verzameld. >>

<< Eerst gaat erom om te begrijpen hoe de motorfiets zich door deze veranderingen aan de elektronica verandert heeft. Dat op zijn beurt zullen we dan proberen verder te ontwikkelen voor de Aragon test. >>

De bovengenoemde test is voor de 12 en 13 april gepland. << Daarna hebben we een beter overzicht. >> is de drievoudig vicewereldkampioen overtuigd.

Davies gelooft er vast in dat hij met het privé GoEleven team races kan winnen en regelmatig vooraan te vinden zal zijn. << Veel zal er van afhangen hoeveel ondersteuning we van Ducati krijgen. >>

<< Ducati moet nu zijn woord houden en materiaal leveren als er nieuwe innovaties zijn, en ja, mij behandelen als een fabrieksrijder. >>

Dat laatste zou wel eens moeilijk kunnen worden maar is/wordt natuurlijk afhankelijk van hoe het seizoen 2021 gaat verlopen.

Maar een ieder die het Superbike wereldkampioenschap vervolgt weet dat men, net zoals Jonathan Rea zegt, een Chaz Davies nooit mag onderschatten en Davies op de meest onverwachte momenten toeslaat!

Zoals altijd gaan we ook dit zien en beleven...

Combined Results FIM WorldSBK Test Barcelona/Spain:

1. JONATHAN REA           GBR KAWASAKI RACING TEAM       Kawasaki ZX-10RR    1:40.264 min    
2. SCOTT REDDING          GBR DUCATI ARUBA               Ducati Panigale V4R   +0,179
3. GARRETT GERLOFF        USA GRT YAMAHA WORLDSBK TEAM   Yamaha YZF R1         +0,233
4. JONAS FOLGER           GER BONOVO ACTION TEAM         BMW S1000 RR          +0.435
5. MICHAEL RUBEN RINALDI  ITA DUCATI ARUBA               Ducati Panigale V4R   +0.492
6. LEON HASLAM            GBR TEAM HRC WSBK              Honda CBR1000RR-R     +0.636
7. TOM SYKES              GBR BMW MOTORRAD WSBK TEAM     BMW S1000 RR          +0.650    
8. ALEX LOWES             GBR KAWASAKI RACING TEAM       Kawasaki ZX-10RR      +0.931
9. ANDREA LOCATELLI       ITA PATA YAMAHA WORLDSBK TEAM  Yamaha YZF R1         +0.994
10.CHAZ DAVIES            GBR TEAM GO ELEVEN             Ducati Panigale V4R   +1.053
11.TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR PATA YAMAHA WORLDSBK TEAM  Yamaha YZF R1         +1.070
12.KOHTA NOZANE           JPN GRT YAMAHA WORLDSBK TEAM   Yamaha YZF R1         +1.364  
13.AXEL BASSANI           ITA MOTOCORSA RACING TEAM      Ducati Panigale V4R   +1.492    
14.TITO RABAT             ESP BARNI RACING TEAM          Ducati Panigale V4R   +1.678  
15.MICHAEL VAN DER MARK   NED BMW MOTORRAD WSBK TEAM     BMW S1000 RR          +1.681  
16.ALVARO BAUTISTA        ESP TEAM HRC WSBK              Honda CBR1000RR-R     +1.686
17.ISAAC VIÑALES          ESP ORELAC RACING              Kawasaki ZX-10RR      +2.106
18.CHRISTOPHE PONSSON     FRA GIL MOTOR SPORT-YAMAHA     Yamaha YZF R1         +2.159
19.LEANDRO MERCADO        ARG MIE RACING HONDA TEAM      Honda CBR1000RR-R     +3.550
20.SAMUELE CAVALIERI      BEL TEAM PEDERCINI             Kawasaki ZX-10RR      +4.886
Foto credit: WorldSBK - Team GoEleven - donnyfoto.com


 

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |