image1

Info

Hallo allemaal en van harte welkom bij donnyfoto.com.

Nadat we 2017 het één en ander aan onze Site hebben gemodificeerd en wat overzichtelijker hebben gemaakt kunnen we er weer volop tegenaan.

Deze nieuwstart betekend dat we vanaf 2017 alleen nog maar in het Nederlands te schrijven.

Voor de rest is alles bij het oude gebleven met als hoofdzaak het WK Superbikes en het WK Supersport 600 kampioenschap.

Voor coureurs die, in welke klasse dan ook, graag foto's van hun weekend willen hebben
kunnen graag contact met ons opnemen.

We zijn alle dagen op het circuit, maken box/pit en trainings foto's en ook tijdens de races zijn we zowel op het circuit als ook op de startgrid.

Dus mochten er coureurs zijn die foto’s willen hebben, even een mailtje aan Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! en we melden ons. 

Zoals de naam donnyfoto.com eigenlijk al zegt zijn we in de eerste plaats een Foto Side dus zullen we geen uitvoerige raceberichten op de racedag zelf schrijven, daarvoor ontbreekt ons gewoon de tijd....

Wel blijven we berichten over wat er zo rondom de races en op het paddock gebeurd en zullen ook proberen wat meer aandacht besteden aan bv interviews en teamnieuws.

Wat mijn Nederlands schrijven betreft zullen er best wat fouten opduiken wat de samenstelling (grammatica) van het geschrevene aangaat, sorry daarvoor.

Het probleem is dat ik inmiddels al bijna 21 jaar in Frankfurt woon en zelf denk dat mijn Nederlands schrijven nog steeds oké is!

Helaas schijnt dat niet zo te zijn en schrijf ik, totaal onbewust deels met een Duits "accent"...

Mocht echter iemand een bepaalde foto's/poster willen hebben/bestellen kan dat. Schrijf gewoon een mail aan: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! en wij antwoorden zo snel mogelijk...


Daarnaast, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, zijn we altijd maar weer op zoek naar sponsoren.

Ik hoef de meesten van jullie niet vertellen wat zo'n raceweekend ons gemiddeld kost, vliegtickets, huurauto, hotel ec ec.

Dan hebben we het nog niet over ons equipement wat camera's, lenzen en alles wat er nog allemaal bij betreft.

We hebben het hier niet over duizenden euro's aan sponsorgelden, zou wel mooi zijn trouwens, maar gewoon over "Raceweekend hulp"...

Ook hier geld, mocht iemand een idee hebben om ons te financieel wat te ondersteunen, gewoon een mail aan Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

Zo dat was het van onze kant, we blijven natuurlijk ook op Facebook actief, maar proberen ons nu ook met onze eigen site door te zetten. Veel plezier en tot....

Hieronder nog een kleine story over hoe deze site tot stand kwam…

Ik ben geboren in het Drentse Tweede Exloermond maar woon sinds 1996 samen met mijn vrouw Evelyn in Duitse Frankfurt am Main.

Met het fotograferen zijn we begonnen nadat mijn toenmalige vriend en coureur Frankie Chili besloot zijn actieve Superbike carrière te beëindigen.

Op dat moment waren we al jaren op het Superbike paddock onderweg en door het stoppen van Chili zaten we zo te zeggen ineens zonder opgave!

Na een paar races eigenlijk min of meer doelloos op het paddock te hebben rondgehangen zochten we een nieuwe opgave.

Immers de hele dag op het Paddock rondhangen, koffie drinken, lunch en diner bij de diverse teams voldeed ons ook niet.

Ik had in het verleden als eens vaker de in grote getale aanwezige  fotograven geobserveerd en dacht misschien is dat ook wel wat voor mij/ons.


Hiermee begon echter een lang en vooral moeilijk leerproces. Ik dacht namelijk dat doen we wel even, kan zo moeilijk niet zijn! Dat was een grote, ja hele grote fout dus!  

Zo gemakkelijk als ik me dat had voorgesteld was het, jammer genoeg, niet echt! Integendeel zelfs, en ik heb echt vele momenten gehad dat ik tegen Evelyn zijn ik stop ermee!

Ik begon met een eenvoudige camera van Sony, toen mijn eerste betere camera, een Canon 40 D spiegelreflex waarmee ik achteraf “superdingen” heb gemaakt.

Daarna de eerste “profi” camera’s, een Mark II N en Mark III en natuurlijk de bijbehorende lenzen.

Zo kwamen we langzaam wat equipement betreft langzaam maar zeker op professioneel niveau, wat de mensen die onze Site gevolgd hebben zeker aan de foto’s hebben kunnen  zien.

Wat niet weg neemt dat we nog steeds proberen ons  te verbeteren….

Wat weerg onderschat hebben is hoeveel tijd in dit alles gaat zitten, daarbij is het maken van de foto’s maken het minste, maar mooiste, werk.

Het daarna, het selecteren van al deze “plaatjes” en het samenstellen van series, en kleine albums voor klanten iseen tijdrovende bezigheid.


Pas nadat we eerst onze klanten hebben "bediend" selecteren we de foto’s die voor onze eigen site, donnyfoto.com bestemd zijn.

Hoeveel werk en tijd hierin steekt is iets waar we nooit zo over nagedacht hadden en we zijn dan ook blij als we om een uur of 9 onze eigen site klaar hebben!

Wat inhoud dat onze foto’s bij anderen al lang te zien zijn alleen bij ons nog niet haha.

We hebben ze zo te zeggen als eerste maar publiceren ze als laatste!

Nogmaals. mochten er mensen zijn die foto's, posters of een CD’s/DVD van hun favoriete coureur willen hebben, bij ons kan bijna alles.  

Doordat we lekker klein zijn hebben we veel gewoon mogelijkheden.

Dus, stuur uw wens per mail naar ons en wij melden ons. We verheugen ons erop als veel mensen onze Site bezoeken en als u ons meedeelt wat we kunnen verbeteren zijn we een en al oor…

Hartelijk dank voor uw bezoek en een prettig verblijf op onze site...

Tot slot nog even ons E-Mail adres: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!....

 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |