image1

Buriram/Thailand Aprilia 4 punten en 2 x 0...

Buriram/Thailand: Fiasco voor Aprilia, slechts 4 punten en 2 uitvallen!

Tijdens de kwalificatietrainingen zag het er voor beide Aprilia RSV 4 coureurs Eugene Laverty en Lorenzo Savadori nog niet eens zo heel slecht uit. Beide Aprilia's waren steeds net buiten of net in de Top 10 te vinden om tijdens de Superpole de plaatsten 7 en 9 te veroveren. De goede vooruitzichten van het Milwaukee Aprilia team op Top 10 resultaten waren dan ook niet ongegrond en leken binnen handbereik te liggen.

Doch het zou allemaal anders komen voor het Aprilia semi fabrieksteam. Tot halfweg de race lagen beide Aprilia's op Top 10 koers, Eugene Laverty vechtend voor meer P7, Lorenzo Savadori vast en zeker op P10. Echter na driekwart van de race werd Lorenzo steeds langzamer en viel 2 ronden voor het einde terug naar de 14e plaats! Erge vibraties van de RSV 4 maakten normaal rijden niet meer mogelijk. Het was dan ook geen troost voor de Italiaan dat hij in de laatste ronde nog profiteerde van het uitvallen van teamgenoot Laverty waardoor hij alsnog 13e werd!!!

Milwaukee Teamchef Shaun Muir kon dit pakje gebundelde pech niet begrijpen: << Dit was echt niet onze dag >> aldus Muir >> Het ergste was toch wel de pech van Eugene, een halve ronde voor het einde van de wedstrijd op P7 liggend nog uitvallen, daat is echt hard! Daar komt het verlies van de kostbare WK punten die we voor de zevende plaats hadden gekregen nog bij. Maar we zullen ons ook hier overheen moeten zetten en zullen morgen weer fit en nog gemotiveerder aan de start verschijnen. Bij Lorenzo waren het de banden die door het verslijt totaal uit balans waren geraakt en zodoende een compliment aan Lorenzo deze race überhaupt te voltooien! Beide rijders en het team slapen er nu eerst een nachtje over slapen om morgen, zondag, veel positieve input mee te nemen en in daden om te zetten >>...

Voor Eugene Laverty, die met WK titel aspiraties in het SBK is teruggekeerd, betekend deze uitval en behalen van slechts 1 WK puntje een achterstand van maar liefst 85 punten op Jonathan Rea (Kawasaki) na pas 4 races. Onder normale omstandigheden is deze trein wat het WK betreft voor Laverty en Aprilia al zonder hun weggereden! << Aan het resultaat ziet men het niet maar we hebben dit weekend grote stappen voorwaarts gemaakt >> troost de Noord Ier zichzelf << Halfweg de race eerste race begon men motor erg te vibreren. Dat werd steeds erger maar desondanks kon ik mijn positie (7e) vasthouden. In de laatste ronde gaf hij dan helemaal de geest wat natuurlijk enorm teleurstellend was. Wat onze racespeed betreft hebben we ons een heel stuk kunnen verbeteren en ik was ervan overtuigd dat we ons in de tweede race wat speed betreft weer en stukje zouden verbeteren >> Dat leek er inderdaad ook op en Laverty streed de tweede race lang mee om de vierde plaats totdat de 30 jarige halfweg de race door een onschuldige schuiver een keer onderuit gleed en zijn weg als laatste kon vervolgen. Deze laatste plaats was de 15e waardoor Laverty en Milwaukee het laatste WK puntje van deze race aan hun schamel puntenconto konden toevoegen!

<<De omstandigheden waren vandaag een stuk moeilijker als tijdens de eerste race gisteren >> argumenteerde Laverty de na een herstart verreden tweede race, << Het circuit was veel gladder en mijn Aprilia gleed wild heen en weer. Ik had al een paar ernst te noemen "waarschuwingen" gehad van mijn motor om dan vervolgens in de achtste ronde op men neus te vliegen. Ik heb de hele tijd op zo'n 80% van mijn kunnen gereden en dan toch nog te crashen is niet echt een mooi gevoel. Maar, wat goed is, we weten wat we te doen hebben. Tussen Phillip Island en Buriram hadden we geen tijd voor grote veranderingen. Voor Aragon echter zullen we een paar grotere, belangrijke Upgrade's krijgen en daarnaast hebben we ook zelf nog een paar ideeën in ons achterhoofd die ons verder naar voren zullen spoelen. Ik ben er zeker van dat we in Aragon opnieuw een grote stap naar voren gaan maken!>> Dat hebben Laverty en het Milwaukee Aprilia team ook dringend nodig. Na een uitval, een crash die nog 1 WK puntje opleverde in Thailand en de plaatsten 8 en 10 in Australië staat Laverty met slechts 15 puntjes elfde in het WK Superbike!

Lorenzo Savadori: << Highsider was brutaal.>>

Laverty's Aprilia teamgenoot Lorenzo Savadori reed 2016 een aantal opvallend sterke races en beëindigde zijn Rookie jaar als 10 voor het IodaRacing Team, ook op Aprilia. Dit seizoen echter komt de 26 jarige Italiaan nog niet echt uit de verf en schijnt het ondanks de directe samenwerking en ondersteuning als semi-Aprilia fabrieksteam nog niet echt te willen vlotten. Lorenzo staat op de staat na 4 verreden wedstrijden op een magere 15e plaats met slechts 10 magere WK puntjes. << Tijdens de eerste race kon ik men positie (10e) nog goed verdedigen en had er waarschijnlijk nog wel iets meer ingezeten. Maar toen mijn motor steeds meer begon te vibreren en men banden geen grip meet hadden moest ik alles geven om hem deze race over de streep te brengen! Een 13e plaats is erg frustrerend voor me, maar het ging niet anders. >> aldus Savadori na de eerste race.

In de tweede race zou het echter nog dikker komen en leide een olielek van Savadoro's eigen Aprilia ertoe dat hij op de 8e plaats liggend er middels een "dikke"Highsider hard afging. Ook een paar uur na deze harde crash "Bromde" Savadori's schedel nog steeds naar eigen zeggen! Zijn Aprilia verloor olie en de jonge Italiaan gleed als het ware over zijn eigen olie uit waardoor hij letterlijk en figuurlijk van zijn Aprilia werd gekatapulteerd en hard met zijn hoofd en schouders op het Thaise asfalt sloeg.<< De crash was echt brutaal maar ik ben oké, ik had geluk bij een ongeluk, echt mazzel gehad >> aldus Savadori die met een halskraag over het paddock liep. << Mijn dank gaat aan mijn helm ik heb gelukkig niks gebroken maar mijn spieren zijn totaal verhard. We hebben het probleem waardoor deze crash is ontstaan nog niet kunnen opsporen >> aldus de 23 jarige << Maar we zullen dit natuurlijk tot op de bodem onderzoeken. >> Gezien de harde crash en landing heeft Savadori inderdaad een beschermengel gehad en was het een wonder dat hij op eigen kracht de ongeluksplek verlaten.

Na Savadori's crash kwam gelijk de rode vlag omdat Savadori's Aprilia olie over het circuit verspreid! Wat de precieze oorzaak van dit olieverlies is geweest is bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend! Tijdens de herstart van deze door Jonathan Rea en Kawasaki gewonnen tweede race was Savadori er niet meer bij: << Het was geen gemakkelijk weekend voor me, met veel technische problemen over eigenlijk alle drie dagen.>> zucht Savadori << Maar goed, nu concentreren we ons op Aragon maar hebben eerst nog een aantal belangrijke opgaven te vervullen. We moeten al onze verzamelde gegevens en data eens goed doorkijken en er met elkaar keihard aan werken om onze situatie te verbeteren. Naast alle pech en ellende hebben we het afgelopen weekend ook een aantal positieve dingen gevonden waardoor we in Aragón met zekerheid sterker zullen zijn! Ondank alles voel ik me bij SMR (Shaun Muir Racing) en Aprilia in goed opgeborgen en voel me thuis. Voor Spanje krijgen we een aantal nieuwe delen en nieuwe Set-ups zodat ik vol vertrouwen daarheen reis! >>..

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |