image1

Victor Steeman overleden aan gevolgen crash in Portimão...

De 22 jarige Victor Steeman is gisteravond, 11 oktober, in het ziekenhuis van Faro overleden aan de gevolgen van zijn zware verwondingen die hij afgelopen zaterdag tijdens de eerste WorldSSP300 race had opgelopen op het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal.

In de derde ronde kwam de Nederlander per Highsider in bocht 14 zwaar ten val waarna een drietal rijders, bij het uitwijken van Steeman, elkaar raakten en één van deze rijders de gecrahste Nederlander niet meer ontwijken waarna beide in het gravel belanden.

Tijdens deze crash werd Steeman meerdere malen door één van de twee motoren hard geraakt waarna de Nederlander roerloos in de gravel bleef liggen.

De race werd meteen stilgelegd waarna Steeman lang op de plaats van het ongeval werd behandeld alvorens hij, op werd overgebracht naar het op het circuit gelegen medical center.

Terwijl de jonge Nederlander voor zijn leven knokte wisten de circuitartsen Steeman zodanig te stabiliseren dat men hem kort daarna, met een politrauma en ernstig hoofdletsel, per helikopter naar het ziekenhuis in Faro kon vliegen.  

Hier werd de Nederlander later op de dag nog geopereerd waarbij nog duidelijker werd dat de situatie om de jonge Nederlander zeer ernstig en kritiek was.

Zondag en maandag bleef de situatie ongewijzigd doch gisterenavond, dinsdag11 oktober, maakte men dan bekend dat de enorme inzet van de artsen langs het circuit, in het medical center en de specialisten van het Farose ziekenhuis niet heeft mogen baten en dat Steeman aan de gevolgen van zijn verwondingen is overleden.
Een opmerkelijke en uiterst bewonderenswaardige verklaring van Victor’s  familie luidt: << Iets waar je als ouder van een motorracer altijd bang voor bent geweest is nu gebeurd. Onze Victor heeft deze laatste race niet kunnen winnen. >>

<< Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet zijn we ontzettend trots om met jullie te delen dat onze held door zijn overlijden 5 andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren. >>

<< Wij willen iedereen bedanken voor de manier waarop jullie de afgelopen dagen met ons hebben meegeleefd. We zullen onze Victor enorm missen. >>

Wij, Evelyn en Donny Boer, wensen de familie Steeman, Victor`s andere naasten, vrienden en ook zijn teamleden veel sterkte en kracht in deze moeilijke en onbeschrijfelijke zware tijd...

 

 

 

2023  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |