image1

Michael van der Mark: Het tegendeel van Tom Sykes...

BMW-Rookie Michael van der Mark: Het tegendeel van Tom Sykes...

Donny 19.05.2021 - 22:22

Lukt Michael van der Mark de grote doorbraak met/voor BMW?

Michael van der Mark gelt nog steeds als één van de meest getalenteerde coureurs in het FIM Motul Superbike wereldkampioenschap.

Na vier jaar in het Pata Yamaha fabrieksteam te hebben gereden besloot van der Mark voor 2021 over te stappen naar het BMW fabrieksteam om met de nieuwe BMW M1000RR te titel te winnen.

Komend weekend begint het FIM WorldSBK seizoen in het Spaanse Aragón en geeft de Nederlander zijn debuut met de nieuwe BMW M1000RR.

Met zijn 28 jaar kan van der Mark kan terugkijken op zes jaar Superbike ervaring, twee jaar met Honda en vier jaar Yamaha.

Tijdens zijn debuut in 2015 beschikte hij met de ten Kate Honda wel niet over het beste materiaal doch het voordeel voor Michael was dat zonder druk/verplichtingen aan zijn Superbike carrière kon beginnen.

Desalniettemin veroverde de FIM Supersport 600 wereldkampioen van 2014 drie podiumplaatsen tijdens zijn rookie-seizoen en sloot zijn eerste seizoen als WK zevende af.

In 2016 verdubbelde MvdM zijn podiumplaatsen naar zes en veroverde een vierde plaats in het WK. Tot op de dag van vandaag wist geen enkele Honda-coureur hem te verbeteren!

Na zijn "leerjaar" bij Yamaha 2017 veroverde van der Mark in 2019 de derde (2 zeges) plaats in het WK voor het Yamaha-fabrieksteam, zijn beste seizoen resultaat tot dusver.

Echter toen het MvdM duidelijk werd dat men bij Yamaha op korte termijn niet van plan waren een nieuwe R1 te "bouwen" en daardoor misschien achterop zouden raken, besloot hij voor 2021 met BMW in zee te gaan.


Samen met BMW wil Michael op middellange tijd, de M1000RR is nog aan het begin van zijn ontwikkeling, de "grote gooi" naar de wereldtitel doen!

<< Ons doel wat de eerste race betreft is natuurlijk duidelijk: Als rijders wil je altijd vechten voor podiumplaatsen, doch actueel zijn we nog druk met de ontwikkeling van onze bike. >>

<< Ik wil gewoon het best mogelijke resultaat behalen. We doen altijd ons uiterste best, maar op dit moment houd ik me wat de verwachtingen betreft nog terug. >> aldus de viervoudig racewinnaar kort voor de seizoensopener in Aragón.

Van der Mark wordt gezien als het tegenovergestelde van BMW's boegbeeld Tom Sykes. De Brit is en blijft de "uitblinker" als het om het rijden van één snelle ronde gaat.

Doch tijdens de race "vernietigd" Mr Superpole nogal eens zijn banden terwijl MvdM zijn krachten over de hele race weet te verdelen en aan het eind van de race meestal nog wel iets kan toeleggen.  

<< Racen is altijd beter dan testen omdat je dan ook naar de concurrentie kunt kijken en kunt zien waar hun sterke en zwakke punten liggen. >> zo MvdM tegen het Duitse Speedweek.  

<< Daarbij leren we tijdens de race veel meer over de motor en proberen deze verder te verbeteren. >>

<< In het algemeen denk ik dat we goed voorbereid zijn, maar we hebben nog een lange weg voor ons wat de ontwikkeling van de M1000RR betreft. >>

Van der Mark is optimistisch over de twee opeenvolgende races in Aragón/Spanje en Estoril/Portugal.

<< MotorLand Aragón is een fantastisch circuit om het seizoen mee te beginnen, vooral nadat we daar goed hebben getest. Dat past echt bij ons. >> benadrukte van der Mark.

<< Estoril is ook een geweldig circuit. Daar reed ik eind vorig seizoen voor het eerst op de BMW, dus heb ik met de BMW al op beide circuits gereden wat het natuurlijk een tik gemakkelijker maakt. >>

Ook dit gaan we zien en beleven komend weekend....

Foto credit: WorldSBK - BMW - donnyfoto.com

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |