image1

Jonathan Rea vol lof over de 2021 Kawasaki, Loris Baz naar Amerika...

Donny 03.02.2021 - 19:46

Kort nieuws: Loris Baz vertrekt naar "the USA"...

Het "hing al een tijdje in de lucht maar nu is het zeker, ten Kate's "trekpaard" van de laatste 2 jaar Loris Baz start 2021 in het Amerikaans (MotoAmerica) Superbike kampioenschap.

De snelle, maar ook crashrijke, Baz heeft lang geprobeerd (ten Kate Yamaha) in het WorldSBK te blijven doch vond voor 2021 nergens "onderdak".

Nu een maandenlang getouwtrek met oa ten Kate Racing Yamaha besloot de lange Fransman een contract bij het Amerikaanse Warhorse HSBK Racing Ducati Team te ondertekenen voor het Amerikaans Superbike kampioenschap 2021.  

Ook Ducati heeft grote interesse in MotoAmerica en zullen het team met raad, daad en materiaal bijstaan zo Ducati Italië!

We komen later nog uitvoeriger terug op de "Baz USA Switch"...

Superbike WK 2021: Jonathan Rea vol lof over de 2021 Kawasaki...

 

 

 Net als alle andere teams bereid Kawasaki zich voor op het World Superbike kampioenschap van 2021.

In november 2020 presenteerden Jonathan Rea en zijn teammaatje Alex Lowes tijdens een test in het Spaanse Jerez vol trots de "nieuwe" Kawasaki ZX-10RR voor het seizoen 2021.

En ondanks dat de Champ nog een hoop werk voor zich ziet wat de nieuwe motor in de ZX-10RR betreft is de Noord Ier erg enthousiast, vooral wat de nieuwe aerodynamische delen/kuip betreft.

Gebaseerd op de "oude" Ninja werden de motor en de aerodynamica krachtig onderhanden genomen en ook aan het chassis werden een aantal, kleinere, details verbeterd.

Na de eerste Jerez test in november 2020 en een week later in Aragon/Spanje kwam de inmiddels zesvoudig wereldkampioen tot een positieve conclusie.

Is de Ninja ZX-10RR met het nieuwe motorblok op de rechte stukken beter bewapend tegen Ducati, Honda en co?

<< Daar we het enige testteam waren die in Aragon is dat actueel moeilijk te zeggen/vergelijken. >> aldus Rea. << Maar ik was behoorlijk snel, met racebanden was ik in Aragon zelfs sneller dan ooit. >>

<< Maar deze motor is nog erg jong en het motorkarakter is nog niet helemaal 100 procent perfect. >>

Meer topvermogen is niet het allerbelangrijkste wat de nieuwe motor betreft, Rea’s grootste wens is dan ook dat de goede rijeigenschappen van de Kawasaki niet voor meer vermogen wordt opgeofferd.

<< Mijn elektronica-ingenieur probeert om me een zo goed mogelijk gevoel voor het gasgeven te bemiddelen. >>

<< Hij werkt hard aan het motormanagement om een zo te zeggen zachte gasaanname te vinden die bij mijn rijstijl past. >>

<< We moeten aan de goede rij/stuur eigenschappen van de ZX10RR blijven vasthouden en mogen daarbij het bandenmanagement niet uit het oog verliezen. >>

<< Duidelijk is dat we nu een motor met meer performance hebben waarbij we er nog niet zeker zijn, daar we geen vergelijk hebben, hoeveel beter hij werkelijk is >> aldus de Champ.


<< Om erachter te komen hoe goed hij werkelijk is moeten we samen de anderen het circuit op (testen). Maar de nieuwe motor is definitief een stap voorwaarts. >>

Een andere stap voorwaarts is de nieuwe door Kawasaki ontwikkelde aerodynamische stroomlijn/kuip.

In tegenstelling tot de Ducati en Honda heeft Kawasaki geen opvallend uitstekende "wings" maar blijft een kuip uit één gedeelte trouw.

In plaats daarvan ontwierp men bij Kawasaki een wijdere kuip met geïntegreerde vleugelprofielen waarmee de druk op het voorwiel word
verhoogd om zo de voorkant van het "groene monster" aan de grond te houden.

Rea is er vast van overtuigd dat de aerodynamica van 2021 alleen maar voordelen heeft!

<< We hebben veel met de nieuwe “aerodelen” getest waarbij duidelijk werd dat de 2021 stroomlijn/kuip 17 procent meer downforce genereert. >>

<< Daarmee heb ik in snelle bochten een beter gevoel voor de voorkant en is ben tegelijkertijd minder vatbaar voor wheelies. >>

<< Tot dusver zie ik alleen maar positieve aspecten. In Aragon reden we met beide varianten van de aerodynamische delen, het 2020 en het 2021 model. >>


<< Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we op de lange rechte stukken niets verloren met de geïntegreerde vleugels. >> prees Rea Kawasaki.

<< Kawasaki heeft (weer eens) geweldig werk geleverd wat de motor en de aerodynamica van de nieuwe machine betreft en ik moet ze feliciteren. >>

In januari viel de eerste pre-season test in Jerez letterlijk in het water en dus stelde de “wereldkampioensploeg” de test een week uit.

Doch andermaal viel de test door slechte weersomstandigheden uit en nu zal Kawasaki waarschijnlijk pas in februari gaan testen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit. Kawasaki, WorldSBK, donnyfoto.com...

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |