image1

Scott Redding: 2021 Sterker dan in 2020...

Scott Redding wil 2021 de titel: Waarom hij 2021 sterker denkt te zijn dan in 2020.

Donny 30.01.2021   20:26

In zijn tweede World Superbike seizoen heeft vicewereldkampioen Scott Redding zich voorgenomen zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea's “succesreeks” te beëindigen en de Champ 2021 van zijn troon te stoten.

Daarbij moeten de in 2020 gemaakte fouten de Brit (en Ducati) helpen dit te realiseren.

Het traditierijke Italiaanse motormerk Ducati uit Borgo Panigale/Bologna won sinds de oprichting van het Superbike WK in 1988 maar liefst 14 wereldtitels en wonnen daarnaast 15 maal de constructeurs titel!

Dit met rijders zoals als Raymond Roche (FRA), Doug Polen (USA), Carl Fogarty (GBR), beide Australiërs Troy Corser en Troy Bayliss, de Britten Neil Hodgson en James Toseland.

De laatste WK titel van Ducati ligt echter alweer 10 jaar terug toen de Spanjaard Carlos Checa in 2011 met het Althea Ducati privéteam van Genesio Bevilacqua de titel wist te winnen middels 12 zeges in 26 races!

Doch de laatste 10 jaar zit wereld's meest succesvolle Superbike fabrikant op het droge wat titels aangaat en lijkt het erop dat de "Ducatisties" met Chaz Davies, Alvaro Bautista en Scott Redding grossiers in vicewereldkampioentitels zijn geworden!  
Juist dat willen Redding en Ducati komend seizoen veranderen. Met zijn ervaringen uit zijn debuutseizoen 2020 is Redding na zes jaar Rea vast van plan een einde maken aan de hegemonie van Rea en Kawasaki.

<< Ik geloof er vast in dat ik kampioen kan worden. >> zo Redding in een gesprek met Racer. << Dat is de enige reden waarom ik race. We bedrijven deze sport om races en titels te winnen en aan de top mee te vechten. >>

Maar met een uiterst constante en van zelfvertrouwen blakende Jonathan Rea heeft Scott Redding een moeilijke tegenstander in dit prachtige Wereldkampioenschap.

 

Hoe denkt Redding over het succes van Noord-Ier?

<< Kawasaki en Rea werken al meer dan vijf jaar met hetzelfde pakket/bike. Vijf jaar met hetzelfde pakket, dezelfde circuits, dezelfde coureur en dezelfde resultaten. Voor hun is het bijna routine geworden. >> aldus de uitdager.

Tijdens zijn Rookie jaar in het WorldSBK 2020 voerde de Britse Superbike kampioen van 2019 het WK klassement bij vlagen aan doch Rea kwam, net als in 2019 met Alvaro Bautista, steeds sterk terug om uiteindelijk tijdens de seizoen finale in het Portugese Estoril zijn zesde WK titel zeker te stellen.

Redding beschrijft zijn genomen “horden” in zijn eerste WorldSBK seizoen zo:  << Ik kende een heel aantal circuits niet en ook het kampioenschap was nieuw voor mij. Ook de Panigale V4R was in 2020 nog zeer nieuw. >>

<< Dus ik denk dat we in 2021 significant sterker moeten zijn. We hebben het nodige materiaal met de nodige kennis over de circuits wat betekend dat ik niet veel meer moet leren. >>

<< Ik hoef 2021 helemaal niets te leren! Ik hoef ook niet meer uit te zoeken hoe het formaat van drie races functioneert en op me werkt. >>

<< Ik heb nu het nodige zelfvertrouwen omdat ik weet dat ik om overwinningen kan vechten. Ik heb nu de nodige ervaring. >>
<< Ik kan me nu op het wezenlijke concentreren: Racen en winnen! >> meent de Ducati factory coureur.

Ducati Panigale V4R: Meer consistentie in het derde jaar?

In het seizoen 2019 lanceerde Ducati de nieuwe Panigale V4R als een "Super Superbike" met veel MotoGP DNA.

De veel sterkere viercilinder maakte een einde aan de lange en succesvolle traditie van de aloude maar betrouwbare V2 motor.

 

Nu in het derde seizoen met de V4R lijkt de titel binnen handbereik te komen, tijdens de lange winterpauze wist men bij Ducati de V4R opnieuw een aantal, kleine, details te verbeteren.

<< Ducati werkt pas sinds twee jaar met deze bike. >> zo de 28 jarige Brit. << In zo'n korte tijd kan men deze bike niet zo intensief ontwikkelen als dat bij Kawasaki het geval is. >>

<< De Kawasaki is al sinds vijf, zes of zelfs zeven jaar min of meer onveranderd terwijl de viercilinder Ducati een totaal nieuw project is waardoor het logish is dat er vooralsnog steeds een aantal dingen zijn die we moeten verbeteren. >>  
                                               
                                                     
<< De oude tweecilinder Ducati was een erg constante maar ook "uitgerijpte" motor en ik ben van mening dat de V4R hard op weg is net zo consistent te worden als de V2. >> 

<< De 4 V4R heeft misschien één of twee zwakke punten maar dat zijn één of twee punten waar we aan kunnen werken en kunnen verbeteren. >> is Redding's overtuiging.

<< En als we dat nog weten te verbeteren, hebben we een supersterk pakket. >>

Overigens legt Redding, net als ondergetekende, zijn hand niet in het vuur wanneer het seizoen 2021 werkelijk gaat beginnen.

 

Theoretisch begint het Superbike seizoen eind april in Assen doch de regio Drenthe heeft voorlopig tot half juni alle grote evenementen “geschrapt” waarbij het onduidelijk is of dit ook voor het SBK-evenement in Assen geld?

<< Het seizoen zou eind april moeten beginnen maar ik zeg niet dat het 100 procent gaat gebeuren. >>

<< Maar hoe dan ook, als het seizoen begint zal ik er klaar voor zijn. >>  zegt Redding, die zich 2020, net als wij allemaal trouwens, zo goed mogelijk met de situatie rondom het coronavirus "gearrangeerd" heeft.

<< Ik denk dat iedereen er zo langzamerhand aan gewend is geraakt. We weten nu hoe we ermee om moeten gaan. De vraag is en blijft echter of en welke evenementen er worden toegelaten of niet. >>

<< Je wilt tijdens de winterstop weten op wat je je moet voorbereiden doch actueel bevindt alles zich in een soort van stand by modus >>  aldus de Brit die de winter in het Amerikaanse Californië vertoefde.

Hieronder die rijders die met Ducati één of meer titels wisten te veroveren...

1990                       Raymond Roche  (FRA)
1991 - 1992                Doug Polen     (USA)
1994 - 1995 - 1998 - 1999  Carl Fogarty   (GBR)
1996                       Troy Corser    (AUS)
2001 - 2006 - 2008         Troy Bayliss   (Aus)
2003                       Neil Hodgson   (GBR)
2004                       James Toseland (GBR)
2011                       Carlos Checa   (ESP)

 

Foto credit: WorldSBK - MCNews - DONNYFOTO.com

 

 

 

 

 

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |