image1

Assen, “The Cathedral off Speed” 2018 deel 2...

Veel Nederlandse deelnemers komend weekend in “The Cathedral off Speed”…

Nog een paar dagen en dan kunnen de Superbike fans hun hart ophalen tijdens het vierde WK Superbike raceweekend van dit seizoen in Assen. Ook voor ons, hoewel we een aanreis hebben van 470 km is Assen een thuiswedstrijd. Dit seizoen heeft het uiterst snelle 4,5 km lange circuit waarschijnlijk meer te bieden als al de jaren ervoor.

Dit niet alleen doordat het WorldSBK rijdersveld middels een aantal nieuwe regels competitiever is geworden maar ook door de deelname van het grote aantal Nederlandse deelnemers in de diverse klassen!

Yamaha WorldSBK coureur Michael van der Mark geld natuurlijk als de nummer 1 voor komend weekend. Michael reed afgelopen weekend in het Spaanse Aragón middels twee vijfde plaatsten opnieuw twee sterke races en gaat komend weekend minstens voor podiumplaatsen.

Van der Mark komt als WK zesde naar Nederland en is er gebrand op zijn eerste zege voor Yamaha te behalen. Schier onmogelijk is dit niet, de snelle Yamaha rijder is in Assen altijd snel.

Naast van der Mark in de hoogste klasse rijden er in alle andere klassen Nederlanders mee! 


 

In het WK Supersport 600 is dat Jamie van Sikkelerus (Honda) en in het EK Supersport 600 hebben we beide Kawasaki rijders Rob Hartog en Wayne Tessels!

Afgelopen weekend in Spanje scoorde Rob Hartog tussen de “grote” jongens een sterke 10e plaats en komt als tiende in het WK en als leider om het Europees Supersport kampioenschap naar Assen!

 


Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog en Wayne Tessels zijn permanente starters in deze spectaculaire klasse terwijl de snelle Vasco van der Valk (Benro Yamaha) middels een Wildcard zijn kunnen wilalten zien.

In het Europees Superstock 1000 kampioenschap zullen Danny de Boer en Ricardo Brink (beide Yamaha) de Nederlandse driekleur hoog te houden en proberen Top 10, of nog meer, klasseringen te behalen.

Op het de Nederlanders bekende en snelle circuit van Assen, waar het inhalen vooral voor die rijders die het circuit goed kennen een lust is, heeft het Drentse circuit al vaak bewezen dat hier tot en met de laatste ronde laatste bocht alles mogelijk is.

Naast de drie Supersport 600 rijders zullen we ook en in het Europees Superstock 1000 twee Nederlanders in actie kunnen zien zien zo zijn het er in het FIM World Supersport 300 (WorldSSP 300) zelfs tien! 

Met Robert Schotman, Scott Deroue en Walid Khan (Kawasaki), Dennis Koopman, Joep Overbeeke (Yamaha) en Aragón 2018 winnaar Koen Meuffels en diens  KTM teamgenoten Ryan Vos en Glenn van Stralen hebben we maar liefst acht Nederlandse rijders in deze nieuwe uiterst spectaculaire en spannende klasse!

 


Naast deze acht permanente starters krijgen ook Milan Merckelbach (Yamaha) en Bibi Damen (KTM) de kans hun kunnen te laten  zien deze drie dagen.

Dat brengt het aantal deelnemende Nederlanders komend weekend op een nieuw recordhoogte van maar liefst 17 rijders!

Afgelopen weekend in Spanje bewezen onze (jonge) landgenoten dat ze op internationaal niveau goed kunnen meekomen. KTM Coureur Koen Meuffels wist namelijk de openingsrace na een bikkelhard duel in een grote kopgroep deze race in zijn voordeel te beslissen.

De meer ervaren Scott Deroue (Kawasaki) moest zich met 0.031 achterstand geslagen geven maar stond wel als tweede op het podium.

Robert Schotman (Kawasaki) scoorde de vijfde plaats terwijl Glenn van Straalen zijn KTM als zevende over de finish bracht. Daarmee finishten maar liefst vier Nederlandse coureurs in de Top 10.

Bijna waren dat er vijf geweest want ook Nutec Benjan Kawasaki coureur Walid Khan was snel onderweg om uiteindelijk als ondankbare elfde te finishen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |