image1

Update wie, wat en waar 2024…

Breaking News: Toekomst van Michael Rinaldi is fiks, Andrea Iannone met Ducati in het WorldSBK 2024…

Donny 18.10.2023 - 16:12

Halfweg juli kreeg Michael Rinaldi te horen dat het officiële Aruba.it Racing Ducati fabrieksteam 2024 geen plaats meer voor hem heeft en dat hij en zich voor 2024 een nieuwe werkgever moest zoeken, iets wat nu fiks is.

De 27-jarige Italiaan was 3 jaar in het Ducati fabrieksteam onderweg en wist in deze drie jaar 4 zeges en 20 podiumplaatsen te veroveren en beëindigde het WorldSBK seizoen van 2021 en 2022 respectievelijk op een vijfde en vierde plaats.


De sympathieke Italiaan is actueel de enige rijder die naast de drie hoofdrolspelers Alvaro Bautista (Ducati), Toprak Razgatlioglu (Yamaha) en Jonathan Rea (Kawasaki) races wist te winnen!

Doch voor een zitje in het Ducati fabrieksteam was dat niet genoeg. Rinaldi worstelde schijnbaar erg met de (Italiaanse) druk die op zijn schouders rustte waardoor de resultaten van de zeker getalenteerde Italiaan niet tot uiting kwamen.

Al in juli maakte Ducati bekend 2024 dat ze hun kersverse Supersport-wereldkampioen 2023 Nicolo Bulega de kans wilden geven als de nieuwe teamgenoot van (bijna) tweevoudig wereldkampioen Alvaro Bautista.

Na Ducati's beslissing om 2024 met Bautista en Bulega te gaan rijden moest Rinaldi’s management eerst maar eens "uitsorteren" wat Rinaldi’s mogelijkheden/opties voor het seizoen 2024 waren.

Hierbij was vooral de hoop gevestigd op een zitje in het Honda fabrieksteam, doch Team HRC HRC (Honda Racing Corporatin) onthulden afgelopen weekend, inofficieel, dat het 2024 gewoon verder gaat met de beide Spanjaarden Iker Lecuona (23) en Xavi Vierge /26).

Daarnaast verhandelde Rinaldi’s management met Yamaha Europe en het Kawasaki Puccetti Racing Team doch deze werden door nieuwe ontwikkelingen van/met Ducati kortstondig afgebroken!

Hoewel Rinaldi van Yamaha een fabriekscontract, met goede toekomstperspectieven, kreeg aangeboden schijnt hij niet happy te zijn geweest met het feit dat Yamaha hem bij het Franse GMT94 Team wou "onderbrengen".

De “switch” naar Puccetti Racing, die van plan was om volgend seizoen naar Ducati over te stappen, zou voor Rinaldi, Italianen onder elkaar, waarschijnlijk het aantrekkelijkste zijn geweest.

Doch op het laatste moment deed Kawasaki Japan Puccetti Racing een schijnbaar “Superinteressante aanbieding waarbij de Japanners teameigenaar Manuel Puccetti voor 2024 zelfs fabrieksmateriaal in het vooruitzicht stelden!  

De clou: Het Kawasaki fabrieksteam wilde Rinaldi niet in het fabrieksteam hebben en verplichten met WK vijfde Axel Bassani, Rinaldi’s grootste (Ducati) concurrent, voor de interessante en goed betaalde Kawasaki job.

Dus is het geen al te grote verrassing dat een “zitje” op een Kawasaki ZX-10RR bij Kawasaki Puccetti Racing niet echt de eerste keuze is Michael Ruben Rinaldi!

Rinaldi koos voor de meest belovende en sportiefste optie en blijft Ducati trouw!

In principe was het enige nog vrije en goede zitje die van Axel Bassani in het Motocorsa-Team (Ducati) van de Italiaan Lorenzo Mauri. 

Die had echter al aangeven dat hij vast van plan was begin november met twee coureurs te willen testen tijdens de eerste wintertest in Jerez.

Volgens het Duitse Speedweek ging het hier om de Duitser Philipp Öttl (27) en de Fransman Loris Baz (30) had.
Doch verrassend genoeg komt alles totaal anders: Dank Rinaldi’s (persoonlijk) sponsor Aruba.it werd nu een akkoord bereikt met het Motocorsa Team en blijft Rinaldi dus toch in de "Ducati familie".

Deze deal is voor beide partijen aantrekkelijk: Met Rinaldi krijgt teambaas Lorenzo Mauri een ervaren coureur die niet alleen “superrelaties” met de Ducati fabriek in Bologna heeft maar ook met het hele fabrieksteam.

Het was Rinaldi`s grootste wens in de Ducati-familie te blijven en nu heeft de vijfvoudig racewinnaar de mogelijk in 2024 een “Restart” te maken met actueel de best “koopbare” Superbike die hij door en door kent.


Axel Bassani wist in de drie jaar met het zwaar onderschatte Motocorsa Racing zes podiumplaatsen te veroveren en deze twee outsiders finishten maar liefst 41 keer in de top zes!

Rinaldi heeft een duidelijke voorstelling voor 2024:  << We weten hoe sterk het Ducati-pakket is en ookal rij ik 2024 op een Ducati in een ander team weten we wat we kunnen bereiken. >>

<< We weten dat de top drie, Alvaro Bautista (Ducati), Toprak Razgatlioglu (Yamaha) en Jonathan Rea (Kawasaki), de afgelopen seizoenen het grote verschil uitmaakten drie absolute top-coureurs zijn die moeilijk te verslaan zijn. >>

<< Maar ik wil de aansluiting bij dit "Titantrio" zien te vinden en ik weet dat ik 2024 een goede basis/team moet hebben om ze te kunnen verslaan. >>

Een kleine staat van dienst van de op 21 december 1995 in Rimini/Italië geboren Michael Ruben Rinaldi…

FIM  Superstock 600   Poles  Races  P1  P2  P3  Eindstand      
2014 Superstock 600     0      7     0   0   0     11
2015 Superstock 600     4      8     4   1   3      2
                        4     15     4   1   3     --

FIM  Superstock 1000  Poles  Races  P1  P2  P3  Eindstand      
2016 Superstock 1000    0      8     2   0   1      6
2017 Superstock 1000    4      9     5   3   2      1
                        4     17     7   3   3     --

WorldSBK              Poles  Races  P1  P2  P3  Eindstand      
2018 Superbike          0     16     0   0   0    14
2019 Superbike          0     37     0 0   0     13
2020 Superbike          0     24     3   1   1      7
2021 Superbike          0     37     7   3   2      5
2022 Superbike          0     36     4 0   2      4
2023 Superbike          0     33     9   1   4      6
                        0    183    23   5   9      ?

 

 Andrea Iannone 2024 met Team GoEleven Ducati in WorldSBK...
Het Italiaanse Team GoEleven (Ducati) maakte vandaag, 18.10.2023 officieel bekend dat de Italiaanse houwdegen Andrea Iannone 2024 de plaats van de Duitser Philipp Öttl binnen het GoEleven Team gaat overnemen.

Op 16 december 2023 eindigt het vierjarige startverbod wat de 34-jarige Ex-MotoGP rijder in november 2019 kreeg opgebromd na een positief dopingbevond na de MotoGP van Sepang 3 november 2019.

Met de komst van de 13-voudig GP-winnaar, waaronder 1 MotoGP race (Spielberg-Oostenrijk 2016), lijkt het erop dat het Superbike-WK er een spectaculaire "big-player" bij krijgt die best wel eens voor wat leven in de brouwerij zou kunnen gaan zorgen!

Wat de toekomst van Philipp Öttl betreft is actueel alleen bekend dat de Duitser en zijn management met Yamaha onderhandelen over het zitje bij het Franse GMT794 Yamaha-team waar Lorenzo Baldassarri zijn contract niet verlengd wordt.

Actuele stand van wie, wat en waar 2024:

Ducati:   Aruba.it Racing - Ducati:         Alvaro Bautista (ESP)      
                                           Nicolò Bulega (ITA)
         Barni Spark Racing Team (Ducati)  Danilo Petrucci (ITA)
         Team GoEleven (Ducati)            Andrea Iannone (ITA)
         Motocorsa Racing (Ducati)         Michael Rinaldi (ITA)
         Marc VDS Ducati:                  Sam Lowes (GBR)

Yamaha:  Pata Yamaha Prometeon WorldSBK:   Jonathan Rea (GBR)    
                                           Andrea Locatelli (ITA)
         GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team:    Dominique Aegerter (SUI)
                                           Remy Gardner (AUS)
         GMT94 Yamaha:                     Philipp Öttl???
         Yamaha Motoxracing WorldSBK Team: Bradley Ray???

Kawasaki: Kawasaki Racing Team WorldSBK:   Alex Lowes (GBR)       
                                           Axel Bassani (ITA)
Kawasaki Puccetti Racing:                  ???       
Orelac Racing MOVISIO (Kawasaki):          ???
TPR Team Pedercini Racing (Kawasaki):      ???

Honda: Team HRC:                         Xavi Vierge (ESP)  
                                           Iker Lecuona (ESP)  
Petronas MIE Racing Honda Team:   Tarran Mackenzie (GBR)           
Adam Norrodin (MAY)        

BMW: ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: Toprak Razgatlioglu (TUR)  
                                           Michael van der Mark (NED)
Bonovo Action BMW:                Garrett Gerloff (USA)      
                                           Scott Redding (GBR) 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |