image1

Danilo Petrucci 2023 met Barni Ducati in het WorldSBK???

Donny 23.11.2022 - 22:02

Al sinds eind 2021 rommelt het behoorlijk wat de carrière van ex-MotoGP coureur Danilo Petrucci betreft wat de Italiaanse Ducati fanaat dan ook deed besluiten 2022 met Ducati over te stappen naar het Amerikaans Superbike kampioenschap.

Net als zijn voorganger Loris Baz al in 2021 moest ook Petrucci met de Warhorse HSBK Ducati dit seizoen het hoofd buigen voor de nu tweevoudig MotoAmerica-Superbike kampioen Jake Gagne (Yamaha) en zich tevreden stellen met het vicekampioenschap.  

Naar het schijnt had de 32 jarige voor 2023 een vette aanbieding van het Amerikaanse team Ducati team voorliggen voor het seizoen 2023 doch Danilo koos ervoor om 2023 over te stappen naar het WK Superbikes in het Italiaanse Barni Spark Racing Team (Ducati).

Dit terwijl Ducati`s sportdirecteur Paolo Ciabatti een duidelijk plan had wat de toekomst van Petrucci betreft:  <<  Zijn we naast Alvaro (Bautista) en Michael (Rinaldi) nog een sterke rijder nodig die kan laten zien hoe competitief Ducati is? >>

<< Doch in het andere kampioenschap daarentegen, het MotoAmerica Superbike kampioenschap zijn we Danilo meer nodig daar we actueel geen vervanger voor Danilo hebben! >>

<< Dus stelt zich de vraag waar hebben we Danilo volgend jaar meer nodig? Nee, in Amerika! Doch de beslissing ligt Danilo, niet bij Ducati.  >>

<< Wij kunnen hem alleen maar aanbieden wat we in de USA voor hen kunnen doen, de huidige situatie is echter dat hij zowel een aanbieding van Warhorse HSBK Ducati New York als ook van Barni Racing heeft.

Doch in Italië is inmiddels uitgelekt: Danilo heeft besloten om 2023 in het Superbike WK met het Barni Spark Racing Team (Ducati)in 2023 aan te treden en niet in het Amerikaans Superbike kampioenschap hoewel hij daar beduidend meer geld had kunnen verdienen!

Maar Danilo houdt nu eenmaal van uitdagingen wat hij onder bewijs stelde middels zijn deelname aan de Dakar Rally dit seizoen. Een ander belangrijk punt voor “Petrux” betreft echter de veiligheid van de Amerikaanse circuits.

Iets wat hij het afgelopen seizoen meerdere keren openlijk bekritiseerde:  << Een heel belangrijk punt voor Danilo is dat de WK circuits een stuk veiliger zijn dan de Amerikaanse circuits. >> aldus Ciabatti in een gesprek met het Duitse Speedweek.

<< Een ander belangrijk punt is dat als je in de USA racet je daar ook veel tijd door moet brengen. Je kunt heen en weer vliegen blijven vliegen maar ook dat is niet ideaal. >>

Het Barni-team en Petrucci zijn al vele jaren bevriend, wonnen samen het Italiaanse Superstock kampioenschap en werden in 2011 tweede in de toenmalige FIM Superstock 1000 Cup achter Davide Giugliano.

In 2012 ging het Danilo verder in de MotoGP waar hij met Ducati 10 keer op het podium stond en 2 Grand Prix wist te winnen alvorens hij voor 2022, enigszins noodgedwongen, overstapte naar het Amerikaans Superbike kampioenschap.

Wie 2023 Ducati in de VS gaat “verdedigen” is nog open doch de Spanjaard Xavi Fores, die de laatste drie overzeese races voor Barni Ducati in het Superbike WK reed, toont grote belangstelling/Interesse!

<< Ik heb Ducati gevraagd om me daar 2023 onder te brengen, ik wacht op antwoord. >>  aldus de 37 jarige. << Ik zou daar graag willen rijden en ik voel me competitief genoeg. Ik heb alles gegeven de laatste drie SBK races maar het was niet genoeg. >>…

Wordt ongetwijfeld vervolgt…

Rijders die zeker zijn van een zitje voor 2023:

Aruba.it Racing – Ducati:             Alvaro Bautista (ESP)
                                      Michael Rinaldi (ITA)       
 
Pata Yamaha with Brixx WorldSBK:      Toprak Razgatlioglu (TUR)
                                      Andrea Locatelli (ITA)

Kawasaki Racing Team WorldSBK:        Jonathan Rea (GBR)
                                      Alex Lowes (GBR)

BMW Motorrad WorldSBK Team:           Scott Redding (GBR)
                                      Michael van der Mark (NED)

Team HRC (Honda):                     Iker Lecuona (ESP)
                                      Xavi Vierge (ESP)                                    

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team:        Remy Gardner (AUS)
                                      Dominique Aegerter (SUI)

Bonovo Action BMW:                    Loris Baz (FRA)
                                      Garrett Gerloff (USA)

MIE Racing Honda Team:                Hafizh Syahrin (MAL)
                                      Eric Granado (BRA)                      

Motocorsa Racing (Ducati)             Axel Bassani (ITA)

Team Goeleven (Ducati)                Philipp Öttl (GER)

Orelac Racing VerdNatura (Kawasaki):  Oliver König (CZE)

Kawasaki Puccetti Racing:             Tom Sykes (GBR)  

Barni Spark Racing Team (Ducati):     Danilo Petrucci (ITA)

GMT94 Yamaha:                         Lorenzo Baldassarri (ITA)
 
Yamaha MotoXracing WorldSBK:          Bradley Ray (GBR)  

TPR Team Pedercini Racing (Kawasaki): ???

Gil Motor Sport-Yamaha:               ???


2022  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |