image1

WorldSSP 600 2019: 24 rijders fiks....

World Supersport 600 2019: Dorna bevestigd 25 rijders...

Afgelopen publiceerde de Dorna een provisorische lijst van 24 deelnemers voor het seizoen 2019 waaronder drie Nederlanders. Titelverdediger Sandro Cortese kan het komende seizoen zijn titel niet verdedigen daar de Duitser door Yamaha gepromoveerd is naar de Superbikes (GRT Yamaha).

Echter ook zonder Cortese blijven er genoeg ernst te nemen kandidaten over die dit seizoen voor spanning kunnen zorgen! Zo treed bijvoorbeeld de wereldkampioen van 2017, Lucas Mahias, 2019 in de voetsporen van de in 2018 teruggetreden vijfvoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu.

De Fransman is de nieuwe teamgenoot van de Japanner Hikari Okubo in het Kawasaki Puccetti Racing Team, het officiële Kawasaki fabrieksteam in deze klasse.

De Fransman voelde zich tijdens een eerste test zichtbaar comfortabel op de in de jaren gekomen ZX 6R en is vast van plan de Yamaha hegemonie met een WK titel voor Kawasaki te doorbreken!

Nadat Jules Cluzel in een dramatische finale in Qatar 2018 net naast de titel greep weet hij zich voor 2019 gesterkt in een puur Frans team.

Naast Cluzel begint de snelle en hongerige Corentin Perolari, ook een Fransoos, aan zijn eerste complete seizoen in dit felomstreden kampioenschap.


Het compleet Franse GMT 94 YAMAHA team wordt direct ondersteund door Yamaha.    

Twee andere titelkandidaten zijn ongetwijfeld de Zwitser Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) en de Italiaan Federico Caricasulo.

Laatstgenoemde "jonge wilde" Caricasulo begon in 2017 zijn carrière in dit team. Ook deze beide Yamaha's wworden direct door Yamaha ondersteund. 

Het wereldkampioensteam van 2018 Kallio Racing (Yamaha) moest voor 2019 noodgedwongen afscheid nemen van Sandro Cortese.

Doch het Finse Yamaha team wist zich voor 2019 uitstekend te versterken met de Spanjaard Isaac Vináles (Ex Moto2) en de snelle Oostenrijker Thomas Gradinger. Laatstgenoemde reed 2018 na de zomerpauze een aantal sterke races en sloot zijn Rookie seizoen als zevende af.

De Belg Loris Cresson, 2018 WK twaalfde, krijgt 2019 opnieuw de kans zich te bewijzen en blijft aan boord. Kallio Racing mag 2019 best als het officiële Yamaha fabrieksteam worden gezien.  

De enige niet Yamaha rijder die 2018 vijf keer op het podiumstond en het WK als zesde afsloot was de Italiaan Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse).

De Rosa komt ook dit seizoen voor het traditierijke motormerk MV Agusta uit en krijgt een debuterende Filippo Fuligni als teamgenoot. Pure Italiaanse aangelegenheid dus!

Ook de Fransman Jules Danilo komt uit het MotoGP™ paddock, Moto2™, en zal voor 2019 één van de twee Honda CBR600RR's van het CIA Landlord Insurance Honda Team gaan bemannen.

Wie de tweede rijder in dit Britse team gaat worden is nog niet bekend.

De bij het Kawasaki Puccetti Racing Team enigszins "geflopte" Hector Barbera rijdt komend seizoen in het vernieuwde WorldSSP 600 Team Toth by Willirace op een Yamaha YZF R6.De Estlander Hannes Soomer gaat 2019 verder met het MPM WILSport Racedays Honda en deelt dit seizoen de garagebox met de Nederlander Jaimie van Sikkelerus.

Voor van Sikkelerus een goede zaak, het WILSport Racedays zeam een goed georganiseerd en opgesteld team.

Naast van Sikkelerus zien we dit seizoen de beide Nederlanders Rob Hartog (Team Hartog  Against Cancer) en de jonge Glenn Van Straalen (EAB Racing Team) in het WorldSSP600. 

 

Hartog, 2018 SSP Europees kampioen 2018, en van Straalen, 2018 met KTM onderweg in het WorldSSP 300 kampioenschap, zetten beide op Kawasaki.

Het enige noemenswaardige wat er misschien nog te vermelden valt is dat WorldSSP 2019 verrijkt wordt met de Spaanse Maria Herrera.

Herrera, uitkomend voor het Spaanse MS Racing (Kawasaki), is de eerste vrouwelijke deelneemster die als permanente deelneemster start in deze spectaculaire klasse!

Hier de actualiseerde deelnemerslijst voor het seizoen 2019:

                                         Yamaha: 
Kallio Racing:                Isaac Viñales      (ESP)  Thomas Gradinger      (AUT)
                                      Loris Cresson      (BEL)
GMT 94 YAMAHA:                        Jules Cluzel       (FRA)   Corentin Perolari    (FRA)
BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team:     Randy Krummenacher (SUI)   Federico Caricasulo  (ITA)
Team Toth by Willirace:               Hector Barbera     (ESP)
MS Racing                             María Herrera      (ESP)
DK MOTORSPORT                         Xavier Navand      (FRA)   ESS*
                                         MV Agusta
MV AGUSTA Reparto Corse               Raffaele De Rosa   (ITA)   Federico Fuligni     (ITA)
                                         Kawasaki:
Kawasaki Puccetti Racing              Lucas Mahias       (FRA)   Hikari Okubo         (JPN)
Team Hartog - Against Cancer          Rob Hartog         (NED)
EAB Racing Team                       Glenn van Straalen (NED)
Orelac Racing VerdNatura              Nacho Calero       (ESP)
Team Pedercini Racing                 Ayrton Badovini    (ITA)
Flembbo Leader Team                   Gaetan Matern      (FRA)   ESS*
                                         Honda:
CIA Landlord Insurance                Jules Danilo       (FRA)   Nog open?
MPM WILSport Racedays                 Hannes Soomer      (EST)   Jaimie van Sikkelerus (NED)
GEMAR Cioiciaria Corse WorldSSP Team: Alfonso Coppola    (ITA)   Gabriele Ruiu         (ITA)

  

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |