image1

Rea contra Bautista 2019, hoe het blad zich wende...

FIM World Superbikes 2019: Hoe zich Rea’s voorsprong ontwikkelde…

Tijdens elk raceweekend/race zien we het puntenverschil tussen de verschillende coureurs veranderen, echter zo extreem als dit seizoen verliep het zelden.

Dacht iedereen dat we 2020 een “doormars” van ex MotoGP en WorldSBK Rookie Alvaro Bautista (Ducati) zouden gaan beleven zo ziet het er nu naar uit dat regerend en viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) op weh naar zijn vijfde WK titel op rij is!

Dat de dingen zich snel kunnen veranderen hebben we nu en precies 10 jaar geleden, 2009, kunnen zien.

Toen was het Noriyuki Haga (toen Ducati) die na de tweede race in het Zuid Afrikaanse Kyalami maar liefst 88 punten voorsprong had op de Amerikaan Ben Spies!

Ondanks deze 88 punten voorsprong verloor de snelle Japanner de titelstrijd met een verschil van 6 punten op de Yamaha coureur en moest hij opnieuw genoegen nemen met het vicewereldkampioenschap.  

Kijken we even kort terug hoe het tot stand kwam dat Alvaro Bautista een voorsprong van 61 punten verloor inm een achterstand van 81 punten.

Het eerste deel van het FIM World Superbike kampioenschap 2019 voor de zomerpauze is een geschiedenis wat uit twee totaal verschillende helften bestond.
Hierin domineerden zowel Alvaro Bautista (Ducati) als ook regerend en viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) naar gelieven. Iets wat beiden persé wilden en ook deden.  

Dat blijkt wel uit het feit dat deze twee coureurs maar liefst 23 van de tot dusver 25 verreden races wisten te winnen!

Inclusief de Tissot Superpole races won Bautista maar liefst 14 keer terwijl Rea actueel “slechts” 9 races wist te winnen maar desondanks het WK aanvoert. 

Van alle “andere coureurs” wisten alleen Yamaha's Michael van der Mark (Jerez/Spanje race 2), en Bautista’s Ducati teamgenoot Chaz Davies (Laguna Seca/USA race 2) ieders een race te winnen.

De rest van de races werden alleen maar gewonnen door Jonathan Rea en Alvaro Bautista.

De eerste 3 races, Australië, Thailand en Spanje gingen op echt dominante wijze aan Bautista die maar liefst negen overwinningen op rij boekte.

Ook de sneeuw in het Drentse Assen kon de 34 jarige ex MotoGP coureur niet stoppen en wist de Spanjaard beide races te winnen.

De Tissot Superpole race kwam hier door het slechte weer (sneeuw) van de zaterdag te vervallen!

Terwijl Bautista de hele tijd domineerde nam Rea, noodgedwongen, de eerste 10 races genoegen met 10 tweede plaatsen op rij.

In Assen moest de Champ echter ook no9g toezien hoe Michael van der Mark hem in de tweede race naar de derde plaats verwees.

Zo kwam Bautista met 53 punten voorsprong naar het Italiaanse Imola waar het Bautista tij echter begon te keren.

Hier begonnen de verwachtingen dat Rea er rijp voor was om te beginnen terug te slaan eindelijk vorm aan te nemen.

Rea wist in Imola zowel de eerste als ook de Tissot Superpole race te winnen terwijl Bautista genoegen moest nemen met een tweede en derde plaats.


Dit waren de eerste kostbare 10 WK punten die de Champ de Ducati overvlieger afnam en het begin van een klein drama van de snelle Spanjaard.

De tweede race werd middels het enorme onweer afgelast. Doch deze fris gewonnen 10 WK punten gaven Rea’s en Kawasaki een behoorlijke dosis zelfvertrouwen en men was vast besloten deze lijn voort te zetten.

Niettemin kon de Spanjaard met 43 punten voorsprong op Rea tamelijk gerelaxt aan zijn thuisrace in Jerez beginnen wat hij dan ook prompt omzette in een zege in race 1.

Voor Rea verliep deze eerste race dramatisch:

In een bikkelhard duel met Alex Lowes (Yamaha) om P3 verloor de Noord Ier voor een moment zijn “zelfbeheersing” en reed in de laatste bocht, laatste ronde, Lowes letterlijk van zijn Yamaha.

Voor Lowes was deze race voorbij, Rea "redde" zich nog als derde over finish.  

Doch de wedstrijdleiding besloot na het “Lowes/Rea incident” Rea als vierde te kwalificeren en naast deze “straf” moest Rea voor de Tissot Superpole race vanaf de laatste gridplaats vertrekken.

Op dat moment leide Bautista het WK met een comfortabele voorsprong van 61 punten.

Doch in de tweede race struikelde de Spanjaard voor de eerste keer dit seizoen door aan de leiding liggend al in de eerste bocht onderuit te gaan.

Deze race werd overigens gewonnen door Michael van der Mark voor Chaz Davies (Ducati) en Toprak Razgatlioglu (Kawasaki).

Rea reed ondertussen een beresterke inhaalrace en finishte, van de laatste plaats gekomen, als vierde.

Hiermee bracht Rea achtstand op Bautista terug naar 41 punten.

Bijzonder: Dit was het eerste WorldSBK podium in het seizoen 2019 waar geen Alvaro Bautista of Jonathan Rea opstonden.

 

Twee weken later in het Italiaanse Misano won Rea de eerste race terwijl Bautista achter Tom Sykes (BMW) "slechts" derde werd!

De Tissot Superpole race werd echter gewonnen door een ontketende Bautista terwijl Rea niet verder kwam dan een vijfde plaats. 

Ook in de tweede “normale” race nam Bautista direct de leiding doch in de tweede ronde gleed de WorldSBK rookie opnieuw van zijn Panigale V4 R terwijl Rea opnieuw wist te winnen.


Deze tweede crash luide een serie van crashes van de kleine Spanjaard in wat de constante en altijd puntenscorende Rea in zijn voordeel wist om te zetten.

Zo kwam het dat Rea met slechts nog 16 punten achterstand naar het Britse Donington Park aanreisde.

Het verhaal Donington kennen we: Rea won alle drie de races terwijl Bautista in race 1 opnieuw crashte, in de Tissot Superpole niet verder kwam dan een P4.

Tijdens de laatste Britse race wist de Spanjaard middels een derde plaats dan nog de Ducati eer te redden.

Zo verliet Rea "The United Kingdom" met een geruststellende voorsprong van 24 punten in zijn bagage om zich op te maken voor het Laguna Seca even in The United States of America.

Na zijn Hattrick in Engeland wist Champ Rea ook in Laguna Seca de eerste en de Tissot Superpole race te winnen.

In de tweede race moest de Kawasaki ster echter een schijnbaar “nieuw geboren” Chaz Davies voor laten gaan.

In tegenstelling tot Rea scoorde Bautista in Amerika middels twee crashes en een opgave 0 punten.

De eerste crash ging op Bautista’s eigen rekening, de tweede ontstond na een “botsing” met Toprak Razgatlioglu (Kawasaki).

Bij deze crash zou men een vraagteken kunnen zetten wie daar nou wel of niet schuldig was.


Feit is echter dat Bautista in de tweede race op moest geven middels een geblesseerde schouder opgelopen tijdens het Razgatlioglu incident!

Hoe, wat en waarom dan ook, Jonathan Rea is met een voorsprong van maar liefst 81 in de zomerpauze gegaan met nog een aantal van zijn favoriete circuits, bv Magny Cours/Frankrijk voor zich.

Het nu maar de vraag of Bautista & co in deze zeven weken durende vakantie een “bestrijdingsmiddel” tegen het Rea virus kunnen vinden.


Zoals al gezegd, ook Nori “Nitro” Haga leide het kampioenschap ooit met 88 punten voorsprong en verloor uiteindelijk de titel met 6 punten verschil op “Elbow” Spies dus beslist is er nog niets.

Voordeel voor Bautista & co: Toen hadden we twee races in een weekend, nu zijn het er drie dus wie weet?
 
Ondanks dat Alex Lowes (Yamaha) als WK derde maar liefst 213 punten achter ligt op WK leider Jonathan Rea belooft het om de derde WK plaats nog een spannende WK finish te worden. 

Ookal  is het thema wereldkampioen 2019 voor de Brit eigenlijk voorbij is het achter Bautista, 352 punten, superspannend aan het worden. 

Lowes is met 220 punten actueel WK derde doch achter de Brit volgen oa een Michael van der Mark met 215 punten, Leon Haslam (Kawasaki) met 202 punten en een sterke Toprak Razgatlioglu met 191 punten als WK zesde. 

De Turk voelt op zijn beurt alweer de hete adem in zijn nek van de tweede factory Ducati met Chaz Davies met 184 punten!

Ook Tom Sykes en BMW worden steeds sterker en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de wereldkampioen van 2013 zijn eerst race gaat winnen.

Het verschil tussen WK derde Lowes en WK zesde Razgatlioglu bedraagt slechts 18 punten, het verschil tussen Lowes en Sykes 50 punten.

  We gaan het zien in het Portugese Portimaó…


  WK stand na Laguna Seca:

  1. JONATHAN REA          Kawasaki  433
2. ALVARO BAUTISTA       Ducati    352
3. ALEX LOWES            Yamaha    220
4. MICHAEL VAN DER MARK  Yamaha    215
5. LEON HASLAM           Kawasaki  202
6. TOPRAK RAZGATLIOGLU   Kawasaki  191
7. CHAZ DAVIES           Ducati    184
8. TOM SYKES             BMW       170
9. MARCO MELANDRI        Yamaha    138
10.SANDRO CORTESE        Yamaha    100


GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Final Results....

Laguna Seca/USA 2019 race 2: Emotionele zege voor Chaz Davies...

Na al het hele weekend een sterke performance te hebben getoond wist Chaz Davies (Ducati) onder een stralend blauwe hemel en een graadje of 22 op indrukwekkende wijze eindelijk zijn eerste race van het seizoen 2019 te winnen.

De "Welshman" won deze race op een echt dominante wijze terwijl Jonathan Rea (Kawasaki) met zijn tweede plaats en overwinningen in race 1 en de Superpole race zijn WK voorsprong verder wist uit te bouwen.

Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) pakte als derde zijn zesde podiumplaats van dit seizoen en het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn dat de jonge (22) Turk zijn eerste WorldSBK zege gaat pakken.

Het bovengenoemde trio was het hele USA weekend voorin te vinden en namen alle drie flink wat WK punten mee in de zomenvakantie.

Heel anders ziet dat eruit voor de zo fenomenaal in dit seizoen gestarte Alvaro Bautista: De WorldSBK Rookie verlaat het land van de "American Dream" met nul punten!

De aan het begin van dit seizoen overheersende Spanjaard crashte zowel in de eerste race als ook in de Tissot Superpole race!

In de Tissot Superpole race "botsten" Razgatlioglu en Bautista met elkaar waarbij de Spanjaard crashte en zich aan zijn schouder blesseerde.

In de tweede en laatste race was de pijn bij de ongelukkige Ducati coureur zo erg dat de Spanjaard al in de tweede ronde besloot op te geven. 

Zo werd het weekend voor Rea nog beter om niet te zeggen, na Donington, opnieuw een Superweekend.

Door de volle winst in de eerste race, zijn zege in de Tissot Superpole race en zijn P2 in de race afsluitende tweede race wist de Champ zijn voorsprong op Bautista uit te bouwen naar maar liefst 81 punten!

Tussen de nummer 1 en 2 veranderde zich dus alleen het puntenverschil.


Het gevecht om de derde en vierde plaatst was wat spanning betreft een tik spannender dan het gevecht Rea-Bautista, echt opwindend was het echter ook niet.

Hier werden echter de WK posities tussen beide factory Yamaha "piloten" Michael van der Mark en de Brit Alex Lowes omgeruild!

Van der Mark, nog steeds niet geheel hersteld na zijn polsbreuk, kwam als WK derde naar Laguna Seca maar kon niet verhinderen dat zijn teammaatje Alex Lowes middels een P7, een P6 en P4 aan hem "voorbijtrok".

Van der Mark "beet" hard op zijn tanden en wist in de eerste race met één P7 de schade nog te beperken.

Echter zijn tiende plaats in de Tissot Superpole race bracht de Nederlander geen WK punten op, hier krijgen alleen de Top 9 WK punten! 

In deze tweede "normale" race werd Lowes nog een extra handje geholpen doordat van der Mark al in de derde ronde moest opgeven wegens een technisch probleem aan zijn Yamaha R1.

Lowes daarentegen veroverde een sterke vierde plaats in deze race en verwees zo van der Mark naar de vierde plaats in het WK.

Van der Mark heeft als WK vierde slechts 5 punten minder dan Lowes.

 

Positief voor de Nederlander is dat hij nu 7 weken lang de tijd heeft van zijn blessure te herstellen voordat het verder gaat op één van zijn favoriete circuits: Portimaó/Portugal.

Een week eerder in het Britse Donington wist Leon Haslam zijn achterstand op zijn landsman Alex Lowes tot op 5 punten te verkleinen.

Echter in Laguna Seca moest de Kawasaki coureur toezien dat zijn achterstand op de nieuwe WK vierde Michael van der Mark weer opliep naar 13 punten.


De Brit crashte de eerste race in de bekende Corkscrew om de dag er na, zondag, nog een 5e en 6e plaats te scoren.

Haslam voelt echter letterlijk de hete adem van Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) al in zijn nek.

De 22 jarige Turk scoorde in "The USA" met 2 derde plaatsen en een vierde in de Tissot Superpole race maar liefst 38 WK punten.

Razgatlioglu kwam als WK zesde met 34 punten achterstand op Haslam naar Laguna Seca maar reduceerde dat naar nog slechts 11 punten!

Nog beter verliep het USA weekend natuurlijk voor Chaz Davies.

De Ducati rijder kwam als WK achtste naar Laguna Seca en vertrok als WK zevende met slechts 7 punten achterstand op WK zesde Razgatlioglu!

De Walesman had het hele seizoen door problemen met zijn nieuw "arbeidsapparaat" maar schijnt in Amerika zijn "draai" gevonden te hebben!

Ondank dat Sykes net als Davies een sterk weekend kende, P4, 3 en 5, verloor de BMW coureur zijn zevende plaats aan Davies.

Het verschil tussen Sykes en Davies is 14 punten. Het verschil tussen Davies als achtste en Razgatlioglu als zevende is geslonken naar een magere 7 punten.

Opnieuw slechte zaken daarentegen deden beide GRT Yamaha rijders Marco Melandri en Sandro Cortese.

De in de tussenstand op de negende en tiende plaats liggende GRT "piloten" scoorden respectievelijk slechts 14 en 4 punten maar behielden desondanks de negende en tiende plaats.

Doch voor Cortese met zijn 100 punten word het ijs langzamerhand dun.

De Duitser moet na de zomerstop dringend gaan scoren daar Michael Rinaldi (Ducati) en Jordi Torres (Kawasaki) met respectievelijk 97 en 96 punten gevaarlijk richting Cortese en de Top 10 marcheren!

Torres scoorde in de eerste race met P6 zijn beste Kawasaki resultaat tot dusver en wist ook in beide andere races middels twee achtste plaatsen punten te scoren.

De pas vanaf Jerez/Spanje "meedraaiende" Loris Baz en het oer Nederlandse ten Kate Yamaha team deden met de plaatsten 8, 7 en 7 opnieuw een flinke greep in de "puntenpot". 

De Fransman en de Nederlanders zijn inmiddels met 76 punten, Baz zijn startnummer trouwens, op P13 aangekomen.

Na Laguna Seca kunnen we zien dat het niet altijd goud is wat er blinkt.

We hebben een Bautista gezien die aanvangs maar liefst 14 races op rij wist te winnen en 3 events terug nog WK leider was met 61 punten voorsprong op titelverdediger Jonathan Rea. 

Nu met het ingaan van de zomerpauze ligt de Spanjaard, na 4 crashes op rij op de tweede plaats in het WK en kijkt daarbij tegen een achterstand van 81 punten aan, zo snel gaat het!

In Donington en Laguna Seca heeft viervoudig en regerend wereldkampioen Jonathan Rea opnieuw onder bewijs gesteld hoe belangrijk continuïteit is.

Rijden en zitten blijven rijden is schijnbaar Rea's motto.

Ook als het daarbij "slechts" om tweede (en derde) plaatsen gaat, zitten blijven en uitrijden.

Beter en tevredener als Champ Rea gaan waarschijnlijk weinig mensen in de zomerpauze!

WK stand na Laguna Seca:

1. JONATHAN REA          Kawasaki  433
2. ALVARO BAUTISTA       Ducati    352
3. ALEX LOWES            Yamaha    220
4. MICHAEL VAN DER MARK  Yamaha    215
5. LEON HASLAM           Kawasaki  202
6. TOPRAK RAZGATLIOGLU   Kawasaki  191
7. CHAZ DAVIES           Ducati    184
8. TOM SYKES             BMW       170
9. MARCO MELANDRI        Yamaha    138
10.SANDRO CORTESE        Yamaha    100

WK stand voor Laguna Seca:

1. JONATHAN REA          Kawasaki  376
2. ALVARO BAUTISTA       Ducati    352
3. MICHAEL VAN DER MARK  Yamaha    206
4. ALEX LOWES            Yamaha    192
5. LEON HASLAM           Kawasaki  187
6. TOPRAK RAZGATLIOGLU   Kawasaki  153
7. TOM SYKES             BMW       139
8. CHAZ DAVIES           Ducati    130
9. MARCO MELANDRI        Yamaha    124
10.SANDRO CORTESE        Yamaha     96

Hieronder nog een keer de resultaten van de drie Laguna Seca races zondag Warm-Up.


GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Race 2:

1. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4R  1'22.976  
   25 Laps = 91,500 Km in 35'05.513 = 156,446 km/h.
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR        3.333  
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR       11.658  
4. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          16.259  
5. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           16.823  
6. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       19.449  
7. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha        Yamaha YZF R1          23.637  
8. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR       24.572  
9. MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          25.919  
10.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R   30.742
11.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR       32.177  
12.EUEGEN LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R   38.508
13.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           41.862  
14.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          41.989  
15.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR        55.483  
16.JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson     Yamaha YZF R1        1'00.385  
17.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR      1'12.973  
-------------------------------------Race niet beëindigt----------------------------------
   MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1         22 Laps  
   ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R  24 Laps

 

 

 

 

 

  

 
GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Tissot Superpole Race:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR     1'22.700 
   8 Laps 8 = 29,280 Km in 11'09.272 Min. = 157,497 km/h.
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R    2.533 
3. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR            3.641
4. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR        4.901 
5. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR        5.995 
6. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1           6.207 
7. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha        Yamaha YZF R1 IND       9.597
8. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR        9.711 
9. LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR       13.441 
10.MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          13.633 
11.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          14.658 
12.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           14.865
13.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R   17.991 
14.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R   18.917 
15.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR        19.253 
16.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          21.190 
----------------------------------Na renafbreuk niet meer gestart-------------------------
   ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR      1'24.479 
   JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson     Yamaha YZF R1        1'24.152
   ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R 1'22.048  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Race 1:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR    1'23.100 
   25 Laps = 91,500 Km in 35'06.671 Min. = 156,360 km/h.
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   5.693 
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR      12.721
4. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR          14.957 
5. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         20.621
6. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR      23.087
7. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         26.491 
8. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha       Yamaha YZF R1         30.605
9. MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         32.556
10.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R  44.432
11.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R  46.792
12.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR      47.091
13.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR       51.830
14.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         53.661
15.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR        1'00.235 
16.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR     1'10.076 
17.ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   1 Lap
---------------------------------------Race niet beëindigt---------------------------------
   JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson    Yamaha               13 Laps
   LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR     22 Laps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Warm Up:

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR    1'22.851 
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       0.037 
3. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   0.159 
4. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   0.691 
5. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           0.821 
6. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       0.948 
7. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          1.098 
8. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha        Yamaha YZF R1          1.314 
9. MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          1.328 
10.JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR       1.348 
11.MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          1.503 
12.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           1.754 
13.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR        1.798 
14.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR       1.798 
15.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R   2.010 
16.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R   2.058 
17.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR        2.546
18.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          2.590
19.JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson     Yamaha YZF R1          2.667 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK, Ducati, Kawasaki, Yamaha, Honda en donnyfoto.com

 

 

 

GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Race 1...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Race 1:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR    1'23.100 
   25 Laps = 91,500 Km in 35'06.671 Min. = 156,360 km/h.
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   5.693  
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR      12.721 PR
4. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR          14.957  
5. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         20.621  
6. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR      23.087 PR
7. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         26.491  
8. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha       Yamaha YZF R1         30.605 PR
9. MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         32.556 PR
10.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R  44.432 PR
11.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R  46.792 PR
12.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR      47.091 PR
13.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR       51.830 PR
14.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         53.661 PR
15.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR        1'00.235  
16.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR     1'10.076  
17.ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   1 Lap
---------------------------------------Race niet beëindigt---------------------------------
   JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson    Yamaha               13 Laps PR
   LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR     22 Laps 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Tissot Superpole:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR    1'21.876  
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   0.009 
3. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   0.172 
4. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           0.568 
5. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       0.573 
6. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR       0.867 PR
7. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR       0.999 PR
8. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          1.200 
9. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha        Yamaha YZF R1          1.309 PR
10.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R   1.356 PR
11.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           1.578 
12.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR       1.643 PR
13.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          1.686 PR
14.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R   1.864 PR
15.MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          2.028 
16.JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson     Yamaha Yamaha YZF R1   2.276 PR
17.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          2.602 PR
18.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR        2.603 PR
19.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR        2.825
Privé rijder/teaM

 

 

 

 

 

 

 

 


Geico WorldSBK Laguna Seca /USA 2019 Combined Results after FP 3:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR    1'23.089  
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   0.298
3. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   0.389 
4. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR       0.414 PR
5. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1          0.531 
6. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR       0.625 
7. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR       0.691 PR
8. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR           0.708
9. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha       Yamaha YZF R1          0.832 PR
10.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR       1.099 PR
11.MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1          1.158 
12.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1          1.212 PR
13.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR           1.309 
14.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1          1.310 PR
15.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R   1.644 PR
16.JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson    Yamaha  YZF R1         1.703 PR
17.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R   1.812 PR
18.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR        2.051 PR
19.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR        2.769 
PR = Privé rijder/team

 

 

 

 

 

 

 

 

 
GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Free Practice 3:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR     1'23.089  
2. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R    0.371 
3. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R    0.389 
4. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR        0.414 PR
5. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1           0.531 
6. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR        0.625 
7. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR        0.691 PR
8. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha        Yamaha YZF R1           0.832 PR
9. TOM  SYKES            GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR            0.877 PR
10.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR        1.099 PR
11.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1           1.212 PR
12.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR            1.309 
13.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1           1.310 PR
14.MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1           1.326 
15.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R    1.644 PR
16.JD. BEACH             USA Attack Performance Estenson     Yamaha YZF R1           1.703 PR
17.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R    1.812 PR
18.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR         2.051 PR
19.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR         3.174
Privé rijder/teamFoto credit: WorldSBK, Kawasaki, donnyfoto.com.

GEICO FIM WorldSBK 2019 Laguna Seca/USA Results Day 1...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geico WorldSBK Laguna Seca /USA 2019 Combined Results Day 1:

1. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R  1'23.387 
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR         0.032 
3. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R     0.263 
4. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR             0.410 
5. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR         0.465 
6. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha       Yamaha YZF R1            0.538 PR
7. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR         0.556 PR
8. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1            0.825
9. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1            0.860 
10.JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR         0.952 PR
11.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1            1.018 PR
12.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1            1.177 PR
13.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR         1.344 PR
14.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R     1.552 PR
15.JD BEACH              USA Attack Performance Estenson    Yamaha YZF R1            1.586 PR
16.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR             1.613 
17.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R     2.114 PR
18.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR          2.471 
19.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR          2.596 PR
PR = PRIVÉ RIJDER/TEAM
  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Geico WorldSBK Laguna Seca /USA 2019 Results Free Practice 1:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR   1'23.440 
2. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR          0.546 
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR      0.747
4. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         0.791 
5. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1         0.807 
6. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R  0.860 
7. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R  1.030 
8. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing - Yamaha       Yamaha YZF R1         1.148 
9. MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         1.174 
10.LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR      1.185 
11.JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR      1.305 
12.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR      1.481 
13.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1         1.658 
14.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R  1.718
15.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR       2.418
16.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR       2.543 
17.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R  2.654 
18.JD BEACH              USA Attack Performance Estenson    Yamaha Yamaha YZF R1  2.654 
19.MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR          2.674 
 


Laguna Seca/USA 2019: Wie gaat er als WK leider de zomerpause in?

Kwam viervoudig en regerend wereldkampioen Jonathan Rea met 16 punten achterstand op Alvaro Bautista (Ducati) naar het Engelse Donington zo vertrok de noord Ierse Kawasaki rijder "The UK" met 24 punten voorsprong op zijn Spaanse uitdager!

De grote vraag is nu natuurlijk hoe het komend weekend, 12 t/m 14 juli, verder gaat op het Weather Tech Raceway Laguna Seca circuit in Monterey/Californië?

Dat Jonathan Rea en Kawasaki het tij tov Ducati en Alvaro Bautista duidelijk hebben laten keren is na Donington en Misano wel duidelijk.

Ter herinnering: Na de Tissot Superpole race in Jerez/Spanje voerde Alvaro Bautista het WK nog aan met 61 punten voorsprong op het koningskoppel Rea en Kawasaki.

Na drie crashes, Jerez (race 2), Misano (race 2) en Donington (race1) kijkt de Spanjaard ineens tegen een achterstand van 24 punten aan. 

In 2018 kwam de Champ met maar liefst 65 punten voorsprong op Chaz Davies naar "the USA", nu dus met 24 voorsprong op Alvaro Bautista.

De grote vraag is dan ook of Bautista en Ducati nog voor de zomerpauze in staat zijn terug te slaan of we opnieuw een "doormars" van Rea te zien krijgen!

Nog in 2018 zegevierde Rea hier beide races en ook in 2017 was de tweede race een prooi voor de Ierse Brit!

In het totaal stond Rea hier na de terugkeer van het WorldSBK in 2013 naar het Laguna Seca circuit in 2013 acht keer op het podium waarvan 4 keer als winnaar.

Rea’s teamgenoot Leon Haslam, actueel vijfde in het WK, stond bijna op alle podiums ter wereld: Echter nog nooit in Laguna Seca podium! Zijn Rea en Haslam in Laguna Seca in staat Ducati opnieuw te bedwingen?

Voor Bautiista is Laguna Seca een nieuwe uitdaging met totaal andere en nieuwe perspectieven. Immers de Spanjaard was gewend gejaagd te worden maar is nu zelf "de jager"!

Een rol die Jonathan Rea eigenlijk het liefst zelf vertegenwoordigd!

Natuurlijk weet Bautista dat hij dringend moet terugslaan om punten goed te maken voor het de zomervakantie ingaat.

Een Jonathan Rea op circuits zoals bv Magny Cours/Frankrijk of het Circuito San Juan Villicum in Argentinië te verslaan wordt een lastige klus de Spanjaard.

De 34 jarige Bautiista kent Laguna Seca uit zijn MotoGP™ dagen waarbij een vierde plaats in 2013 zijn Highlight hier was. Wie weet helpt deze herinnering de best wel sympathieke Spanjaard een handje!

Continuïteit, dat hebben we bij Rea kunnen zien, is vaak de sleutel tot succes en niet winnen of crashen in de ée´n of andere race!

Bautista’s teamgenoot Chaz Davies struikelt nog steeds met de nieuwe Panigale V4 R en scoort erg onregelmatig.

Sprak iedereen de hele tijd van de Panigale V4 R als het “superwapen”, aan Davies, Rinaldi en Laverty is dit (nog) niet echt te zien.

Net als Rea heeft ook Davies goede herinneringen aan het Amerikaanse circuit en stond hier in het verleden, net als Rea, maar liefst acht keer op het podium waarvan drie keer (dubbel in 2015) als winnaar!

Nog in 2018 won de Welshman hier de Superpole en maar moest in beide races genoegen nemen met de tweede plaats achter zijn toenmalige aartsrivaal Jonathan Rea.

Daar is de Panigale V4 R courur nu ver vandaan en ook Davies weet dat hij het "Ducati tij" eindelijk moet keren!

Michael van der Mark is één van die rijders die vooral door hun continuïteit uitblinken en daardoor voorin “meedraaien” in dit prachtige kampioenschap.

Met 3 races minder, Misano/Italië, leek het erop dat vd Mark's derde plaats door zijn blessures een beetje "wankel" scheen te zijn.

Doch de Rotterdammer hield het hoofd koel en scoorde in Donington, pijnverbijtend, voldoende kostbare WK punten om zijn derde plaats tegen zijn Yamaha maatje Alex Lowes te kunnen verdedigen.

Zo komt de Nederlander met 14 punten voorsprong op Lowes naar Laguna Seca waar hij tot dusver hier altijd in de top 10 finishte.

Van der Mark's beste Laguna Seca resultaat stamt overigens uit 2016 toen hij met een ten Kate Honda in de eerste race vierde werd.

In 2018 scoorde Magic Michael hier met Yamaha nog een vijfde plaats in de tweede race. 

Alex Lowes stond hier in 2018 na de eerste race als derde op het podium en net als van der Mark scoorde de Brit hier, als hij “uitreed”, steeds Top 10 klasseringen.

Vanaf 2014 scoorde Lowes hier zes Top 10 plaatsen, drie keer haalde hij de finish niet en één keer finishte hij als 14e.

Iemand die misschien wat minder “opvalt” maar daardoor niet minder gevaarlijk is de Sofuoglu prothese Toprak Razgatlioglu.

De 22jarige rustige maar altijd vriendelijke Turk scoorde dit seizoen al twee tweede en twee derde plaatsen en is actueel WK vijfde.

Razgatlioglu ging zowel in Misano als ook in Donington dit seizoen hard in het gelag om zijn eerste zege met wereldkampioen Jonathan Rea.

Waarschijnlijk is het slechts nog een kwestie van tijd voor hem dat daadwerkelijk gaat lukken.

Wie weet wordt het legendarische Laguna Seca de American Dream voor Razgatlioglu?   
De Britten hebben sowieso een sterke USA historie. Met negen podiums stond Tom Sykes van de actuele acteurs het vaakst op het Amerikaanse podium.

Drie keer wist de baardige Brit hier te winnen. De huidige BMW coureur veroverde vorige week in Donington zijn eerste Superpole voor zijn huidige werkgever BMW en veroverde zijn derde podiumplaats voor de Beierse motormerk dit seizoen.

Sykes neemt actueel de zevende plaats in in het WK, tendens stijgend!

BMW stond hier in 2013 met Davies (2e) en Melandri (3e) al eens op het podium en de honger van zowel Sykes als BMW is erg groot.

Ook de vorige week door een acute, zware, griep uitgevallen Markus Reiterberger is komend weekend weer normaal van de partij.

À propos Marco Melandri. De 36 jarige routinier, actueel WK negende achter Chaz Davies, maakte deze week bekend dat hij aan het eind van dit seizoen zijn carrière als motorcoureur definitief gaat beëindigen!

Daarmee verliest de motorsport opnieuw een grote naam/persoonlijkheid en verdwijnt er opnieuw een stuk wegrace ara zo te zeggen.

Iets waar we tijdens de zomerpauze nog terugkomen. 

Melandri’s Laguna Seca balans is over al die jaren is niet echt sterk. De kleine Italiaan pakte hier 2014 een overwinning en werd hier in 2013 een keer derde.

We zullen zien of het de (voor ons) sympathieke Italiaan goed doet wat minder druk op zijn schouders te voelen na het nemen van deze moeilijke beslissing!

WorldSBK Rookie Sandro Cortese is na zijn sterk begin, geplaagd door de vele valpartijen, terug gevallen naar de tiende plaats.

De Duitse Yamaha rijder zit in een echte crash en pech periode en scoorde bv in Donington slecht 3 WK punten.Voor Cortese kan het in de USA dus eigenlijk alleen maar bergop gaan en wie weet is het een voordeel voor de regerend FIM Supersport 600 wereldkampioen dat hij het circuit niet kent!

Ook Michael Ruben Rinaldi (Ducati) en en WorldSBK Rookie Alessandro Delbianco (Honda) zetten, net als Honda routinier Ryuichi Kiyonari overigens, komend weekend voor het eerst voet op het legendarische Laguna Seca circuit.

Een week na zijn mislukte poging om met zijn in Imola "fris" gebroken polsen in Donington weer van start te gaan gaat de Goeleven Ducati rijder het in Laguna Seca opnieuw proberen.

De Ier won hier ooit (2013) een race en pakte hier in 2018 in de tweede race nog een derde plaats.

Mocht Laverty toch niet kunnen rijden staat de Amerikaan PJ Jacobsen bereid om voor hen in te vallen.

Leon Camier maakt wel grote stappen voorwaarts wat zijn geblesseerde schouder betreft doch Honda coureur is niet fit genoeg om op zijn CBR1000 RR te klimmen.

Camier's doel is om er tijdens de zomertest in Portimao/Portugal weer bij te zijn.   

Naast de normale “stamrijders” zal ook de Amerikaan J.D. Beach (Yamaha) zijn WK debuut in het WorldSBK gaan maken.

“James Douglas Beach” heeft een druk weekend voor de boeg want de Amerikaan rijdt komend weekend zowel in het WorldSBK als ook in het MotoAmerica Superbike kampioenschap waar hij actueel vijfde is.

WK stand voor Laguna Seca:

1. JONATHAN REA          Kawasaki  376
2. ALVARO BAUTISTA       Ducati    352
3. MICHAEL VAN DER MARK  Yamaha    206
4. ALEX LOWES            Yamaha    192
5. LEON HASLAM           Kawasaki  187
6. TOPRAK RAZGATLIOGLU   Kawasaki  153
7. TOM SYKES             BMW       139
8. CHAZ DAVIES           Ducati    130
9. MARCO MELANDRI        Yamaha    124
10.SANDRO CORTESE        Yamaha     96

FIM WorldSBK Laguna Seca/USA 2018 Results Race 1:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR  1'23.248 
   25 Laps = 90,250 Km in 35'15.071 Min. = 153,612 km/u
2. CHAZ DAVIES           GBR Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R    2.978
3. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1       12.212 
4. EUGENE LAVERTY        IRL Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF     14.309 
5. MARCO MELANDRI        ITA Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R   16.712
6. XAVI FORES            ESP Barni Racing Team                    Ducati Panigale R   18.929 PR
7. TOM SYKES             GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR    25.638 
8. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1       26.211 
9. JORDI TORRES          ESP MV Agusta Reparto Corse              MV Agusta 1000 F4   31.579 
10.JAKE GAGNE            USA Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR     38.084 
11.YONNY HERNANDEZ       COL Team Pedercini Racing                Kawasaki ZX-10RR    44.971 PR
12.ROMÁN RAMOS           ESP Team GoEleven Kawasaki               Kawasaki ZX-10RR    45.412 PR
13.KAREL HANIKA          CZE Guandalini Racing                    Yamaha YZF R1       50.768 PR
14.LORENZO SAVADORI      ITA Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF   1'06.063 
15.LORIS BAZ             FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team          BMW S 1000 RR        1 Lap 
---------------------------------------Race niet beëindigt-------------------------------------
  TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR Kawasaki Puccetti Racing             Kawasaki ZX-10RR   19 Laps PR
  JOSH HERRIN            USA Attack 2Wheel Legal Yamaha           Yamaha YZF R1      18 Laps PR
  LEON CAMIER            GBR Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR    17 Laps 
  PATRICK JACOBSEN       USA TripleM Honda World Superbike Team   Honda CBR1000RR    15 Laps PR
  LEANDRO MERCADO        ARG Orelac Racing VerdNatura             Kawasaki ZX-10RR   15 Laps PR
PR = Privé Rijder/Team.

FIM WorldSBK Laguna Seca/USA 2018 Results Race 2...

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR5 1'23.480  
   25 Laps = 90,250 km in 35'09.683 Min. = 154,004 km/u
2. CHAZ DAVIES           GBR Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R    5.099 
3. EUGENE LAVERTY        IRL Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF      6.711 
4. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1        8.011 
5. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1        9.746 
6. XAVI FORES            ESP Barni Racing Team                    Ducati Panigale R   14.791 PR
7. JORDI TORRES          ESP MV Agusta Reparto Corse              MV Agusta 1000 F4   16.711 
8. TOM SYKES             GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR    17.284 
9. JAKE GAGNE            USA Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR     35.421 
10.LORIS BAZ             FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team          BMW S 1000 RR       39.802 
11.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura             Kawasaki ZX-10RR    42.946 PR
12.ROMÁN RAMOS           ESP Team GoEleven Kawasaki               Kawasaki ZX-10RR    43.437 PR
13.LEON CAMIER           GBR Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR     44.563 
14.KAREL HANIKA          CZE Guandalini Racing                    Yamaha YZF R1       47.257 PR
15.YONNY HERNANDEZ       COL Team Pedercini Racing                Kawasaki ZX-10RR    53.415 PR
16.JOSH HERRIN           USA Attack 2Wheel Legal Yamaha           Yamaha YZF R1       58.107 PR
------------------------------------Race niet beëindigt----------------------------------------
   PATRICK JACOBSEN      USA TripleM Honda World Superbike Team   Honda CBR1000RR    16 Laps PR
   LORENZO SAVADORI      ITA Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF     6 Laps 
   MARCO MELANDRI        ITA Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R   3 Laps 


2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |