image1

Portimão/Portugal dag 1: Regerend wereldkampioen Jonathan Rea het snelst!

Na de eerste testdag op een koud en erg windig Autodromo do Algarve Portimao voert viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea de tijdenlijst aan.

Zo heel gemakkelijk ging dat aanvangs niet vooral de Brit Alex Lowes (Yamaha) en de Turk Toprak Razgatlioglu ( Kawasaki) boden vooral in de ochtend sessies veel "weerstand".

Ook aan het eind van de dag zat het veld dicht bijelkaar en was Markus Reiterberger (BMW) op P9 de eerste die op de tijd van Champion Rea meer dan een seconde (1.487) verloor.

Verder lezen: Portimão/Portugal dag 1: Regerend wereldkampioen Jonathan Rea het snelst!

Jerez test dag 2: Kawasaki minimaal sneller als Yamaha...

Crashes voor Davies, Sykes en Sandro Cortese...

Viervoudig en regerend wereldkampioen Jonathan Rea stelde de tweede en laatste testdag in het Spaanse Jerez orde op zaken. De Kawasaki man was met zijn tijd van 1:39,160 min de snelste en lang de enige coureur die onder de 1.40 minuut bleef.

Later op de dag lukte dat ook nog vier andere rijders: Yamaha "piloot" Alex Lowes (1:39,372), Rea's Britse teamgenoot Leon Haslam (1:39,502), Ducati's nieuwtoegang Alvaro Bautista (1:39,620) en de snelle Turkse Kawasaki rijder Toprak Razgatlioglu (1:39,942).

Verder lezen: Jerez test dag 2: Kawasaki minimaal sneller als Yamaha...

Jerez/Spanje dag 1: Yamaha en Kawasaki gelijk op...

Yamaha presenteerde zich deze eerste dag verrassend sterk en Alex Lowes wist deze eerste dag als snelste af te sluiten. De Brit reed op het nieuwe Spaanse asfalt een tijd van 1:40,442 min en was daarmee 0,008 sneller dan regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki).

Lang leek het er op dat Rea deze onder deze nieuwe/andere omstandigheden eerste dag als snelste zou afsluiten doch op het laatst was het opnieuw Alex Lowes die 0.008 seconde sneller was dan de Noord Ier.

Overigens besloten Rea en Kawasaki de morgensessie er helemaal niet uit te gaan: Te koud en te slechte gripverhoudingen op het vorige week nieuw geasfalteerde circuit aldus de Champ!

Verder lezen: Jerez/Spanje dag 1: Yamaha en Kawasaki gelijk op...

Alex Lowes bezorgd om Yamaha’s strategie…

Sinds de comeback van Yamaha in het WorldSBK als fabrieksteam 2016 wist men tot nog toe (slechts?) drie races te winnen!

In 2018 won Michael van der Mark in Donington/Groot Brittannië beide races terwijl teamgenoot Alex Lowes in Tsjechië de tweede race op zijn naam wist te schrijven! De Brit zijn eerste überhaupt in het WorldSBK.

Opvallend: De wisselvallige prestaties van de Yamaha R1. Het ene weekend zijn Top 5 resultaten niet eens haalbaar terwijl men het weekend erop beide Yamaha’s mee om podiumplaatsen strijden!

Verder lezen: Alex Lowes bezorgd om Yamaha’s strategie…

BMW Star Tom Sykes: Heb precieze voorstellingen...

Met een nieuwe S1000 RR, een nieuw team en ex wereldkampioen Tom Sykes wil BMW opnieuw concurrentvaardig worden 2019. Sinds 2013 veroverde de Beierse motorfietsenfabrikant geen podiumplaatsen meer in het Superbike WK.

Na negen jaar voor Kawasaki te hebben gereden hoopt Tom Sykes dat BMW hem een motorfiets kan bieden die beter bij zijn stop and go rijstijl past als de ZX-10RR  waarop hij de laatste drie jaar heeft gereden.

Ook BMW’s nieuwe partnerteam Shaun Muir Racing heeft met Aprilia bewezen om podiumplaatsen meerijden te kunnen.

Met Superpole recordhouder Tom Sykes (46 pole’s) contracteerde BMW de snelste Superbike coureur over één ronde gezien!

Verder lezen: BMW Star Tom Sykes: Heb precieze voorstellingen...
2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |