image1

Scott Redding (Ducati) veel kunnen proberen…

Donny/Gordon Ritchie 06.12.2019

Als snelste Ducati rijder tijdens laatste WorldSBK test van dit seizoen in het Spaanse Jerez verloor Ducati WorldSBK debutant Scott Redding meer dan een seconde op de "fabeltjestijd" van Jonathan Rea.

Tijdens deze tweedaagse test wist vijfvoudig Kawasaki wereldkampioen Jonathan Rea als enige, 1:38,397 min, duidelijk onder de magische grens 1:39 grens te blijven. Niettemin is de Brit dik tevreden met dit resultaat.

Na tijdens zijn eerste "grote" WorldSBK test in het Spaanse Aragón wist Redding duidelijk te overtuigen met de snelste tijd over twee dagen.

Tijdens zijn tweede grote krachtmeting met Rea & co. in het Spaanse Jerez liep het allemaal een beetje anders voor de ex MotoGP coureur.

Zo vond de Brit zijn eigen naam met zijn snelste erachter (1:39,466 min) terug op P5 na twee dagen.

Daarbij moet het wel een beetje pijn gedaan hebben dat Kawasaki nieuwkomer Alex Lowes (Kawasaki) met zijn 1:39,400 min sneller was dan Ducati's nieuwtoegang Redding en in Integenstelling tot de Ducati "piloot" zijn tijd op racebanden reed.

Het verschil tussen Lowes op racebanden en Redding met kwalificatiebanden bedroeg slechts 0,066 doch een speldenprik was het wel.

Redding's teamcollega Chaz Davies had volgens eigen zeggen zoveel te doen (testen) dat hij geen tijd vond om echt op tijdenjacht te gaan of met een qualifyer uit te rukken.

Sowieso is Davies bekentelijk geen coureur wat snelle testtijden betreft wat hij ook deze keer weer bevestigde door deze test met een tijd van 1:40,000 min op P9 af te sluiten.

Voor Redding was dit pas de derde keer dat hij met de Panigale V4R in Superbike trim reed.

De 26 jarige "paradijsvogel" uit het Britse Quedgeley (nabij Gloucester) had in Jerez duidelijk meer moeite met de elektronica en de Pirelli banden en de daarbij passende set-up als nog in Aragón.

<< We hebben ons tijdens de Jerez test vooral beziggehouden met het testen van nieuwe (Pirelli) banden en ontwikkelingen voor de toekomst. >> aldus Redding tegen het Duitse Speedweek.

<< We hebben vooral geprobeerd meer grip voor de achterkant te vinden, daar heb ik nogal wat problemen. We hebben echt veel geprobeerd maar het werd eigenlijk nauwelijks beter. >>

<< Pas aan het eind van de tweede dag vonden we dan toch iets wat daadwerkelijk wat opleverde.

Ondanks dat we nog niet daar zijn waar we zouden willen zijn hebben we toch een klein stapje voorwaarts kunnen maken. >>

<< Dat wil zeggen dat we nu weten in welke richting we moeten werken. >>

In het Brits Superbike Kampioenschap (BSB) is het gebruiken van elektronische "rijhulpen" verboden waardoor de BSB kampioen van 2019 compleet moet omdenken wat het rijden op een met elektronica volgepompte WK Superbike betreft.

<< De bikes in het BSB en WorldSBK zijn  min of meer identisch. >> zo Redding verder, << Het help me dan ook best wel dat ik de Panigale uit de BSB ken. >>

<< Er zijn wel wat kleine verschillen zoals de demensie van de banden.  In het BSB hebben we geen elektronische “hulpen” die me tijdens het rijden helpen. >>


<< De Superbike electronica is tamelijk nieuw voor me, maar eerlijk gezegd hoeft al dat “ingrijpen” van al die elektronische hulpmiddelen niet echt. >>

<< De Panigale V4R functioneerd ook zo prachtig en deze "hulpmiddelen" moeten alleen onder bepaalde omstandigheden ingrijpen om me dan te helpen. >>

<< Ik had altijd al problemen met grip aan het achterwiel wat ik middeles de electronica probeer te verbeteren. >>

<< Ze helpt natuurlijk het volle potentieel uit de bike te halen. Al met al ben ik tevreden met de Jerez test, we hebben veel kunnen proberen en op onze lijst voor 2020 kunnen afwerken. >>

Behalve een long run hebben we eigenlijk alles kunnen afwerken. >> zo Ducati’s nieuwtoegang. Het was goed in Jerez twee zo mooie testdagen te hebben waarbij we onze tijd zinvol hebben kunnen benutten. >>

<< Wegens wat crashes en olie op het circuit hadden we een paar onderbrekingen maar dat is normaal. >>

<< Zoals gezegd was het voor mij en Ducati belangrijk een aantal dingen af te werken om daarna met een masterplan en nog sterker aan het nieuwe seizoen te beginnen. >>

Onze basis is goed waarbij ik het gevoel heb niet het volle potentieel uit de Ducati te halen! >> 

Chaz Davies (Ducati): << Het duurt niet meer lang. >>

Ook Ducati "fabriekspiloot" Chaz Davies wist ondanks zijn  slechts negende tijd, 1:40,000 min tijdens de Jerez test een stap naar voren te maken. 

Davies finishte in 36 races tien keer op het podium en beëindigde het seizoen 2019 als WK zesde.

Zijn enige overwinning vierde de Walesman tijdens de tweede hoofdrace in het Amerikaanse Laguna Seca.

Ook Davies maakte optimaal gebruik van deze laatste gelegenheid in dit seizoen om nog te proberen zijn Ducati Panigale V4R te verfijnen voordat het in de winterpauze gaat.

<< Het waren twee lange testdagen. >> relativeert de 32 jarige Welchman. << We hebben echter iets gevonden wat de achterkant van de bike beter stabiliseert. >>

<< Daar Jerez niet echt tot mijn lievelings circuit behoord testten we hier verschillende set-ups en waarbij we dan aan het eind was positiefs vonden. >>

<< Tijdens de test hebben we wat met het gewicht heen en weer geschoven waardoor een paar, positieve, dingen naar voren kwamen. >> aldus een enigszins traag werkende Davies!

<< Tegen het eind liep ons dan de tijd weg en konden we jammer genoeg geen qualifyer inzetten en ook de nieuwe voorband van Pirelli heb ik niet kunnen testen, jammer! >>

<< Na een lang seizoen is het voor het team en mezelf tijd om af te sluiten en onze batterijen nieuw te laden. >>

<< Gelukkig duurt het dan niet zo heel lang voordat we weer in het zadel van onze bikes kunnen plaatsnemen en weer gaan racen. >>

Tijden Jerez test, 29. November:

1. Jonathan Rea           Kawasaki 1:38,397*
2. Loris Baz              Yamaha   1:39,280*
3. Michael van der Mark   Yamaha   1:39,287*
4. Alex Lowes             Kawasaki 1:39,400
5. Scott Redding          Ducati   1:39,466*
6. Tom Sykes              BMW      1:39,587*
7. Toprak Razgatlioglu    Yamaha   1:39,634*
8. Niccolo Canepa         Yamaha   1:39,967
9. Chaz Davie             Ducati   1:40,000
10. Eugene Laverty        BMW      1:40,328*
11. Xavi Fores            Kawasaki 1:40,356
12. Michele Pirro         Ducati   1:40,427
13. Federico Caricasulo   Yamaha   1:40,613
14. Garrett Gerloff       Yamaha   1:40,714
15. Lorenzo Savadori      Kawasaki 1:40,946
* met qualifyers.

Foto credit: WorldSBK, Ducati, Kawasaki, MCM en donnyfoto.com

Jerez test dag 2: Jonathan Rea domineert opnieuw...

Donny 29.11.2019

In een snelste tijd van 1:38,811 min beëindigde Kawasaki star Jonathan Rea de laatste grote test in het Spaanse Jerez de la Frontera. Met een achterstand van 0,883 seconde volgde Ten Kate Yamaha "piloot" Loris Baz voor Michael van der Mark.

Ondanks een technisch probleem tijdens de morgensessie leek het er lang op dat Michael van der Mark deze tweede dag als snelste zou afsluiten.

Doch met nog zo'n 15 minuten te gaan moest de Nederlander toezien dat Rea en Baz langszij kwamen.  

Na de eerste dag ookal de snelste te zijn geweest, 1:39,207 min, brandde de vijfvoudig wereldkampioen tijdens de middagsessie een deze tijd van 1:38,811 min in het Spaanse asfalt.

Met deze tijd was de Noord Ier zelfs een seconde sneller als zijn eigen snelste raceronde van 1:39,876 min dit seizoen!

Tijdens Rea's eerste poging met een qualifyer zette hij al een tijd neer van von 1:38,247 min wat al bijna record was.

Goed 10 minuten voor het eind van deze tweedaagse test reed hij dan de bovengenoemde fabeltijd van reed de reed hij al een tijd van 1:38,811 minuut.

Hierbij moet echter gezegd worden dat de tijden in Jerez om reden van de koelere temperaturen als die tijdens het raceweekend meestal sneller zijn wat een vergelijk natuurlijk erg moeilijk maakt.

Gelijk daarna rukten nog een paar coureurs met qualifyers uit en de laatste 5 minuten was het dan ook een heksenketel op het Spaanse circuit.

Doch ondanks vele verwoede pogingen wist niemand ook maar in de buurt van Rea's Supertijd te komen.

Opmerkelijk: Terwijl Rea, Baz en van der Mark hun snelste tijden op qualifyers reden reed Alex Lowes (Kawasaki) zijn tijd van 1:39,400 op racebanden om deze test desondanks als vierde af te sluiten!

De Brit verloor op Rea dan wel meer als een seconde (1.003 sec), doch op tweede man Baz was het slechts 0,012 sec.


Zo bestond de Top 4 uit louter Kawasaki's en Yamaha's voor WorldSBK debutant Scott Redding die zijn tweede grote test als vijfde beëindigde voor de BMW van Tom Sykes.

De gisteren nog als tweede geklokte Toprak Razgatlioglu had deze tweede dag veel te testen (Öhlins) en viel, wat weinig te zeggen heeft, terug naar de zevende plaats.

Yamaha testrijder Niccolo Canepa beëindigde deze test zonder met een qualifyer te hebben gereden als sterke achtste.

Ook Ducati factory coureur Chaz Davies zag af van kwalificatiebanden en beëindigde deze test als negende waarbij we weten dat de Walesman geen testtijdrijder is.

BMW debutant Eugene Laverty sloot deze test als tiende af, was echter bijna twee seconden langzamer als Jonathan Rea!    

Kawasaki debutant Xavi Fores, Michele Pirro (Ducati), beide GRT Yamaha WK debutanten Federico Caricasulo en Garrett Gerloff en WorldSBK terugkeerder Lorenzo Savadori (Kawasaki) maakten de plaatsten 11 t/m 15 vol...

WK debutant Federico Caricasulo crashte tijdens de morgensessie zo hard dat zijn Yamaha R1 klem onder de airfences kwam te liggen en de Yamaha zo erg beschadigd bleek te zijn dat de test er voor de jonge Italiaan op zat!

Zeiten Superbike-WM, Jerez-Test, 29. November:

1. Jonathan Rea          Kawasaki  1:38,397   61 Laps*
2. Loris Baz             Yamaha    1:39,280   83 Laps*
3. Michael van der Mark, Yamaha    1:39,287   79 Laps*
4. Alex Lowes            Kawasaki  1:39,400   79 Laps
5. Scott Redding         Ducati    1:39,466   70 Laps*
6. Tom Sykes             BMW       1:39,587   65 Laps*
7. Toprak Razgatlioglu   Yamaha    1:39,634   72 Laps*
8. Niccolo Canepa        Yamaha    1:39,967   57 Laps
9. Chaz Davies           Ducati    1:40,000   77 Laps
10.Eugene Laverty        BMW       1:40,328   65 Laps*
11.Xavi Fores            Kawasaki  1:40,356   52 Laps
12.Michele Pirro         Ducati    1:40,427   38 Laps
13.Federico Caricasulo Yamaha    1:40,613   52 Laps
14.Garrett Gerloff      Yamaha    1:40,71    81 Laps
15.Lorenzo Savadori      Kawasaki  1:40,946   68 Laps
* =
kwalificatiebanden


 

 

 

 

 

 

 


Foto credit: WorldSBK-donnyfoto.com

 

 

Jerez test Spanje dag 1: Champ Rea het snelst...

Donny 28.11.2019.

Tijdens de eerste dag van de laatste tweedaagse test van het seizoen 2019 was vijfvoudig wereldkampioen weer eens het snelst van alle 15 aanwezige Superbike coureurs.

De Noord Iersewereldkampioen noteerde een snelste tijd van 1:39,207 min.

Met deze 1:39,207 min was de Champ al sneller als zijn eigen snelste raceronde van 1:39,876 min van dit seizoen.

Op zijn eigen polerecord van dit seizoen, 1'38.247 min gereden met een qualifyer, ontbreekt 1.158 sec.

Opnieuw verrassend was het optreden van de van Kawasaki naar Yamaha overgestapte Toprak Razgatlioglu.

De jonge Turk wist tijdens de laatst geklokte ronde een tijd van 1:39,226 te rijden waarmee hij slechts 0.019 sec langzamer was dan Champ Rea!

Michael van der Mark (Yamaha) nam met 1:39,541 min de derde tijd voor zijn rekening en verloor op de tijd van zijn nieuwe Yamaha teamgenoot 0,311 sec.

Ook van der Mark's ex teamgenoot Alex Lowes sloeg zich dapper met zijn nieuw arbeidsapparaat (Kawasaki) en noteerde een vierde tijd.

De in Nederlandse dienst rijdende (Ten Kate Yamaha) Loris Baz maakte met 1:40,128 min de Top vijf vol, was echter al bijna 0,921 sec langzamer dan Champ Rea.

Scott Redding, tijdens zijn "debuuttest" in Aragón/Spanje nog het snelst, beleefde in Jerez zijn eerste crash in het Ducati fabrieksteam. 

Doch bike en rijder kwamen er goed vanaf. Redding noteerde deze eerste dag de zesde tijd voor BMW "piloot" Tom Sykes.

Sykes was de eerste die met 1:40,431 meer dan een seconde (1.224 sec.) op de tijd van Rea verloor.

Redding's Ducati teamgenoot Chaz Davies, Yamaha testrijder Niccolo Canepa en BMW debutant Eugene Laverty completeerden zo te zeggen de Top 10 van deze eerste dag....   Tijden WorldSBK Jerez/Spain 28. November test Day 1:

1. Jonathan Rea          Kawasaki  63 Laps   1:39,207
2. Toprak Razgatlioglu   Yamaha    77 Laps   1:39,226
3. Michael van der Mark  Yamaha    98 Laps   1:39,541
4. Alex Lowes            Kawasaki  88 Laps   1:39,780
5. Loris Baz             Yamaha    98 Laps   1:40,128
6. Scott Redding         Ducati    65 Laps   1:40,137
7. Tom Sykes             BMW       50 Laps   1:40,431
8. Chaz Davies           Ducati    72 Laps   1:40,659
9. Niccolo Canepa        Yamaha    68 Laps   1:40,854
10.Eugene Laverty        BMW       63 Laps   1:40,971
11.Michele Pirro         Ducati              1:40,995
12.Garrett Gerloff       Yamaha              1:41,068
13.Xavi Fores            Kawasaki            1:41,098
14.Federico Caricasulo   Yamaha              1:41,439
15.Lorenzo Savadori      Kawasaki            1:41,527

Foto credit: WorldSBK-donnyfoto.com

Scott Redding: Ik ben zo dom als....

Scott Redding: <<Je valt in een diep zwart gat.>>

Donny 27.11.2019

Scott Redding heeft, zoals zoveel coureurs trouwens, in zijn carrière alle hoogte en dieptepunten al beleeft. <<Ik wou eind vorig seizoen met alles kappen.>> verried de 26 jarige Brit aan het Duitse Speedweek. 

Met het winnen van de 125 cc klasse tijdens de MotoGP in Donington in 2008 was Redding met zijn 15 jaar en 170 dagen de jongste Grand Prix winnaar in de 125 cc. Van 2010 tot 2013 reed de Brit in de Moto2 en beëindigde 2013 het seizoen als vicewereldkampioen.

2014 "promoveerde" Redding dan naar de MotoGP waar hij in vijf jaar MotoGP twee podiumplaatsen, 2015 met Marc VDS Honda derde in Misano en 2016 derde met Pramac Ducati in Assen, veroverde.

Na een catastrofaal seizoen 2018 met Aprilia vond Redding 2019 geen zitje meer in de MotoGP en wisselde min of meer gedwongen in het Brits Superbike kampioenschap wat hij dit jaar als Brits Superbike kampioenafsloot.

Toen WorldSBK vicewereldkampioen Alvaro Bautista in augustus bekend gaf 2020 naar Honda te willen overstappen liet het antwoord van Ducati niet lang op zich wachten en stelden kort daarna Redding als nieuwe teamgenoot van Chaz Davies in het officiële Aruba.it fabrieksteam voor.

Tijdens de eerste krachtmeting met Champ Rea en co. een paar weken terug in het Spaanse Aragón was de Brit vanaf het begin afaan concurrentwaardig.
Morgen, donderdag, en vrijdag vind in het Spaanse Jerez de laatste test van het seizoen 2019 plaats waar alle grote teams vertegenwoordigd zullen zijn.  

<< Ik wou eind vorig seizoen met alles kappen.>> verried Redding in een interview met collega Ivo Schützbach, << Ik zat helemaal aan en dacht erover na of racen wel dat is wat ik werkelijk wil. Ik bevond me in een zeer zeer moeilijke en hopelose situatie. >>

<< Toen, ineens, kreeg ik de mogelijkheid met een bike en team waarmee ik winnen de kans om in het Brits Superbike kampioenschap te gaan rijden. >>

<< Voor mijn part was ik ook sneeuwmobiel gaan rijden, maakte me niet uit wat, als ik maar kon winnen. >>

<< Ik wou laten zien dat ik kan winnen. Toen ik naar het BSB (British Super Bike) overstapte waren de verwachtingen aan mezelf dan ook erg hoog: Ik wou winnen. >>

<< Dat waren eisen die ik aan mezelf stelde, dat kwam niet van buitenaf. Maakt nu niets meer uit trouwens. >> 

<< Als je snel bent stel je jezelf steeds weer de vraag of je het werkelijk zelf bent of de motor waarop je zit. Daarom zijn resultaten voor je eigen kop zo belangrijk. >>

<< Als je een tijdlang slechte resultaten behaald val je in een diep zwart gat. Daarbij ligt het echter niet altijd aan de rijder. >>

<< Soms is het zo dat een minder succesvolle rijder van bike wisselt in een top team en dan ineens weer snel is. Daarom ben ik waar ik nu ben zo gelukkig. Vorig jaar om deze tijd was het echt kl..., het was gewoon verschrikkelijk. >>

<< Nu het ik twaalf succesvolle maanden achter me en voel me echt fantastisch. Ik was in mijn carrière al vaak op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. >> peinst de man met het nummer 45 verder.

<< Als ik na 2013 nog een jaar in de Moto2 was gebleven en pas het jaar daarna was overgestapt naar de MotoGP was ik waarschijnlijk in het Tech3 Yamaha team beland. >>

<< Dan was mijn carrière waarschijnlijk heel ander verlopen. >>


<< In plaats daarvan zat ik op een open Honda, dat was de verkeerde basis. >>

<< 2015 belande ik bij Marc VDS, een goed team doch het slechtste jaar van Honda. Daarna vond ik onderdak bij Pramac Ducati wat op zich erg goed was. >>

<< Ik had nooit het materiaal om te kunnen winnen. Mijn verwachtingen zijn echter altijd dat ik de kans heb te winnen en dat ik succesvol ben. >>

<< Het maakt voor mij geen zin om bv als achtste, tiende of nog slechter te finishen. >>

<< Wat het verkeerde tijdstip betreft, toen ik bv bij Pramac Ducati wegging kregen ze het jaar daarop de beschikking over fabrieksmateriaal. Dat demoraliseerde me compleet! >>

<< Ik ging toen naar Aprilia en heb werkelijk alles gegeven om deze bike te ontwikkelen. De stap naar voren maakten ze echter pas toen ik wegging! 

Een minder mooie anekdote van Redding!

Zoals zoveel MotoGP rijders uitte ook Redding zich in het verleden vaak minderwaardig over het Superbike WK. Daarbij liet de huidige Ducati factory rijder vaak spreuken los waarvan het niveau niet al te hoog lad.

Opmerkingen over zichzelf als: << Ik ben zo dom als hondestront (sorry). >> of << Een stuk stront kan niet glansen >> over Aprilia's MotoGP bike waren niet de beste verwoordingen van gevoelens!  

Nog voor twee jaar bazuinde de 26 jarige Brit rond dat hij liever bij McDonald's werken ging als Superbike WK te rijden.

<< Dat heb ik voor en paar jaar gezegd ja, het Superbike WK heeft zich echter sindsdien sterk veranderd. >> probeert Redding de zaak te relativeren.

<< Superbikes nu zijn veel meer echte racemachines geworden. Mijn huidige Ducati is meer racebike als de MotoGP machine die Aprilia me een jaar geleden ter beschikking stelde. >>


<< Ik had met mijn commentaren niet zo voorbarig moeten zijn en was in het verleden wel eens wat naïef wat mijn commentaren betreft. >> monkelt Redding verlegen,

<< Ik heb over het Brits kampioenschap hetzelfde gezegd  terwijl het de beste beslissing in men leven was. Daar werd ik weer de persoon die ik ben. En ik kon de mensen laten zien wat voor een rijder ik ben. >>

<< Maar ik had inderdaad niet zo ambitieus moeten zijn met mijn uitspraken zonder te weten waarover ik het heb. Maar bij is het nu eenmaal zo dat als je me nu wat vraagt ik je een antwoord geef zoals ik op dat moment denk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto Credit: WolrdSBK, MotoGP, MCM, donnyfoto.com

 

 

Officiële Motul FIM WorldSBK 2020 kalender met verrassingen...

Donny 22.11.2019

De officiële FIM WorldSBK kalender omvat net als in 2019 13 event. Naast drie races in Spanje, met Barcelona als nieuw event, slaat het WorldSBK 2020 ook hun tenten op in het Duitse Oschersleben. 

Zoals we al jaren gewend zijn gaat het seizoen op 28 februari van start in Phillip Island/Australië een dikke twee uur ten zuiden van Melbourne.

Op maandag en dinsdag voor de seizoen opener krijgen de Superbikers en de Supersport 600 coureurs nog een laatste gelegenheid om tijdens een officiële Dorna test op het Phillip Island Grand Prix Circuit de puntjes op de i te zetten.

Zo te zeggen op de terugreis naar Europa gaat het twee weken later, 13 t/m 15 maart, verder in het Arabische Doha/Qatar waar normaal gesproken altijd de seizoenafsluiter plaatsvindt.

In tegenstelling tot andere jaren vindt het event niet van donderdag t/m zaterdag plaats maar gewoon van vrijdag t/m zondag.

Wat het (toch al niet aanwezige) publiek in Qatar betreft is het natuurlijk best wel nadelig dat de MotoGP een week voor het WorldSBK event op het Losail International Circuit aan hun seizoen 2020 beginnen! 

Erg positief is dat de Europa "seizoenopener" daarna niet zoals de laatste jaren einde maart in het de laatste jaren koude Aragón plaatsvindt. 


2020, van 17 t/m 29 maart, verhuisd dit event naar het zuidelijk, en hopelijk warmer, gelegen Circuito de Jerez Ángel Nieto in Jerez.

Hier rijden ook de FIM Supersport 300 coureurs hun eerste race. 

Van 17 t/m 19 april gasteert het hele WorldSBK circus dan op "The Cathedral off Speed in het Drentse Assen.

Net als in Aragón geld ook hier dat we hopen dat de weersomstandigheden hier ook beter zullen zijn als de sneeuw van 2019. 
 


Na Assen volgen er een kleine pauze van 3 weken pauze en gaat het van 8 t/m 10 mei (Moederdag), verder op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola in Italië.

Imola was 2019, als ik me goed herinner, het event wat de meeste toeschouwers trok.

Na Italië, van 22 t/m 24 gaat het naar het Spaanse Motorland Aragón, fototechnisch één van de mooiste circuits.

Doordat we hier later zijn dan andere jaren zal het deze keer waarschijnlijk niet zo koud zijn als dat de afgelopen jaren het geval was.

Van Spanje gaat het dan van 12 t/m 14 juni opnieuw naar Italië, deze keer aan de Adriatische zee op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, Riviera Di Rimini.

Eigenlijk al in de tweede seizoenhelft gaat het van 3 t/m 5 juli verder op een van de "Oldtimers" in de WorldSBK kalender: Het Engelse Donington Park Circuit.

Ook hier zijn we later als de voorgaande jaren en mogen we warmere temperaturen verwachten dan we dat gewend zijn in the UK. 

Na twee jaar van abstinentie keert Duitsland op de FIM World Superbike kalender terug. 


Na de Nürburgring en de Lausitsring gaan we nu van 31 juli t/m 2 augustus naar de Motorsport Arena van Oschersleben, een slordige 30 km van de stad Magdeburg in het voormalig "Oostblok".

Na Oschersleben volgt dan de zomerpauze van vijf weken en beginnen we van 4 t/m 6 september aan de seizoenfinale aan de prachtige Portugese Algarve op het Algarve International Circuit in de buurt van Portimaó.

Fototechnisch gezien één van onze favorieten.

Na Portugal strijkt het WorldSBK circus dan voor de derde keer neer in Spanje.

Van 18 t/m 20 september bivakkeert het WorldSBK voor de eerste keer op het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya.

Dit event is een Highlight voor zowel WorldSBK/MotoGP promotor Dorna als ook voor de beide factory teams van Kawasaki en Honda die alle drie hun behuizing in de metropoolstad Barcelona hebben.

Zonder pauze gaat het dan verder naar het Circuit de Nevers Magny-Cours in het Franse Magny Cours. Hier stelde Champ Jonathan Rea al vier jaar achter elkaar zijn wereldtitel zeker.

Het prachtige in het groen gelegen circuit is tevens één van de best bezochte events in de WorldSBK kalender.  

Twee weken later, van 9 t/m 11 oktober, ondanks de enorme chaos van het afgelopen jaar, vindt dan de seizoenfinale plaats op het Zuid Amerikaanse Circuito San Juan Villicum, San Juan in Argentinië.

Naast Buriram/Thailand is verrassender wijze ook één van de meeste geliefde events, Laguna Seca/Californië/USA uit de kalender verdwenen.

De Dorna kon met het nieuwe management van Laguna Seca geen overeenstemming bereiken voor een WorldSBK event in 2020.

Oschersleben en Barcelona vervangen deze twee zeer kostenintensieve overzee races wat voor de Europese Superbike fans alleen maar positief is.

Nog beter was geweest de laatste race bv in Frankrijk te verrijden!

Het FIM WorldSSP 300 zullen alleen tijdens alle Europese events vertegenwoordigd zijn dus niet in Australië, Qatar en Argentinië...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK, Motorsport Arena Oschersleben, www.donnyfoto.com...

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |