image1

BMW Star Tom Sykes: Heb precieze voorstellingen...

Met een nieuwe S1000 RR, een nieuw team en ex wereldkampioen Tom Sykes wil BMW opnieuw concurrentvaardig worden 2019. Sinds 2013 veroverde de Beierse motorfietsenfabrikant geen podiumplaatsen meer in het Superbike WK.

Na negen jaar voor Kawasaki te hebben gereden hoopt Tom Sykes dat BMW hem een motorfiets kan bieden die beter bij zijn stop and go rijstijl past als de ZX-10RR  waarop hij de laatste drie jaar heeft gereden.

Ook BMW’s nieuwe partnerteam Shaun Muir Racing heeft met Aprilia bewezen om podiumplaatsen meerijden te kunnen.

Met Superpole recordhouder Tom Sykes (46 pole’s) contracteerde BMW de snelste Superbike coureur over één ronde gezien!

Met één WK titel (2013), 34 overwinningen en 108 podiumplaatsen is Mr. Superpole Tom Sykes na Jonathan Rea de beste Superbike coureur van de laatste 10 jaar!  
 
Tot dusver zijn de meldingen van de Brit wat de BMW S1000 RR betreft alleen maar positief. BMW Motorsport directeur Marc Bongers verklaarde in een gesprek met Speedweek.com:

<< Fundamenteel geloof ik dat de basis van de BMW S1000 RR basismotor de rijstijl van Tom veel meer tegemoet komt dan de bike waarop hij de laatste jaren reed. >>

<< Daarmee moest hij permanent zijn rijstijl ombouwen en aanpassen en met hoge bochtenspeed rijden, iets  wat eigenlijk niet zo Tom’s  rijstijl is. >>

<< Zo rijdt Tom naar eigen zeggen alleen maar als het niet anders kan. >>

In december 2018 testen Sykes en zijn nieuwe teamgenoot Markus Reiterberger samen met het nieuwe BMW Motorrad World Team  samen met hun nieuwe partner Shaun Muir Racing (SMR) met de nieuwe S 1000 RR in het Spaanse Almeria.

Volgende week donderdag en vrijdag volgt dan de eerste krachtmeting met de concurrentie in het Spaanse Jerez!

 


<< Tijdens de eerste test was ik zeer onder de indruk van het feit hoe goed we allemaal al hebben samengewerkt. >> zo de 33 jarige Brit.  << Zelfs tijdens de test leverde BMW nog nieuwe delen. Mijn eerste indruk van de S1000 RR is zeer goed, ik wil laten zien wat er in deze bike steekt. >>

<< Ik moet zeggen dat ik door de hele BMW crew zeer aangenaam ontvangen en opgenomen ben. >>

<< Ook tijdens de eerste gesprekken werd me al snel duidelijk dat we allemaal hetzelfde doel vervolgen. >>

<< De infrastructuur van SMR (Shaun Muir Racing) bevind zich op een hoog niveau waaruit resulteert dat de partnerschap tussen BMW en SMR heel sterk en goed georganiseerd is. >>

Na de komende twee testdagen in Jerez, waarin BMW voor het eerst op de concurrentie treft,  volgen er deze week nog twee in het Portugese Portimão.

Daarna volgt een laatste test in het Australische Phillip Island eind februari waarna in het weekend van 22 t/m 24 februaru het seizoen 2019 begint.  

<< Ik heb er geen probleem mee komende week in Jerez samen met mijn concurrenten te testen. >> zo Sykes. << Ik heb een precieze voorstelling van dat wat ik wil bereiken. >>

<< Alles wat we komende week met dit nieuwe project gaan doen dient alleen maar om in Australië zo sterk mogelijk te zijn. >>

<< We hebben tijdens de laatste tests al veel bereikt en werken dan ook in die richting verder. >>

Tot op zijn minst eind 2021 vormt Shaun Muir Racing het officiële BMW team en is het sinds 2013 voor het eerst dat we een officieel BMW fabrieksteam terug in het WorldSBK zien.

Het Beierse motormerk wist tussen 2009 en 2013 als fabrieksteam 12 races te winnen, 12 snelste race rondes te rijden, 1 Superpole te winnen  en behaalden 41 podiumplaatsen.


Marco Melandri beëindigde het seizoen 2012 als WK derde wat het beste WK resultaat was tot dusver.

De laatste podiumplaats met een BMW nam Melandri voor zijn rekening door, P2 op 20 oktober 2013 Jerez/Spanje race 1.

Chaz Davies was degene die op 1 september 2013 de tweede race op de Nürburgring/Duitsland won wat tevens de laatste zege was van BMW in het Superbike WK.

Naast Kawasaki, Ducati, Yamaha en Honda een vierde team te hebben met directe ondersteuning door een motorfietsenfabrikant is natuurlijk een "Super zaak" voor het WK Superbike en komt de rijders en de fans alleen maar ten goede...

 

Foto credit: WorldSBK, BMW, donnyfoto.com

Marco Melandri/Chaz Davies: Wat kan BMW?

Wat kunnen we verwachten van het BMW Motorrad WorldSBK Team?

Marco Melandri (Yamaha) en Chaz Davies (Ducati) waren de laatsten die in 2013 podiumplaatsen met de BMW S 1000RR wisten te behalen.

Het Beierse motormerk wist tussen 2009 en 2013 als fabrieksteam 12 races te winnen, noteerden 12 snelste race rondes, 1 Superpole en in het totaal 41 podiumplaatsen.

Marco Melandri beëindigde het seizoen 2012 als WK derde wat het beste WK resultaat was tot dusver. Dit had echter op zijn minst een tweede moten worden of zelfs de titel.

Op het moment dat Melandri namelijk met Max Biaggi (Aprilia) volop in de strijd was om de WK titel maakte BMW halfweg het seizoen geheel onverwachts bekend eind 2012 als fabrieksteam te zullen stoppen.

Men hoeft er niet lang over na te denken wat voor invloed dit 2012 op rijders en team had en dat de motivatie in no time tot onder het nulpunt was gezakt!

De laatste podiumplaats met een BMW nam Melandri voor zijn rekening door, P2 op 20 oktober 2013 Jerez/Spanje race 1.

Chaz Davies was degene die op 1 september 2013 de tweede race op de Nürburgring/Duitsland won wat tevens de laatste zege was van BMW in het Superbike WK.


Op dat moment was het echter al geen BMW factory team meer en speelde BMW meer een ondersteunende rol in het Italiaanse BMW Motorrad GoldBet SBK team.

Sinds 2014 waren de "Bayern" eigenlijk, behalve voor de elektronica, niet echt meer vertegenwoordigd op het WorldSBK paddock en was men dan ook (Althea Racing Team) min of meer succesloos onderweg in het WK.

Voor 2019 wil BMW trompt BMW echter groot op met een comeback als fabrieksteam samen met het Britse Shaun Muir Racing (SMR) om zo hun engagement in dit prachtige WK duidelijk te verhogen.


Voor 2019 werden ex-wereldkampioen (2013) Tom Sykes en de Europees Superstock 1000 kampioen 2018 en drievoudig IDM kampioen Markus Reiterberger onder contract genomen.

Daarbij moet gezegd worden dat de Duitser nog nooit op een ander bike heeft gereden als BMW en een enorm stuk aan BMW weten meeneemt in dit "nieuw team".

BMW bouwt nu zelf weerde "echte fabrieksbikes" en bekommeren zich ook weer zelf om de ontwikkeling van de nieuwe BMW S1000 RR.

Beide ex BMW "piloten Marco Melandri en Chaz Davies verraden een gesprek met de Duitse journalist Ivo Schützbach hoe hun de kansen van BMW voor 2019 zien.   

<< Dat BMW 2019 als fabrieksteam terugkeert is goed voor het kampioenschap. >> meent Melandri die komend seizoen met de Duitser Sandro Cortese voor het nieuwe GRT Yamaha team uitkomt. >>

<< BMW heeft veel potentieel. Min of meer werken in de motorenafdeling nog steeds dezelfde mensen als in de tijd toen ik nog voor BMW reed. Goede mensen dus. >>

<< De motoren van BMW waren altijd al goed. Wat ze nodig zijn zijn goede mensen voor het chassis en de elektronica. In mijn tijd bekommerde Michele Gadda om de elektronica. >>


<< BMW heeft in de fabriek heel goede mensen om de elektronica te ontwikkelen. >>

<< Op het circuit echter de juiste beslissingen te nemen en de software op de juiste manier te laten werken is een heel ander verhaal. >>

Normaal gesproken echter is BMW 2019 sterker als de vijf voorgaande jaren. >> peinst Melandri.

 << Met Sykes zullen ze zich sterk verbeteren, en die zal steeds in staat zijn steeds één ronde te rijden! Echter voordat hij in een hele race snel zal zijn zal een tijdje gaan duren. >>

<< Je bent geen 40 man nodig om als team succes te hebben. >> aldus Chaz Davies. << Daar ben je eigenlijk maar een handjevol mensen voor nodig maar dan die die met hartstocht en passie werken. >>

<< Het belangrijkste is goed personeel, het benodigde budget en de vrijheid bepaalde dingen door te mogen zetten. >>

<< Deze motor werd de laatste jaren om wat voor redenen dan ook zo te zeggen in verschillende dingen uitgeremd. >>

<< BMW heeft het juiste personeel, het benodigde budget en ook de ideeën dus waarom zouden ze geen succes hebben? >>

<< Toen ik indertijd voor BMW reed begon net de grote "ombouw". Het fabrieksteam viel uit elkaar en wisselde naar Italië. Vanaf dat moment was de inzet van BMW veel minder als de jaren ervoor. >>

<< In 2012 vond er een directiewissel plaats bij BMW maar de zogenaamde nieuwe "racechef" had geen enkele interesse in racesport! >>

<< Daarvoor werd er bij BMW heel veel geld uitgegeven! >>  

<< Zo te zeggen reed ik niet echt in de glorietijd van BMW. Komend seizoen hangt alles ervan wie er in het BMW team werken. >>

<< Ervaring is nu eenmaal door niets te vervangen! Het is niet echt gemakkelijk als je een tijd gestopt ben om dan terug te komen. >>

<< Maar het is fijn dat BMW er als officieel fabrieksteam weer bij is, dat is precies wat dit kampioenschap dringend nodig is! >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Oud nieuws nieuw: 2019 18 rijders vast...

Dorna maakt provisorische deelnemerslijst WorldSBK 2019 bekend.

Zoals de trouwe donnyfoto.com lezers een tijdje geleden al bij ons hadden gelezen presenteerde WorldSBK organisator deze week een provisorische lijst met daarop de 18 deelnemers voor het WK Superbikes 2019.

Naast de gevestigde namen komen er voor 2019 ook een fiks aantal nieuwe namen bij. Het nieuwe seizoen begint traditioneel van 22 t/m 24 februari in het Australische Phillip Island.

Zoals we al een beetje gewend zijn zullen Jonathan Rea en Kawasaki natuurlijk proberen opnieuw talrijke nieuwe records te breken en een vijfde titel op rij te veroveren.

In de Kawasaki box naast Rea zullen we niet meer het vertrouwde gezicht van Tom Sykes te zien krijgen maar die van Rea's beste vriend en WorldSBK terugkeerder Leon Haslam.

Ook bij Aruba.it Racing Ducati gaat een nieuw tijdperk van start en dat zonder Marco Melandri. De Spaanse ex MotoGP™ coureur Alvaro Bautista zal 2019 de box met Ducati troef Chaz Davies delen.

Bautista kent de Ducati V4 uit de MotoGP en is waarschijnlijk samen met Leon Haslam WorldSBK's grootste "verrijking" 2019!

Naast de beide fabrieks V4 R Ducati's van Davies en Bautista rijdt de Ier Eugene Laverty voor het van Kawasaki naar Ducati overgestapte Team GoEleven op een derde Panigale V4 R.

De Italiaan Michael Ruben Rinaldi neemt 2019 de plaats in van Xavi Fores in het Barni Racing Team. De Spanjaard moest ondanks vijf podiumplaatsen in 2018 wijken voor het geld van Aruba.it!
 
Bij het Pata Yamaha Official WorldSBK Team blijft alles bij het oude en zijn de Nederlander Michael van der Mark en de Brit Alex Lowes aan boord gebleven.

Nieuw bij Yamaha is het nieuwe, door Yamaha ondersteund, GRT (Giansanti Racing Team) Yamaha satelliet team.

De Italiaanse routinier Marco Melandri, die net als Laverty en Torres bijna buiten de boot was gevallen voor 2019 zal één van deze twee R1's gaan bemannen.

De tweede Yamaha van het GRT Yamaha team gaat aan de kersverse Duitse WorldSSP wereldkampioen 2018 Sandro Cortese die dus zijn Superbike debuut maakt 2019.

Zoals we al berichten is er bij Honda een beetje meer veranderd. Honda Japan beëindigde eind 2018 plotseling het jarenlange partnerschap met ten Kate Racing om  2019 in zee te gaan met de Japanse edeltuner Moriwaki en het Italiaanse Althea Racing (Moriwaki – Althea Honda Racing Team)!

De Brit Leon Camier blijft gewoon aan boord terwijl de tweede Honda bemand gaat worden door de Japanse WorldSBK terugkeerder Ryuichi Kiyonari.

In hoever HRC (Honda Racing Corporation) dit project werkelijk gaat ondersteunen is een open vraag, hier hullen de Honda verantwoordelijken in een stilzwijgen!

Nieuw in het WorldSBK is de derde Honda rijder. Althea Teamboss Genesio Bevilacqua wilde beslist de jonge (21) Italiaan Alessandro Delbianco (Althea MIE Racing Team) mee nemen in het WK wat hem dus ook gelukt is!

BMW heeft jarenlang toegezien hoe het eigenlijk bergaf ging in het WorldSBK en wil zich daarom als factory team weer in het WK Superbikes inbrengen!

Dit samen met het ervaren SMR (Shaun Muir Racing) team die het afgelopen seizoen nog als Milwaukee Aprilia onderweg waren.


Dat het BMW menens is blijkt wel uit het feit dat de "Bayern" naast het bouwen van een nieuwe BMW S1000 RR de wereldkampioen van 2013 Tom Sykes en de Europees Superstock 1000 kampioen van 2018 onder contract hebben genomen. 

Beide privé Kawasaki coureurs Leandro Mercado (Orelac VerdNatura) en de Turk Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) vertrouwen 2019 verder op de teams waar ze ook 2018 al voor uitkwamen.

Jordi Torres wist zich net als Melandri en Laverty op het laatste moment nog van een WorldSBK zitje te verzekeren. De goedlachse Spanjaard tekende voor 2019 bij het Team Pedercini Racing. (Kawasaki).

Hieronder nog een keer de actuele deelnemerslijst voor 2019:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:       Jonathan Rea         (GBR)   Leon Haslam     (GBR)
ARUBA.IT Racing-Ducati:              Chaz Davies          (GBR)   Alvaro Bautista (ESP)
Pata Yamaha WorldSBK Team:  Michael vd Mark      (NED)   Alex Lowes      (GBR)
BMW Motorrad WorldSBK Team           Markus Reiterberger  (GER)   Tom Sykes       (GBR)
GRT Yamaha WorldSBK                  Sandro Cortese       (GER)   Marco Melandri  (ITA)
Moriwake-Althea HONDA Racing Team    Leon Camier          (GBR)   Ryuichi Kiyonari(JAP)
Turkish Puccetti Racing:            Toprak Razgatlioglu  (TUR) 
Team Pedercini Racing:      Jordi Torres         (ESP)
Barni Racing Team:            Michael Rinaldi      (ITA)
Althea MIE Racing Team:              Alessandro Delbianco (ITA)
Orelac Racing Verdatura:            Leandro Mercado      (ARG)        
Team GoEleven Ducati:                Eugene Laverty       (ESP)

Superbike WK 2019: 11 Teams 18 coureurs?

Superbike WK 2019: 11 teams, 18 courers en toch ten Kate Racing?

Zoals elk jaar opnieuw verkondigde WorldSBK organisator Dorna ook voor 2019 dat het aanbod van teams en rijders groter is als dat de Dorna capaciteit heeft!

Doch de waarheid is heel anders. Het seizoen 2019 gaat namelijk in Phillip Island/Australië zonder Aprilia en MV Agusta, Red Bull Honda, TripleM Honda en Guandalini Yamaha van start. 

Met Kawasaki, Ducati, Yamaha, BMW en Honda blijven er nog slechts vijf motormerken over van de zeven die we hadden!

Het MV Agusta team valt definitief ook af als team terwijl het Milwaukee Aprilia overstapt naar BMW. Het Italiaanse Althea Racing Team (2018 BMW) blijft dan maar stapt 2019 met de jonge Italiaan Alessandro Delbianco over naar Honda.

Het ten Kate Honda team wordt zo te zeggen “vervangen" door een combinatie van het Japanse Moriwaki en het Althea team met als coureurs de Brit Leon Camier en de Japanse Superbike routinier Ryuichi Kiyonari.

Niet alleen ten Kate Racing werd door deze vreemde beslissing van Honda getroffen. Ook het DuitseTripleM Honda World Superbike Team met de Amerikaan Patrick Jacobsen hadden bij Honda het nakijken.

Teameigenaar Matthias Moser had enorm veel geld in dit nieuwe project geïnvesteerd daar Honda hem langjarige steun had toegezegd.
Voor Moser een reden om het team helemaal te sluiten en het WorldSBK de rug toe te keren!

Ook het Guandalini Yamaha Team is er 2019 niet meer bij. Di betreft dan wel geen Topteam maar is desondanks een team minder.

Echt nieuw zijn dus alleen maar Moriwaki zelf en het GRT Yamaha team met Marco Melandri en de Supersport 600 wereldkampioen van 2018 Sandro Cortese.

Zoals we al meermaals hebben geschreven hebben we ook van een aantal sterke rijders afscheid moeten nemen zoals een Xavi Fores (Ducati), Loris Baz (BMW) en Lorenzo Savadori (Aprilia).


Was er voor een maand terug nog sprake van dat het Spaanse Orelac Kawasaki team naast Leandro Mercado ook de jonge Gabriele Ruiu een kans zou geven zo is dit project nu definitief “begraven”. 

Orelac Kawasaki gaat 2019 met de Argentijn Leandro Mercado verder en er komt alleen een tweede rijder bij als die het het daarvoor benodigde budget kan stemmen! 

Wat dan weer betekend dat we actueel een startveld tellen van slechts 18 coureurs!  

Wat de inbreng van het zo oer-Nederlandse 2019 in het Superbike WK gaat worden is noch steeds onduidelijk.

Het team dat eind 2018 te horen kreeg dat Honda, na een bijna 25 jarige samenwerking, 2019 met Moriwaki Japan in zee gaat werkt hard aan een comeback in dit op productiemachines gebaseerde WK.

Dat het er misschien toch nog goed uitziet wat de "comeback" van het succesvolle Nederlandse team valt een beetje af te leiden uit het feit dat het grootse deel van het WorldSBK personeel per 1 januari weer in het Overijselse Nieuwleusen aan de slag zijn gegaan!

Hopelijk klopt dit gerucht! Met welk merk en met wie wordt strikt geheim gehouden. Tot nog toe is men wat informatie betreft zeer spaarzaam vanuit de tean Kate Racing centrale!


Of het wel of niet gaat lukken voor de eerste ronde in 22 t/m februari in het Australische Phillip Island van de partij te zijn is net als al het andere onduidelijk!

Ook of het zo succesvolle Nederlandse team met één of twee coureurs gaat uitrukken en met wie is niet bekend. Een gerucht dat de jonge Italiaan Lorenzo Savadori één van de gegadigden is net zo onduidelijk als al het andere.

Het belangrijkste is dat we, denk ik, allemaal hopen dat we überhaupt het ten Kate team 2019 in actie zullen gaan zien!

 

Voor de rest is momenteel weinig nieuws zei het dat het TeamGo Eleven van Kawasaki naar Ducati is overgestapt en de snelle Ier Eugene Laverty de nieuwe Panigale V4 R gaat bemannen!

Ook bij Laverty was het net als bij Marco Melandri vijf voor twaalf wat het krijgen van een zitje voor 2019 betrof.

Ook het optreden van het Ducati Team Motocorsa met de Italiaan Lorenzo Zanetti schijnt nu al op de kip te staan. Het schijnt dat het team al voordat het seizoen überhaupt is begonnen budgettair al in de problemen zit!  

Zonder het Ducati Team Corse en eventueel het Ten Kate Racing Team hebben we momenteel dus niet meer dan 18 permanente deelnemers, verdeeld onder 11 teams. 2018 waren dat er nog 13! Wel wat magertjes eerlijk gezegd.

Voor 2019 is de Dorna, net als voorgaande jaren, van plan het veld "op te vullen" met wildcard coureurs om die een mogelijkheid te geven zich op wereldniveau te meten.

Jammer genoeg was deze "formule" van de Dorna weinig succesvol in de voorgaande jaren en hebben we, Leon Haslam dan niet meegerekend, weinig spectaculairs kunnen ontdekken

Jammer genoeg waren die wildcard coureurs die we in actie hebben kunnen zien niet meer dan, niet boos gemeend, statisten! 

We gaan het zien en drukken naast het ten Kate team ook WorldSSP 600 coureur Rob Hartog de duimen dat het allemaal gaat lukken wat Nederlandse deelname betreft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de actuele deelnemerslijst voor 2019:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:       Jonathan Rea         (GBR)   Leon Haslam     (GBR)
Aruba.it Racing Ducati:              Chaz Davies          (GBR)   Alvaro Bautista (ESP)
Pata Yamaha Official WorldSBK Team:  Michael vd Mark      (NED)   Alex Lowes      (GBR)
SMR Shaun Muir Racing BMW:           Markus Reiterberger  (GER)   Tom Sykes       (GBR)
GRT Yamaha:                          Sandro Cortese       (GER)   Marco Melandri  (ITA)
Honda Moriwake Althea:               Leon Camier          (GBR)   Ryuichi Kiyonari(JAP)
Kawasaki Puccetti Racing:            Toprak Razgatlioglu  (TUR) 
Team Pedercini Kawasaki Racing:      Jordi Torres         (ESP)
Barni Racing Team Ducati:            Michael Rinaldi      (ITA)
Althea MIE Honda                     Alessandro Delbianco (ITA)
Orelac Racing VerdNatura:            Leandro Mercado      (ARG)        
Team GoEleven Ducati:                Eugene Laverty       (ESP)

Ducati-Team Motocorsa                Lorenzo Zanetti      (ITA)   Alleen Europese races???
Ten Kate Racing                      ???                          Vanaf Aragón/Spanje???    

Marco Melandri pakt uit...

Marco Melandri pakt uit: Sinds 01.01.2019 geen „spraakverbod“ meer…

Tot aan 31/12/2018 had Ducati Marco Melandri van Ducati een spraakverbod opgelegd gekregen wat zijn nieuwe werkgever Yamaha betreft.

Per 01.01.2019 is dit "spraakverbod opgeheven en de Duitse WorldSBK journalist Ivo Schützbach sprak dan ook gelijk met de kleine Italiaan over zijn moeizaam verlopen overstap naar Yamaha.

Immers half augustus kreeg Melandri van Ducati te horen dat hij 2019 bij Ducati niet meer gewenst was en dat hij plaats maken moest voor de Spanjaard Alvaro Bautista.

Dit ondanks twee overwinningen, tien podiumplaatsen en een vijfde plaats in het WK.

De maanden daarna zag het er slecht uit wat de 36 jarige MotoGP en WorldSBK routinier zijn sportieve toekomst betrof. Doch de redding kwam dan toch nog begin november, zij het met veel geluk!

Voor 2019 rijdt de Ravenna stammende Italiaan samen met de WorldSSP 600 kampioen 2018 Sandro Cortese in het WorldSBK debuterende GRT Yamaha Team van Mirko Giansanti.

Het GRT Yamaha Team krijgt 2019 de beschikking over identiek materiaal als het officiële Pata Yamaha team met Michael van der Mark en de Brit Alex Lowes.

 

26 en 27 oktober 2018 teste Melandri in het Spaanse Jerez met de Yamaha R1 doch zijn nog bestaand contract met Ducati verhinderde hem uitspraken te doen wat de Yamaha of zijn nieuwe werkgever betrof!

Marco, toen GRT in mei 2018 hun Superbike plannen bekend maakten was er steeds sprake van Marco Melandri als coureur.

Doch nadat het team groen licht van de Dorna had gekregen kristalliseerde het GRT team dat ze jonge talenten een kans wilden geven zich in het Superbike WK te bewijzen!

 

Tot november zag het er voor jou meer dan slecht uit, hoe kwam dit? MM: << Dat kan ik ook niet zo precies zeggen omdat ik niet in alle details geïnvolveerd was. >>

<< Eerst kreeg ik een ja en was erg gelukkig, dan ineens was het nee en was ik heel erg teleurgesteld. Precies kunnen alleen het team en Yamaha je deze vraag beantwoorden. >>

Dus het was niet zo dat GRT aanvangs op jou toekwam en je voorstelde om 2019 met hun in het Superbike WK te rijden?

MM: << Nee, ik was wel steeds in gesprek met Andrea Dosoli (Yamaha projectleider) en heb nu een contract met Yamaha. Gezamenlijk spraken we dan met GRT. Ik kan je echt niet zeggen wat tussentijds het probleem was. >>

Bij Ducati is te horen dat jij je job verloren hebt omdat je geprobeerd zou hebben hoofdsponsor Aruba.it van Ducati naar Yamaha te "lokken".

MM: << Zo was dat niet. Aruba sprak zelf met Yamaha, daarvan wist ik echter niets. Een dag later, na het gesprek met Yamaha, ging Aruba naar Ducati en werd het contract per direct van één jaar op twee verlengt! >>

<< Aruba heeft Yamaha gebruikt om zo van Ducati betere contractuele voordelen te krijgen. >>


<< Davide Tardozzi (Ducati MotoGP team manager) zei in Misano tegen me dat ik veel van mijn privileges moet inleveren omdat ik geprobeerd zou hebben Aruba als sponsor bij Ducati weg te lokken! >>

<< Ik wist opdat moment niet eens waar hij het over had. Pas de volgende avond vertelde Aruba chef Stefano Cecconi me dat hij met Yamaha gesproken had. Na al deze voorkomnissen was het me wel duidelijk dat ik er bij Ducati uitlag. >>

<< Bij Aruba hebben ze mijn naam als excuus gebruikt. Uiteindelijk ging het er Aruba alleen maar om om veel (sponsor) geld) te sparen! >>

Klinkt plausibel. Desondanks duurde het tot begin november voordat de Yamaha deal tot stand kwam terwijl het sinds al sinds half augustus bekend was dat je er bij Ducati uitlag. Was erop dat moment nog helemaal niets in het verschiet wat Yamaha betreft?

MM: << Nee, niets was zeker. Mijn grootste fout was dat ik altijd zeer rechtlijnig ageer. Ik heb Stefano Cecconi (Aruba.it) steeds op de hoogte gehouden van alle gesprekken die ik voerde. Ik heb hem steeds gezegd dat ik fair wou blijven. >>

<< Dit omdat ik wou dat hij alles van me wist en het niet van derden te horen kreeg. Jammer genoeg waren hun (Aruba) tegenover mij niet zo fair. >>

Zou je bij GRT Yamaha ook een contract hebben gekregen als Lucas Mahias niet voor Puccetti Kawasaki maar voor GRT Yamaha had gekozen? Of hadden we dan 2019 het duo Cortese/Mahias bij GRT Yamaha in actie kunnen zien?

<< Zonder Mahias overstap van Yamaha naar Puccetti Kawasaki had ik geen job gehad voor 2019. Soms moet je ook wat geluk hebben. >>

Vond je het niet vreemd dat SBK promotor Dorna zich niet meer voor je heeft ingezet. Tenminste niet openlijk. Wereldwijd gezien ben jij tenslotte één van de bekendste actieve Superbike coureurs?

<< Ik weet niet wat er zich bij de Dorna achter de colissen afspeelde, dat weet jij waarschijnlijk beter dan ik. Ik vermoed echter dat het voor de Dorna belangrijk is tenminste één Italiaanse rijder met een bekende naam te hebben. >>

<< Of ze zich voor mij ingezet hebben of dit project in een bepaalde vorm ondersteunt hebben weet ik niet. >>

Stel de deal tussen jou en GRT Yamaha was niet tot stand gekomen, had je dan nog andere alternatieven in het Superbike WK gehad? << Nee. Ik wil namelijk niet rijden alleen om er bij te zijn. Ik ben topfit. Als ik race wil ik ook de kans hebben om te winnen. Daarvoor ben ik een goed team en een goede motor nodig. >>

<< Afgezien van Ducati is Yamaha de bestmogelijke situatie voor mij. Het karakter van de R1 spreekt me meer aan als alle andere motorfietsen. 
 


Stond je niet op het lijstje bij Honda en BMW? << Nee, denk het niet. We hebben gepraat maar niet echt gedetailleerd. >> 

Een paar weken lang leek het erop dat je met Attack Yamaha over zou stappen naar het MotoAmerica (Amerikaans Superbike kampioenschap). Hoe close was dit? << Heel close. Als ik niet bij GRT had ondertekend was ik naar Amerika vertrokken. >>

<< De MotoAmerica lokte me altijd al. Ik hou van dat land, de mensen en de atmosfeer. Attack Yamaha is dan wel geen fabrieksteam maar een zeer sterk privéteam met directe ondersteuning van Yamaha. >>

<< Dat was een goede oplossing voor me geweest. Veel mensen uit het MotoAmerica kampioenschap hebben zich voor me ingezet en hadden me graag gezien daar. >>

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |