image1

Eugene Laverty 2019, Ducati, Aprilia of BMW?

Eugene Laverty denkt zelf dat hij de juiste man voor het Ducati V4 project is!

De Noord Ierse Superbike coureur Eugene Laverty hoopt voor 2019 na zijn sterke performance tijdens de laatste vier races op een zitje in het officiële Aruba.it Racing Ducati fabrieks team voor 2019. Echter in het geval van Ducati heeft de vicewereldkampioen van 2013 niet alleen concurrentie van Marco Melandri of Tom Sykes!

18 Maanden lang reed Laverty vaak op buigen en barsten  voor het Aprilia Milwaukee Team van Shaun Muir alvorens men de prachtig gebouwde RSV 4 in een performance had zoals Laverty hem wou hebben!

Toen (na 18 maanden!) eindelijk alles paste stond de normaal rustige Noord Ier in Laguna Seca (USA) voor het eerste na race twee als derde op het podium. Twee weken later was het opnieuw raak en stond  Laverty na race één opnieuw als derde op het podium!

Met deze twee podiumplaatsen en twee sterke vierde plaatsten uit de laatste 4 races (Laguna Seca en Brno) klom Laverty, na een lange blessuretijd, op naar de achtste plaats in het WK. 

De inmiddels 32 jarige Laverty’s grootste wens is om nog één keer in zijn carrière een seizoen op een echt concurrentwaardige, lees fabrieksmotor, te rijden.

Laverty hoopt dan ook dat zijn duidelijk stijgende lijn van de laatste weken ook door topteams is waargenomen!

De eerste tegenvaller kwam natuurlijk al gauw toen het officiële Yamaha Team liet weten met Michael van der Mark en Alex Lowes verder te gaan. Velen (Sykes/Laverty en Fores, Torres) dachten namelijk dat de plaats naast van der Mark vrij zou komen!

Ook bij Kawasaki viel de deur al vroeg dicht voor Laverty toen  Kawasaki Japan bekend gaf de Brit Leon Haslam naar het Kawasaki World Superbike team te promoveren!

Haslam deelt 2019 de garage box met zijn boezemvriend Jonathan Rea in het Catalaanse Provec team.

Nu blijft voor Laverty alleen nog de hoop dat Marco Melandri daadwerkelijk besluit Ducati te verlaten om voor 2019 bij het Yamaha Satelliet Team van Mirko Giansanti (GRT) aan te dokken!

Uit Italië komen echter steeds duidelijker signalen dat Ducati en hoofdsponsor Aruba.it het liefst samen met Chaz Davies en Marco Melandri aan het nieuwe Ducati Panigale V4 project willen beginnen.

Logisch ook, zowel Davies als ook Melandri beschikken over veel Ducati knowhow wat natuurlijk van groot belang is als het erom gaat de nieuwe Panigale V4 snel te ontwikkelen en er een “Winning Machine” van te maken! 

Vooral Melandri is met zijn 36 jaar en zijn enorme ervaring uit zowel de MotoGP als ook uit de Superbikes van grote waarde voor Ducati. Sinds Laguna Seca gaat het met Milwaukee Aprilia en Eugene Laverty eindelijk bergop.

<< Dit was een echte bevrijding voor mij, >> zo de 13 voudige WorldSBK racewinnaar na zijn twee podiumplaatsen,  << Ik ben niet één van die verbitterde coureurs die met zijn vinger op anderen wijst als de resultaten niet zo zijn als ze zouden moeten zijn. >>

<< Deze twee podiumplaatsen waren een persoonlijk genoegdoening, ik wou mezelf perse bewijzen dat ik nog tot iets in staat ben. Dat duurde een jaar langer als ik verwacht had. >> 

<< Daarbij heeft mijn in Thailand opgelopen blessure me niet echt geholpen heeft natuurlijk. We waren aanvangs het seizoen echt goed op weg. Ik ben een winnaar type, ik wil altijd op het podium staan! >>

In 2009 en 2010 was de Noord Ier, beide keren met Honda,  vicewereldkampioen in het Supersport 600 WK.
Laverty en Aprilia kennen elkaar goed en vierden samen in 2013 nog het vicewereldkampioenschap achter Tom Sykes (Kawasaki).

In 2014 stapte Laverty noodgedwongen over naar het Crescent Suzuki Team waarmee hij echter alleen de openingsrace in Phillip Island (AUS) wist te winnen en één derde plaats Sepang (THA).

In 2015 en 2016 stapte de Noord Ier over naar de MotoGP waar hij echter met derderangs materiaal onderweg was waarmee podiumplaatsen onmogelijk waren. Ook na zijn terugkeer in 2017 in het WorldSBK wist de eerzuchtige Laverty geen podiumplaats te scoren.

 


Het grootste probleem actueel heeft waarschijnlijk Milwaukee teammanager/eigenaar Shaun Muir. De Brit danst tussen 2, ja zelfs 3 stoelen wat de voorbereiding van het seizioen 2019 betreft!

Net nu het eindelijk voorwaarts gaat verder met Aprilia, terug naar BMW met de ondersteuning van BMW München of een nieuwstart met Ducati en vanaf het begin erbij zijn met het Panigale V4 project!

Muir steekt niet onder stoelen of banken dat hij geïrriteerd is dat Aprilia zich hoofdzakelijk op de MotoGP concentreert en zoekt naar een oplossing voor 2019. Ondanks dat Laverty zijn "voelsprieten" elders aan het tasten zijn wil de Milwaukee boss het liefst samen met Laverty verder!

<< Dit is geen gemakkelijke tijd voor Shaun, >> is Laverty zich bewust, << Juist op het moment dat Shaun erover nadenkt wat hij 2019 gaat doen behalen we de eerste goede resultaten. >>

<< Alles wat we dit jaar gepresteerd hebben gaat op naam van Shaun Muir Racing terug. We rijden sinds een jaar met dezelfde motorfiets. Veel mensen laten zich misleiden door de leeftijd van de RSV4 maar toen deze motor kwam was hij zijn tijd ver vooruit! >>

<< Bij Aprilia hebben ze 2017 elke mecanicien die precies weet hoe de Aprilia RSV 4 tikt in het MotoGP team gehaald. >> aldus Laverty tov het Britse MCM, << Pas sinds Laguna Seca 2018  is deze bike podiumrijp om het zo te zeggen. >>

<< Ik realiseerde me al langer dat ik degene bij ons in de box ben die deze motor het beste kent! Dus heb ik voorgesteld dat we nu volgens mijn plan verder gaan. >>

<< Wij konden 2017 onze problemen niet snel genoeg oplossen. Een fabrieksteam had onze problemen afgelopen winter misschien kunnen oplossen, wij waren daar gewoon niet toe in staat. >>

<< Maar afijn, wat geweest is geweest. Als we tijdens de volgende test alles zo op een rijtje krijgen zoals ik me dat voorstel dan is deze motor opnieuw in staat races te winnen.

Het is trouwens interessant om te zien hoe plotseling bepaalde voorwaarden en afspraken wegvallen als je podiumplaatsen binnenhaalt! >>   

<< Met mijn resultaten uit de laatste drie events heb ik laten zien tot wat ik in staat ben. >> onderstreept de vicewereldkampioen van 2013 nog een keer duidelijk.

<< Het  Aruba Ducati fabrieksteam weten uit de MotoGP hoe ze alles uit de nieuwe V4 moeten kietelen en ik heb daar werkelijk veel interesse in. Een sterke Ducati Line-up met mij en Chaz Davies is exact wat dit project nodig is. >>

<< Ook de jonge Michael Rinaldi als derde rijder en talent erbij is een goed plan. Doch voor een nieuw te ontwikkelen motorfiets is Ducati ervaren coureurs nodig. Races winnen is natuurlijk mooi voor mij en daarom wil ik dan ook de voorwaarden scheppen dat ik dat kan bereiken. >>

Zoals al gezegd wil Ducati het liefst verder met Davies en Melandri.

Mocht Melandri toch besluiten naar het Yamaha Satelliet Team van Mirko Giansanti (GRT) te “verhuizen” hebben zich naast Eugene Laverty ook Michael Ruben Rinaldi, Xavi Fores, Tom Sykes ook de MotoGP coureurs Alvaro Bautista en Scott Redding bij Ducati aangemeld!

Ducati Corse's Sporting Director Paolo Ciabatti liet zich deze week ontvallen dat hij zich kan voorstellen dat de getalenteerde Spanjaard Alvaro Bautista de overstap naar het WorldSBK maakt!

Of Laverty en Aprilia hun stijgende lijn kunnen voortzetten zullen we half september in het Portugese Portimaó kunnen zien als we aan de laatste 4 races van dit seizoen  beginnen...

Hieronder Eugene Laverty's WorldSBK en MotoGP carrière in cijfers:

Jaar  Kategorie Poles Races  Podiums P1    P2     P3   WK 

2008 Supersport  0     2     1     0     0     1    21
2009 Supersport  1     14     8     4     4     0    2
2010 Supersport  5     13     10     8     1     1    2
2011 Superbike   0     26     6     2     3     1    4
2012 Superbike   0     27    6     1     3     2    6
2013 Superbike   2     27    19     9     4     6    2
2014 Superbike   0     24     2     1     0     1    10
2015 MotoGP 0 0 0 0 0 0 22
2016 MotoGP 0 0 0 0 0 0 13
2017 Superbike   0     26     0     0     0     0    10
2018 Superbike   0     14     2     0     0     2    8

 

Ebay verkoop Ducati V4: Recordbedrag voor Bayliss Panigale V4!!!

Alle 13 Ducati Panigale V4 S des "Race of Champions” succesvol verkocht….

Zoals we voor een paar weken geleden al hadden geschreven werden de 13 Ducati Panigale`s V4 S die Ducati inzette tijdens de World Ducati Days in het Italiaanse Misano op het verkoop platvorm Ebay bij opbod verkocht.

Afgelopen zaterdag 28 juli eindigde deze veiling en waren alle 13 motoren verkocht, inclusief de bike van Chaz Davies die door een blessure (sleutelbeenbreuk) niet mee kon doen.

Welke van deze Panigale’s het meeste geld opbracht is niet zo heel moeilijk te raden: Die van #21 Troy Bayliss!  

Deze motoren beschikken over een exclusieve raceconfiguratie met alle een persoonlijk kleurenschema identiek aan dat waarmee de coureurs ook in het WorldSBK of in de MotoGP rijden.

Op de tank van deze motoren bevind zich de handtekeningen van de coureur die deze machine heeft bereden en die van Claudio Domenicali ( CEO Ducati Motor Holding).  

Op de bovenste brug van de voorvork staat de naam van de betreffende coureur ook nog een keer ingegraveerd.

Om de nieuwe aanwinst van de koper compleet te maken is er een “echtheidcertificaat” uitgesteld ondertekend door de coureur en Ducati boss Claudio Domenicali.

Om het geheel af te ronden krijgt de koper nog tal van speciale onderdelen die tijdens de race “Race of Champions” gebruikt zijn met daarbij ook de originele onderdelen waaronder een originele uitlaat.

Deze 13 Ducati’s leverden Ducati het lieve sommetje van 675.856 euro op waarmee men bij Ducati in Bologna waarschijnlijk erg tevreden zal zijn! Vooral de belangstelling voor de bike van Troy Bayliss was enorm.

Hoewel de Australiër tijdens de race een keer goed in de fout ging waardoor hij als laatste eindigde was de belangstelling voor zijn Panigale in de kleurstelling van zijn laatste WorldSBK seizoen waarin hij opnieuw wereldkampioen werd, 2008, het grootst.

Alle Ducati websides samen, inclusief, Facebook en Instagram, telden maar liefst 7 miljoen bezoekers tijdens de dagen dat deze veiling liep! Van de 7.084 bieders in het totaal waren er ca. 1500 vooral geïnteresseerd aan de “Bayliss Panigale V4 S” met de tekst 2+1!

Deze werd dan uiteindelijk geveild voor het lieve sommetje van 120.350 euro, het drievoudige van de normale koopprijs!

Op de plaatsten 2 en 3 zo te zeggen, met duidelijke “achterstand” op Bayliss, volgden de Panigale’s van Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo die respectievelijk voor 62.400 en 57.800 euro geveild werden.

De motor van racewinnaar en Ducati testrijder Michele Pirro bleef op 50.050 euro staan, net boven de Superbike boys.

In vergelijk met bovengenoemde prijzen waren de beide Panigale’s van de Superbike eigenlijk al een koopje: Marco Melandri’s bike bracht 48.200 euro op terwijl die van Chaz Davies voor 42.500 euro van eigenaar wisselde.  

Naast deze grootheden werden ook de Panigale’s van oa Xavi Fores, Michael Ruben Rinaldi , Danillo Petrucci, Jack Miller, Jack Miller, Karel Abraham, en Tito Rabat. Deze bikes behielden alle het niveau van rond de 43.000 Euro.

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto credit: Ducati.

 

 

 

WorldSBK: Nieuwe tijdplan voor FIM WorldSBK...

WorldSBK: Met nieuw tijdschema is de zondag weer een echte "Racedag"... 

Voor de start in het laatste gedeelte van het Superbike seizoen druppelde het geheim naar buiten dat de Dorna het tijdplan voor de zondag totaal gaat veranderen. Dit nieuwe tijdschema, wat voorlopig alleen de zondag betreft, was eigenlijk gedacht voor het komende seizoen 2019.

Doch de Dorna en FIM hebben besloten bij wijze van experiment deze regeling al tijdens de laatste 2 Europa races toe te passen. Het betreft dus het weekend van 14 t/m 16-09-2018 in het Portugese Portimaó en het weekend van 28 t/m 30-09-2018 in het Franse Magny Cours.

In 2016 werd de regel ingevoerd, dit tot grote ergernis van veel WorldSBK fans, media en insiders in en buiten het SBK paddock, dat tijdens de Europa events de races zullen worden opgedeeld over twee dagen:

De eerste race op zaterdag om exact 13.00 uur, race 2 op zondag ook om exact 13.00 uur. Het is natuurlijk een publiek geheim dat dit allemaal puur om de TV rechten ging/gaat!

Bij de overzee races wijkt het tijdschema van Europa door tijdverschuivingen natuurlijk af. Dit besluit nam de Dorna zogenaamd om daarmee de Formule 1, die om ca 15.10 uur starten, uit de weg te gaan!

 


Het grote nadeel is echter dat voor het publiek de zo te zeggen “hoofdrace”  al om 14.00 uur voorbij is en veel bezoekers zich op weg naar huis begaven!

Dat na de Superbike race nog de Supersport 300 en Superstock 1000 races verreden worden, die beide hoogst interessant en spannend zijn, interesseert het merendeel van het publiek schijnbaar niet echt.

Wij, donnyfoto.com, en vele van onze collega’s, teams en rijders (in alle klassen) hebben nog steeds erg veel moeite met deze regel. Voor dieze regel kwam gebruikten wij bijvoorbeeld de vrijdag om onze zo te noemen “verplichte figuren” te maken, die foto’s die je nodig bent voor klanten, persberichten ec.

Op zaterdag hadden we dan tijd voor het maken van speciale dingen met experimentele camera instellingen of bijvoorbeeld het zoeken naar speciale achtergronden!

Deze tijd hebben we nu niet meer, zaterdagmorgen begint het om 9 uur met een Warm-up van 20 minuten, dan kort daarop 2 keer 12 minuten Superpole en daarna de eerste race! Eerlijk gezegd te hectisch en in plat Nederlands "Geen bal meer aan!"

Met het nieuwe tijdschema wat er nu vanaf Portugal komt wordt eigenlijk alles omgedraaid. Vanaf Portimaó begint het zondag om 11.30 met de Superstock 1000 race, vervolgens rijden de Supersport 300 coureurs om 12.45 hun race en weer een uur later, om 13.45 gaan de heren coureurs in de World Supersport 600 van start.

Na deze drie meestal spannende en spectaculaire races volgt dan om 15.15 uur de tweede race der WorldSBK Superbikes.

In 2019 ziet het er dan een beetje uit als in de MotoGP daar 2019 de Superstock 1000 helemaal wegvalt blijven er drie klasses over: De WorldSSP 300, de FIM WorldSSP 600 en het WK Superbikes.  

In de bovengenoemde volgorde zullen dan ook de races op zondag plaatsvinden en probeert de Dorna het publiek een hele zondagmiddag “race entertainment” aan te bieden.  

In deze samenstelling is de tweede Superbike race ook weer een waardige afsluiter van een Superbike weekend en ik denk dat dit een goed idee is.

Of er eventueel voor de zaterdag ook een nieuw tijdschema komt is momenteel niet bekend...

Zondags tijdschema af Portimaó/Portugal:

11.30 Uur  Superstock 1000 EK race.
12.45 Uur  Supersport 300 WK race.
13.45 Uur  Supersport 600 WK race.
15.15 Uur  Superbikes WK race 2.

 

 

 

 
Foto credit: WorldSBK-donnyfoto.com

 

 

 

Misano Adriatico: Zon, zee en WorldSBK®

Het WorldSBK gaat de zomerpauze tegemoet, Misano/Italië vooreerst de laatste gelegenheid nog in te grijpen…

Voor het Superbike wereldje in een 9, ja bijna 10 wekenlange zomervakantie wordt "gestuurd" gaat het eerst nog naar het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de Adriatische zee.

Inclusief Misano zijn er dan 9 races verreden, dik over de eerste seizoenhelft dus. Na een enigszins dramatisch verlopen 2017 event aan de Adriatische kust zijn er voor 2018 meerdere "kandidaten" die tot uitzonderlijke resultaten in staat mogen worden geacht.

Verder lezen: Misano Adriatico: Zon, zee en WorldSBK®
2018  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |