image1

FIM Motul WorldSBK Assen 2019 Results Race 2....

Bautista wint tweede, hectische, race Michael van der Mark tweede...

Elf overwinningen op rij is de balans van WorldSBK Alvaro Bautista die record na record breekt.

Michael van der Mark pakt na een behoorlijke touche met Jonathan Rea voor eigen publiek een prachtige tweede plaats.   

De tweede race op het TT Circuit van Assen is er één die in het "raceboekje" hoort.

Vanaf de start telden we aanvangs een kopgroep van liefst 10 rijders waarvan regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) een echt huzarenstukje toonde.

De viervoudig wereldkampioen, van plaats 8 komend, was slechts vier bochten nodig om aan de leiding te gaan voor oa Alvaro Bautista (Ducati), Michael van der Mark (Yamaha) en Chaz Davies (Ducati). 

Rea probeerde en riskeerde veel deze race en wist tot aan het eind van de vijfde ronde deze leiding vast te houden.

Toen moest de Champ echter plaats maken voor de beide Ducati's van Alvaro Bautista en Chaz Davies!

In diezelfde ronde lukte het ook Michael van der Mark om de Champ in een eerste bloedstollende actie buitenom in te halen!

Bautista probeerde, zoals hij al een beetje gewend is, weg te komen doch de regerend wereldkampioen, inmiddels weer tweede, liet dit niet toe.
Rea ging echt tot het uiterste en probeerde er echt alles om bij Bautista te blijven doch het mocht opnieuw niet baten.

Van der Mark had het een moment moeilijk lang en viel even terug naar de zesde plaats achter Davies en zijn Yamaha teammaatje Alex Lowes.

Dit duurde echter niet zolang en begon van der Mark aan zijn "opmars" naar voren. Vooraan nu Bautista gevolgd door Rea, Lowes en van der Mark.

Dicht daarachter een groepje met Chaz Davies, Leon Haslam (Kawasaki) en de beide BMW's met Markus Reiterberger en Tom Sykes.


Na driekwart van de race gaf Rea het op om Bautista nog in te halen.

Daarna kwam de Noord Ier zelf steeds meer onder druk te staan van de Nederlander die Lowes inmiddels achter zich had gelaten en schijnbaar deze keer de betere bandenkeuze had gemaakt!

Bautista alleen weg, terwijl Rea en van der Mark een hard "onderonsje" aangingen om P2.

Daarbij mag best gezegd worden dat de Nederlander op dat moment veruit de snelste man op het circuit was, inclusief Bautista!

Drie ronden voor het einde kwam dan de eerste "grote aanval" van de Yamaha coureur op de Noord Ier en met succes.

Doch Rea was niet van plan deze tweede plaats zomaar af te geven en er ontwikkelde zich een bikkelhard maar fair gevecht tussen deze twee Toppers.

Dan kwam deze ademberovende aanval van van der Mark waarbij de Nederlander brutaalweg buitenom aan Rea voorbij en beide elkaar raakten!

Doch van der Mark kende geen pardon met de viervoudig wereldkampioen en kwam als eerste de Geert Timmer in en uit om met een verschil van 0.018 seconde verschil de tweede plaats voor zich op te eisen!

Gewoon een prachtige duel.

Daarachter was het veld een beetje uit elkaar gevallen tijdens de laatste ronden en finishte Alex Lowes, een dikke 10 seconden achter de winnaar, als vierde. 

Een slordige 3 seconden achter Lowes finishte Chaz Davies als vijfde. Over wie er zesde zou worden waren beide BMW Coureurs Markus Reiterberger en Tom Sykes het zelfs op de finishlijn niet eens.

Uiteindelijk wist de Duitser, als zesde, met het minimale verschil van 0.014 seconde voor zijn Britse teamgenoot te blijven.

Een sterk weekend voor BMW natuurlijk en vooral voor Reiterberger die na een aantal teleurstellende resultaten al een beetje in een "dipje" dreigde te vallen!

Leon Haslam ging een keer grof in de fout wat hem waarschijnlijk een Top 5 klassering koste. De Britse Kawasaki coureur viel terug naar de achtste plaats.

Daarbij had hij moeite genoegom de om de de negende en tiende plaats strijdende Kawasaki "piloten Toprak Razgatlioglu en Jordi Torres achter zich te houden!

Haslam dus op acht, Razgatlioglu en Torres respectievelijk als negende en tiende.

Sandro Cortese, na zijn harde highsider gisteren, finishte ook deze tweede race dan wel buiten de Top 10 maar scoorde niettemin opnieuw dapper WK punten.

Ook Leon Camier "verzamelde" als twaalfde vlijtig WK punten voor Honda.

Camier toonde zich als twaalfde het sterkste in een groepje rijders die bestond uit Eugene Laverty (Ducati), Marco Melandri (Yamaha), Michael Rinaldi (Ducati) en Mercado vervanger Hector Barbera die als ondankbare 16e werd afgevlagd.

Bautista brak met zijn elfde zege op rij opnieuw het record van de meest gewonnen races sinds de seizoenstart.

De Spanjaard bracht Ducati's aantal raceoverwinningen in het WorldSBK op 352 gewonnen races en bezorgde Ducati de 27e podiumplaats in Assen.Tevens is dit de 48e zege van een Spanjaard in het WorldSBK. Met deze 11e overwinning op rij staat Bautista nu gelijk met Rea die dit record 2018 opstelde.

Met deze elfde zege heeft Bautista nu net zoveel overwinningen als Superbike legenden Ruben Xaus, Regis Laconi en Stephane Mertens!

In ieder geval hebben we gezien dat, of dit nu wel of niet met het maximale toerental te doen heeft, de afstand tussen Bautista en de rest kleiner is geworden.

Blijft natuurlijk vraag wie oh wie stop Alvaro Bautista?

FIM Motul WorldSBK Assen 2019 Results Race 2:

1. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R 1'34.564 
   21 Laps = 95,382 Km in 33'28.682 Min. = 170,946 km/h.
2. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1           4.688
3. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR        4.706
4. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team       Yamaha YZF R1          10.073
5. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati        Ducati Panigale V4 R   13.667
6. MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           15.373
7. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team      BMW S1000 RR           15.387
8. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK   Kawasaki ZX-10RR       20.915
9. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing         Kawasaki ZX-10RR       22.922
10.JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR       23.518
11.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          28.286
12.LEON CAMIER           GBR Moriwaki Althea Honda Team      Honda CBR1000RR        36.039
13.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                   Ducati Panigale V4 R   36.359
14.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK             Yamaha YZF R1          36.895
15.MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team               Ducati Panigale V4 R   36.913
16.HECTOR BARBERA        ESP Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR       37.095
17.ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team          Honda CBR1000RR      1'10.200
----------------------------------Race niet beëindigd-------------------------------------
  RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team  Honda CBR1000RR        5 LapsFIM Motul WorldSBK Assen 2019 Race: Bautista heer en meester... 1....

Assen 2019 FIM WorldSBK race 1: Opnieuw winst voor Bautista, van der Mark derde...

Onder een stralend "winters zonnetje" met een graadje of 4 pakte WK leider Alvaro Bautista (Ducati) direct na de start de leiding voor een super gestarte Markus Reiterberger (Kawasaki) BMW) en Michael van der Mark (Yamaha).

Ondanks dat het er vrijdag nog op leek dat Rea en co in Assen betere kaarten hadden dan de Spanjaard wat de rondetijden betrof reed de ex MotoGP ook in Assen eenzaam en alleen naar zijn eerste Assen zege in zijn nog korte WorldSBK carrière.

De werkelijke gevechten in deze race vonden achter de rug van de WK leider plaats. Markus Reiterberger bijvoorbeeld produceerde niet alleen een "raketstart".

De Duitser wist deze tweede plaats namelijk ook lang vast te houden en te verdedigen tegen regerend wereldkampioen Jonathan Rea en Michael van der Mark.

Jonathan Rea (Kawasaki), vanaf P8 komend, boenderde letterlijk door het deelnemersveld.

Al in de derde ronde al ging de Champ aan zijn Kawasaki teammaatje Leon Haslam (Kawasaki) en Michael van der Mark voorbij.

Rea scheen niet te stoppen en opende gelijk de jacht op de snelle  Reiterberger.Doch de BMW coureur maakte het de viervoudig wereldkampioen niet erg gemakkelijk en wist de Noord Ier het leven een aantal ronden behoorlijk zuur te maken.

Het duurde tot de achtste ronde voordat Rea een weg aan de BMW S1000 RR voorbij vond. Hierbij vooral geholpen doordat "Reiti" in dit gevecht teveel van zijn banden had gevergd!

Niettemin: 7 ronden op P2 rondrijden is niet niks en zonder meer goeie opsteker voor de Bayer!

In de tiende ronde verschalkte ook Michael van der Mark de BMW coureur en de Nederlander rukte op naar het achterwiel van de Kawasaki Jonathan Rea.

Dit terwijl Bautista moederziel alleen aan kop zijn rondjes reed op kop en zich eigenlijk alleen maar beperkte tot het continueren van zijn drie seconden voorsprong!

Van der Mark probeerde van alles om P2 van Rea over te nemen doch het mocht, ook vanwege een niet al te goede bandenkeuze, allemaal niet baten.

Zo bleef de Top 3, Bautista, Rea en van der Mark. Een zes seconden achter het leidende trio vochten beide Britten Alex Lowes (Yamaha) en Leon Haslam (Kawasaki bijna de hele race om P4. Uiteindelijk was het Lowes die zijn landsman in de laatste ronde naar P5 verwees.

Weer een dikke vijf seconden achter deze twee kruiste Markus Reiterberger als zesde de finishlijn, zijn beste resultaat tot dusver.

De Bayer kreeg op het laatst nog bezoek van Chaz Davies doch de Duitser had nog genoeg over om de Ducati "piloot" achter zich te laten.

Achter Davies, 7e, finishten beide privatiers Jordi Torres en Toprak Razgatlioglu, die de hele race door in een keihard gevecht verwikkeld waren, op de plaatsten 8 en 9.Daarbij wisten beide Kawasaki rijders in de laatste ronde Tom Sykes (BMW) nog naar P10 te verwijzen!

Leon Camier (Honda) pakte op P11 opnieuw een handvol WK punten.

Beide GRT Yamaha coureurs Marco Melandri en Sandro Cortese kenden een moeilijk moeilijk Assen weekend/race/weekend en finishten respectievelijk als 12e en 13e!

 


De Japanner Ryuichi Kiyonari (Honda) pakte het laatste WK puntje in deze race terwijl Hector Barbera (Kawasaki) zijn debuutrace, na een kleine crash, als laatste afsloot.

Michael Rinaldi (Ducati) en Alessandro Delbianco beëindigden deze race niet.

Bautista's zege was de eerste Ducati zege op het TT Circuit van Assen. Sylvain Guintoli won hier in 2012 de eerste en tevens de laatste race voor de "rooien".            

FIM Motul WorldSBK Assen 2019 Results Race 1:

1. ALVARO BAUTISTA       ESP ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R 1'34.949 
   21 Laps = 95,382 Km in 33'30.479 Min. = 170,793 km/h.
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR        3.130
3. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1           4.934
4. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha WorldSBK Team      Yamaha YZF R1          10.679
5. LEON HASLAM           GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK  Kawasaki ZX-10RR       10.859
6. MARKUS REITERBERGER   GER BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR           15.105
7. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati       Ducati Panigale V4 R   17.001
8. JORDI TORRES          ESP Team Pedercini Racing          Kawasaki ZX-10RR       20.227
9. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Turkish Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR       20.276
10.TOM SYKES SYKES       GBR BMW Motorrad WorldSBK Team     BMW S1000 RR           21.748
11.LEON CAMIER           GBR Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR        32.686
12.MARCO MELANDRI        ITA GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1          38.777
13.SANDRO CORTESE        GER GRT Yamaha WorldSBK            Yamaha YZF R1          43.075
14.EUGENE LAVERTY        IRL Team Goeleven                  Ducati Panigale V4 R   46.018
15.RYUICHI KIYONARI      JPN Moriwaki Althea Honda Team     Honda CBR1000RR        46.293
16.HECTOR BARBERA        ESP Orelac Racing VerdNatura       Kawasaki ZX-10RR       2 Laps
----------------------------------Race niet beëindigd------------------------------------
   MICHAEL RINALDI       ITA BARNI Racing Team              Ducati Panigale V4 R   5 Laps
   ALESSANDRO DELBIANCO  ITA Althea Mie Racing Team         Honda CBR1000RR       11 Laps


Foto credit: WorldSBK, Kawasaki, Yamaha en donnyfoto.com
Sorry voor alles te laat....

Hallo lieve/beste Superbike vrienden,

sorry dat we deze week met alles laat zijn en we nauwelijks wat berichten/schreven. De reden daarvan is dat ik in het koude Spanje een behoorlijke griep opliep en pas sinds gisteren, woensdag, weer een beetje "in de benen" ben. 

Wel ben ik inmiddels in Assen gearriveerd echter deze keer zonder Evelyn. Die werd dus direct na mij ziek! Dus moet ik het dit weekend alleen doen wat hard werken betekend daar ik niet overalk tegelijkertijd kan zijn.

Om niet helemaal niets te hebben "gepresenteerd" hieronder nog even de actuele Top 10 en de uitslagen van 2018...

 

WK Stand WorldSBK 2019:

1. Alvaro Bautista       Ducati    186
2. Jonathan Rea          Kawasaki  147
3. Alex Lowes            Yamaha    100
4. Michael van der Mark  Yamaha     79
5. Leon Haslam           Kawasaki   74
6. Marco Melandri        Yamaha     63
7. Chaz Davies           Ducati     56
8. Sandro Cortese        Yamaha     56
9. Tom Sykes             BMW        39
10.Michael Rinaldi       Ducati     35

Assen/Nederland 2018 FIM WorldSBK Race 1:

1  JONATHAN REA           GBR Kawasaki Racing Team WSBK    Kawasaki ZX-10RR     1'35.480 
   21 Laps = 95,382 Km in 33'40.360 = 169,957 km/h
2  MICHAEL VAN DER MARK   NED Pata Yamaha Offi. WSBK Team  Yamaha YZF R1           0.981
3  CHAZ DAVIES            GBR Aruba.it Racing - Ducati     Ducati Panigale R       1.282
4  TOM SYKES              GBR Kawasaki Racing Team WSBK    Kawasaki ZX-10RR        1.413
5  XAVIE FORES            ESP Barni Racing Team            Ducati Panigale R       8.625 PR
6  MARCO MELANDRI         ITA Aruba.it Racing - Ducati     Ducati Panigale R      14.903
7  LORIS BAZ              FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team  BMW S 1000 RR          17.301
8  LORENZO MERCADO        ARG Orelac Racing VerdNatura     Kawasaki ZX-10RR       21.482 PR
9  JORDI TORRES           ESP MV Agusta Reparto Corse      MV Agusta 1000 F4      21.938
10 TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR Kawasaki Puccetti Racing     Kawasaki ZX-10RR       24.939 PR
11 ROMAN RAMOS            ESP Team GoEleven Kawasaki       Kawasaki ZX-10RR       27.049 PR
12 ALEX LOWES             GBR Pata Yamaha Offi. WSBK Team  Yamaha YZF R1          33.226
13 DAVIDE GIUGLIANO       ITA Milwaukee Aprilia            Aprilia RSV4 RF        35.630
14 PJ JACOBSEN            USA TripleM Honda WSBK Team      Honda CBR1000RR        38.480 PR
15 LORENZO SAVADORI       ITA Milwaukee Aprilia            Aprilia RSV4 RF        38.604
16 YONNY HERNANDEZ        COL Team Pedercini Racing        Kawasaki ZX-10RR       44.690 PR
17 ONDREJ JEZEK           CZE Guandalini Racing            Yamaha YZF R1          51.135 PR
------------------------------------------Race niet beëindigt----------------------------
   MICHAEL RUBEN RINALDI  ITA Aruba.it Racing - Jun.Team   Ducati Panigale R      16 LapsPR

Assen/Nederland 2018 FIM WorldSBK Results Race 2:

1  TOM SYKES              GBR Kawasaki Racing Team WSBK       Kawasaki ZX-10RR       1'34.840
   21 Laps = 95,382 Km in 33'36.444 = 170,287 km/u
 
2  JONATHAN REA           GBR Kawasaki Racing Team WSBK       Kawasaki ZX-10RR          5.445
3  MICHAEL VAN DER MARK   NED Pata Yamaha Offi. WSBK Team     Yamaha YZF R1             7.507
4  XAVI FORES             ESP Barni Racing Team               Ducati Panigale R        11.316  PR
5  CHAZ DAVIES            GBR Aruba.it Racing - Ducati        Ducati Panigale R        18.953
6  JORDI TORRES           ESP MV Agusta Reparto Corse         MV Agusta 1000 F4        22.414
7  MARCO MELANDRI         ITA Aruba.it Racing - Ducati        Ducati Panigale R        22.515
8  LORIS BAZ              FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team     BMW S 1000 RR            23.997
9  TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR Kawasaki Puccetti Racing        Kawasaki ZX-10RR         24.245  PR
10 LORENZO SAVADORI       ITA Milwaukee Aprilia               Aprilia RSV4 RF          24.653
11 DAVIDE GIUGLIANO       ITA Milwaukee Aprilia               Aprilia RSV4 RF          41.807
12 MICHAEL RUBEN RINALDI  ITA Aruba.it Racing - Jun. Team     Ducati Panigale R        41.846  PR
13 PJ JACOBSEN            USA TripleM Honda WSBK Team         Honda CBR1000RR IND      47.516  PR
14 ALEX LOWES             GBR Pata Yamaha Offi. WSBK Team     Yamaha YZF R1            53.355
15 ONDEJ JEZEK            CZE Guandalini Racing               Yamaha YZF R1 IND        54.065  PR
16 YONNY HERNANDEZ        COL Team Pedercini Racing           Kawasaki ZX-10RR IND     57.758  PR
-------------------------------------Race niet beëindigt------------------------------------------
   LEANDRO MERCADO        ARG Orelac Racing VerdNatura        Kawasaki ZX-10RR IND     16 Laps PR
   ROMAN RAMOS            ESP Team GoEleven Kawasaki          Kawasaki ZX-10RR IND     16 Laps PR

PR = Privé rijder/Team

WorldSBK Aragon/Spanje: Wie stopt Bautista....

WorldSBK Europa seizoenstart: Drie races in één weekend!

Nog wordt het grootste deel van het Superbike WK grotendeels in Europa uitgedragen. Jammer genoeg echter zijn de eerste twee races inmiddels buiten Europa verreden!

Komend weekend, van 5-6 en 7 april, gaat het seizoen dan eindelijk in Europa van start.

Dan treed het WorldSBK circus aan op het prachtige berg en dal circuit Motorland Aragon in het Zuid Spaanse Alcaniz.

En wie weet krijgen we onder de Spaanse zon de "ommedraai" te zien wat de dominantie van Alvaro Bautista en Ducati betreft?

Verder lezen: WorldSBK Aragon/Spanje: Wie stopt Bautista....

Jonathan Rea: Geen reden tot paniek...

Jonathan Rea contra Ducati: << Zo dominant was ik nooit! >> 

Doch Rea is zich zeker; Na Aragón worden de kaarten nieuw geschud!

Na vier wereldtitels op rij te hebben behaald kregen viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea en Kawasaki na de eerste twee meetings, zes races, 2019 een bittere pil te slikken: Een zeer dominantie Alvaro Bautista!

De meeste toeschouwers/fans verheugen zich echter dat met Alvaro Bautista een nieuwe "rijzende ster" in het World Superbike paddock is aangekomen. Dat de Spaanse ex MotoGP coureur echter zo heftig zou toeslaan had waarschijnlijk niemand gedacht!

Verder lezen: Jonathan Rea: Geen reden tot paniek...
2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |