image1

Michael van der Mark, Yamaha, Kawasaki of MotoGP™...

MotoGP Team SIC Petronas: Ook Michael van der Mark in de race?

In het nieuwe MotoGP SIC Petronas Team Satellieten team is voor 2019 nog één zitje vrij! << Dat zou natuurlijk een goede mogelijkheid zijn! >> meent WorldSBK derde Michael van der Mark daartoe!

20 jaar lang duurde de samenwerking tussen Yamaha en het Franse Yamaha Tech 3 team. Echter voor 2019 heeft het Tech 3 team besloten Yamaha te verlaten om vanaf 2019 met KTM in zee te gaan.

Zo moest Yamaha Motor Co. Ltd. op zoek moest naar een nieuw satellieten team wat men al snel vond in het nieuwe Maleisische SIC Petronas Team die samen met het Sepang International Circuit een contract met Yamaha afsloten voor 2019, 2020 en 2021 voor het leasen van 4 Yamaha YZR-M1 motoren!

Als rijder is de Moto2 wereldkampioen 2017 Franco Morbidelli zeker, als teamcollega voor de Italiaan worden routinier Alvaro Bautista en de pas 19 jarige Fabio Quartararo (Moto2) genoemd!

In een gesprek met onze Duitse collega Ivo Schützbach of van der Mark interesse heeft in dit project antwoorde van der Mark: << Zoiets is natuurlijk een goede mogelijkheid en iets waar elke rijder van droomt. Doch dit thema stond nog bij ons niet ter discussie. >>

<< Dit hele project is nog volop in de planning. Ik moet zien wat ik volgend jaar ga doen. Iedereen praat met iedereen dus....>>

 

 

Dat van der Mark 2019 in de MotoGP gaar rijden blijft voorlopig eerst nog een wensdroom!

Het tekent zich meer en meer af dat de 25 jarige Rotterdammer begin volgende maand zijn contract met het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaat verlengen! Dit ondanks de sterke geruchten dat hij de nieuwe teamgenoot van wereldkampioen Jonathan Rea zou gaan worden!

Op de vraag of Yamaha teamchef Andrea Dosoli graag met hem en de Brit Alex Lowes verder wil gaan antwoordde van der Mark: << Zoals de dingen zich op het moment ontwikkelen vind ik niet dat men wat veranderen moet, daarin heeft Andrea gelijk. Tenminste als men de keuze heeft het zo te laten. >>

Het hoort zich zo aan dat jullie (Yamaha) kort voor een akkoord zijn? MvdM: <<Ja, ik geloof dat we kort voor een contractondertekening zijn.>>

<< Het was geen gemakkelijke beslissing voor me, ik had een paar echt interessante aanbiedingen. Maar onze resultaten werden steeds beter wat een grote rol meespeelde. >>.

Voor een paar weken heette het nog dat Michael van der Mark naar Kawasaki zou gaan? Kawasaki wou jou perse als jonge en snelle rijder en ook je dubbele zege in Donington heeft natuurlijk enorme indruk gemaakt bij Kawasaki? MvdM: << Ja ik denk dat mijn zege in Donington ook een grote rol meespeelde. >>

<< Eerst dacht ik dat mijn beslissing daardoor gemakkelijker zou worden maar later werd het steeds moeilijker een beslissing te nemen. Natuurlijk hebben onze successen van de laatste tijd veel veranderd.>> 

<< Het doet goed te zien hoe het Yamaha project vooruitgang boekt. Desondanks maakte het mijn beslissing niet gemakkelijk! >>

Bij Kawasaki had je met Jonathan Rea te doen gekregen, wat had jij beter kunnen doen als hij? MvdM lacht: << Hem verslaan. >> 

Is dat gemakkelijker met een Kawasaki of met een andere bike? MvdM: << Moeilijk. Tenminste in Donington hebben we hem verslagen. Onze motor mag dan niet perfect zijn, hij is echter heel goed.>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misano Adriatico/Italy 2018 WorldSBK Results Race 2...

Misano Adriatico/Italië 2018 WorldSBK Race 2: Rea wint spannende tweede race voor Van der Mark!

Regerend en drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea wist ook de tweede race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli op zijn naam te schrijven waarmee de Kawasaki rijder nu 5 races achter elkaar wist te winnen!

Wist de Noord Ier echter zijn eerste race, zo te zien teminst, op een comfortabele wijze te winnen, in deze 2e race moest ook "the Champ" tot het uiterste gaan om een ontketende Michael van der Mark (Yamaha) achter zich te houden!

Van der Mark had de laatste 3 ronden niet alleen een snelle Rea voor zich te doen, ook achter hem drong de dichbij "geslopen" Marco Melandri (Ducati) aan om P2 over te nemen! Dat het eng was is te zien aan het feit dat de Top 3 binnen 0.595 seconde over de finishlijn kwamen. Met Rea opnieuw als winnaar, van der Mark als tweede en Melandri als derde!

De Spanjaard Xavi Fores (Ducati) besliste de start voor zich voor van der Mark en Tom Sykes. Echter in de 3e ronde gaf de Panigale van de Spanjaard de geest waarmee hij de weg vrij maakte voor Michael van der Mark.

Typerend voor de Barni Ducati rijder: Fores viel ook 2017 hier aan de leiding liggend uit!

Op dat moment verbeterde Rea, van P9 komend, zich van P7 naar P4 in een genadeloos gevecht met beide Ducati factory rijders Davies en Melandri.

Dit gevecht ging t/m de 7e ronde en hierbij wisselden Rea en Davies en in het begin ook nog Melandri meermaals hun posities in echt bloedstollende acties! 

Ondertussen probeerde Van der Mark weg te komen van zijn achtervolgers wat ook gedeeltelijk lukte. Echter vanaf het moment dat Rea op P2 aankwam begon hij onmiddellijk het gaatje naar van der Mark dicht te rijden.

Van der Mark wist de leiding tot 19e ronde vast te houden doch dan stak Rea zijn Kawasaki op spectaculaire manier aan de Yamaha van de Nederlander voorbij om ook deze tweede race voor van der Mark en Melandri op zijn naam te schrijven!Een kleine 2 seconden achter de Top 3 finishte een wat eenzaam op de 4e plaats rijdende Chaz Davies die de speed van Rea na hun gevecht(en) niet mee kon gaan. Met een achterstand van een dikke 2 sec. op Chaz Davies noteerde Tom Sykes (Kawasaki) zijn tweede 5e plaats in dit weekend!

Alex Lowes, vanuit de 4e rij gekomen, bleef er deze race op zitten en pakte een sterke 6e plaats. De Yamaha coureur moest daarvoor alle zeilen bijzetten om zich de sterk aandringende Lorenzo Savadori (Aprilia) van het lijf te houden wat hem dan ook lukte.

Bijna 3 seconden achter deze 2 finishte de in de eerste race nog 3e geworden Eugene Laverty op de tweede Aprilia achtste.  

De zaterdag al in de eerste bocht te zijn gecrasht wist de Fransman Loris Baz (BMW) deze tweede race een prima 9e plaats te pakken net voor de Brit Leon Camier die op de Red Bull Honda de Top 10 volmaakte.

Michael Ruben Rinaldi (Ducati) werd met zijn 11e plaats de beste zogenaamde niet door een fabriek ondersteunde rijder terwijl Toprak Razgatlioglu (Kawasaki), Yamaha testrijder Niccoló Canepa, Jake Gagne (Honda) en Román Ramos (Kawasaki) de laatste kostbare WK punten onder zich "verdeelden"!

Hadden we (stiekem) nog gehoopt dat er zich wat aan de WK stand zou veranderen hebben we echter moeten toezien dat Rea zijn voorsprong op Davies heeft uitgebouwd naar 92 punten!


Michael van der Mark daarentegen kwam met 30 punten achterstand op Davies naar Italië en gaat met dezelfde achterstand nu de zomerpauze in!

Van der Mark's voorsprong op Tom Sykes is nu aangegroeid van 19 naar precies 30 punten.  

De actuele Top 5 bestaat uit: 1. Jonathan Rea (Kawasaki) 370 Pt, 2. Chaz Davies (Ducati) 278 Pt, 3 Michael van der Mark (Yamaha) 248n Pt, 4. Tom Sykes (Kawasaki) 218 Pt.

Op de vijfde plaats staan Alex Lowes (Yamaha) en Marco Melandri (Ducati) die beide 193 punten achter hun naam heben staan. 

Nu dus eerste 2 maanden rust voor het 14 september op het Algarve International Circuit in Portimão Portugal weer verder gaat.

Deze rust komt ook ons goed van pas, zoals onze lezers misschien gemerkt hebben waren Evelyn en ondergetekende er in Italië niet bij. Ik heb wat gezondheidlijke problemen, niets ernstigs, (2 beschadigde meniscussen in één knie) waaraan ik de komende week geopereerde wordt!

Tot dan, en wij wensen jullie allemaal alvast een prettige vakantie...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misano Adriatico/Italy 2018 WorldSBK Results Race 2:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR  1'34.944  
   21 Laps = 88,746 Km in 33'34.637 Min. = 158,582 km/h

2. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1        0.334 
3. MARCO MELANDRI        ITA Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R    0.595 
4. CHAZ DAVIES           GBR Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R    2.382 
5. TOM SYKES             GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR     4.535 
6. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1        6.559 
7. LORENZO SAVADORI      ITA Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF      7.193 
8. EUGEN LAVERTY         IRL Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF      9.972 
9. LORIS BAZ             FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team          BMW S 1000 RR       13.874 
10.LEON CAMIER           GBR Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR     14.047 
11.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Junior Team        Ducati Panigale R   26.003 PR
12.TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Kawasaki Puccetti Racing             Kawasaki ZX-10RR    28.886 PR
13.NICCOLÓ CANEPA        ITA Yamaha Motor Europe                  Yamaha YZF R1       33.758 PR
14.JAKE GAGNE            USA Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR     34.751
15.ROMÁN RAMOS           ESP Team GoEleven Kawasaki               Kawasaki ZX-10RR    36.892 PR
16.YONNY HERNANDEZ       COL Team Pedercini Racing                Kawasaki ZX-10RR    36.983 PR
17.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura             Kawasaki ZX-10RR    56.465 PR
------------------------------------DID NOT FINISH---------------------------------------------
   PATRICK JACOBSEN      USA TripleM Honda World Superbike Team   Honda CBR1000RR     2 Laps PR
   ALESSANDRO ANDREOZZI  ITA Guandalini Racing                    Yamaha YZF R1       6 Laps PR
   XAVI FORES            ESP Barni Racing Team                    Ducati Panigale R  19 Laps PR
   JORDI TORRES          ESP MV Agusta Reparto Corse              MV Agusta 1000 F4  19 Laps
Photo credit: WorldSBK, Klaas Boer.
Misano Adriatico: Zon, zee en WorldSBK®

Het WorldSBK gaat de zomerpauze tegemoet, Misano/Italië vooreerst de laatste gelegenheid nog in te grijpen…

Voor het Superbike wereldje in een 9, ja bijna 10 wekenlange zomervakantie wordt "gestuurd" gaat het eerst nog naar het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de Adriatische zee.

Inclusief Misano zijn er dan 9 races verreden, dik over de eerste seizoenhelft dus. Na een enigszins dramatisch verlopen 2017 event aan de Adriatische kust zijn er voor 2018 meerdere "kandidaten" die tot uitzonderlijke resultaten in staat mogen worden geacht.

Verder lezen: Misano Adriatico: Zon, zee en WorldSBK®

MotoGP™ Assen 2018 Race Results...

Marc Marquez wint meest spectaculaire MotoGP™ race ooit!

Voor maar liefst 105.000 toeschouwers wist Marc Márquez zondagmiddag een van de meest spannende en spectaculairste MotoGP races ooit op zijn naam te schrijven.

In een werkelijk adembenemende race met ontelbare inhaalacties hield de Spaanse Honda rijder het hoofd koel en won met 2.269 seconde voorsprong deze uiterst spannende race.

Achter Marquez, die zich pas in de slotfase een beetje van zijn achtervolgers kon bevrijden, finishten Alex Rins (Suzuki) en Yamaha "piloot" Maverick Viñales.

Verder lezen: MotoGP™ Assen 2018 Race Results...
2018  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |