image1

Ondergaat Chaz Davies hetzelfde lot als Andrea Dovizioso?

Donny 26.09.2020

Gezien Michael Rinaldi’ sterke Jerez en Aragon resultaten ligt het voor de hand dat men Ducati overweegt de 24 jarige Italiaan 2021 in het Aruba.it Ducati fabrieksteam te transfereren.

Met deze actie zouden Ducati opnieuw hun "verjongingskuur programma volstrekken" wat nuchter gezien al met het vertrek van MotoGP vicewereldkampioen Andrea Dovizioso begon.

Dovizioso kwam 2013 naar Ducati en veroverde 3 keer het vicewereldkampioenschap, won in de 133 MotoGP races voor Ducati 14 races en stond 37 keer voor de "roden" op het podium.

Doch nu, eind 2020, komt er een eind aan de jarenlange samenwerking tussen Ducati en de 34 jarige Dovizioso en zet Ducati op jongere rijders zoals een Jack Miller of een Pecco Bagnaia!  

Net als Dovizioso in de MotoGP is er in het WorldSBK geen coureur die, vanaf 2014, zolang als Chaz Davies voor het Ducati fabrieksteam rijdt.  

De 33 jarige uit Wales werd net als “Dovi” drie keer vicewereldkampioen, één keer WK derde, won 31 races en veroverde 95 podiumplaatsen.

Van deze 95 podiumplaatsen was dat 16 keer met de Ducati Panigale V4 R.

Doch net als Dovizioso wist ook Davies nooit een wereldtitel voor het zo traditierijke motormerk te behalen.

Sinds Carlos Checa, en dat met het Althea Racing privé team in 2011, wist Ducati in zijn "parade discipline” geen titel meer te winnen.

Davies critici zijn ervan overtuigd dat Davies met de Ducati Panigale V4R ook nooit een titel zal winnen.

Grond daarvoor zou volgens deze critici Davies agressieve rijstijl zijn.

Zijn "hoekige" manier van rijden met zijn mooie, maar "bandenvretende", drift's bij het ingaan van de bocht schijnt iets te zijn wat volgens deze critici niet bij de met veel MotoGP DNA gebouwde Panigale V4 R past.


Doch afgelopen weekend tijdens het Barcelona event bewees Davies middels een derde, een vierde en een zege in race 2 dat dit wel degelijk gaat, tenminste in Barcelona.

Doch, waar het eigenlijk om gaat, komt dit "levensteken" van Davies nog op tijd of is het al te laat?

Iedereen heeft vooral in Aragon, maar ook in Barcelona, kunnen zien dat er met de Michael Ruben Rinaldi een nieuwe ster aan de Superbike hemel aan het groeien is.

In Aragon veroverde de pas 24 jarige Italiaan uit het Italiaanse Rimini een 1e, 3e en 2e plaats.

In Barcelona sleepte Rinaldi zich in de eerste race middels een verkeerde bandenkeuze moeizaam als 7e over de finish, en werd 6e in de Tissot Superpole race.

Echter in de tweede en laatste Barcelona race was de snelle Italiaan opnieuw op podiumkoers totdat zijn Panigale V4R twee ronden voor het eind de geest gaf.

Bij het Ducati management in Bologna stelt men zich nu natuurlijk de vraag of deze Rinaldi in staat is tot nog meer van dat soort prestaties en dan over een heel seizoen.

 


Feit is dat de jongeling pas in zijn 66e WorldSBK race zijn eerste podium te wist veroveren doch ook voor Aragon finishte Rinaldi dit seizoen al negen maal in de top 6!

Of dit hem tot een waardige opvolger van Chaz Davies maakt is natuurlijk een moeilijke vraag en deze vraag zorgt ook in het Ducati hoofdkwartier voor veel discussiemateriaal!

Zoals al gezegd, Davies rijdt sinds 2014 voor Ducati en won 31 races, stond 95 keer, 16 keer met de Panigale V4 R, op het podium voor de "roden".

Davies contract met Ducati werd eind 2018 om twee jaar verlengd met als doel Jonathan Rea en Kawasaki van de troon te stoten en de titel te behalen.

Met de tweecilinder lukte de Welshman dat regelmatig doch met de nieuwe viercilinder, tot nu dus in Barcelona, kon Davies niet echt uit de voeten.

Zeker niet in verhouding tot dat wat hij met de "twin" liet zien.

Om het juist te stellen: Als een Ducati fabrieksrijder podiumplaatsen verovert is dat niet meer dan plichtsvervulling, doch om "seriewinnaar" Rea te verslaan zijn alleen podiums vaak niet genoeg!

Bij Ducati is het ongetwijfeld niemand ontgaan wat voor talent deze jonge Rinaldi is en hij naast zijn talent ook nog negen jaar jonger is dan Davies.

De grote vraag is echter: Is deze Rinaldi ook bestand tegen immense druk die het rijden in een fabrieksteam met zich mee neemt?

Kan hij zich daar op korte termijn zo verder ontwikkelen dat hij elke race om podiumplaatsen kan vechten en kan hij over niet al te lange tijd Champ Rea elke race parool bieden zoals hij dat in Aragon deed?

Kan Ducati deze klein gebouwde Rinaldi, die hetzelfde postuur heeft als Alvaro Bautista, in het Aruba.it Ducati team hetzelfde toevertrouwen als Bautista in 2019?Bautista wist 2019 als WorldSBK rookie maar liefst 16 races te winnen en stond met de toen nieuwe Panigale V4 R 24 maal op het podium.  

Als Bautista halfweg het seizoen niet aan een soort van "crashfestijn" was begonnen was hij 2019 met overmacht wereldkampioen geworden, nu bleef het bij het vicewereldkampioenschap!

Begin 2020 waren alle ogen nog op Scott Redding gericht en de Brit wist ook meerdere malen Rea en co achter zich te laten.

Doch het ontbreekt Redding aan Rea's sterkste talent: Continuïteit!

Na eerst een crash tijdens het Aragon event en daarna, grof gezegd, het Barcelona debacle lijkt het er verdacht veel op dat Jonathan Rea en Kawasaki hun zesde wereldtitel tegemoet rijden!

Voor Ducati gold: Zolang Redding met Jonathan Rea voor Ducati om de titel vecht en voor successen zorgde hoefde Rinaldi niet persé elke race te presteren.

Ducati wou de jonge Italiaan zijn "ontwikkelingstijd" gunnen zoals ze dat in een ver verleden al eens deden met oa een Lorenzo Lanzi en Michel Fabrizio.

Doch de Ducatisties verlangen ernaar een jonge (italiaanse) coureur op hun "rode godin" te zien rijden en winnen.

De laatste succesvolle Italiaan in het Ducati fabrieksteam was Marco Melandri in 2018, in de herfst van zijn carrière dus.

Alles op een rijtje gezet past deze Rinaldi natuurlijk perfect in de nieuwe teamstrategie/structuur wat jongere rijders betreft en dat wat het management in Bologna wil bereiken.

Hier is men niet alleen heftig aan het "verjongen" maar nog heftiger aan het bezuinigen, iets wat niemand zo uitspreekt maar....

Het mooiste en recentste voorbeeld daarvan is Andrea Dovizioso.

De volbloed Ducati man kreeg van Ducati voor het MotoGP WK 2021 zo'n onaantrekkelijk (Financieel) aanbod dat de actuele WK leider liever stopte als dit contract te tekenen! 

Met Jack Miller, Pecco Bagnaia, Jorge Martin en zo nog wel een paar heeft Ducati genoeg sterke, jonge, rijders aan de start waardoor ze graag het risico op zich namen om afscheid van Andrea Dovizioso te nemen!

Het is daarom ook heel goed mogelijk dat men bij Ducati hetzelfde spelletje met Chaz Davies spelen in het WorldSBK en na zeven toegewijde jaren afscheid van de Welshman gaan nemen.

Wat men bij Ducati niet aanspreekt in tal van interviews is het feit dat het zogenaamde "verjongen" nog een heel ander (positief) aspect voor Ducati meeneemt: Deze jonge rijders zijn veel goedkoper te krijgen dan een Davies, Dovizioso en co.


Er ging/gaat al een tijdje het gerucht dat Davies 2021 de plaats van Leon Haslam bij HRC (Honda) wel eens zou kunnen gaan innemen.

Doch dit gerucht werd in Barcelona door een "hoograngige" Honda manager naar het land der fabeltjes verwezen...

We wachten het af en gaan het zien...

WK Stand WorldSBK 2020:

1. JONATHAN REA           Kawasaki  290
2. SCOTT REDDING          Ducati    239
3. CHAZ DAVIES            Ducati    188
4. MICHAEL van der MARK Yamaha    178
5. TOPRAK RAZGATLIOGLU    Yamaha    157
6. ALEX LOWES             Kawasaki  145
7. MICHAEL RINALDI        Ducati    144
8. ALVARO BAUTISTA        Honda      94
9. LORIS BAZ              Yamaha     91
10.LEON HASLAM            Honda      88

 

 

 

Barcelona/Spain 2020 FIM World Superbikes Race 2...

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona/Spain 2020 FIM WorldSBK Results Race 2:

1. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  1'42.646  
   20 Laps = 92,540 Km in 34'29.729 Min. = 160,960 km/h.
2. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1            2.460  
3. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1            2.559 PR
4. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR         8.040  
5. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR            13.196  
6. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R    14.232  
7. EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR            16.409  
8. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR        17.590  
9. LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R       18.536  
10.LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1           20.401 PR
11.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1           20.451 PR
12.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1           25.414 PR
13.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R    31.420 PR
14.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R       51.264 PR
15.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR        3 Laps PR
-------------------------------------------Not Classified-----------------------------------------
   MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R    2 Laps PR
   VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR        5 Laps PR
   SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R    5 Laps PR
   SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R   17 Laps PR
   ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R        0.000 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK-DONNYFOTO.com

 

 

Barcelona/Spain 2020 Tissot Superpole Race...

 

 

 

 

 

 

 

 


Barcelona/Spain 2020 Results Tissot Superpole Race:

1. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1      1'42.075 
   10 Laps = 46,270 Km in 17'07.732 Min. = 162,077 km/h.
2. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      2.372  
3. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1         2.923 PR
4. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  3.929  
5. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         3.985 PR
6. MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R  6.487 PR
7. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      7.688  
8. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  8.573  
9. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR         10.071  
10.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1        12.709 PR
11.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR         12.713  
12.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR     13.027 PR
13.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R 21.781 PR
14.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR     21.922 PR
15.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance Ducati            Panigale V4 R        26.909 PR
16.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R    29.074 PR
----------------------------------------Not Classified-----------------------------------------
   ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R       8 Laps  
   SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R    8 Laps PR
   LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R       9 Laps
   FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1 I         9 Laps PR  

 

 

 

 

 

 

 

 


Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Warm Up..

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Results Warm Up:

1. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1       1'42.325 
2. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R   0.026  
3. MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R   0.109
4. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R      0.120  
5. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR           0.198
6. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR       0.205  
7. LEON BAZ              FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1          0.411
8. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R   0.419  
9. LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R      0.514  
10.GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1          0.579  
11.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1          0.620  
12.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1          0.634  
13.ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR       0.720  
14.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR           0.921  
15.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R   1.716  
16.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR       2.077  
17.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R   2.219
18.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R      2.340  
19.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R   2.384  
20.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR       5.815
21.TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1          0.000

Foto credit: WorldSBK, donnyfoto.com

Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Race 1...

 

 

 

 

 

 

 

 


Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Results Race 1:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR    1'42.797  
   20 Laps = 92,540 Km in 34'34.245 Min. = 160,610 km/h.
2. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R   2.625
3. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R   4.459  
4. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1          6.078
5. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R      6.989
6. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1          8.770
7. MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R  11.676 PR
8. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         15.639 PR
9. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      18.128  
10.LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     22.344
11.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          22.460
12.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1         22.934 PR
13.XAVO FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR      25.428 PR
14.LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1         26.083 PR
15.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         31.880 PR
16.SAMUELECAVALIERI      ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R  37.361 PR
17.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R  40.668 PR
18.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R  48.001 PR
19.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R     55.793 PR
20.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR    1'02.531
------------------------------------Not Classified----------------------------------------------
   TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR         14 Laps
PR = Privé rijder/team

 
 

Foto credit WorldSBK-donnyfoto.comBarcelona/Spain 2020 WorldSBK Results Day 2...

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Results Tissot Superpole:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR   1'41.619  
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1         0.094  
3. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     0.138  
4. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          0.204
5. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1         0.354  
6. MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R  0.597
7. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.603  
8. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      0.640  
9. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1         0.701  
10.LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     0.802  
11.CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.803  
12.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          0.936
13.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         0.967
14.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR      0.996
15.GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         1.044  
16.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R  1.624  
17.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R  1.874  
18.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R  2.467  
19.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R     2.669  
20.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR      3.416  
---------------------------------------Not Qualified ---------------------------------------
  JONAS FOLGER           GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1         0.000 

 

 

 

 

 

 

Barcelona/Spain Combined results FP 1, FP2 and FP 3...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Barcelona/Spain Combined results FP 1, FP2 and FP 3:

1. TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1      1'42.140  
2. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1         0.169  
3. GARRET GERLOFF        USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         0.338  
4. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     0.373
5. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      0.474  
6. MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R  0.495  
7. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      0.548
8. TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR 1        0.659
9. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.692  
10.LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1         0.699  
11.CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.733
12.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          0.887
13.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR      1.117
14.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         1.457
15.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1         1.524  
16.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R     2.082  
17.LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     2.175
18.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R  2.698
19.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R  2.832  
20.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR      3.521
21.LORENZO ZANETTI ITA Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 13.233
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Barcelona/Spain 2020 WorldSBK Results Free Practice 3:

1. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR   1'55.975  
2. MICHAEL VAN DER MARK  NED PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1         0.456  
3. LORIS BAZ             FRA Ten Kate Racing Yamaha              Yamaha YZF R1         0.610  
4. CHAZ DAVIES           GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.697  
5. GARRETT GERLOFF       USA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         0.763  
6. SCOTT REDDING         GBR ARUBA.IT Racing - Ducati            Ducati Panigale V4 R  0.954  
7. ALEX LOWES            GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK       Kawasaki ZX-10RR      1.125  
8. ALVARO BAUTISTA       ESP Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     1.166  
9. LEON HASLAM           GBR Team HRC                            Honda CBR1000RR-R     1.215  
10.TOM SYKES             GBR BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          1.487  
11.TAKUMI TAKAHASHI      JPN MIE Racing HONDA Team               Honda CBR1000RR-R     2.005  
12.EUGENE LAVERTY        IRL BMW Motorrad WorldSBK Team          BMW S1000 RR          2.044
13.JONAS FOLGER          GER Bonovo Action by MGM Racing         Yamaha YZF R1         2.285
14.SYLVAIN BARRIER       FRA Brixx Performance                   Ducati Panigale V4 R  2.387  
15.SAMUELE CAVALIERI     ITA Barni Racing Team                   Ducati Panigale V4 R  2.415  
16.VALENTIN DEBISE       FRA OUTDO Kawasaki TPR                  Kawasaki ZX-10RR      2.713  
17.FEDERICO CARICASULO   ITA GRT Yamaha WorldSBK Junior Team     Yamaha YZF R1         2.869  
18.LORENZO ZANETTI       ITA Motocorsa Racing                    Ducati Panigale V4 R  2.919
19.TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR PATA YAMAHA WorldSBK Official Team  Yamaha YZF R1         3.546
------------------------------------- Out 107% in this Session -----------------------------
20.XAVI FORES            ESP Kawasaki Puccetti Racing            Kawasaki ZX-10RR      0.000
21.MICHAEL RINALDI       ITA Team GOELEVEN                       Ducati Panigale V4 R  0.000
Foto credit: Honda, WorldSBK, donnyfoto.com
2020  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |