image1

FIM WorldSSP 600 WK 2019: 19 rijders gezet!

SSP 600 2019: Domineert Yamaha ook in 2019?

Terwijl bij de Superbikes wat rijders betreft eigenlijk alles duidelijk is zijn er bij het World Supersport 600 nog vele vakante plaatsen open. Ook in 2019 voert er geen weg aan een sterke Yamaha offensief voorbij.

Voor het WorldSBK zijn 19 rijders voor 2019 zeker van een start. Daar zijn theoretisch nog 2 plaatsten vrij, dit echter alleen als of er bij Team Pedercini of het Orelac Team budget voor een tweede Kawasaki word gevonden!

Dat het Nederlandse ten Kate Team er 2019 bij zal zijn is hoogst onwaarschijnlijk en kunnen we alleen maar hopen.

Meer vraagtekens zijn er wat de deelnemers in FIM WorldSSP 600 WK betreft, hier is de deelmane van een groot aantal teams en coureurs nog onduidelijk!

Zagen we tijdens de laatste Europa races afgelopen seizoen nog ruim 30 deelnemers (met 7 Wildcards) in actie zo zien we dat de Dorna voor 2019 tot dusver slechts 17 coureurs op de deelnemerslijst heeft staan. 

Daarbij valt het op dat Yamaha ervoor gezorgd heeft een groot aantal toppers met het merk met de drie stemvorken uit te rusten.

Met Jules Cluzel (GMT94), Randy Krummenacher en Federico Caricasulo (beide Bardahl Evan Bros WorldSSP Team) heeft Yamaha de Top 3 t/m 5 uit het WK onder contract voor 2019.

Tellen we de beide opvallend sterke WorldSSP 600 Rookies Corentin Perolari (GMT94) en de Oostenrijker Thomas Gradinger (Kallio Racing) erbij rijd bijna alles wat rang en naam heeft op Yamaha 2019.

Daaronder bevinden zich minstens vijf rijders die het potentieel hebben om op het podium te rijden!

Naast Thomas Gradinger contracteerde het Kallio kampioensteam voor 2019 ook de Spaanse Moto2 coureur Isaac Viñales en blijft ook de Belg Loris Cresson blijft aan boord.

Kallio dus 2019 met Yamaha support als driemans team onderweg 2019.

Ook de bij Puccetti Racing Kawasaki enigszins “geflopte” ex-MotoGP coureur Hector Barberá rijdt 2019 op een Yamaha R6 in het nieuw opgestarte Hongaarse Team Toth.

Na de beslissing van het Giansanti Racing Team (GRT) om 2019 definitief op te stijgen in de Superbikes moest Yamaha voor het WK Supersport 600 omdisponeren.

Voor 2019 waren er eerst twee teams, Kallio Racing en GMT 94, gepland die op directe officiële ondersteuning van Yamaha konden rekenen.

Doch daarmee kwam de jonge Wilde Federico Caricasulo buitenspel te staan en besloot Yamaha onlangs ook het BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team officieel te ondersteunen!

Van het aanvankelijke groot aangekondigd “offensief plan” van Kawasaki blijft in principe weinig over.

Hete het voor een paar weken terug nog dat men na het contracteren van Mahias ook bijna rond was met WK derde Jules Cluze voor 2019 zo hebben we afgelopen week kunnen lezen dat Cluzel 2019 voor het Franse GMT 94 Yamaha zal uitkomen.

Overigens is het NRT Yamaha Team, Cluzels werkgever van afgelopen seizoen,failliet verklaard en laat een grote schuldenberg achter bij zowel leveranciers als ook het personeel!

Zo blijft het erbij dat Kawasaki alleen de wereldkampioen van 2017 Lucas Mahias als eventuele sterke opvolger van vijfvoudig Supersport Wereldkampioen Kenan Sofuoglu op de loonlijst heeft staan.

Of het de Fransman gaat lukken om met de inmiddels in de jaren gekomen Kawasaki ZX-R6 (gehomologeerd in 2009) in staat zal zijn de vele Yamaha's parool te bieden en mee kan strijden om de titel staat nog in de sterren geschreven!

Een tweede constante top coureur is wat Kawasaki betreft niet in zicht!

Wat Honda betreft ziet het er meer naar uit dat het grootse motormerk ter wereld in het Supersport WK van 2019 slechts een “bijrol” gaat spelen. De laatste 2 jaar wist niemand meer een race voor Honda in deze klasse te winnen.


De laatste 4 jaar waren met slechts 7 overwinningen een zeer mager resultaat voor werelds grootste motorfabrikant in deze klasse!

Zeker is dat het steeds moeilijker wordt voor de sterk in de jaren gekomen Honda CBR 600 RR!

De Brit Kyle Smith veroverde in het Portugese Portimáo met P3 de enige podiumplaats voor Honda en finishte als achtste in het WK.

Zo gezien heeft MV Agusta waarschijnlijk de betere kaarten als bv Honda en kawasaki om zich in de strijd om het WK te mengen.

Het oh zo traditierijke Italiaanse motormerk wist met de prachtige F3 en de Italiaan Raffaele de Rosa afgelopen seizoen een respectabele 5 podiumplaatsen te veroveren en beëindigden het seizoen als eerste niet Yamaha op de zesde plaats. 

Europees SSP 600 kampioen Rob Hartog, Team Hartog - Against Cancer, heeft van de Dorna groen licht gekregen 2019 in het WK Supersport deel te nemen.

Doch het team ontbreekt het nog aan een deel (ca. 25.000 Euro) van het budget.

Voor die mensen die de Nederlandse motorsport een warm hard toe dragen en de behoefte voelen om Rob 2019  te helpen, daar helpt alles groot of klein, kunnen dit direct bij Rob zelf doen onder het volgende e-mail adres: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of eventueel contact met ons opnemen.

Naast Rob Hartog komt ook de jonge Glenn van Straalen 2019 in het WorldSSP 600 in actie met het ervaren EAB Racing Team(Kawasaki) die afgelopen seizoen met Anthony West onderweg waren.

Na de diskwalificatie van de Australiër, positieve doping test, reed van Straalen de laatste 2 races van Argentinië en Qatar op de Kawasaki ZX-R6 en overtuigde daarbij het EAB management voldoende om 2019 samen verder te gaan.

Jaimie van Sikkelerus besloot na een minder succesvol seizoen voor 2019 over te stappen van het GEMAR Team Lorini naar het Estlandse Honda Racedays.

Daarmee hebben we 2019 dan minstens drie Nederlanders in deze altijd spannende en spectaculaire klasse.

Rijders FIM WorldSSP 600 2019:

GMT 94                             Yamaha    Jules Cluzel       (FRA)  Corentin Perolari   (FRA)       
BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team   Yamaha    Randy Krummenacher (SUI)  Federico Caricasulo (ITA)      
Kallio Racing                      Yamaha    Loris Cresson      (BEL)  Thomas Gradinger    (AUT)      
                                             Isaac Viñales      (ESP)
DK Racing                          Yamaha    Xavier Navand      (FRA)
Team Toth                          Yamaha    Hector Barbera     (ESP)

Kawasaki Puccetti Racing           Kawasaki  Lucas Mahias       (FRA)  Hikari Okubo        (JAP)      
Team Pedercini                     Kawasaki  Ayrton Badovini    (ITA)
Hartog against Cancer              Kawasaki  Rob Hartog         (NED)
EAB Racing Team                    Kawasaki  Glenn van Straalen (NED)
Orelac                             Kawasaki  Nacho Calero       (ESP)

Honda Racedays                     Honda     Hannes Soomer      (EST)  Jaimie van Sikkelerus(NED)
PTR Honda                          Honda     Peter Sebestyen    (HON)

MV Agusta Reparto Corse            MV Agusta Raffaele De Rosa   (ITA)


2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |