image1

Wie is Ducati Superbike ster Álvaro Bautista…

Ducati’s nieuwtoegang Alvaro Bautista sprak met WorldSBK over zijn grandioos debuut in het Superbike WK en verteld hoe zijn leven er naast het racen uitziet…

Álvaro Bautista’s zijn „succesbalans“ mag zich best zien laten. In 2006 werd hij wereldkampioen in de toenmalige 125 cc, het jaar erop, in 2008, werd de Spanjaard vicewereldkampioen in de toenmalige 250 cc.

Met zijn negen jaar MotoGP ervaring is Bautista natuurlijk een man met veel ervaring wat hem natuurlijk met de nieuwe Ducati V4R goed van pas komt.

Momenteel is Bautista “record Rookie” in het Superbike WK en voert het WK na de sensationele openingsrace op het Australische Phillip Island Phillip Island met drie gewonnen races aan!

Na dit grandioze Phillip Island weekend sprak deTeam Aruba.it Ducati Racing coureur openhartig met WorldSBK over oa zijn zo explosief WorldSBK debuut en zijn leven naast het racen.

Álvaro, wat is winnen voor jou? AB: << Voor mij is het dat gevoel dat je alles kunt doen. De smaak van champagne heb ik lang moeten missen en ook het gevoel dat je op dat moment de beste bent in dat wat je doet is gewoon heerlijk. >>

<< Een weekend zoals in Australië komt zelfs in mijn stoutste dromen niet voor. Het is zolang geleden dat ik dat heb mogen meemaken, ik ben echt overgelukkig. >><< Tegelijkertijd ben ik best wel trots op mezelf. Ik heb zoveel jaren hard gewerkt maar beschikte op het juiste moment nooit over het juiste materiaal. >>

<< Maar nu hebben we kunnen zien, aan het eind komt alles toch nog alles goed. Ik ben echter nooit gestopt met hard aan mezelf te werken, integendeel zelfs. Ik werk nu nog harder om mijn doel te bereiken. >>

<< Dat betekend steeds het beste uit mezelf zien te halen om zo races winnen. Maakt niet uit in welk kampioenschap. Ik ben nu 34 jaar en men zou kunnen denken dat ik al te oud ben. >>

<< Maar als ik op de motor stap voel ik dezelfde wil als toen ik begon, nog steeds dezelfde opwinding en heb ook nog dezelfde ambities, winnen! >>

<< Motorfietsen betekenen alles voor me en ik rij motor sinds ik denken kan, dat is mijn leven. >>

<< Daarnaas heb Ik het geluk dat ik een fantastische familie om me toe heb die nooit gestopt zijn me, en dat van begin afaan, te ondersteunen, in goede en in slechte tijden. >>

<< Dat kan niet iedereen van zichzelf beweren. Ook “echte” vrienden zijn erg belangrijk en ik kan zeggen dat ik eerlijke vrienden heb wat met geen geld te betalen is. >> 

Je engste vertrouwden? AB: << Mario, mijn assistent en mijn vrouw Grace en natuurlijk mijn crew. Eerlijk gezegd is Mario niet mijn assistent maar een vriend die elke race met me meegaat, op me past en ervoor zorgt dat ik me puur op het rijden concentreren kan. >>

<< Ik hoef buiten het rijden om niets doen dus, dat alles doet Mario. >>

<< Grace wekt me s’morgens en is altijd goed te pas. Ze probeert dan ook haar altijd goede humeur op mij over te dragen, ook als het niet echt goed loopt. >>

<< Ze kent me en weet precies hoe ze met me moet omgaan. Dan heb ik nog mijn familie die me een aantal races begeleiden. >>

<< En vertrouwen in het team natuurlijk, vertrouwen in mijn monteurs, in de hele crew. Vaak is het zo dat de één of de ander middels een blik in mijn ogen al weet wat ik eigenlijk wil, zonder woorden. >>

<< Ik ga ook graag naar de bioscoop waarbij ik me goed ontspannen kan, net als bij het koken. Een aantal dingen kan ik echt goed koken en ik doe het ook graag. Ik ben echter ook graag thuis om uit te rusten, dan geniet ik met familie en vrienden. >>

<< Ik hoef denk ik niet te vertellen dat ik lichamelijk hard train en veel tijd in fitnessstudio’s doorbreng. Ook daar geef ik 100 procent en probeer me elke dag te verbeteren. >>


<< Ik stam uit Talavera de la Reina, maar niet veel “Talaveros” hebben MotoGP en WorldSBK ervaring. Als je wilt racen is het gemakkelijker als je uit Valencia of Catalonië komt. >>

<< Daar is de racesport veel populairder en vindt je gauwer sponsoren en ondersteuning. >>

<< Voor mij was dat een stuk moeilijker maar ik heb onvermoeibaar verder gewerkt en kreeg de kans mijn leven als motorcoureur te mogen leven. >>

<< Ik wil niet zeggen dat ik het meer dan anderen verdiend heb maar ik had waarschijnlijk meer persoonlijke problemen en zwaartepunten dan de meesten, daar ben ik van overtuigd. >>

<< Ik herinner me nog heel goed toen ik in 2006 wereldkampioen in de 125 cc werd mijn populariteit ineens enorm was. Ik kon me nergens laten zien of de mensen wilden met me op de foto of een handtekening. >>

<< Ik geloof dat bijna alle inwoners van Talavera wel een foto van me thuis hebben hangen. >>

<< Nu kan ik echter ongestoord rondlopen. Hoewel ik dat na het fantastische Australië weekend nog moet afwachten wat er gaande is natuurlijk. >>

<< Ik was 2006 wereldkampioen en heb dat werkelijk genoten. Je voelt je dan werkelijk zo alsof je de koning van de hele wereld bent. Voor mij is in 2006 een droom waar geworden. >>

<< En deze droom kan niemand je weg nemen. Maar aan het eind van de dag telt in elke sportaard alleen dat wat je het laatst bereikt hebt, niet dat uit het verleden. >>

<< Vandaag win je en ben je de beste, morgen verlies je en ervaar je een heel andere waarheid. >>

<< Maar zo is het nu eenmaal en daarom mag je als sportman geen moment verzwakken of op je luie kont gaan  zitten. Je moet altijd weer 100 procent innovatief zijn en aan jezelf blijven werken als je als sporter succesvol wilt zijn en vooral wilt blijven. >>
Wie is Álvaro Bautista werkelijk?
AB: << Hij een nette jongeman en komt uit Talavera de la Reina Spanje. Hij is een eenvoudige jongeman die geen fan van extravaganten is. >>

<< Iemand die zich over mensen kan verheugen, diens vader de passie van het racen met hem deelt en aan zijn zijde is. >>

<< Iemand die van het leven houdt en één van de gelukkigste personen op deze wereld is. >>

Hieronder Álvaro Bautista in cijfers....

 

 Foto credit: MotoGP.com, WorldSBK, Ducati en donnyfoto.com...

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |