image1

BMW rijders voor 2023: Vertrouwen overheerst…

Donny 18.02.2023 - 11:19

BMW: Met vier fabrieksrijders goed gepositioneerd...

Het op “gewone” productiemotoren gebaseerde wereldkampioenschap der Superbikes 2023 staat popelend naar het nieuwe seizoen in de startblokken.

Voordat het nieuwe seizoen 24 t/m 26 februari op het Australische Phillip Island Grand Prix circuit van start gaat hebben de coureurs komende maandag en dinsdag nog een mogelijkheid hier 2 dagen te testen.

De nieuwe BMW M1000RR heeft voor 2023 een aantal updates ondergaan waaronder een aerodynamisch geoptimaliseerde kuip met een paar “krachtige” vleugels en een nieuwe achterbrug.

Net als Honda begint ook BMW het nieuwe seizoen met de zogenaamde “super-concessieonderdelen” die sinds 6 oktober 2022 zijn toegestaan voor veranderingen aan het chassis.

Zouden we de testtijden van Jerez/Spanje en Portimão/Portugal echter ernst nemen is BMW ondanks een aantal verbeteringen zo te zeggen (nog) niet echt bij de muziek.

Doch een test is een test en de waarheid, en dat betreft alle teams en coureurs, zullen we pas tijdens de seizoenopener in Australië gaan beleven en wie weet ziet alles er dan heel anders uit.


In een gesprek met WorldSBK gaven Michael van der Mark, Scott Redding, Loris Baz en Garrett Gerloff in het kort weer wat hun verwachtingen zijn aan het seizoen 2023.

Officieel staan alle vier BMW rijders direct bij BMW onder contract: De Nederlander Michael van der Mark en de Brit Scott Redding vormen het eigenlijke BMW factory team wat 2023 onder de naam Team ROKIT BMW Motorrad aantreed.

Na het vertrek van de Ier Eugene Laverty, 2023 als riding-coach in het Bonovo Action team onderweg (???), zullen de Fransman Loris Baz en de Amerikaan Garrett Gerloff het Bonovo Action team 2023 vertegenwoordigen.

Michael van der Mark: << Ik verheug me heel erg op het nieuwe seizoen die zeker beter wordt dan het afgelopen seizoen. >>

De Nederlander die een “blessurerijk” 2022 achter de rug heeft: << Ik ben volledig terug en ben weer 100 procent fit. >>

<< Ik ben, zoals altijd trouwens, uiterst gemotiveerd en we boeken duidelijk vooruitgang wat de nieuwe M1000RR betreft. >>

<< Natuurlijk willen we op het podium staan en races winnen maar eerst is zaak dat we stap voor stap beter worden. Testen is ook altijd interessant en mooi maar racen is iets heel anders. >>


Scott Redding:
<< 2022 verliep de seizoensfinale op Phillip Island niet zo heel slecht, hopelijk beleven we 2023 een goede seizoenstart in Australië. >>  aldus de Brit die zijn BMW debuutseizoen 2022 als achtste afsloot.

<< Het is erg ongebruikelijk om direct aan het begin van het seizoen (van 3 t/m 5 maart gaat het gelijk in Indonesië) twee races direct achter elkaar te hebben. >>

<< Daarom is het des te belangrijker om van begin afaan goede resultaten te behalen en sterk aan het seizoen te beginnen. >>

In het Duitse Bonovo Action Team heeft de Fransman Loris Baz na het stoppen van de Ier Eugene Laverty de Amerikaan Garrett Gerloff als nieuwe teamcollega gekregen.

Loris Baz: << Ik begin altijd aan een nieuw seizoen met de verwachting dat ik podiumplaatsen wil behalen en races wil winnen. >>

<< Dat is wat ik altijd wil en waar ik hard voor train. Het doel van het team is om beide rijders continu in de top 10 te pushen waarbij top 6 of top 5 natuurlijk top resultaten zouden zijn.

<< Zodra het seizoen begint weten we wat er voor ons mogelijk is. Het eerste doel is om nog beter te zijn dan afgelopen seizoen waarbij het belangrijk wordt elke race een stap voorwaarts te maken. >>

 
<< De nieuwe motor is definitief beter geworden waardoor ik er het volste vertrouwen in heb. >>

Garrett Gerloff: << Met BMW begint er een nieuw hoofdstuk voor mij, een nieuwe reis zo te zeggen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik tot dusver heel erg blij ben met alles. >> verzekert BMW’s “nieuwkomer”.

<< De tests op zich verliepen heel goed. Ook het samenwerken met mijn nieuwe team verloopt erg goed en ik denk dat we op alle vlakken goed met elkaar overweg kunnen. >>

<< Het belangrijkste doel is natuurlijk vooruitgang te blijven boeken. Als we ons op onszelf blijven concentreren en alle “puzzelstukken” op de juiste plaats weten te zetten kunnen we een geweldig seizoen hebben. >>

<< Dat is ons doel en ik ben ervan overtuigd dat we het kunnen. >>

Het doel van BMW is duidelijk en men het BMW management is vast van plan om 2023 de aansluiting te vinden bij het "Koningstrio" Bautista, Rea en Razgatlioglu.

Opmerkelijk: Was er in 2022 sprake van dat Eugene Laverty een leidende functie (Manager) in het Bonovo Action team zou overnemen: Bij de teampresentatie was de ex WorldSBK vedette niet aanwezig?

Zoals altijd, vanaf maandag gaan we het zien en beleven...

FIM World Superbike deelnemers 2023:

1.   1 Alvaro Bautista        ESP  Aruba.It Racing - Ducati          Ducati Panigale V4 R 
2.  21 Michael Ruben Rinaldi  ITA  Aruba.It Racing - Ducati          Ducati Panigale V4 R
3.  54 Toprak Razgatlioglu    TUR  Yamaha WorldSBK Team              Yamaha YZF R1
4.  55 Andrea Locatelli       ITA  Yamaha WorldSBK Team              Yamaha YZF R1
5.  22 Alex Lowes             GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR
6.  65 Jonathan Rea           GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10RR  
7.   7 Iker Lecuona           ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R  
8.  97 Xavi Vierge            ESP  Team HRC                          Honda CBR1000 RR-R
9.  45 Scott Redding          GBR  ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M 1000 RR
10. 60 Michael van der Mark   NED  ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team  BMW M 1000 RR  
11. 47 Axel Bassani           ITA  Motocorsa Racing                  Ducati Panigale V4 R
12. 31 Garrett Gerloff        USA  Bonovo Action BMW                 BMW M 1000 RR
13. 76 Loris Baz FRA          BMW  Bonovo Action BMW                 BMW M 1000 RR
14. 77 Dominique Aegerter     SUI  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1
15. 87 Remy Gardner           AUS  GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team     Yamaha YZF R1  
16.  5 Philipp Oettl          GER  Team GoEleven                     Ducati Panigale V4 R
17. 66 Tom Sykes              GBR  Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR
18.  9 Danilo Petrucci        ITA  Barni Spark Racing Team           Ducati Panigale V4 R
19. 28 Bradley Ray            GBR  Motoxracing WorldSBK Team         Yamaha YZF R1 Yamaha
20. 35 Hafizh Syahrin         MAS  MIE Racing                        Honda CBR1000 RR-R
21. 51 Eric Granado           BRA  MIE Racing                        Honda CBR1000 RR-R
22. 52 Oliver Konig           CZE  Orelac Racing Verdnatura          Kawasaki ZX-10RR
23. 34 Lorenzo Baldassari     ITA  GMT94 Yamaha                      Yamaha YZF R1
24. 32 Isaac Vinales          ESP  TPR Pedercini Racing              Kawasaki ZX-10RR





Foto credit:
ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team-donnyfoto.com
2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |