image1

Fix 2: Bautista naar Honda, Redding naar Ducati…

Donny 10.08.2019 23:43

Tot dusver zwijgt Honda hardnekkig wat betreft het thema of men zich 2020 wel of niet met een officieel HRC fabrieksteam en een nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade terugkeren in het Superbike WK.

Tijdens de tweede dag van de MotoGP in het Oostenrijkse Spielberg sikkerde nu toch door dat de Japanners een "Supercoup" gelukt is: Het contracteren van WorldSBK Rookie Alvaro Bautista!

Volgens geruchten (Speedweek) had Ducati de veertienvoudig (2019!) race winnaar Bautista een tweejaars contract aangeboden met een jaarsalaris van 400.000 Euro.

Voor elke gewonnen race zou de snelle Spanjaard nog eens 20.000 Euro "premie" ontvangen, de Tissot Superpole races uitgesloten!

Dit ondanks dat de ex MotoGP coureur tijdens de laatste vier events vijf maal crashte en zijn 61 punten voorsprong op viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea verloor. 

Na deze vijf crashes en één niet uitgereden race heeft de Ducati rijder nu maar liefst 81 punten achterstand op de Kawasaki Superstar.

Deze 81 punten zijn onder normale omstandigheden niet meer  in te halen en we mogen ervan uitgaan dat "Johnny" Rea voor de vijfde keer op rij wereldkampioen wordt!


Ondanks alles was Ducati vast van plan met de snelle Bautista verder te gaan.

Bautista had al sinds weken een handtekeningrijp contract voorliggen doch de Spanjaard ondertekende deze niet liet ook de “vervaldatum” van Ducati verstrijken omdat hij meer geld wou.

Zodoende ging het Ducati management er vanuit dat de 34 jarige Spanjaard het met Honda eens was geworden.

<< Wie anders kan Alvaro zo’n verlokkend aanbod maken dat hij ons sterk gedoteerde voorstel afwijst. >>


Was het antwoord van Ducati sport directeur Paolo Ciabatti in het paddock op de Red Bull Ring in Spielberg de vraag of het klopt dat Bautista naar Honda vertrekt.

Lang liet de "tegenaanval" van Ducati dan ook niet op zich wachten: Ducati maakte onofficieel bekend dat de Brit Scott Redding 2020 de plaats van Alvaro Bautista gaat innemen.

Net als Bautista reed ook Redding jarenlang in de MotoGP en voert actueel samen met Ducati het British Superbike kampioenschap (BSB) aan.

Zo krijgt vicewereldkampioen Chaz Davies, actueel WK zevende, na Marco Melandri in 2018 en Alvaro Bautista in 2019 in 2020 zijn derde nieuwe teamgenoot in drie jaar bij zich in de box.

De meeste kansen op de plaats naast Bautista schijnt de HRC testrijder en Japanner Takumi Takahashi te hebben.

Daarnaast begint het er steeds meer naar uit te zien dat Honda 2020toch  met een eigen HRC (Honda Racing Corporation) gaat uitrukken en dat het team van Midori Moriwaki als satellieten team gaat fungeren.

Of het bij Moriwaki verder gaat met oudgediende Ryuichi Kiyonari, die tot eind 2020 een HRC contract heeft, is een open vraag. De Japanner heeft dit seizoen (nog) niet één Top 10 plaats voor te wijzen!


Van de al lang geblesseerde Leon Camier is alleen bekend dat zijn contract eind 2019 uitloopt.

Of Honda de snelle Brit en uitstekende ontwikkelingsrijder mee heeft ingepland voor 2020 is actueel onbekend!

Bautista en Honda kennen elkaar goed uit het verleden: De Spanjaard reed van 2012 tot 2014 voor werelds grootste motorfietsfabrikant in het Gresini MotoGP team.

Waarschijnlijk hebben niet alleen de Japanse dollars Bautista kunnen overtuigen maar ook de technische plannen en voorstellen van Honda.

Dit seizoen, 2019, keerde HRC na 17 jaar afwezigheid terug in het Superbike WK.

De (verder) ontwikkeling van de huidige CBR 1000 RR SP2 staat dit seizoen op een heel erg laag pitje en is het lijkt er eigenlijk meer op, vreemd genoeg, dat men men bij Moriwaki alleen maar bezig is veel data te verzamelen!

Volgens insiders wordt de nieuwe Fireblade fundamenteel een totaal andere bike als het huidige desastreuze model. De nieuwe Fireblade zal de beschikking krijgen over een uiterst krachtvolle viercilinder lijnmotor!

Ook schijnt men bij Honda van plan te zijn van het begin afaan deze nieuwe bike met Pirelli banden ontwikkelen en niet zoals in het verleden met Bridgestone…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |