image1

Yamaha: Toprak treft af en toe onconventionele beslissingen...

Donny 12.12.2021 - 15.30

Toprak Razgatlioglu zorgt niet alleen op het circuit voor verrassingen, de kersverse wereldkampioen gaat ook graag zijn eigen weg wat het set-up en de bandenkeuze wat zijn Yamaha R1 betreft.

Sinds de komst van Toprak Razgatlioglu (Yamaha), en nog wel een paar andere “jonge wilden”, waait er de laatste paar jaar al een andere, ja frisse wind, in het Superbike WK.

Tijdens de laatste race in het Indonesische Lombok wist het Turkse talent Toprak Razgatlioglu zesvoudig titelrecordhouder Jonathan Rea (Kawasaki) na 6 jaar eindelijk(!) van zijn troon te stoten.

Voor Champ berekend dit dat hij zijn sinds 2015 “gedragen” startnummer 1 voor het seizoen 2022 moet “verruilen” voor zijn favoriete startnummer 65.

Het Superbike WK 2021 was er één uit het zogenaamde “raceboekje” met veel spannende en dramatische momenten met aan het eind een nieuwe wereldkampioen en ander motormerk:Yamaha!

Ondanks Yamaha’s grote inspanningen sinds hun comeback als officie
ël fabrieksteam in 2015 wist voor Razgatlioglu alleen de Amerikaan Ben Spies, 2009, een wereldtitel voor de “blauwen” wist te veroveren.

Daarbij valt de 25 jarige Turk niet alleen op middels een spectaculaire rijstijl en zijn harde remmethoden maar ook met eigen, andere, ideeën wat de afstelling en bandenkeuze van de R1 betreft.
Yamaha zette op de juiste coureur…

Met het contracteren van Toprak Razgatlioglu in 2019, overigens geholpen door Kawasaki, had Yamaha eigenlijk een heel geukkig handje watde keuze van de jonge Turk betreft.

De hulp van Kawasaki bestond daaruit dat de groenen voor 2019 zelf gepland hadden dat Razgatlioglu met Jonathan Rea en Leon Haslam de 8 Hours van Suzuka zou rijden en winnen!

Na een protest te heben ingedient tegen Yamaha lukte dat uiteindelijk ook, doch tot groot ongenoegen van Razgatlioglu en diens manager Kenan Sofuoglu, zelf vijfvoudig FIM SSP 600 wereldkampioen, kwam de jonge Turk niet tot inzet.


Dit “ongenoegen” was dermate groot dat Sofuoglu nog geen week later bekend maakte zijn “prothese” voor 2020 in het Yamaha fabrieksteam, als teamgenoot van Michael van der Mark, te hebben onderbracht!

Bij Yamaha word het verhaal van Toprak’s “inlijving” natuurlijk een beetje anders “uitgelegd”!

<< Andrea (Dosoli) en ik spraken over toekomstige rijders. >> herinnert Paul Denning zich en herinnert zich ook dat het Yamaha-projectmanager Andrea Dosoli was die Razgatlioglu in het spel bracht.

<< Het was Andrea die me op Toprak’s talent opmerkelijk maakte hoewel het natuurlijk moeilijk te beoordelen is of het talent genoeg is om een kampioenschap te winnen of dat het “gewoon” om een coureur gaat die races kan winnen. >>

<< Doch nu kan ik zeggen: Andrea had volkomen gelijk. Dat hebben we gelijk al in de eerste race van het seizoen 2020 in Australië kunnen zien waar Toprak gelijk de eerste race won. >>

<< We hadden dit seizoen 36 races en in alle races waar we met slicks onderweg waren finishte Toprak op het podium en met regenbanden was een zesde plaats zijn slechtste resultaat. >>

<< Het is een cliché om te zeggen dat het moeilijker is om een kampioenschaptitel te verdedigen dan om hem te winnen wat dus betekend dat we het komende jaar gefocusseerd moeten blijven. >>

<< Jonny (Rea) zal sterker terugkomen. Ook dit jaar wist hij zich steeds te verbeteren om met Toprak mee te kunnen en tegen hem te vechten. >> aldus de ervaren de Britse teammanager.  

Ook wat de ontwikkeling van de Yamaha R1 betreft verbaasd Razgatlioglu zijn crew regelmatig met een aantal ongebruikelijke wensen wat bv het chassis en zijn bandenkeuze betreft.

<< Schijnbaar stellen ongebruikelijke rijders ook ongebruikelijke wensen en afstellingen voor hun extreme rijstijl maar misschien is dat juist het verschil wat hem zo sterk maakt. >> aldus Denning.


<< Yamaha vertrouwde op Toprak en Toprak vertrouwde op Yamaha en diens crew die hem gaven wat hij wilde ondanks dat er een aantal ongebruikelijke “wensen” bij waren. >>

<<  Of dat nu om een bandenkeuze ging of om totaal vreemde in/afstellingen aan zijn bike, hij kreeg het en het functioneerde op zijn bike. >> tot de Yamaha-teammanager`s eigen verbazing.

<< Toprak`s beslissingen op het circuit mogen misschien wat onconventioneel en radicaal overkomen, het belangrijkste is echter dat hij daarbij zelf geen fouten maakt. >> legt Denning uit.

Onzeker is de situatie wat de toekomst van het Pata Yamaha with Brixx Superbike fabrieksteam en het Turkse talent uit Alanya in het Superbike Wereldkampioenschap betreft.

Toprak zelf maakt er geen geheim van interesse te hebben aan het MotoGP paddock en andersom toont niet alleen het Yamaha MotoGP team veel interesse aan de “Stoppie”.

<< Toprak heeft een tweejarig contract met Yamaha wat betekend dat hij in ieder geval in 2022 zijn Superbike titel samen met ons gaat verdedigen.  >> legt Denning uit.

<< Mocht Toprak 2022 opnieuw wereldkampioen worden en Yamaha hem beslist in de MotoGP wil halen dan is dat zo, alles is mogelijk! >> sluit Paul Denning het gesprek af.
Kenan Sofuoglu: Toprak op zijn harde aart en wijze aangekomen…


Degene die Razgatlioglu eigenlijk in het WorldSBK haalde heet Kenan Sofuoglu en behaalde zelf vijf wereldtitels  in het FIM Supersport 600 wereldkampioenschap.

Voor Sofuoglu golden afgelopen seizoen drie belangrijke factoren: Harde beslissingen, een keiharde titelstrijd en geschiedenis schrijven.

Sinds de komst van Razgatlioglu in het WorldSBK paddock is de inmiddels 37 jarige Sofuoglu succesvol onderweg als begeleider, coach en manager van de frisgebakken wereldkampioen.  


Na het behalen van de titel op het Pertamina Mandalika International Street Circuit was Sofuoglu dan ook een meer dan gelukkig mens en deelde zijn vreugde met fans en media.

Nu, een paar weken later realiseren zich beide Turken hoe hard en stenig hun weg was in het nemen van een aantal moeilijke beslissingen waarover beide het niet altijd eens waren!

Razgatlioglu is sowieso de eerste Turkse coureur die überhaupt een WorldSBK race wist te winnen en nu is nu dus ook de eerste Turkse Superbike wereldkampioen ooit.

Op weg naar dit succes moest Sofuoglu een aantal moeilijke beslissingen voor zijn “beschermeling” waaronder ook enkele waar Razgatlioglu destijds geen fan van was.

Één van de graverendste beslissingen die “Master Kenan” trof, en die de toen 20 jarige Turk behoorlijk aan het “leer” ging, was de beslissing hem voor 2016 in het toenmalige Europese Superstock 1000 te transfereren.

Sofuoglu legt uit waarom hij deze weg voor Razgatlioglu`s koos en wat daarbij de belangen van vooral Turkije zijn:  << We hebben meer dan tien jaar geïnvesteerd in Toprak om het op dit niveau te brengen. >>

<< Toen ik hem in 2015 in het Europees Stock 600-kampioenschap bracht won hij alles wat er te winnen viel waarop iedereen zei dat ik hem in het WK Supersport 600 moest brengen. >>
<< Maar ik zei nee, Turkije heeft genoeg Supersport 600 wereldtitels en ik wist dat Turkije een Superbike wereldkampioen nodig had! >>

<< Dus “stopte” ik hem 2016 in het Europees Superstock 1000 kampioenschap en vertelde hem dat we hem moesten/wilden opbouwen voor het World Superbike wereldkampioenschap. >>

<< Ik zei tegen Toprak dat ik veel te lang in het WorldSSP WK heb gereden en me niet meer kon veranderen, maar jij bent erg jong, erg fris, en erg getalenteerd en juist daarom nemen we deze weg. >>

<< Toprak vond dat alles helemaal niet leuk. Hij wilde zo zijn als Kenan Sofuoglu, hij wilde naar het WK World Supersport gaan om daar races te winnen en titel te veroveren waarop ik antwoorde vergeet het: 'Ik zal je veel groter maken dan Kenan! >>

<< Respecteer dat gewoon en luister gewoon naar mijn ideeën. In het begin klaagde Toprak erover erg moe en uitgeput te zijn op de 1000 cc bike waarover ik me best een beetje zorgen maakte. >>

<< Maar maar nu zijn we blij dat we deze beslissing hebben genoemen. We hebben hard in ons land geïnvesteerd om het naar dit niveau te brengen doch nu heeft Toprak geschiedenis geschreven voor ons land. >>

Ondanks dat Champ Rea en Razgatlioglu elkaar het hele seizoen 2021 bestreden, met ook een paar minder mooie “confrontaties”, is Sofuoglu vol lof over ex-Champ Jonathan Rea.


De 38 jarige Turk is er van overtuigd dat vooral Rea zelf verantwoordelijk is voor Razgatlioglu`s groei waarmee hij deze titel op de meest moeilijke manier wist te veroveren.  

<< Om iemand als Jonny, voor mij de beste Superbike coureur aller tijden, te verslaan moet je van goeie huize komen, dat heeft Jonny middels zijn dubbele zege in Indonesië nog eens laten zien. >>

<< Om deze man in een wereldkampioenschap te verslaan is heel erg moeilijk, je moet tegen hem rijden op regenachtige dagen, in de hitte en in de kou wat nu eenmaal niet altijd eenvoudig is daar Rea altijd snel en vooral erg constant is. >>

<< Het is niet gemakkelijk om op het niveau van een Jonathan Rea te komen en dus denk ik dat Toprak een heel moeilijk kampioenschap heeft gewonnen wat deze titel zo gezien wat meerwaarde geeft.>>

<< Op zich is dat natuurlijk heel goed want om een wereldtitel te veroveren en een goede carrière te hebben moet je op de moeilijkste momenten op de hardste manier rijden! >>

<< Toprak is met zijn harde aart en wijze aangekomen en heeft zijn eerste grote doel bereikt. >>

Wat betreft Toprak's denkwijze wat de juiste set-up voor zijn Yamaha R1 betreft: Één van zijn crewleden zei ooit eens tegen mij:

<< Je kunt Toprak ook zonder schockbrekers het circuits op stzren, ook dan is hij akelig snel! >>

2022  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |