image1

WorldSBK Showdown in Indonesië: Razgatlioglu of toch Rea...

Donny 17.11.2021  23.00

Komend weekend, 19 t/m 21 november, valt op het brandnieuwe Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië/Lombok de beslissing wie zich World Superbike wereldkampioen 2021 mag noemen.

Daarbij kunnen we met trots vermelden dat het seizoen 2021, ongeacht het resultaat, in het laadje van één van mooiste en spannendste seizoenen van de laatste jaren moet worden gelegd. 

Na 35 spannende/spectaculaire races op 12 verschillende circuits met 5 verschillende racewinnaars is de beslissing wie 2021 World Superbike wereldkampioen gaat worden nog steeds niet gevallen.   

Zoals gezegd, de laatste ronde van spannend en interessant seizoen staat voor de deur en het lijkt erop dat deze seizoenfinale wel eens een “knallerfinale” zou kunnen worden.

Yamaha fabriekscoureur Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha met Brixx WorldSBK) komt met precies 30 punten (531 regen 501) voorsprong op zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) naar het pittoreske eiland Lombok.

Voor Champ Rea een wat ongewone situatie maar de taaie Noord Ier weet heel goed dat er in deze 3 races nog 62 te verdelen zijn en gezien de continuïteit van de Champ is hier nog alles mogelijk.

 

Komend weekend komt er voorlopig een eind aan de ongekende rivaliteit tussen deze twee kemphanen en mag één van deze twee de WK kroon 2021 als de zijne beschouwen!

Yamaha: Zoals al gezegd, we beleven een fenomenaal raceseizoen waarbij gezegd moet worden dat het Toprak Razgatlioglu was die zo te zeggen de lat steeds hoger wist te leggen.

De 25 jarige Turk begon dit seizoen pas vanaf de 9e race races te winnen maar heeft inmiddels 13 zeges en maar liefst 28 podiumplaatsen achter zijn naam staan waarmee hij actueel de te kloppen man is.

“Toppie”,  zoals “leermeester” Kenan Sofuoglu zijn protegé vaak noemt, komt zoals altijd vol geladen en strijdlustig naar deze laatste race met de duidelijke bedoeling WorldSBK wereldkampioen 2021 te worden.

Mocht het de uiterst sympathieke Turk lukken de WK kroon te veroveren is dit Yamaha`s tweede WK titel na de Amerikaan Ben Spies in 2009.

Razgatlioglu`s teamgenoot Andrea Locatelli, sowieso al rookie van het jaar, is in een hevig duel verwikkeld met zijn landgenoot Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) om de vierde plaats in het WK 2021.

De Italiaan heeft niet alleen acht punten (278 tegen 270) minder dan zijn Italiaanse landgenoot maar heeft ook de taak Razgatlioglu (en Yamaha) te helpen om zowel de wereldtitel als ook de constructeurtitel te winnen waar Yamaha 16 punten voor Ducati staat.

Kawasaki: Kawasaki en Rea hebben nog steeds een realistische kans om samen hun zevende wereldtitel te behalen.

Champ Rea’s legde een sterke seizoenstart neer door in het Spaanse Aragón gelijk zijn 100e overwinning in het WorldSBK te vieren.

Net als  Toprak toonde ook de zesvoudig wereldkampioen een grote consistentie door 11 races te winnen en net als “Razgat” 28 podiumplaatsen te behalen.

Doch een paar "ergelijke" eigen fouten in Donington (GBR), Most (CZE) en op zijn lievelingscircuit Portimão (PRT) dwongen de Champ bijna op de knieën ondanks dat hij nooit echt de aansluiting aan Razgatlioglu verloor.

Eerlijk gezegd moet hier bij vermeld worden dat Razgatlioglu net als Rea een paar dikke tegenslagen moest verwerken maar dit zoals bij de Champ het geval was door eigen verschulding!

Ondanks dat dit een totaal nieuwe situatie voor Rea is kunnen we er zeker van zijn dat de 34-jarige Ulsterman en KRT (Kawasaki Racing Team) nog het één en ander in petto hebben om alsnog deze zevende wereldtitel op rij binnen te halen! 

Bij KRT zal Rea`s teamgenoot Alex Lowes ongetwijfeld proberen Rea te ondersteunen en diens rug vrij te houden om vervolgens samen met Rea zowel de WK titel als ook de constructeurtitel veilig te stellen.

Voor Lowes, actueel WK 7e, zit er voor 2021 niet meer in dan als zesde overall te eindigen doch daarvoor moet de "crashgevaarlijke" Brit 23 punten goedmaken op de Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Ducati: Aangezien er 2021 geen Ducati coureur in de positie is het WK te winnen is Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati) mogelijk degene die het meest ontspannen kan rijden.

De Brit is actueel WK derde, iets wat hij in ieder geval zal vasthouden, heeft een achterstand van 36 punten op Jonathan Rea wat betekent dat als Rea in de eerste race twee punten meer weet te scoren dan Redding is het vicewereldkampioenschap voor de Brit foets. 

Doch Redding en zijn teamgenoot Rinaldi de gemeenzame opdracht/taak om te proberen Yamaha buiten het merkenkampioenschap te houden en zouden wel eens een hele belangrijke rol kunnen gaan spelen wat beide titels betreft!

Rinaldi heeft heel andere zorgen dan de Brit. De 25jarige Italiaan zal op Lombok opnieuw alle zeilen moeten bijzetten om zijn landgenoot Andrea Locatelli, 5e in het WK, achter zich te houden.

Het verschil tussen deze twee kemphanen bedraagt slechts 8 WK punten (278 tegen 270) wat betekend dat ook hier het laatste woord om de vierde plaats in dit WK nog niet is gevallen!
Redding wil middels 3 sterke resultaten op een goede manier afscheid nemen bij Ducati voordat hij naar BMW vertrekt terwijl zijn Italiaanse teamgenoot probeert de vierde plaats in het WK zeker te stellen wat een respectabel resultaat is in zijn eerste jaar in het Ducati fabrieksteam.

BMW:  Ondanks dat ogenschijnlijk de strijd om de vierde plaats zich voornamelijk tussen beide Italianen Rinaldi en Locatelli afspeelt is ook Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team), wiskundig gezien dan, niet geheel "kansloos" wat deze vierde of vijfde plaats betreft.

Doch daarvoor moet de Nederlander een achterstand van 42 punten "wegpoetsen”, wat zonder podiumplaatsen schier een schier onmogelijke opgave schijnt.

Het zou natuurlijk sensationeel zijn mocht de 29 jarige Rotterdammer dat in zijn debuutjaar met de gloednieuwe BMW M 1000 RR lukken, maar wie weet, een
beetje regen? 

MvdM’s lang geblesseerde teamgenoot Tom Sykes stijgt in Indonesië waarschijnlijk voor de laatste keer op zijn fabrieks BMW M 1000RR, tenminste wat het WK Superbikes betreft.

De sympathieke baarddrager komt als elfde met 13 punten achterstand (167 tegen 180) op de Spanjaard Alvaro Bautista (Honda) naar Lombok en de Brit is vast van plan zijn WorldSBK carrière in de Top 10 af te sluiten!

Wat Sykes toekomst betreft is er actueel weinig nieuws, naar het schijnt heeft Sykes naast het British  Superbike kampioenschap ook een oogje heeft op de plaats van Loris Baz voor het Amerikaans Superbike kampioenschap 2022!

Beide BMW “piloten” vechten individueel voor sterke resultaten waarbij ze zullen proberen BMW”s vierde plaats in het merkenkampioenschap in de eerste race te consolideren.

Honda: Na Team HRC’s aankondiging dat men in 2022 met de twee jonge Spanjaarden Iker Lecuona en Xavi Vierge aan te willen treden reist Team HRC met twee afscheid nemende coureurs naar Indonesië: Alvaro Bautista en Leon Haslam.


Terwijl de Spanjaard 2022 bij het team aandokt waarmee hij 2019 vicewereldkampioen werd, Ducati, lijkt het erop dat voor de Britse routinier, net als zijn landgenoot Tom Sykes, het WorldSBK doek is gevallen.

Beide HRC coureurs zijn van plan hun seizoen goed af te sluiten en willen bewijzen dat hun ontwikkelingwerk van de laatste twee jaar met de Honda CBR1000 RR-R de juiste was.  

Bautista zou WorldSBK rookie Axel Bassani (Ducati) nog van zijn 9e plaats in het klassement kunnen verdringen, 199 tegen 180 punten, en heeft, rekentechnisch gezien dan, zelfs nog een minikansje op de zevende plaats!

Haslam is actueel WK 12e en “the Pocket Rocket” is vast van plan op zijn vier top 10 resultaten uit de laatste 6 races voor te bouwen om zich zo de drie punten achter hem liggende Chaz Davies (Ducati) van het lijf te houden.

De slacht der privatiers: Gerloff en Bassani bereiden zich voor op hun laatste krachtmeting…

Naast alle opwinding wat de fabrieksteams betreft is ook de strijd om de titel wie de beste privérijder 2021 gaat worden nog steeds in volle gang en is nog lange niet beslist.

 

De Amerikaan Garrett Gerloff (Yamaha) leidt deze strijd dan wel met 14 punten voorsprong op WorldSBK rookie Axel Bassani (Ducati) doch de jonge Italiaan nadert de laatste races met rassé schreden.

Bassani stond na de eerste race in het Spaanse Barcelona als tweede voor het eerst op het WorldSBK podium en de 24 jarige hoopt op het nieuwe circuit van Mandalika aan te kunnen knopen aan zijn sterke resultaten tot dusver.

De Motocorsa Racing Ducati “piloot” is met zijn tot dusver 199 punten ook nog een kandidaat voor de zevende WK plaats, slechts  14 punten scheiden hem van Garrett Gerloff en Alex Lowes die beide 213 punten hebben.

Wat de privérijders/teams betreft zien we dat Ducati icoon Chaz Davies, twee races gemist door blessures, is “afgezakt” naar de 13e plaats in het WK.

Davies, Sykes en Haslam gaan in Indonesië hun laatste WorldSBK weekend in hun (lange) carrière tegemoet en Davies heeft in deze laatste 3 races nog een goede kans om zijn 100e podiumplaats in zijn WorldSBK carrière te veroveren.

De Japanse rookie Kohta Nozane (GRT Yamaha) komt als 14e naar Indonesië terwijl de Spanjaard Tito Rabat (Puccetti Kawasaki) met 4 punten minder de 16e plaats inneemt.

Tussen deze twee bevind zich als WK 15e Loris Baz die in Jerez en Portimão de geblesseerde Chaz Davies bij het Team GoEleven Ducati twee events verving!

De rest: Hun best doen voor een sterke finish….

Net als in Jerez en Portimão is de nog steeds geblesseerde Fransman Lucas Mahias (Puccetti Kawasaki) niet van de partij net als Eugene Laverty die Tom Sykes de laatste ronden heeft vervangen.

Zo krijgen bijvoorbeeld vooral een Isaac Viñales (Orelac Racing VerdNatura) en Christophe Ponsson (Gil Motor Sport - Yamaha) een goede kans hun positie in het kampioenschap nog wat te verbeteren.

Leandro 'Tati' Mercado (MIE Honda) is actueel nog 21e, vijf events minder, en is vast van plan zijn seizoen sterk af te sluiten, terwijl Samuele Cavalieri (Barni Racing Team) hetzelfde doel heeft als de Argentijn.

Niet duidelijk is de deelname van de geblesseerde Loris Cresson (Pedercini Racing). Volgens WorldSBK is de  Belg normaal van de partij terwijl andere berichten zeggen dat Cresson niet fit genoeg is om in Indonesië te rijden!

Mocht  Cresson wel van de partij zijn heeft hij in Lombok zijn vierde “nieuwe” teamgenoot bij zich in de Pedercini box in vorm van de debuterende 19 jarige Tsjech Oliver König.

De finale van het WorldSBK staat voor de deur en het lijkt dat we dit seizoen een uiterst interessante finale tegemoed kunnen zien.

Dus voor de laatste keer 2021: We gaan het zien en beleven komend weekend…

Hieronder nog de Top 15 voor de grote finale in Indonesië losbarst:

1. Toprak Razgatlioglu   TUR  Yamaha with BRIXX WorldSBK       Yamaha YZF R1         531  
2. Jonathan Rea          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      501  
3. Scott Redding         GBR  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  465  
4. Michael Rinaldi       ITA  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale V4 R  278  
5. Andrea Locatelli      ITA  Yamaha with BRIXX WorldSBK       Yamaha YZF R1         270  
6. Michael van der Mark  NED  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         236  
7. Alex Lowes            GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10RR      213  
8. Garrett Gerloff       USA  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1         213  
9. Axel Bassani          ITA  Motocorsa Racing                 Ducati Panigale V4 R  199  
10.Alvaro Bautista       ESP  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    180  
11.Tom Sykes             GBR  BMW Motorrad WorldSBK Team       BMW M 1000 RR         167  
12.Leon Haslam           GBR  Team HRC                         Honda CBR1000 RR-R    134  
13.Chaz Davies           GBR  Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R  131  
14.Kotha Nozane          JAP  GRT Yamaha WorldSBK Team         Yamaha YZF R1          54  
15.Loris Baz             FRA  Team GoEleven                    Ducati Panigale V4 R   53 

Pictures by donnyfoto.com   


2022  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |