image1

World Supersport 600 WK: Nieuwe regels voor 2022???

Donny  15.07.2021 - 09:13

Het heeft er alle schijn van dat er voor het huidige Supersport 600 wereldkampioenschap 2022 een nieuw tijdperk gaat beginnen.

Het toelaten van motoren met meer cilinderinhoud dan de actuele 600 cc moet er zorg voor gaan dragen dat fabrikanten zoals bv een Triumph en Ducati aan dit kampioenschap kunnen/gaan deelnemen.  

Het British Supersport Kampioenschap staat 2021 zo te zeggen al model voor het WorldSSP (World Supersport 600) wereldkampioenschap van 2022 en daarna.

In de tijd dat Tom Sykes en Jonathan Rea het WorldSBK “beheersten” noemden velen het Superbike al de Kawasaki cup, in het Supersport (SSP) WK is het nog erger en dus is het woord “Yamaha cup” niet uit de lucht gegrepen!

Van de zogeheten 28 “fiksstarters” in het SSP 600 WK rijden 21 deelnemers op Yamaha, 6 met Kawasaki en is de Fin Niki Tuuli de enige MV Agusta coureur!

Om deze nieuw leven in te blazen en (nog) spannender te maken voor de verschillende fabrikanten, teams en liefhebbers werd er een heel nieuw basisconcept uitgedacht.

Zakelijk gezien spelen de 600-serie motorfietsen in Europa en de VS nauwelijks een rol wat de verkoop betreft en neigt de trend duidelijk naar bikes met een grotere cilinderinhoud waarbij de strengere emissienormen een grote rol spelen.
De huidige supersportmachines van Kawasaki (ZX-6R) en MV Agusta (F3 675) zijn ongeveer tien jaar oud en zijn zo te zeggen met weinig of geen echte technische innovaties onderweg en voldoen al lang niet meer aande huidige emissienormen.  

Hetzelfde verhaal gold bijvoorbeeld, 9 keer wereldkampioen in deze klasse met Ten Kate Racing,  voor de Honda CBR 600RR die in 2020 voor het laatst op de startgrid stond terwijl ook de actuele Yamaha R6 al aan zijn vijfde seizoen bezig is!

Overigens is Michael van der Mark überhaupt de laatste coureur die, 2014, een wereldtitel voor Honda in het WorldSBK circus wist te behalen!


De Kawasaki ZX-6R stamt uit 2002 en meet 636 cc terwijl de nieuwe Triumph Street Triple 765 RS 765 cc en heeft en MV Agusta de F3 van 675 cc naar 800 cc "opboorden".

Naast bovengenoemde merken is Ducati, als de nieuwe regels er komen tenminste, vast van plan met een Panigale V2 aan het World Supersport wereldkampioenschap deel te nemen.

Merkwaardig genoeg schijnen de Yamaha R7 en de Aprilia RS 660 niet in aanmerking te komen voor deze nieuwe “Cup”.

Zowel de Yamaha als de Aprilia beschikken in hun standaarduitvoering over zo weinig vermogen dat beide zelfs met een vergelijkbare racekit niet op het gewenste competitieve niveau kunnen worden gebracht.

Ook de kwaliteit van het (basis) chassis voldoet niet aan de eisen van een volwaardige racemachine!

Om de verschillende concepten van 2 tot 4 cilinders en van 600 tot bijna 1000 cc in evenwicht te brengen is natuurlijk een uitgekiende regelgeving nodig waarbij de basis de huidige 600 viercilindermotoren zijn die gemiddeld over circa 145 PK beschikken.  

Wordt een bike met een grotere cilinderinhoud ingezet zal er weinig of geen tuning worden toegestaan en wordt het vermogen/koppel middels de elektronica teruggeschroefd.

 
Sinds 2019 is MecTronic de standard leverancier voor de eenheidselektronica in het Supersport WK die het “castreren” van deze bikes gemakkelijk maakt door een beperkte opening van de gaskleppen.

Het is dus mogelijk dat bij een motorfiets met meer dan 600 cc de volgasstand van de gasgrip wordt gereducerd naar bv 94% om zo het vermogen terug te draaien.

Waren we “vroeger” nogal wat sceptisch wat nieuwe en grote technische ingrepen van de FIM/Dorna betrof zijn we daar wat  ”voorzichtiger” in geworden omdat de "regelmakers" achteraf toch wel vaak gelijk hadden!

Om het woord “Yamaha Cup” te laten verdwijnen zal het SSP 600 kampioenschap offers moeten brengen maar het idee om meer met elkaar concurerende motormerken/fabrikanten aan de start te krijgen weegt denk ik zwaarder.

Daarbij zouden waarschijnlijk de weinigsten van ons er iets op tegen hebben om opnieuw de "knorrende" V2 Ducati`s oover het circuit hun rondes zien draaien en horen!

Het zou de competitie waarschijnlijk goed doen en voor nog meer actie in deze toch al spannende en spectaculaire klasse zorgen.

Ook dit gaan we, hoop ik, zien en beleven...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto credit: Yamaha, Ducati and donnyfoto.com...

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |