image1

De titelstrijd gaat verder in het vertrouwde Misano Adriatico...

Dinsdag 08.06.2021 19:00

Komend weekend, 11 t/m 13 juni treffen zich de beste Superbike coureurs van de wereld zich op het Misano World Circuit „Marco Simoncelli" direct aan de Adriatische zee in Italië.

Daarmee keert het Superbike WK 2021 terug op het magische en majestueuze Marco Simoncelli circuit wat middels het coronavirus 2020 zo te zeggen uit de kalender viel.

Met slechts 38 punten verschil tussen de nummer 1 en 3 in het WK is de titelstrijd nog volledig open hoewel regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) als WK leider voor Toprak Razgatlioglu (Yamaha) en Scott Redding naar "Italia" komt.

Kawasaki versus Yamaha versus Ducati: Het "trio duel"!

Hij is de "Maestro van Misano" en Misano is tevens het toneel waar zesvoudig Kawasaki wereldkampioen Jonathan Rea in 2009 zijn eerste World Superbike zege, 2009 race 2 met Honda, behaalde.

Rea's ongelofelijke en onverzadigbare drang naar nieuwe records beleven we het vaakst op circuits die al langer op de WorldSBK kalender staan waaronder het Misano circuit wat schijnbaar over magische krachten voor de Noord Ier beschikt.

De laatste keer dat het WorldSBK circus hier gasteerde, 2019, won de Noord hier beide "normale races" terwijl de Alvaro Bautista (toen Ducati) de Tissot Superpole race wist te winnen. 

 

Zijn de herinneringen aan 8 Misano zeges samen met de nieuwe sterkere Kawasaki ZX-10RR reden genoeg voor Rea om komend weekend nieuwe records op te stellen en zijn puntenvoorsprong te vergroten?

Aan de andere kant van de Kawasaki box bevind zich Rea's teamgenoot Alex Lowes die na een top Aragon/Spanje weekend een moeilijke Estoril ronde kende en geplaagd werd door pech en erger. 

De Brit, actueel WK vierde, heeft zo te zeggen een redelijke staat van dienst in Misano doch ondanks dat stond de Kawasaki rijder hier tot dusver slechts 1 keer als tweede op het podium.

Voor de combinatie Lowes/Kawasaki is het het Misano circuit zo te zeggen nieuw want de Brit reed tot dusver niet met zijn Kawasaki op dit circuit.

Nog in 2019 was Misano het toneel van één van de vele hoogtepunten van Toprak Razgatlioglu's (Yamaha). De jonge Turk leverde, vooral in de tweede race, bloedstollende gevechten met Champ Rea om aan het einde als tweede mee op het podium te mogen.

2021 komt de jonge Turk als WK tweede naar Italië en 2 weken terug in Estoril liet "Razgat" zien dat hij 2021 geen middel onbeproefd zal laten om Champ Rea & co te verslaan.

Met 4 podiumplaatsen en alleen maar top 6 resultaten in dit nog zo jonge seizoen wil de sympathieke Turk eindelijk weer eens de smaak van een overwinning proeven!

Toprak's Yamaha team-maatje Andrea Locatelli reist als WorldSBK rookie aan voor zijn eerste thuisrace op het Misano World Circuit „Marco Simoncelli“.

De jonge Italiaan beindrukte in Estoril/Portugal vriend en vijand middels een sterke P5 in de tweede race en komt niet alleen als sterke WK negende maar ook als beste Italiaan naar Misano.

Het Ducati fabrieksteam met Scott Redding en diens nieuwe teamgenoot Michael Ruben Rinaldi komen naar hun enige thuiscircuit dit seizoen en zowel rijders als team zijn vastbesloten zich te revancheren na het bittere dilemma van de tweede race in Portugal.

Redding, actueel WK derde, crashte om de leiding vechtend met Rea & co in de tweede race 7 ronden voor het einde, heeft nog nooit met een WorldSBK bike op het Misano circuit gereden.

Redding's teamgenoot Rinaldi heeft logischerwijze niet alleen WorldSBK ervaring op het Misano circuit en kan daarbij rekenen op de steun van de Ducati tifosi die hem zullen aanmoedigen en ondersteunen.

BMW en Honda: Podium outsiders?

Hoewel men bij BMW nog vele horden te nemen heeft wat de nieuwe M1000 RR betreft schijnt het dat Michael van der Mark en zijn nieuwe team de juiste richting hebben gevonden.

De Nederlander scoorde in 6 races 5 top 10 resultaten met zijn nieuw "arbeidsapparaat" waaronder 2 sterke vijfde en een zesde plaats en komt als WK zevende naar Misano.

Daarbij heeft MvdM best wel goede herinneringen aan het Misano circuit: MvdM stond hier in het verleden als eens als tweede en derde op het podium.

Ook MvdM's BMW teamgenoot Tom Sykes heeft goede herinneringen aan het Misano circuit en is na Champ Rea degene die hier de meeste podiumplaatsen achter zijn naam heeft staan.

De Brit stond hier 8 keer op het podium waarvan 4 keer als winnaar en wist hier in 2019 voor BMW, P2 in race1, de eerste podiumplaats sinds de "comeback" van het Duitse motormerk te behalen.

Dus zowel MvdM als ook Sykes, WK achtste, hebben goede herinneringen aan het circuit aan de Adriatische Zee en beide zijn vast van plan deze opwaartse spiraal voort te zetten.

Voor het Team HRC is Misano Adriatico een nieuwe uitdaging/ervaring daar het Honda Racing Corporation fabrieksteam nog nooit met de Honda Fireblade CBR1000RR-R SP hebben gereden.

Ondanks een rampzalige start in Estoril, drie crashes op vrijdag, lukte het Alvaro Bautista toch nog 3 top 10 resultaten (vanaf startplaats 18 komend) te veroveren.

Bautista behaalde op het Misano circuit in 2012 zijn eerste podiumplaats (3e) in de MotoGP™ en won hier, na derde te zijn geworden in de eerste race, de Tissot Superpole race in 2019!

Honda routinier Leon Haslam kende een slechte seizoenstart dit seizoen met één 8e plaats als beste resultaat en de Brit hoopt dan ook in Misano terug te kunnen keren in de Top 10!

Haslam scoorde hier in een ver verleden ooit eens twee derde plaatsen?

De privé stars en rookies: Beleven we 2021 een grote verrassing in Misano?

De actueel WK vijfde Chaz Davies leefde in Misano, toen nog als Ducati fabrieksrijder, letterlijk van de steun van de "Ducatisti" en de Italiaanse passie wat racen en motoren betreft in Italië.


Nu keert de Welshman samen met het privé team GoEleven Ducati terug naar het Misano circuit met als doel zijn sterke performance van de tweede race,  P2, op zijn minst te herhalen! .

In het verleden wist Davies hier slechts twee podiumplaatsen te veroveren en is actueel in een intensief gevecht verwikkeld met Garrett Gerloff (Yamaha) wat de titel van beste privatier betreft.

Hoewel het er steeds op leek dat de Amerikaan, WK zesde, de betere drive had struikelde hij steeds over zijn eigen (domme) fouten die hem uiteindelijk duur te staan kwamen.

Gerloff en Davies strijden zeker niet alleen om de titel van beste privé rijder maar meer voor de wereldtitel waarbij met name Gerloff in de eerste twee raceweekenden een echt een briljant tempo tevoorschijn toverde! .

Een andere coureur die in vorm schijnt te komen is Eugene Laverty (BMW) die vooral in Estoril veel van zijn potentieel liet zien.

Net als de beide "Honda boys" en Scott Redding (Ducati) en reed ook Laverty nog nooit met een BMW in Misano.

De jonge, 22, Axel Bassani (Ducati) leide tot dusver de rest der gevechten tussen de privérijders en wil natuurlijk thuis schitteren en punten veroveren.

 


Ook Tito Rabat (Barni Racing Team) hoopt na zijn eerste twee top tien finishes in Portugal komend weekend door te starten op een circuit wat hij goed kent.

Bij WorldSBK rookie Lucas Mahias (Kawasaki) loopt het nog niet echt rond en de Fransman hoopt er dan ook dat hij in Misano aan zijn goede resultaten uit zijn WorldSSP 600 tijd kan aanknopen toen hij hier meerdere malen op het podium stond.

 


Kohta Nozane (Yamaha) testte al eens in Misano en de Japanner is in zijn rookie seizoen behoorlijk indrukwekkend onderweg met als beste resultaat een 9e plaats in de Tissot Superpole race van Aragón.

Terwijl Jonas Folger (BMW), Isaac Viñales (Kawasaki) en de Fransman Christophe Ponsson (Yamaha) al punten achter hun naam hebben staan wachten beide Pedercini Kawasaki "piloten" Loris Cresson en Samuele Cavalieri nog op hun eerste WK puntje!

Zoals altijd, we gaan het zien en beleven met het verschil dat we er komend weekend live bij zijn!

Top 10 WK stand voor Misano 2021:

1. JONATHAN REA          Kawasaki  110
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU   Yamaha     75
3. SCOTT REDDING         Ducati     72
4. ALEX LOWES            Kawasaki   62
5. CHAZ DAVIES           Ducati     48
6. GARRETT GERLOFF       Yamaha     42
7. MICHAEL VAN DER MARK  BMW        40
8. TOM SYKES             BMW        36
9. ANDREA LOCATELLI      Yamaha     30
10.ALVARO BAUTISTA       Honda      25

WorldSBK Misano/Italy 2019 Results Race 1:

1 JONATHAN REA      GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR   1'46.130 
2 TOM SYKES GBR BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 3.692
3 ALVARO BAUTISTA ESP ARUBA.IT Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 7.756
4 LORIS BAZ FRA Ten Kate Racing - Yamaha Yamaha YZF R1 12.932
5 CHAZ DAVIES GBR ARUBA.IT Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 15.801
6 MARCO MELANDRI ITA GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 41.963
7 SANDRO CORTESE GER GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 45.967
8 YUKI TAKAHASHI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 46.479
9 LORENZO ZANETTI ITA Team Goeleven Ducati Panigale V4 R 47.695
10 LEANDRO MERCADO ARG Orelac Racing VerdNatura Kawasaki ZX-10RR 48.026
11 ALESSANDRO DELBIANCO ITA Althea Mie Racing Team Honda CBR1000RR 49.700
12 JORDI TORRES ESP Team Pedercini Racing Kawasaki ZX-10RR 49.833
13 SAMUELE CAVALIERI ITA Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 1'08.793
14 RYUICHI KIYONARI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 1'13.510
15 MARKUS REITERBERGER GER BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 1'36.134
----------------------------------------Race niet beëindigd----------------------------------
RET TOPRAK RAZGATLIOGLU TUR Turkish Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 1 Lap
RET LEON HASLAM GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR 6 Laps
RET MICHAEL RUBEN RINALDI ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 8 Laps
RET ALEX LOWES GBR Pata Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 10 Laps
RET MICHELE PIRRO ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 10 Laps
RET DOMINIC SCHMITTER SUI iXS Racing powered by YART Yamaha YZF R1 10 Laps

WorldSBK Misano/Italy 2019 Tissot Superpole Race Results:

1 ALVARO BAUTISTA    ESP ARUBA.IT Racing - Ducati    Ducati Panigale V4 R 1'35.169
10 Laps = 42,260 Km in 16'01.109 = 58,292 km/h
2 ALEX LOWES GBR Pata Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 7.261
3 LEON HASLAM GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR 9.154
4 TOPRAK RAZGATLIOGLU TUR Turkish Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 9.405
5 JONATHAN REA GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR 12.835
6 MARCO MELANDRI ITA GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 13.056
7 MICHAEL RUBEN RINALDI ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 13.688
8 MICHELE PIRRO ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 15.104
9 LEANDRO MERCADO ARG Orelac Racing VerdNatura Kawasaki ZX-10RR 17.310
10 LORENZO ZANETTI ITA Team Goeleven Ducati Panigale V4 R 18.742
11 JORDI TORRES ESP Team Pedercini Racing Kawasaki ZX-10RR 19.674
12 LORIS BAZ FRA Ten Kate Racing - Yamaha Yamaha YZF R1 19.941
13 MARKUS REITERBERGER GER BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 23.350
14 YUKI TAKAHASHI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 25.652
15 RYUICHI KIYONARI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 36.196
16 DOMINIC SCHMITTER SUI iXS Racing powered by YART Yamaha YZF R1 39.260
17 CHAZ DAVIES GBR ARUBA.IT Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 45.423
----------------------------------------Race niet beëindigd----------------------------------
TOM SYKES GBR BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 1 Laps
SANDRO CORTESE GER GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 4 Laps
ALESSANDRO DELBIANCO ITA Althea Mie Racing Team Honda CBR1000RR 6 Laps
SAMUELE CAVALIERI ITA Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 0 Laps

WorldSBK Misano/Italy 2019 Results Race 2:

1 JONATHAN REA      GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR   1'36.887
21 Laps = 88,746 Km in 34'06.731 Min. = 156,096 km/h
2 TOPRAK RAZGATLIOGLU TUR Turkish Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 0.381
3 LEON HASLAM GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK Kawasaki ZX-10RR 5.880
4 ALEX LOWES GBR Pata Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 6.203
5 MICHAEL RUBEN RINALDI ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 7.147
6 TOM SYKES GBR BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 7.682
7 CHAZ DAVIES GBR ARUBA.IT Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 10.916
8 MICHELE PIRRO ITA BARNI Racing Team Ducati Panigale V4 R 14.268
9 LORENZO ZANETTI ITA Team Goeleven Ducati Panigale V4 R 20.043
10 JORDI TORRES ESP Team Pedercini Racing Kawasaki ZX-10RR 22.127
11 MARKUS REITERBERGER GER BMW Motorrad WorldSBK Team BMW S1000 RR 27.107
12 LORIS BAZ FRA Ten Kate Racing - Yamaha Yamaha YZF R1 27.475
13 SAMUELE CAVALIERI ITA Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 36.333
14 ALVARO BAUTISTA ESP ARUBA.IT Racing - Ducati Ducati Panigale V4 R 37.033
15 SANDRO CORTESE GER GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 47.697
16 MARCO MELANDRI ITA GRT Yamaha WorldSBK Yamaha YZF R1 50.834
17 RYUICHI KIYONARI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 1'05.354
---------------------------------------------------Race niet beëindigd---------------------
RET LEANDRO MERCADO ARG Orelac Racing VerdNatura Kawasaki ZX-10RR 3 Laps
RET YUKI TAKAHASHI JPN Moriwaki Althea Honda Team Honda CBR1000RR 4 Laps
RET ALESSANDRO DELBIANCO ITA Althea Mie Racing Team Honda CBR1000RR 12 Laps

2021  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |