image1

Kawasaki 2019 met groot offensief in het WK Supersport?

Yamaha te "gierig", Lucas Mahias 2019 naar Kawasaki …

In het eerste seizoen zonder vijfvoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu speelde Kawasaki geen rol van betekenis meer in het WorldSSP 600 WK.

In 2018 wist Kawasaki in deze spectaculaire klasse geen enkele podiumplaats te behalen en is de Australiër Anthony West (EAB antwest Racing) met P10  de best genoteerde Kawasaki coureur in het WorldSSP 600! 

Kawasaki (Puccetti Racing) contracteerde 2012 Kenan Sofuoglu na diens "mislukte“ Moto2 avontuur in 2011 om "de Groenen" de wereldtitel te veroveren wat de Turk ook prompt omzette!

Na al twee WK titels met Honda, 2007 en 2010, te hebben veroverd pakte de altijd hongerige Turk in 2012, 2015 en 2016 opnieuw de titel, deze drie keer echter met Kawasaki. .

Na in 2017 al menig blessure (oa een gebroken bekken) te hebben “overleefd“ crashte de Turk tijdens de openingsrace van 2018 in Phillip Island/Australië middels een klapband opnieuw hard en blesseerde daarbij opnieuw ernstig. 

Zo ernstig dat de meest succesvolle Supersport Champ ooit half mei aankondigde te stoppen!

De laatste overwinning van de “Groenen” stamt alweer uit september 2017 waar Kenan Sofuoglu in Portimaó/Portugal wist te winnen.


Ook de laatste podiumplaats stamt uit dat jaar en staat ook op naam van de Turk die tijdens de seizoenfinale in het Arabische Doha/Qatar met een gebroken heup derde werd! 

Overigens was het de Fransman Lucas Mahias die 2017 met GRT Yamaha de titel pakte voor Kenan Sofuoglu en Jules Cluzel. (Honda)

2018 was Kawasaki Teamchef Manuel Puccetti dan ook veel onderweg om een sterke vervanger voor de gestopte Turk te vinden.

De in de MotoGP in ongenade gevallen Hector Barbera leek aanvankelijk een goede oplossing voor Puccetti Kawasaki te zijn.

Doch de met veel tamtam aangekondigde Spanjaards beste resultaat was een zevende plaats op het natte circuit van Losail/Qatar.

Barbera's teamgenoot Hikari Okubo ontpopte zich meer en meer als "crash koning" en de Japanners beste resultaat dit seizoen was een achtste plaats in Argentinië!

Voor 2019 echter wordt er door Kawasaki krachtig “ingekocht”.

Omte beginnen haalde teamchaf Manuel Puccetti voor 2019 (voor veel geld) de wereldkampioen van 2017 en de vicewereldkampioen van 2018 Lucas Mahias bij Yamaha weg.

Mocht onze informatie kloppen dan schijnt het dat ook Jules Cluzel 2019 voor Puccetti Kawsaki gaat rijden waarmee Puccetti Kawasaki dus de nummers twee en drie van 2018 in zijn team heeft gehaald!

Vicewereldkampioen Lucas Mahias gold bij GRT Yamaha als het grote talent en was eigenlijk gezet om 2019 voor het GRT Yamaha team naar de Superbikes te promoveren!

Doch kort voor de contractondertekening besloot de Fransman voor het seizoen 2019 over te stappen naar het Kawasaki Puccetti Racing waar hij een tweejaars contract ondertekende.

Mocht Mahias 2019 opnieuw de titel voor Kawasaki in de Supersport veroveren is hij 2020 zeker van een WorldSBK zitje met identiek materiaal als het officiële Kawasaki fabrieksteam.


Waarom deze plotselinge meningsverandering van Mahias, immers met GRT Yamaha had hij 2019 kunnen overstappen naar de Superbikes en dat met hetzelfde materiaal Michael van der Mark en Alex Lowes!

Voor Mahias had twee goede gronden dit niet doen: Volgens insiders wou Yamaha de WorldSSP 600 wereldkampioen van 2017 niet meer betalen als 30.000 Euro plus eventuele bonussen voor Top 10 resultaten terwijl Kawasaki de Fransman meer dan 100.000 Euro voor het WorldSSP 600!

Daarnaast bood Kawasaki Mahias een twee jaars contract aan tegen Yamaha één jaar! Vreemd is: Naast Mahias heeft ook Hikari Okubo een contract voor 2019 met Puccetti Kawasaki !

En zoals gezegd schijnt dat Manuel Puccetti het ook bijna te zijn met de WK derde van dit seizoen Jules Cluzel wat zou betekenen dat Puccetti Racing 2019 met 3 Kawasaki’s ZX-6R uitrukt!

Ex MotoGP coureur Hector Barbera schijnt na alle tamtam tijdens zijn WorldSSP debuut al in de vergetelijkheid te zijn geraakt en dus zal de Spanjaard zich voor 2019 een andere job moeten zoeken. Dat het Kawasaki ernst is met eventueel de beide Fransozen Mahias en Cluzel moge duidelijk zijn.

Lucas Mahias stond in zijn relatief korte World Supersport 600 carrière 15 keer op het podium waarvan 5 keer als winnaar. De Fransman werd in 2017 wereldkampioen met Yamaha en afgelopen seizoen, na een zinderende seizoen finale in Qatar, met Yamaha vicewereldkampioen.  

Jules Cluzel is tov Mahias zo te zeggen een WorldSSP 600 oudgediende en één van de meest succesvolle rijders in deze klasse.

De 30 jarige Fransman leverde grote gevechten met oa een Kenan Sofuoglu en stond in 68 races 40 keer op het podium waarvan 17 keer als winnaar! Drie keer werd "Jule" vicewereldkampioen, 2 keer WK derde en 2 keer WK vierde! 

Kawasaki heeft met deze twee toppers goede vooruitzichten voor 2019 de titel terug te pakken dus.

WK vierde Randy Krummenacher heeft voor 2019 nog een contract met het Bardahl Evan Bros Yamaha team.


WK vijfde Federico Caricasulo, één van de Topfavorieten voor 2019, wisselt waarschijnlijk in het Franse GMT94 Yamaha team.

Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk erg goed voor dit spannende kampioenschap waarvan de top vijf 2018 echter alleen maar uit Yamaha's bestond! Pas op de zesde plaats zagen we een ander merk: MV Agusta met de Italiaan Raffaele de Rosa. 

De Rosa veroverde maar liefst 5 podiumplaatsen op rij 2018 en het schijnt dat de Italiaan en MV Agusta voor 2019 samen opnieuw een greep naar de titel willen wagen.

Overigens rijd de Rosa's teamgenoot van het afgelopen seizoen, Ayrton Badovini, 2019 in dienst van het Pedercini Kawasaki team in het WorldSSP 600 WK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |