image1

Update rijders en teams 2017....

Elf actuele rijders zijn er 2017 niet meer bij!

Van de 24 permanente starters uit het WK Superbikes 2016 moet bijna de helft van hun zich voor volgens seizoen een job in een ander kampioenschap zoeken. Gaan we ipv de lijst nog een keer door van wie er starten het nu eens omgekeerd door. Wie waar naartoe gaat! Prominentste afgang is zonder twijfel die van Sylvain Guintoli. was de fransman dit seizoen nog voor het officiële Pata Yamaha fabrieksteam onderweg, de wereldkampioen van 2014 rijdt 2017 voor het Hawk Bennets Suzuki fabrieksteam in het Brits Superbike kampioenschap (BSB). Guintoli speculeert erop dat hij zo bij Suzuki een voet tussen de deur krijgt om in 2018 met het officiële Suzuki team in het SBK terug te keren! Voor Davide Giugliano viel na drie jaar het doek bij het Aruba.it Ducati fabrieksteam. Dit wegens het niet behalen van de verwachte resultaten,  teveel crashes, met als gevolg natuurlijk geen continuïteit! De Italiaan vond net als Guintoli geen plaats meer in het Superbike WK en zal net als Guintoli 2017 in het Brits Superbike kampioenschap gaan uitkomen 2017. De "jonge wilde" zal daar voor het Tyco BMW team van start gaan, een sterk en zeer professioneel team overigens!

Anthony West wist 2016 als invaller voor de Fransman Sylvain Barrier een flink aantal sterke resultaten binnen te halen voor het Pedercini Racing Team
(Kawasaki). Echter alle pogingen van West en zijn management om bij Pedercini aan boord te blijven verliepen in het zand. In plaats van de Australiër besloot Teambaas Lucio Pedercini met de Marinees en ex MotoGP rijder Alex de Angelis in zee te gaan! Waarschijnlijk heeft de Angelis ergens in de geldstaat San Marino een grote zak met Euro's weten te vinden! West probeert nu op eigen houtje en samen met Manager Laurens Klein Koerkamp om er tijdens de openingsrace op Phillip Island/Australië er toch bij te zijn. Niet in de Superbikes maar net als in 2016 in het WK Supersport 600 middels een Wildcard en op een privé Yamaha R6! Afgelopen seizoen begon de taaie Australiër ook zo en wist een verrassend derde plaats te pakken!!!

Een andere Australiër die ook door het raster viel is Joshua Brookes. De BSB kampioen van 2015 kende een slecht Superbike debuutjaar met het Milwaukee BMW Team in het Superbike WK, echter ook mede veroorzaakt door gebrek aan inzet volgens insiders/BMW. Er gaan geruchten dat Brookes nog in onderhandeling is met Team Toth om 2017 alsnog met een Yamaha R1 van start te gaan! Dit is tevens de laatste kans voor Brookes in het WK Superbikes te blijven, inmiddels zijn ook alle (goede) plaatsen in het BSB "bezet". We komen op het laats nog een keer op het Team Toth contra de Dorna terug. Josh Brookes Milwaukee BMW teamgenoot Karel Abraham, eveneens niet erg succesvol, had het minder moeilijk een "zitje" voor 2017 te vinden, de Tsjech keert na dit mislukte SBK seizoen terug naar de MotoGP. Pappie Abraham wist in het Aspar Ducati team een zitje te kopen voor 2017. Mooi als je van beroep zoon bent nietwaar?

De Zwitser Dominic Schmitter (2016 Grillini Kawasaki) heeft zijn plannen nog niet definitief bekent gegeven, het lijkt er echter sterk op dat de jonge Zwitser 2017 in het Internationaal Duits Superbike kampioenschap van start zal
gaan. Ook Schmitter's Grillini Team collega Gianluca Vizziello vond geen plaats meer in het WSBK. De Italiaan rijdt 2017 voor Pata Yamaha in het Italiaans Superbike kampioenschap. Over Imre Toth van het team Toth hebben we al veel geschreven, echter nog steeds is niet duidelijk wat er nu precies gaat gebeuren met Team Toth! Wel is het zeker dat junior zijn carrière als actieve rijder heeft beëindigd en vanaf 2017 als teammanager voor het team van zijn vader zal gaan functioneren. Beide Team Toth rijders, Petér Sebestyén (HUN) en de Pool Pawel Szkopek, hebben tot dusver geen plaats meer in een WK Team gevonden...

Het familie team Menghi, VFT Ducati, heeft op het laatste moment zich teruggetrokken uit het WK. Na de ernstige blessures die coureur Fabio Menghi in Australië opliep aan het begin van dit seizoen heeft men nu besloten definitief de stekker eruit te trekken. De Qatari Saeed Al Sulaiti (2016 Pedercini Kawasaki) heeft een beetje alles of niks gegokt en geprobeerd om met een slappe 800.000 Euro een Ducati Panigale bij het Barni Racing Team te bemachtigen. Hij kreeg echter die 800.000 niet bij elkaar en dus werd het niks met Barni Ducati! Voor 2017 probeert Saeed zich volgens de laatste berichten nu in te kopen bij een FIM Supersport 600 team en gaat waarschijnlijk daarnaast van start in het Superbike kampioenschap in Qatar!

Nog even de 11 rijders die we naar alle waarschijnlijkheid in 2017 tijdens het Superbike WK niet meer zullen zien: Sylvain Guintoli (FRA), Davide Giugliano (ITA), Anthony West (AUS), Dominic Schmitter (SUI), Gianluca Vizziello (ITA), Karel Abraham (CZE), Joshua Brookes (AUS), Saeed Al Sulaiti (QAT), Imre Toth (HUN) Petér Sebestyén (HUN) en de Pool Pawel Szkopek...

De Dorna maakte afgelopen een voorlopige "officiële" deelnemerslijst voor 2017 bekend. Opmerkelijk: Daar waar de Dorna voor een paar weken behoorlijk wat kritiek uitte, op bv het Team Toth (Yamaha) bijvoorbeeld lijkt het er nu op dat de Dorna daar wat van terugkrabbelt! Het heette dat Team Toth te langzaam materiaal en te langzame rijders had en dit team niet voldeed aan het Dorna concept over het   En nu is het Hongaarse team Toth (Yamaha) in het vizier wat deelname betreft. Voor nog geen 3 weken heette het namelijk het Team Toth niet aan de performance en voorstelling van de  Dorna voldoet en bovendien over te langzaam materiaal en coureurs beschikt! Wat deels ook klopt eerlijk gezegd! Bij de Dorna heette het dat teams op dit niveau niet in een WK thuishoren! Nu echter, na het onverwachte terugtrekken van het Italiaanse VFT Ducati team en het feit dat oa Barni Racing (Ducati), Pedercini Racing (Kawasaki), IODARacing (Aprilia) ipv met 2 maar met 1 rijder zullen deelnemen en er ipv 24 nog slechts 21 rijders overblijven worden de kaarten schijnbaar opnieuw geschud! Alhoewel, ookal met team Toth levert dat ook 1 rijder meer op en komen we op slechts 22 rijders. Echter gezien de Dorna's mening van nog geen 4 weken terug en nu is dat een behoorlijk verschil! Toen was er sprake van dat er meer (goede) teams en rijders tot beschikking stonden als dat de Dorna men startplaatsen had! Dat blijkt nu dus duidelijk niet (meer) het geval te zijn!

Of is dit misschien mede een gevolg van de laatste gemeenschappelijke test samen met de MotoGP in het Spaanse Jerez! Natuurlijk is het Dorna "MotoGP Boss" Ezpeleta een doorn in het oog dat de "Superbike boys" bijna dezelfde rondetijden reden als de MotoGP boys op hun miljoenen zware prototypes! Sterker nog, Jonathan Rea wist tijdens de tweede dag van deze gemeenschappelijke test met zijn "productie Kawasaki" een snellere tijd neer te zetten als de Poletijd van Valentino Rossi's (2016) op zijn 3,5 miljoen dure Yamaha M1! Dit wierp/werpt geen goed licht op de MotoGP en het lijkt er nog steeds een beetje op dat de Dorna jammer genoeg nog steeds erg bemoeid het SBK een klein te houden! Dan past zo`n resultaat als van deze test in Jerez natuurlijk helemaal niet in de voorstelling van de Dorna en de MotoGP teams/fabriekanten! We wachten het maar af, echter in 2016 begon het seizoen, inclusief Team Toth Yamaha, met 24 "stamrijders" begonnen en met 25 geëindigd!

Permanente rijders en teams voor 2017:

1   Jonathan Rea          GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK     Kawasaki ZX-10R    
2 Leon Camier           GBR  MV Agusta Reparto Corse           MV Agusta 1000 F4  
6 Stefan Bradl          GER  Honda World Superbike Team       Honda CBR1000RR   
7 Chaz Davies           GBR  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale R  
12 Xavi Fores            ESP  BARNI Racing Team                Ducati Panigale R  
15 Alex De Angelis       RSM  Pedercini Racing                 Kawasaki ZX-10R
21 Markus Reiterberger   GER  Althea BMW Racing Team           BMW S 1000 RR 
22 Alex Lowes            GBR  Pata Yamaha Team SBK with Rizla   Yamaha YZF R1
32 Lorenzo Savadori      ITA  Milwaukee Aprilia                 Aprilia RSV4 RF 
33 Marco Melandri        ITA  Aruba.it Racing - Ducati         Ducati Panigale R 
36 Leandro Mercado       ARG  IODARacing Project               Aprilia RSV4 RF 
37 Ondrej Jezek          CZE  Grillini Racing Team             Kawasaki ZX-10R 
40 Román Ramos           ESP  Team GO ELEVEN                   Kawasaki ZX-10R 
50 Eugene Laverty        IRL  Milwaukee Aprilia                Aprilia RSV4 RF
60 Michael van der Mark  NED  Pata Yamaha Team SBK with Rizla   Yamaha YZF R1 
66 Tom Sykes             GBR  Kawasaki Racing Team WorldSBK    Kawasaki ZX-10R 
69 Nicky Hayden          USA  Honda World Superbike Team       Honda CBR1000RR 
81 Jordi Torres          ESP  Althea BMW Racing Team           BMW S 1000 RR
84 Riccardo Russo        ITA  Guandalini Racing                Yamaha YZF R1 
86 Ayrton Badovini       ITA  Grillini Racing Team             Kawasaki ZX-10R 
88 Randy Krummenacher    SUI  Kawasaki Puccetti Racing   Kawasaki ZX-10R




2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |