image1

Definitieve WorldSBK kalender 2019...

Op het nippertje: Dorna en Laguna Seca bereiken overeenstemming...

Na maandenlange onderhandelingen wisten WorldSBK promotor Dorna en de verantwoordelijken van het legendarische Amerikaanse Laguna Seca circuit tot grote verrassing en vreugde van velen het toch nog eens te worden.

Het evenement op het WeatherTech Raceway Laguna Seca vindt 2019 plaats van 12 t/m 14 juli, een week eerder als gepland was dus.

Door deze plotselinge ommekeer van Laguna Seca wordt de comeback van het Zuid Afrikaanse Kyalami circuit vooraleerst naar 2020 verschoven.

Eigenlijk waren de WeatherTech Raceway Laguna Seca verantwoordelijken van plan om financiële redenen een jaar te “pauzeren” en stond er voor 12 t/m 14 Juli 2019 alleen maar een event voor het Amerikaans Superbike (MotoAmerica) kampioenschap op het programma.

Echter Laguna Seca staat wat commerciële belangen betreft mee bovenaan op het lijstje van de deelnemende motorfietsfabrikanten!  

Zo ligt het vermoeden dan ook voor de hand dat de Dorna de “bewindvoerders” van Laguna Seca financieel nog meer tegemoet is gekomen als dat in het verleden al het geval was!


Het prachtige berg en dal circuit met zijn beroemde Corkscrew in het achterland van Monterey (Californië) debuteerde in 1995 in de WorldSBK kalender.

Echter tussen 2004 en 2013 volgde er een langere pauze tussen de Dorna en de toenmalige Mazda Raceway organisatoren!

Ondanks de 10 jarige onderbreking kent het beroemde circuit maar liefst 15 verschillende winnaars.

De meeste daarvan staan op naam van regerend wereldkampioen Jonathan Rea (4) gevolgd door John Kocinski, Anthony Gobert, Troy Corser, Ben Bostrom, Tom Sykes en Chaz Davies met allemaal drie overwinningen!

Net als het afgelopen seizoen is Laguna Seca 2019 de enige overzee race waar alleen de Superbikes van start gaan en wordt het programma “opgevuld” met de deelnemers van het MotoAmerica kampioenschap.

In Australië, Thailand en Argentinië komen zowel de WorldSBK als ook de WorldSSP 600 coureurs in actie.

Tijdens de seizoenafsluiter in het Arabische Qatar zullen ook de WorldSSP 300 coureurs deelnemen doch dor het grote aantal deelnemers (68) zullen waarschijnlijk alleen de Top 30 (?) worden uitgenodigd!!!

Naast Laguna Seca is WorldSBK promotor Dorna nog steeds in gesprek met het vernieuwde Kyalami circuit en het Sokol Circuit in Kazakstan en mogen we ervan uitgaan dat in ieder geval één van deze twee op de WorldSBK kalender van 2020 komt te staan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK en donnyfoto.com...
2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |