image1

WorldSBK test Portimaó 2018...

Portimao Test dag 1: Gefrustreerde Marco Melandri het snelst!

Tijdens de eerste van deze twee testdagen kreeg Marco Melandri definitief te horen dat hij zijn plaats in het Aruba.it Ducati fabrieksteam is kwijtgeraakt aan de Spanjaard Alvaro Bautista!

Of het nou aan zijn frustraties lag of niet, de kleine Italiaan wist gisteren tijdens de eerste testdag de snelste tijd neer te rijden. Melandri reed gelijk tijdens de morgensessie een tijd van 1:42,324 min en wat Jonathan Rea &co onder de brandende Portugese ook probeerden, deze tijd werd niet meer "geknakt".

Gezien Melandri`s snelle tijd van de eerste dag mogen we er vanuit gaan dat alle bestaande records tijdens het raceweekend over drie weken waarschijnlijk verpulverd gaan worden.

Even ter herinnering/vergelijk: De snelste race ronde in Portimaó staat op naam van Jonathan Rea (Kawasaki) met 1:43,148 min.

Het Pole record staat op naam van Rea's (nog) Kawasaki teamgenoot Mister Superpole Tom Sykes (2013) met een tijd van 1:41,360 min.

In het kort samenvattend betekend het dat Melandri’s tijd de tot dusver snelste “Pace” al tijdens de eerste testdag met 0,8 seconde verbeterde!

Achter de Ducati factory rijder voegde zich Xavi Fores zich met de “privé” Ducati las tweede in. De snelle Spanjaard verloor echter al meer dan een halve seconde op de tijd van Melandri!


Regerend wereldkampioen Jonathan Rea sloot de eerste dag als derde achter de beide Ducati rijders af.

Leon Camier, fris terug na een rugwervelblessure opgelopen tijdens een testvoor de 8 hours van Suzuka in Suzuka/Japan, was vrijwel de hele dag snel en beëindigde de eerste dag als sterke vierde.

De Red Bull Honda coureur had 5 weken geen motor meer bereden maar schijnt uiterst fit te zijn. Camier was met racebanden al bijna net zo snel als zijn voorganger Stefan Bradl met qualifyers in 2017.

Het Red Bull Honda team teste gisteren al voor de derde dag en zijn met oa een nieuwe motor en andere (nieuwe) elektronicamappings aangereisd om een uitvoerig vierdaags testprogramma af te spoelen!

Camier liet de laatste sessie aan zich voorbij gaan wat betekend dat zijn 1:42,898 min tot stand kwam voordat zijn “collega’s” in de laatste sessie nog een keer op “tijdenjacht” gingen.

Camier’s teamcollega Jake Gagne sloot de eerste dag met 1:43,361 min verdienstelijk als 8e af.

Het Yamaha duo Michael van der Mark en Alex Lowes testen de eerste dag een aantal elektronicacomponenten en settings en noteerden onopvallend een respectievelijk de 5e en 6e tijd.

Het enige spektakel werd door de Alex Lowes geboden. De Brit was de eerste die tijdens deze eerste dag een keer, zonder gevolgen, crashte! 

Ook Aruba.it Racing Ducati Nummer 1 Chaz Davies komt terug uit de ziekenboeg, de Walesman brak zich tijdens een mountainbiketraining een sleutelbeen en zit in Portimaó weer voor het eerst weer op zijn Panigale V2.

Davies sloot de eerste dag als 7e af.

Met respectievelijk de plaatsen 8 en 9 presenteerden beide Milwaukee Aprilia “piloten” Lorenzo Savadori en Eugene Laverty.

Eigenlijk een beetje een te zwak resultaat gezien het feit dat het verschil tussen Savadori en Marco Melandri al 1.389 sec bedroeg!



Hoewel was aangezegd dat het TripleM Honda World Superbike Team met Patrick Jacobsen bij deze vierdaagse test van het Red Bull Honda Team zouden worden ingebonden was dat niet het geval. Als “goedmakertje” mag PJ (Jacobsen) dan morgen op een RED Bull Honda plaatsnemen ipv Jake Gagne!

De Spanjaard Roman Ramos (Kawasaki) kwam tijdens de eerste dag hard te val en besloot de rest van deze tweedaagse test niet meer te rijden! Wegens de hitte van ver boven de 30° en een asfalttemperatuur van meer dan 50 graden bleef het tijdens de eerste testdag middags opvallend op het Algarve International Circuit!

World Superbike Test Portimao 23 August 2018 Results Day 1:

1. MARCO MELANDRI        ITA Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R  1'42.324     79
2. XAVI FORES            ESP Barni Racing Team                    Ducati Panigale R     0.532 PR  52
3. JONATHAN REA          GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK        Kawasaki ZX-10RR      0.537     47 
4. LEON CAMIER           GBR Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR       0.574     47 
5. ALEX LOWES            GBR Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1         0.734     58 
6. MICHAEL VAN DER MARK  NED Pata Yamaha Official WorldSBK Team   Yamaha YZF R1         0.772     74 
7. CHAZ DAVIES           GBR Aruba.it Racing - Ducati             Ducati Panigale R     0.951     67 
8. JAKE GAGNE            USA Red Bull Honda World Superbike Team  Honda CBR1000RR       1.037     74 
9. LORENZO SAVADORI      ITA Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF       1.389     70 
10.EUGENE LAVERTY        IRL Milwaukee Aprilia                    Aprilia RSV4 RF       1.463     72 
11.MICHAEL RINALDI       ITA Aruba.it Racing - Junior Team        Ducati Panigale R     1.482 PR  63 
12.JORDI TORRES          ESP MV Agusta Reparto Corse              MV Agusta 1000 F4     1.707     76 
13.TOPRAK RAZGATLIOGLU   TUR Kawasaki Puccetti Racing             Kawasaki ZX-10RR      1.884 PR
14.LEANDRO MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura             Kawasaki ZX-10RR      1.927 PR
15.ROMÁN RAMOS           ESP Team GoEleven Kawasaki               Kawasaki ZX-10RR      2.248 PR
16.YONNY HERNANDEZ       COL Team Pedercini Racing                Kawasaki ZX-10RR      4.753 PR
PR = Privat rider/team
2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |