image1

WorldSBK test Portimão: Wie wel en wie niet...

Superbike test Portimaó: Waarom Tom Sykes en BMW er niet bij zijn...

Na de (veel te) lange zomervakantie van maar liefst zeven weken treffen de Superbikers zich 23 en 24 augustus op het Algarve International Circuit van Portimão in Portugal voor een gemeenschappelijke tweedaagse test.

Drie weken daarna, van 14 t/m 16 september begint de grote finale om de WK titel van 2018 op dit prachtige berg en dal circuit. 

De belangrijkste en leidende teams in het WK zijn sowieso vertegenwoordigd met als nummer één het Kawasaki Racing Team WorldSBK met Jonathan Rea.

WK leider Rea krijgt tijdens deze test hoogst waarschijnlijk de gelegenheid zich alvast aan zijn teammaatje (en vriend) voor 2019 Leon Haslam te wennen!

Officieel is het nog niet maar onze informatie luid dat Leon Haslam de geblesseerde Tom Sykes tijdens deze test komt vervangen.

De scheidende Kawasaki coureur Tom Sykes is namelijk geblesseerd en niet van de partij deze test. De wereldkampioen van 2013 schijnt zich al in juli zijn enkelte hebben gebroken aldus WorldSBK.com!

Onze informatie is echter dat Sykes zijn kruisbanden in zijn rechterknie zou hebben gescheurd na een crash tijdens een mountainbike training!


Het Aruba.it Racing Ducati Team bevestigde dat vicewereldkampioen Chaz Davies, die zich tijdens een mountainbike crash begin juli zijn sleutelbeen brak, fit is en weer op de Panigale R zal plaatsnemen.

Ook Marco Melandri en Aruba.it Racing junior Michael Ruben Rinaldi zijn van de partij deze twee dagen.

 

 

 

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team komt met beide "stamrijders" Michael van der Mark en Alex Lowes naar Portimaó net als het Milwaukee Aprilia Team met hun coureurs Eugene Laverty en Lorenzo Savadori.

Het Bull Honda World Superbike Team "boss" Chris Pike had een groot ontwikkelingoffensief voor de Honda CBR 1000 aangekondigd waarvoor het team een extra privé test op het Portimaó circuit voor maandag en dinsdag had ingelast!

Na zijn rugwervelbreuk opgelopen tijdens de Suzuka test voor Honda HRC begin juli schijnt Leon Camier precies op het juiste moment weer fit te zijn.

Zo test Honda hier met de Brit Leon Camier en de Amerikaan Jake Gagne deze week maar liefst vier dagen!

Ook het TripleM Honda World Superbike Team met de Amerikaan Patrick Jacobsen zijn bij deze test ingebonden.

Overigens: Tijdens deze tweedaagse privé test van Honda reden ook de beide PTR (CIA Landlord Insurance) Honda`s van Kyle Smith en Peter Sebestyen uit de Supersport 600 om voor de Honda CBR600RR delen te testen!


Vanaf donderdag komen dan ook Xavi Fores (Barni Ducati), Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki), Yonny Hernandez (Pedercini Kawasaki), Roman Ramos (GoEleven Kawasaki), Leandro Mercado (Orelac Kawasaki) en Jordi Torres (MV Agusta) in actie om zich op het laatste seizoenderde voortebereiden.

Merkwaardig genoeg zal het Gulf Althea BMW Racing Team met Loris Baz niet aan deze test deelnemen.

Volgens teameigenaar Genesio Bevilacqua staan er geen nieuwe delen ter beschikking om te testen en daarom houd de excentrieke Italiaan deze test voor zijn team dan ook voor tijd en geldverspilling!

Loris Baz daarentegen rijd komend weekend als vervanger van de geblesseerde Spanjaard Pol Espargaro in de MotoGP in het Britse Silverstone.... 

bron: Speedweek/WorldSBK 

 

2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |