image1

Results FIM World Superbike Imola/Italië 2018 Race 2...

Rea wint ook tweede race en verslaat Davies in rechtstreeks duel!

Na zaterdag al de eerste race te hebben gewonnen zegevierde de Noord Ier Jonathan Rea ook tijdens de tweede race op het  Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola circuit (Italië).

De Kawasaki rijder die vanaf P9 aan deze race reed zich ras door het hele veld heen en kwam in de vierde ronde al als tweede over de finishlijn. Op dat moment voerde Chaz Davies het veld al aan, wist aanvangs  nog een paar aanvallen van Rea af te weren, maar in de 12e ronde moest ook de Ducati rijder zijn meerdere erkennen in Rea.

De drievoudig en regerend wereldkampioen wist daarna alle aanvallen van zijn grootste WK opponent te pareren om daarna ook de tweede race met 4,019 sec. voorsprong te winnen. Rea dus op één, Davies op twee.

Met deze overwinning is Rea tevens gelijkgetrokken met de Britse Superbike legende Carl Fogarty wat het aantal overwinningen in het WorldSBK betreft.

Fogarty won in zijn carrière maar liefst 59 races en was vier keer wereldkampioen maar het begint eraardig op te lijken dat ook dit record in "gevaar" is!

 

 


Tom Sykes (Kawasaki) had duidelijk meer moeite om aan bv Marco Melandri, Michael Rinaldi en Xavi Fores (allen Ducati)  voorbij te komen als Rea en kwam pas in ronde 17 op de derde plaats aan.

Sykes achterstand op Chaz Davies bedroeg echter al een dikke 5 seconden, op zijn teamgenoot Rea waren het er zelfs bijna 10!

Op dat moment was Michael van der Mark er al uit. De Yamaha coureur was in een hard gevecht verwikkeld met Fores en Melandri om de derde plaats waarbij van der Mark’s dadendrang in ronde 9 echter net iets teveel werd.

Bij het ingaan van de Rivazza knalde van der Mark zijn R1 hard in Melandri en diens Ducati waardoor en beide coureurs crashten. Geen goede actie van onze Nederlander wat hem door Melandri en diens team en fans dan ook niet in dank werd afgenomen! 

Intussen ging het gevecht om de leiding vrijwel de hele race door en waren er nauwelijks momenten dat het verschil tussen Davies en Rea groter was dan een tiende van een seconde! Een cadeau was deze race zeker niet voor Rea!

De beste start was overigens voor Michael Ruben Rinaldi en het jonge Ducati talent wist in eigen huis deze leiding zelfs twee ronden vast te houden.

In de derde ronde echter kwam eerst Davies, zij het met de nodige moeite, langszij en een ronde later ook de regerend wereldkampioen zodat het het kat en muis spelletje tussen beide toppers Rea en Davies kon beginnen.

Ook Xavi Fores deed weer goed mee aan deze race, lag tot drie ronden voor het einde nog derde maar bezweek uiteindelijk onder de druk van Sykes om als vierde te finishen!

Na het verlies van zijn derde plaats aan Tom Sykes moest Fores de laatste drie ronden opnieuw alle zeilen bijzetten om een vanaf de elfde plaats aanstormende Jordi Torres achter zich te houden.

 



De MV Agusta coureur moest dan toch met 1,3 sec achterstand op Fores genoegen nemen met een sterke vijfde plaats. Deze vijfde plaats is echter wel de Spanjaard zijn beste seizoenresultaat!

Achter Torres finishte de Brit Alex Lowes als zesde. De Yamaha rijder kende een moeilijke en wisselvallige wedstrijd, kwam vanaf P12 reed zich naar voren op P8, ging in ronde 3 een keer in de fout waardoor hij zelfs terug viel naar P 13.

 


Echter gaandeweg maakte de Yamaha rijder terrein goed om drie ronden voor het Michele Rinaldi nog van de zesde plaats te verdrijven!

De “jonge wilde” Rinaldi die deze race op kop begon viel langzaam terug, reed lang op P5 maar moest in de laatste drie ronden eerst Torres en daarna ook Lowes nog voorbij laten! Niettemin een sterke en prima zevende plaats voor Ducati’s “Youngstar”.

Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) lag lang met zijn Wildcard teamgenoot Leon Haslam in de clinch doch wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen.

De Turk en Kenan Sofuoglu protese finishte als achtste voor routinier Eugene Laverty (Aprilia). Deze achtste plaats van Razgatlioglu is tevens zijn beste race resultaat tot dusver!

Eugene Laverty moeizaam negende wat gedeeltelijk terug te voeren is op het feit dat de Ier, na zijn crash in Thailand, gewoon niet fit aan dit weekend was begonnen!

De Argentijn Leandro Mercado (Kawasaki) completeerde de Top 10 wat net als Torres en Razgatlioglu zijn beste seizoen resultaat betekend!

 



Loris Baz (BMW), Román Ramos (Kawasaki), Yonny Hernandez (Kawasaki) Patrick PJ Jacobsen (Honda) en de Tsjech Ondrej Jezek (Yamaha) verdeelden aanvankelijk de laatste punten onder zich.

Echter na een technisch onderzoek van de FIM werden er onregelmatigheden bij de verzegelingen van de Yamaha motoren van het Team Guandalini Yamaha gevonden waardoor Jezek gediskwalificeerd werd!

Zodoende kon Leon Haslam (Kawasaki), die tot twee ronden voor het einde nog op P9 reed, toch nog het ene WK puntje wat een vijftiende plaats oplevert aan zijn konto toevoegen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FIM World Superbike Imola/Italië 2018 Race 2:

1  JONATHAN REA           GBR Kawasaki Racing Team WSBK         Kawasaki ZX-10RR     1'46.898
   19 Laps = 93,784 Km in 34'03.420 Min. = 165,224 km/u
2  CHAZ DAVIES            GBR Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale R       4.019 
3  TOM SYKES              GBR Kawasaki Racing Team WSBK         Kawasaki ZX-10RR        9.530
4  XAVI FORES             ESP Barni Racing Team                 Ducati Panigale R      14.159 P
5  JORDI TORRES           ESP MV Agusta Reparto Corse           MV Agusta 1000 F4      15.479
6  ALEX LOWES             GBR Pata Yamaha Official WSBK Team    Yamaha YZF R1          16.162
7  MICHAEL RUBEN RINALDI  ITA Aruba.it Racing - Junior Team     Ducati Panigale R      17.197 P
8  TOPRAK RAZGATLIOGLU    TUR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR       17.554 P
9  EUGENE LAVERTY         IRL Milwaukee Aprilia                 Aprilia RSV4 RF        22.331
10 LEANDRO  MERCADO       ARG Orelac Racing VerdNatura          Kawasaki ZX-10RR       30.176 P
11 LORIS  BAZ             FRA GULF ALTHEA BMW Racing Team       BMW S 1000 RR          30.267
12 ROMAN  RAMOS           ESP Team GoEleven Kawasaki            Kawasaki ZX-10RR       40.061 P
13 YONNY HERNANDEZ        COL Team Pedercini Racing             Kawasaki ZX-10RR       51.973 P
14 PJ JACOBSEN            USA TripleM Honda WSBK Team           Honda CBR1000RR        55.268 P
15 ONDREJ JEZEK           CZE Guandalini Racing                 Yamaha YZF R1        1'09.455 P
16 LEON  HASLAM           GBR Kawasaki Puccetti Racing          Kawasaki ZX-10RR     1'43.833 P
--------------------------------------Race niet beëindigt--------------------------------------
   MARCO  MELANDRI        ITA Aruba.it Racing - Ducati          Ducati Panigale R     11 Laps
   MICHAEL VAN DER MARK   NED Pata Yamaha Official WSBK Team    Yamaha YZF R1         11 Laps
   VLADIMIR LEONOV        RUS SPB Racing Team                   Kawasaki ZX-10RR      13 Laps P
   LORENZO SAVADORI       ITA Milwaukee Aprilia                 Aprilia RSV4 RF       15 Laps
   JAKE GAGNE             USA Red Bull Honda World SBK Team     Honda CBR1000RR       15 Laps
P = Privé rijder/team        





LapChart Imola/Italy 2018 WorldSBK race 2:

 

 

 



2024  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |