image1

Officiële Motul FIM WorldSBK 2020 kalender met verrassingen...

Donny 22.11.2019

De officiële FIM WorldSBK kalender omvat net als in 2019 13 event. Naast drie races in Spanje, met Barcelona als nieuw event, slaat het WorldSBK 2020 ook hun tenten op in het Duitse Oschersleben. 

Zoals we al jaren gewend zijn gaat het seizoen op 28 februari van start in Phillip Island/Australië een dikke twee uur ten zuiden van Melbourne.

Op maandag en dinsdag voor de seizoen opener krijgen de Superbikers en de Supersport 600 coureurs nog een laatste gelegenheid om tijdens een officiële Dorna test op het Phillip Island Grand Prix Circuit de puntjes op de i te zetten.

Zo te zeggen op de terugreis naar Europa gaat het twee weken later, 13 t/m 15 maart, verder in het Arabische Doha/Qatar waar normaal gesproken altijd de seizoenafsluiter plaatsvindt.

In tegenstelling tot andere jaren vindt het event niet van donderdag t/m zaterdag plaats maar gewoon van vrijdag t/m zondag.

Wat het (toch al niet aanwezige) publiek in Qatar betreft is het natuurlijk best wel nadelig dat de MotoGP een week voor het WorldSBK event op het Losail International Circuit aan hun seizoen 2020 beginnen! 

Erg positief is dat de Europa "seizoenopener" daarna niet zoals de laatste jaren einde maart in het de laatste jaren koude Aragón plaatsvindt. 


2020, van 17 t/m 29 maart, verhuisd dit event naar het zuidelijk, en hopelijk warmer, gelegen Circuito de Jerez Ángel Nieto in Jerez.

Hier rijden ook de FIM Supersport 300 coureurs hun eerste race. 

Van 17 t/m 19 april gasteert het hele WorldSBK circus dan op "The Cathedral off Speed in het Drentse Assen.

Net als in Aragón geld ook hier dat we hopen dat de weersomstandigheden hier ook beter zullen zijn als de sneeuw van 2019. 
 


Na Assen volgen er een kleine pauze van 3 weken pauze en gaat het van 8 t/m 10 mei (Moederdag), verder op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola in Italië.

Imola was 2019, als ik me goed herinner, het event wat de meeste toeschouwers trok.

Na Italië, van 22 t/m 24 gaat het naar het Spaanse Motorland Aragón, fototechnisch één van de mooiste circuits.

Doordat we hier later zijn dan andere jaren zal het deze keer waarschijnlijk niet zo koud zijn als dat de afgelopen jaren het geval was.

Van Spanje gaat het dan van 12 t/m 14 juni opnieuw naar Italië, deze keer aan de Adriatische zee op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, Riviera Di Rimini.

Eigenlijk al in de tweede seizoenhelft gaat het van 3 t/m 5 juli verder op een van de "Oldtimers" in de WorldSBK kalender: Het Engelse Donington Park Circuit.

Ook hier zijn we later als de voorgaande jaren en mogen we warmere temperaturen verwachten dan we dat gewend zijn in the UK. 

Na twee jaar van abstinentie keert Duitsland op de FIM World Superbike kalender terug. 


Na de Nürburgring en de Lausitsring gaan we nu van 31 juli t/m 2 augustus naar de Motorsport Arena van Oschersleben, een slordige 30 km van de stad Magdeburg in het voormalig "Oostblok".

Na Oschersleben volgt dan de zomerpauze van vijf weken en beginnen we van 4 t/m 6 september aan de seizoenfinale aan de prachtige Portugese Algarve op het Algarve International Circuit in de buurt van Portimaó.

Fototechnisch gezien één van onze favorieten.

Na Portugal strijkt het WorldSBK circus dan voor de derde keer neer in Spanje.

Van 18 t/m 20 september bivakkeert het WorldSBK voor de eerste keer op het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya.

Dit event is een Highlight voor zowel WorldSBK/MotoGP promotor Dorna als ook voor de beide factory teams van Kawasaki en Honda die alle drie hun behuizing in de metropoolstad Barcelona hebben.

Zonder pauze gaat het dan verder naar het Circuit de Nevers Magny-Cours in het Franse Magny Cours. Hier stelde Champ Jonathan Rea al vier jaar achter elkaar zijn wereldtitel zeker.

Het prachtige in het groen gelegen circuit is tevens één van de best bezochte events in de WorldSBK kalender.  

Twee weken later, van 9 t/m 11 oktober, ondanks de enorme chaos van het afgelopen jaar, vindt dan de seizoenfinale plaats op het Zuid Amerikaanse Circuito San Juan Villicum, San Juan in Argentinië.

Naast Buriram/Thailand is verrassender wijze ook één van de meeste geliefde events, Laguna Seca/Californië/USA uit de kalender verdwenen.

De Dorna kon met het nieuwe management van Laguna Seca geen overeenstemming bereiken voor een WorldSBK event in 2020.

Oschersleben en Barcelona vervangen deze twee zeer kostenintensieve overzee races wat voor de Europese Superbike fans alleen maar positief is.

Nog beter was geweest de laatste race bv in Frankrijk te verrijden!

Het FIM WorldSSP 300 zullen alleen tijdens alle Europese events vertegenwoordigd zijn dus niet in Australië, Qatar en Argentinië...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto credit: WorldSBK, Motorsport Arena Oschersleben, www.donnyfoto.com...

2020  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |