image1

Officieel: Honda 2020 met Bautista en Haslam...

Officieel: Honda's plannen voor het WorldSBK 2020...

Donny 05.11.2019

Tijdens Europa's grootste motorenbeurs in Milaan/Italië presenteerde Honda/HRC hun plannen wat het World Superbike wereldkampioenschap 2020 betreft.

Echt veel nieuw was er voor ons al niet meer maar deze keer schijnt Honda, in schrille tegenstelling tot 2016, woord te houden wat de nieuwe Honda Fireblade CBR1000RR-R betreft. 

Met dit nieuwe "wapen" wapen met zijn standaard 217 Pk en een gewicht van  bij 201 kilogram presenteerde werelds grootste motorenproducent gisteren waarschijnlijk de krachtigste koopbare 4 in lijn motor tot dusver.

Dat één van de drie R's voor racen staat moge duidelijk zijn en is duidelijk een aankondiging voor een enerverend FIM WorldSBK seizoen 2020 wat Honda betreft.

Het werd ook wel eens tijd eerlijk gezegd.

De laatste wereldtitel die de Japanse motorengigant wist te veroveren stamt alweer uit 2007 met de Brit James Toseland en het Nederlandse ten Kate Team.

Ook de pas tot vijfvoudig wereldkampioen gekroonde Jonathan Rea (Kawasaki) kwam met de in de jaren gekomen Fireblade nooit verder dan de derde plaats in het WK.


Sinds 6 juli 2014 (Jonathan Rea in Portimaó/Portugal race 2) won Honda in het droge geen enkele race meer.

De laatste zege stamt uit 2016 en werd veroverd door de Amerikaan Nicky Hayden op 15 mei 2016 (race 2) in de regen van Sepang/Maleisië.

Ook de laatste podiumplaats van Honda stamt uit 2016 toen Michael van der Mark 1 oktober in Magny Coursna de eerste race als tweede op het podium stond. 
   

 

De in 2016 gepresenteerde zg nieuwe revolutionaire Honda Fireblade Honda CBR1000RR bewees zich al gauw als een absolute "miskleun" waar zelfs toprijders als Nicky Hayden, Stefan Bradl en Leon Camier niets mee wisten te beginnen.

Beste resultaatsinds 2016: Een vierde plaats van Leon Camier na race 1 2018 in Sepang/Maleisië!

Doch met de maandag gepresenteerde nieuwe en innovatieve CBR 1000 heeft Honda waarschijnlijk eindelijk weer eens een sterke basis geschapen om in zich in de toekomst met Kawasaki, Ducati, Yamaha en BMW te kunnen meten.

Ook de teamstructuur voor 2020 is een totaal andere.

Zo zal het team nu als volledig fabrieksteam vanuit Barcelona/Spanje opereren en gekoppeld worden aan het HRC MotoGP team onder leiding van HRC teammanager Alberto Puig. 

Puig's bedrijf is 2020 ook verantwoordelijk voor de logistiek, werkplaats en mecaniciens zowel in Barcelona als ook tijdens de races.

Honda maakte al in september bekend dat vicewereldkampioen 2019 Alvaro Bautista 2020 onder contract had genomen.


Vandaag maakte Honda dan officieel bekend dat niet de Japanner
Takumi Takahashi de teamgenoot van de Spanjaard gaat worden maar de Brit Leon Haslam. 

Mooi detail: Daar Bautista officieel nog steeds bij Ducati "onder contract" staat mocht hij niet aan deze presentatie deelnemen!

Wel gaf Ducati de Spanjaard "vrij" om al deze maand, in neutrale kombi en achter gesloten deuren (!), de eerste test met Honda te absolveren!


Tot kort voor deze presentatie was het nog steeds onduidelijk welke rol het dit seizoen als fabrieksteam doorgaande Moriwaki Althea Honda Team 2020 gaat spelen.

Donderdag is duidelijk geworden hoe de vork precies in de steel zit.

Voor 2020 wordt het team van Midori Moriwaki "omgekrempeld" tot satelliet team en zal er in 2020 opnieuw een samenwerking tot standkomen met het Althea Mie team van Althea boss Genesio Bevilacqua. 

Voor het Althea Mie team zal de Japanner Takumi Takahashi in actie komen terwijl routinier Ryuichi Kiyonari in het Moriwaki team wordt ondergebracht. Zo lijkt een snelle en directe verbinding vanaf de circuits naar Honda/HRC Japan gewaarborgd.

Deze "deal" tussen Moriwaki en Althea houd natuurlijk wel in dat er voor de 22 jarige Alessandro Delbianco geen plaats meer is en die zich ander "werk" moet zoeken.

Zo zullen we 2020 niet zoals eerst verwacht vijf maar vier Honda's op de startgrid zien!

 

 

 

 

  

Foto credit: WorldSBK, Honda en donnyfoto.com.

 

 

2020  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |