image1

Toprak Razgatlioglu naar Yamaha???

Kenan Sofuoglu verergert over Kawasaki: «Toprak gaat naar Yamaha»

In de statistieken van de voor Japan zo ongelofelijk belangrijke Suzuka Eight Hours 2019 wordt Toprak Razgatlioglu samen met Jonathan Rea en Leon Haslam als winnaar opgevoerd doch de Turkse Kawasaki rijder kwam tijdens deze 8 uur durende race niet tot inzet!

Razgatlioglu manager Kenan Sofuoglu kondigde direct na de race consequenties aan! Bereids in juli verried Sofuoglu dat zijn pupil Razgatlioglu 2020 “of in het Kawasaki of bij Yamaha fabrieksteam gaat aandokken!

Zowel Kawasaki als ook Yamaha wilden met hun beslissing wachten tot na de belangrijke Japanse Endurance klassieker van Suzuka.

Bij Kawasaki ziet het er meer en meer naar uit de Japanners meer geïnteresseerd zijn in een voortzetting met de 36 jarige Leon Haslam als de pas 22 jarige Razgatlioglu onder contract te nemen.

Haslam speelt bij Kawasaki braaf zijn rol van de de nummer twee, scoort zo nu en dan een podiumplaats en is bevriend met zijn teammaatje en record racewinnaar Jonathan Rea.

Daarnaast is de Brit “Kawasaki’s edeltester”, werkt qua afstelling van de ZX-10RR in dezelfde richting als Rea en helpt Kawasaki bovendien de constructeurs en team WK titel te winnen.

De atmosfeer in het team was nog nooit zo goed als 2019! Razgatlioglu daarentegen is het tegenovergestelde van Haslam en is super eerzuchtig en wil races winnen.

Zou Kawasaki de 22 jarige Turk onder contract nemen is bij Kawasaki een genadeloze concurrentiestrijd voorgeprogrammeerd net als van 2015 t/m 2018 tussen Rea en Tom Sykes.

 wist sinds zijn Rookie seizoen 2018 van 39 races 9 maal een podiumplaats te veroveren met de Puccetti Kawasaki en is actueel WK zesde!

Na een dubieuze, maar correcte, beslissing wist Kawasaki met Rea, Haslam en Razgatlioglu voor het eerst sinds de oh zo prestigerijke Suzuka 8 Hours te winnen, echter zonder dat de Turk ook maar één minuut mocht rijden!

De duidelijk teleurgestelde en geïrriteerde Sofuoglu, Razgatlioglu’s manager, stak deze teleurstelling niet onder stoelen of banken: << We zijn nog steeds met Kawasaki als ook met Yamaha in gesprek. >> aldus de Turk tegen het Duitse Speedweek.

<<Kawasaki heeft tijdens de 8 uur van Suzuka echter een grote fout gemaakt. Toprak was één van de snelste rijders op het circuit maar kreeg tijdens het hele weekend niet één nieuwe band. >>

<< Alleen voor de kwalificaties kreeg hij eenmalig een set nieuwe banden de overige tijd monteerde men steeds gebruikte banden en kreeg zo geen kans zich voor de race te bewijzen! >>

<< Voor mijn gevoel toonde Kawasaki nul respect voor Toprak, de “snelle” rijders hebben veel kunnen testen en waren een week in Japan. >>


<< Toprak daarentegen moest zich acht uur lang de race vanuit de box aanzien. We hebben actueel aanbiedingen van zowel Kawasaki als ook van Yamaha maar wisten niet met wie we 2020 in zee wouden gaan. >>

<< Doch na dit voorval kan het best eens gebeuren dat we met Yamaha in zee gaan. >>

<< Ik heb met Toprak gesproken en hij is dezelfde mening toegedaan als ik en verre van gelukkig met de manier waarop Kawasaki met hem is omgegaan! >> aldus de vijfvoudig World Supersport 600 wereldkampioen.

<< Toprak reed tijdens de kwalificaties identieke rondetijden als zijn teamcollega’s ondanks dat hij veel minder met deze bike heeft gereden. >>

<< De beslissing hem tijdens de race helemaal niet te laten rijden was zeer hard en pijnlijk voor hem. >>

 << Ik zet me deze week met Yamaha in verbinding om te proberen contractueel alles rond te maken voor 2020. >>

Mocht het Sofuoglu lukken Razgatlioglu bij Yamaha onder te brengen word de Turk 2020 de nieuwe teamcollega van Michael van der Mark diens contract eind 2020 uitloopt. 

De actueel WK derde Alex Lowes, 16 podiums en een zege, moet dan op zoek naar een nieuwe werkgever.
Mogelijkheden heeft de snelle Brit meer dan genoeg, voor 2020 hebben schijnbaar alleen Rea bij Kawasaki en Chaz Davies bij Ducati een geldig contract voor 2020!

Wat voor uitwerking de komst van de Turk bij Yamaha voor Michael van der Mark zou kunnen hebben is natuurlijk onvoorspelbaar.

Snel is Razgatlioglu en beide coureurs kennen elkaar nog uit hun tijd in het Europees Superstock 600 kampioenschap. 

Toprak Razgatlioglu komt uit voor het Team TURKISH PUCCETTI RACING opm een Kawasaki ZX-10RR.

De 22 jarige Turk is op 16 oktober 1996 geboren in het Turkse Sakarya.

Hieronder in het kort Razgatlioglu's "staat van dienst" in de Motorsport:

2011: 18e IDM Yamaha R6 Cup, 2e Turkish Road Race 600cc Kampiooenschap. 
2012:  7e IDM Yamaha R6 Cup, Turks Kampioen Road Race 600cc kampioenschap.
2013: 10e Red Bull MotoGP Rookies Cup KTM 
2014:  6e Red Bull MotoGP Rookies Cup KTM 
2015: Europees Superstock 600 Kampioen met Kawasaki 
2016: 5e European Superstock 1000 Championship met Kawasaki
2017: 2e European Superstock 1000 Championship met Kawasaki
2018: 9e Superbike World Championship met Kawasaki
2019: Actueel 6e in het Superbike World Championship met Kawasaki 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |