image1

Buriram/Thailand 2019 Race 2: Alvaro Bautista: Zes races, zes zeges...

De Spanjaard showt opnieuw zijn uitzonderlijk sterke performance en wint opnieuw op een circuit wat voordien als "Jonathan Rea's land" gold!

Met zijn zes overwinningen op rij heeft WorldSBK Rookie Alvaro Bautista een echte droomstart in zijn "nieuwe carrière" gemaakt.

Daarmee houd de Spanjaard tevens de deur open om het record van de Brit Neil Hodgson te knakken die, ook met Ducati trouwens, in 2003 maar liefst negen races op rij won!

Bautista leverde op zijn "recordbrekende weg" deze tweede, nee derde race, een nauwelijks te evenaren startfinish zege af.

Vanaf P1 in de race gegaan was de Spanjaard voor Rea & Co vanaf de start opnieuw niet te volgen en won de Panigale V4 R coureur met een dikke 10 sec voorsprong ook deze derde race.

Jonathan Rea (Kawasaki) beet zich opnieuw de tanden uit op Bautista maar na een rondje of drie begreep de Noord Ier dat deze opgave momenteel schier onmogelijk is.

Slimmer nog, de Champ kreeg het zelf met een sterk rijdende Alex Lowes te doen.

Deze twee bleven vrijwel de hele race samen maar echt gevaarlijk voor Rea worden kon Lowes niet.

Desalniettemin pakte Lowes achter Rea zijn derde 3e plaats van dit weekend. Interessanter was het achter deze drie.

Hier hadden zich Leon Haslam (Kawasaki), Michael van der Mark (Yamaha) en Marco Melandri (Yamaha) voor de derde keer gevonden en ging het deftig ter zake. Het aantal positie wisselingen waren nauwelijks nog te tellen!

Door de tijd die hiermee verloren ging vonden ook Sandro Cortese (Yamaha) en de goed op dreef zijnde Chaz Davies (Ducati) de aansluiting bij dit "Trio" en ontstond er een mooie vijfman groep.

Daarbij toonden vooral de beide ex Ducati teamgenoten Melandri en Davies geen pardon voor elkaar en Melandri "schoof" in de vijfde ronde Davies zelfs brutaal aan de kant!

Van dit moment maakte van der Mark dankbaar gebruik door binnendoor aan beide kontrahenten voorbij te glippen naar P4.

Zoals gezegd ging het in deze groep hard ter zake doch aan het eind was het de Nederlander die achter Bautista, Rea en Lowes als vierde finishte.

Achter van der Mark finishten Haslam en Melandri (opnieuw) als vijfde en zesde.

Op winnaar Bautista verloor de Nederlander deze tweede race 17.378 sec, in de eerste race waren dat er 14.623! Jonathan Rea`s verloor in de eerste race 8.217 sec op WK leider Bautista, in de tweede race verloor de Kawasaki rijder 10.053 seconden!

De vreugde voor Davies in dit groepje was van korte duur.

De Welshman's Ducati gaf een paar keer wat blauwe rook af en Davies viel van de vijfde plaats terug naar de achtste.

In ronde 8 liet Davies zijn V4 R uitrollen en was het over en uit!

Sandro Cortese pakte zijn derde zevende plaats van dit weekend terwijl Michael Rinaldi (Ducati) op P8 opnieuw de beste privétier was.

Beide Kawasaki "piloten" Toprak Razgatlioglu en Jordi Torres completeerden de Top 10.

Deze laatste race finishten er overigens slechts 13 rijders!

Eugene Laverty (Ducati) startte ook deze laatste race niet omdat zijn Team Goeleven crew hem geen vertrouwenswaardige bike ter beschikking konden stellen na zijn harde crash in race 1!

Leon Camier (Honda) en Thitipong Warokorn (Kawasaki) crashten samen in de Tissot Superpole race waarbij beide geblesseerd raakten!

Al in de eerste ronde viel Leandro "Tati" Mercado (Kawasaki) met technische problemen uit.

In de vierde ronde viel ook Tom Sykes, op P9 rijdend, met een technisch probleem uit.

In ronde 8 viel dan definitief het doek middels een technisch defect voor Chaz Davies!

Zo kwamen Markus Reiterberger (BMW) als elfde, Ryuichi Kiyonari (Honda) als twaalfde en WorldSBK Rookie Alessandro Delbianco (Honda) als dertiende over de finish.

Althea Mie Racing Team coureur Delbianco behaalde als 13e zijn eerste WK punten!