image1

Officieel: Ten Kate Racing terug in het WorldSBK…

Sinds de „scheiding“ van Honda werkt het traditierijke Nederlandse Ten Kate Racing Team aan een comeback in het FIM World Superbike Championship.

De verhandelingen met diverse nieuwe partners/motormerken verliepen in het diepste geheim en er drong weinig of niets naar buiten wat de toekomst van het team betrof.

Deze week maakte het oer Nederlandse team dan eindelijk bekend dat men binnenkort weer van de partij zal zijn in het WorldSBK. Doch opnieuw houd het team geheim met welk motormerk en welke "piloot" het zo succesvolle team tot een overeenkomst zijn gekomen!

Dit alles gaat het team persoonlijk bekendmaken en wel op 2 april op de persconferentie voorafgaand aan het WorldSBK event op het TT Circuit van Assen. 

In het officiële persbericht hieronder bedankt het ten Kate Racing zich bij alle fans, sponsoren en iedereen voor de gegeven steun in deze meer dan onaangename situatie/tijden!

Onze Duitse collega’s van Speedweek hadden een (kort) gesprek met teameigenaar Ronald ten Kate wat we onze lezers niet willen onthouden. Zeker is: Het wordt een één man team.

<< Voor jaren terug heb je ooit eens geschreven dat het ten Kate net als Rocky Balboa is en altijd weer opstaat. >> aldus Ronald ten Kate tegen journalist Ivo Schützbach.

 

<< Deze keer stonden we echter kort voor een echte KO en duurde het langer dan gewoonlijk om weer op te staan. Maar, we zijn terug. >>

Zoals we een tijdje terug al speculeerden/schreven kristalliseert zich meer en meer dat alleen maar BMW en Yamaha echt lucratief zijn voor het Ten Kate Racing Team.

Dit natuurlijk in verbinding met ten Kate Motoren, één van Nederlands grootste motorzaken gevestigd in het Overijsselse Nieuwleusen.  


Yamaha Motor Europe racechef Eric de Seynes maakt zich al een hele tijd sterk om zijn pupil en landgenoot Loris Baz ergens onder te brengen.

De Seynes kan/kon zich ten Kate Racing goed voorstellen als derde “partner” naast het GRT Yamaha Team en het officiële Pata Yamaha team. 

<< Ons pakket zal concurrentwaardig zijn. >> verried Ronald ten Kate vandaag nog aan Speedweek. Zo gezien past dat (beter) bij Yamaha! Met de R1 werden bereids 3 races gewonnen en talrijke podiumplaatsen veroverd.

Dit seizoen scoorde Yamaha nieuwkomer Marco Melandri gelijk, Phillip Island/Australië, een derde plaats in de eerste race.

Natuurlijk is de nieuwe BMW S1000 RR in de Superbike configuratie nog nieuw.

Doch WorldSBK Champ 2013, Tom Sykes, scoorde gelijk in het eerste race event (Australië) een 2e plaats in de voorafgaande tests, een 4e plaats in de kwalificaties en een 7e in de eerste race!  

Zodra men bij BMW het motorvermogen en het daarmee verbonden Topspeed manco heeft “opgelost” is de BMW "podiumrijp".

De volgende BMW motorupdate komt naar alle waarschijnlijkheid kort voor Imola/Italië begin juni.
<< Natuurlijk hebben we interesse aan een traditierijk team zoals ten Kate. >> waren de woorden van de Nederlandse BMW Motorsport directeur Marc Bongers eind januari.

<< Maar we kunnen onmogelijk voor de eerste Europa race, 05 t/m 07 april Aragon/Spanje, de benodigde motoren/delen leveren.  >>

Naar het schijnt heeft men bij Yamaha hetzelfde probleem. Realistischer is zelfs Jerez begin juni! Een latere samenwerking sloot men bij BMW toen niet uit.

De vraag is echter ook of BMW zich in hun “comebackjaar” als nieuw fabrieksteam al met een tweede team kunnen en willen belasten.


Daarvoor is men de nodige "mankracht" nodig in de raceafdeling, onderdelen doe besteld en geproduceerd moeten worden en ook mensen die dit project op de races ondersteunen! 

Echter voor zowel BMW als ook voor ten Kate is deze constellatie aanlokkend. BMW is marktleider in Nederland en het grote BMW motoren assortiment is ook voor ten Kate Motoren aantrekkelijk.

Daarnaast het potentieel van de nieuwe S1000 RR en de vele privé rijders en Racing4Fun coureurs die al met BMW rijden wat dan de Tuning business van ten Kate Tuning weer in de kaarten zou spelen!

Mocht dit de “deal” zijn haalt de Duitse motorfiets fabrikant zich niet een sterk team in het WorldSBK in huis maar één van Nederlands grootste motorfietszaken/dealer!

Een profitabele deal dus voor beide partijen! Het Nederlandse team was met Honda 9 maal wereldkampioen in de FIM Supersport 600 klasse.

In 2007 veroverde het toenmalige Hannspree Ten Kate Honda team met de Brit James Toseland het Superbike wereldkampioenschap.

Ook WorldSBK promotor is natuurlijk “dolblij” met deze oplossing gezien dat er actueel geen Franse rijder deelneemt in het WK Superbikes.

 

Dat terwijl het Magny Cours event elk jaar één van de meest bezochte Superbike events is.

En met de constellatie Yamaha/ten Kate of BMW/ten Kate (en misschien) Loris Baz zou het WorldSBK er een sterk team bij krijgen.

Voor zowel Yamaha als ook voor BMW is het ten Kate team een interessant team in verbinding met ten Kate Motoren/ten Kate Tuning...

Wat en hoe het ook word, het komt in ieder geval het Superbike WK zeer ten goede gezien de actueel mikkerige 18 permanente rijders!!

De snelle, maar ook wat onstuimige, Baz is niet alleen voor Yamaha interessant maar ook voor BMW.

Nog in 2018 reed de 26 jarige Fransman op de “oude versie” van de S1000 RR (Althea BMW Racing) en beindrukte best wel met zijn 13 top 10 klasseringen in 25 races.

Maar dit alles is een soort van “koffiedik” kijken en rein speculatief. Nuchter gezien zijn beide, Yamaha en BMW, sterke opties en goede partners voor zowel ten Kate Racing als voor ten Kate Motoren/Tuning.

Doch de optie BMW/ten Kate lijkt het meest voor de hand liggend maar wie, wat en waar wat gaat worden blijft vooralsnog: GEHEIM!

We gaan het zien en beleven…

Hieronder de persmededeling van ten Kate Racing...

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |