image1

Oud nieuws nieuw: 2019 18 rijders vast...

Dorna maakt provisorische deelnemerslijst WorldSBK 2019 bekend.

Zoals de trouwe donnyfoto.com lezers een tijdje geleden al bij ons hadden gelezen presenteerde WorldSBK organisator deze week een provisorische lijst met daarop de 18 deelnemers voor het WK Superbikes 2019.

Naast de gevestigde namen komen er voor 2019 ook een fiks aantal nieuwe namen bij. Het nieuwe seizoen begint traditioneel van 22 t/m 24 februari in het Australische Phillip Island.

Zoals we al een beetje gewend zijn zullen Jonathan Rea en Kawasaki natuurlijk proberen opnieuw talrijke nieuwe records te breken en een vijfde titel op rij te veroveren.

In de Kawasaki box naast Rea zullen we niet meer het vertrouwde gezicht van Tom Sykes te zien krijgen maar die van Rea's beste vriend en WorldSBK terugkeerder Leon Haslam.

Ook bij Aruba.it Racing Ducati gaat een nieuw tijdperk van start en dat zonder Marco Melandri. De Spaanse ex MotoGP™ coureur Alvaro Bautista zal 2019 de box met Ducati troef Chaz Davies delen.

Bautista kent de Ducati V4 uit de MotoGP en is waarschijnlijk samen met Leon Haslam WorldSBK's grootste "verrijking" 2019!

Naast de beide fabrieks V4 R Ducati's van Davies en Bautista rijdt de Ier Eugene Laverty voor het van Kawasaki naar Ducati overgestapte Team GoEleven op een derde Panigale V4 R.

De Italiaan Michael Ruben Rinaldi neemt 2019 de plaats in van Xavi Fores in het Barni Racing Team. De Spanjaard moest ondanks vijf podiumplaatsen in 2018 wijken voor het geld van Aruba.it!
 
Bij het Pata Yamaha Official WorldSBK Team blijft alles bij het oude en zijn de Nederlander Michael van der Mark en de Brit Alex Lowes aan boord gebleven.

Nieuw bij Yamaha is het nieuwe, door Yamaha ondersteund, GRT (Giansanti Racing Team) Yamaha satelliet team.

De Italiaanse routinier Marco Melandri, die net als Laverty en Torres bijna buiten de boot was gevallen voor 2019 zal één van deze twee R1's gaan bemannen.

De tweede Yamaha van het GRT Yamaha team gaat aan de kersverse Duitse WorldSSP wereldkampioen 2018 Sandro Cortese die dus zijn Superbike debuut maakt 2019.

Zoals we al berichten is er bij Honda een beetje meer veranderd. Honda Japan beëindigde eind 2018 plotseling het jarenlange partnerschap met ten Kate Racing om  2019 in zee te gaan met de Japanse edeltuner Moriwaki en het Italiaanse Althea Racing (Moriwaki – Althea Honda Racing Team)!

De Brit Leon Camier blijft gewoon aan boord terwijl de tweede Honda bemand gaat worden door de Japanse WorldSBK terugkeerder Ryuichi Kiyonari.

In hoever HRC (Honda Racing Corporation) dit project werkelijk gaat ondersteunen is een open vraag, hier hullen de Honda verantwoordelijken in een stilzwijgen!

Nieuw in het WorldSBK is de derde Honda rijder. Althea Teamboss Genesio Bevilacqua wilde beslist de jonge (21) Italiaan Alessandro Delbianco (Althea MIE Racing Team) mee nemen in het WK wat hem dus ook gelukt is!

BMW heeft jarenlang toegezien hoe het eigenlijk bergaf ging in het WorldSBK en wil zich daarom als factory team weer in het WK Superbikes inbrengen!

Dit samen met het ervaren SMR (Shaun Muir Racing) team die het afgelopen seizoen nog als Milwaukee Aprilia onderweg waren.


Dat het BMW menens is blijkt wel uit het feit dat de "Bayern" naast het bouwen van een nieuwe BMW S1000 RR de wereldkampioen van 2013 Tom Sykes en de Europees Superstock 1000 kampioen van 2018 onder contract hebben genomen. 

Beide privé Kawasaki coureurs Leandro Mercado (Orelac VerdNatura) en de Turk Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) vertrouwen 2019 verder op de teams waar ze ook 2018 al voor uitkwamen.

Jordi Torres wist zich net als Melandri en Laverty op het laatste moment nog van een WorldSBK zitje te verzekeren. De goedlachse Spanjaard tekende voor 2019 bij het Team Pedercini Racing. (Kawasaki).

Hieronder nog een keer de actuele deelnemerslijst voor 2019:

Kawasaki Racing Team WorldSBK:       Jonathan Rea         (GBR)   Leon Haslam     (GBR)
ARUBA.IT Racing-Ducati:              Chaz Davies          (GBR)   Alvaro Bautista (ESP)
Pata Yamaha WorldSBK Team:  Michael vd Mark      (NED)   Alex Lowes      (GBR)
BMW Motorrad WorldSBK Team           Markus Reiterberger  (GER)   Tom Sykes       (GBR)
GRT Yamaha WorldSBK                  Sandro Cortese       (GER)   Marco Melandri  (ITA)
Moriwake-Althea HONDA Racing Team    Leon Camier          (GBR)   Ryuichi Kiyonari(JAP)
Turkish Puccetti Racing:            Toprak Razgatlioglu  (TUR) 
Team Pedercini Racing:      Jordi Torres         (ESP)
Barni Racing Team:            Michael Rinaldi      (ITA)
Althea MIE Racing Team:              Alessandro Delbianco (ITA)
Orelac Racing Verdatura:            Leandro Mercado      (ARG)        
Team GoEleven Ducati:                Eugene Laverty       (ESP)

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |