image1

Veel, niet geheel, onverwachte veranderingen in het WorldSBK paddock!

Jordi Torres (MV Agusta) en Patrick Jacobsen  (Honda) verlaten vroegtijdig het WorldSBK paddock!

Sinds het Magny Cours event afgelopen weekend “rommelt" het geweldig in het SBK wereldje. Net voor het Magny Cours/Frankrijk event maakte Lucio Pedercini van het Team Pedercini Racing Kawasaki bekend dat de Colombiaan Yonny Hernandez er in Frankrijk niet meer bij zou zijn. 

In plaats van de Colubiaan reed de ijlsnel opgeroepen Fransman Jeremy Guarnoni, die een Pedercini verleden heeft, op de Pedercini Kawasaki.

Voor de overige twee races zal de pas 18 jarige Spanjaard Gabriele Ruiu op de Pedercini ZX 10 RR plaatsnemen. Ruiu reed tot dusver voor het team in het Europees Superstock 1000 kampioenschap en beëindigde het seizoen als achtste. Ruiu maakt 2019 de overstap, met Pedercini, naar het WorldSBK!
 
Gisteren, woensdag 3 Oktober, maakte het Team Triple-M Honda WSBK Team bekend dat men, na intensief overleg met hun coureur Patrick Jacobsen, besloten heeft de samenwerking met de Amerikaanse coureur per direct wordt beëindigen!

Het zat er een beetje aan te komen eerlijk gezegd, afgelopen zondag hadden we nog een uitgebreid gesprek met teameigenaar Matthias Moser gehad.

 

 Moser had afgelopen weekend geprobeerd Europees Superstock 1000 kampioen Markus Reiterberger voor de laatste twee races, Argentinië en Qatar, te strikken doch de Bayer kreeg geen vrijgave van BMW!

Zo krijgt de Fransman Florian Marino, ook een Superstock 1000 coureur, de gelegenheid deze twee laatste races zijn rijden onder bewijs te stellen in het WorldSBK.


De bekende klap op de vuurpijl volgde dan deze donderdagmiddag.

Wat in Frankrijk een gerucht was werd nu officieel bevestigd. Na Hernandez/Pedercini, Jacobsen/Triple-M zullen ook Jordi Torres en het MV Agusta Reparto Corse team gescheiden wegen gaan!

Dat het niet meer zo boterde tussen Torres en MV Agusta was bekend, doch zowel Torres zelf als ook teameigenaar Andrea Quadranti bestreden dit gerucht en wimpelden dit af als een gerucht wat de Italiaanse media had verstrooid en dat alles koek en ei was!

<< Gezien het feit dat Jordi (Torres) komend weekend in Thailand, en waarschijnlijk ook in Japan, op de MotoGP Ducati van het Avintia team in plaats van de geblesseerde Tito Rabat zal rijden hebben wij als team samen met Torres besloten onze samenwerking te beëindigen. >>

<< Vooral vanwege de vele tijdomstellingen die Jordi de komende weken te verwerken zou hebben gekregen willen we hem de kans geven zich voor 100% op zijn job in het Ducati MotoGP Avintia Team te concentreren!

Oorspronkelijk zag het tijdplan van Torres er zo uit: Torres kwam afgelopen weekend direct van de MotoGP van Aragón/Spanje naar Magny Cours/Frankrijk. Van Magny Cours zou Torres dan direct naar de Thaise MotoGP op het Chang International Circuit vliegen.Van Thailand zou Torres dan verder vliegen naar het WorldSBK in Argentinië om direct daarna naar Japan te vliegen voor de Motegi GP. Na Motegi zou hij dan voor de WorldSBK finale naar het Arabische Qatar zijn gevlogen!

Zoals gezegd gingen afgelopen zondag al de geruchten dat Torres en MV Agusta teamchef Andrea Quadranti gescheiden wegen zouden gaan. << Als dat zo is zou ik dat toch wel weten. >> was het antwoord van de Zwitserse teambaas Quadranti.Ook Torres zei afgelopen weekend nog: << Mijn kampioenschap is het Superbike WK, zonder enige twijfel. >>

Op de vraag of hij zich kon voorstellen Fulltime in de MotoGP te rijden zei de altijd goedlachse, en eerlijk gezegd uiterst sympathieke Spanjaard: << Nee, voor de MotoGP ben je een heel andere rijstijl nodig. >>

<< Met een Superbike heb ik veel meer ervaring, ook met de Pirelli banden. Dat alles heb ik in men hoofd en bovendien heeft de MotoGP teveel Spaanse rijders. Ik wil niet één van die (Spaanse) rijders zijn die daar ergens in de middenmoot rijdt!

Volgens de "Italiaanse pers" onderhandelt Quadranti met de Chileen Maximilian Scheib om de laatste twee races te rijden. De 23 jarige sloot in Magny Cours het Europees Superstock 1000 kampioenschap als derde af en wist in het Tsjechische Brno een race te winnen!

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |