image1

Ducati is zich zeker: Nieuwe Panigale V4 nu al sneller als de V2…

Hoewel de ontwikkelingsfase van de nieuwe Ducati Panigale V4 voor het Superbike WK zich nog in de kinderschoenen bevind is volgens eigen zeggen bij Ducati deze revolutionaire nieuwe Superbike nu al sneller als de, wat ontwikkeling betreft, aan  het einde gekomen V2 motor.

World Superbike vicewereldkampioen Chaz Davies en 2019 WorldSBK debutant Alvaro Bautista hadden nog steeds niet het genoegen met de nieuwe V4 mogen te testen.

Doch de feedbacks van Ducati testrijder Michele Pirro schijnen zo positief en bemoedigend te zijn dat Ducati’s sportdirecteur Paolo Ciabatti zich deze week erg optimistisch uitte wat het nieuwe project van de V4 betreft.

<< Deze test was erg positief >> straalde Ciabatti tegenover WorldSBK, << Er zijn nog een paar details waarin we ons verbeteren moeten. Maar we zijn erg gelukkig, ondanks een paar kleinigheden, dat onze nieuwe bike definitief sneller is als de huidige Panigale V2. >>

Om een beter vergelijk te kunnen maken wisselde testrijder Pirro meerdere malen van de V2 naar de V4. << We hadden tijdens deze test één actuele fabrieksmotor van Chaz (Davies) bij ons. << Michele maakte zo een back to back test. >>

Verteld Ciabatti verder << Zo konden we aan het eind van de test constateren dat de V4 bereids sneller is dan de V2 wat natuurlijk veelbelovend is voor de toekomst. >><< We hebben een zeer tevredenstellend niveau bereikt en hebben nog veel tijd een aantal dingen te corrigeren.

Al met al lijkt het project al zeer concurrentwaardig  te zijn. >>

Even ter herinnering: Sinds 2013 zet Ducati de Panigale V2 in het Superbike WK in. Aan het eind van dit seizoen wordt deze motor met “pensioen” gestuurd: Als enige Ducati model wat nooit een Superbike WK titel won! 

Bron: WorldSBK Foto Pirro: Ducati

 

 

 

 

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |