image1

Ebay verkoop Ducati V4: Recordbedrag voor Bayliss Panigale V4!!!

Alle 13 Ducati Panigale V4 S des "Race of Champions” succesvol verkocht….

Zoals we voor een paar weken geleden al hadden geschreven werden de 13 Ducati Panigale`s V4 S die Ducati inzette tijdens de World Ducati Days in het Italiaanse Misano op het verkoop platvorm Ebay bij opbod verkocht.

Afgelopen zaterdag 28 juli eindigde deze veiling en waren alle 13 motoren verkocht, inclusief de bike van Chaz Davies die door een blessure (sleutelbeenbreuk) niet mee kon doen.

Welke van deze Panigale’s het meeste geld opbracht is niet zo heel moeilijk te raden: Die van #21 Troy Bayliss!  

Deze motoren beschikken over een exclusieve raceconfiguratie met alle een persoonlijk kleurenschema identiek aan dat waarmee de coureurs ook in het WorldSBK of in de MotoGP rijden.

Op de tank van deze motoren bevind zich de handtekeningen van de coureur die deze machine heeft bereden en die van Claudio Domenicali ( CEO Ducati Motor Holding).  

Op de bovenste brug van de voorvork staat de naam van de betreffende coureur ook nog een keer ingegraveerd.

Om de nieuwe aanwinst van de koper compleet te maken is er een “echtheidcertificaat” uitgesteld ondertekend door de coureur en Ducati boss Claudio Domenicali.

Om het geheel af te ronden krijgt de koper nog tal van speciale onderdelen die tijdens de race “Race of Champions” gebruikt zijn met daarbij ook de originele onderdelen waaronder een originele uitlaat.

Deze 13 Ducati’s leverden Ducati het lieve sommetje van 675.856 euro op waarmee men bij Ducati in Bologna waarschijnlijk erg tevreden zal zijn! Vooral de belangstelling voor de bike van Troy Bayliss was enorm.

Hoewel de Australiër tijdens de race een keer goed in de fout ging waardoor hij als laatste eindigde was de belangstelling voor zijn Panigale in de kleurstelling van zijn laatste WorldSBK seizoen waarin hij opnieuw wereldkampioen werd, 2008, het grootst.

Alle Ducati websides samen, inclusief, Facebook en Instagram, telden maar liefst 7 miljoen bezoekers tijdens de dagen dat deze veiling liep! Van de 7.084 bieders in het totaal waren er ca. 1500 vooral geïnteresseerd aan de “Bayliss Panigale V4 S” met de tekst 2+1!

Deze werd dan uiteindelijk geveild voor het lieve sommetje van 120.350 euro, het drievoudige van de normale koopprijs!

Op de plaatsten 2 en 3 zo te zeggen, met duidelijke “achterstand” op Bayliss, volgden de Panigale’s van Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo die respectievelijk voor 62.400 en 57.800 euro geveild werden.

De motor van racewinnaar en Ducati testrijder Michele Pirro bleef op 50.050 euro staan, net boven de Superbike boys.

In vergelijk met bovengenoemde prijzen waren de beide Panigale’s van de Superbike eigenlijk al een koopje: Marco Melandri’s bike bracht 48.200 euro op terwijl die van Chaz Davies voor 42.500 euro van eigenaar wisselde.  

Naast deze grootheden werden ook de Panigale’s van oa Xavi Fores, Michael Ruben Rinaldi , Danillo Petrucci, Jack Miller, Jack Miller, Karel Abraham, en Tito Rabat. Deze bikes behielden alle het niveau van rond de 43.000 Euro.

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto credit: Ducati.

 

 

 

2019  Donnyfoto.com   Datenschutzerklärung |Impressum |